Új hozzászólás Aktív témák
-
moonman
titán
válasz
HUNNIA1920 #56 üzenetére
az gondolom a taskmgr.exe lenne eredetiben, amit te írtál gondolom vírus, legalábbis a Windows-ban ilyen fájl nincs.
wmdmpmsvc.dll-t sem találtam.
-
moonman
titán
"Egyszer PH! nézés közben ( egyedül csak ez volt megnyitva) megfogott a vírusirtó net figyelője egy szép spyware-t."
és biztos vagy benne, hogy az spyware volt és nem valamelyik reklám flash, amire a túlbuzgó vírusirtód rázuhant?
"Windows tűzfalat meg simán kikapcsolják a jól megírt vírusok"
persze, ha rendszergazdaként futtatsz mindent, mi gátolná meg? ha azt mondom, tölts le egy batch file-t, amibe beírom, hogy net stop sharedaccess, akkor most írtam egy vírust?
-
moonman
titán
W32.Blaster.worm - 2003. augusztus 13.
A TÁMADÁS JELLEGE: A nyitott RPC portokon keresztül terjed. A Felhasználók gépe újraindul vagy az mblast.exe fájlt jutattja a Felhasználó gépére.
TECHNIKAI LEÍRÁS: Ez a féreg IP címek véletlenszerű tartományát vizsgálja és a 135-ös porton keresztül próbál fertőzni. A féreg megpróbálja kihasználni az MS03-026-tal javított DCOM RPC biztonsági rést.
MEGELŐZÉS: Kapcsolja be az Internet Connection Firewallt (Windows XP vagy Windows Server 2003) vagy alkalmazza más gyártó tűzfalát a 135, 139, 445 és 593 TCP portok; továbbá az UDP 69 (TFTP) portot zombie bits download miatt és a TCP 4444 portot a távoli parancs végrehajtás tiltására.
az említett portok egyike sincs alapértelmezésként kinyitva, egyetlen dologba lehet belekötni, mégpedig, hogy az XP tűzfala csak az SP2 óta (2004. augusztus) van telepítéskor bekapcsolva, no de előtte sem akadályozott meg senki, hogy bekapcsold, mielőtt a Windows Update-re mész, legfeljebb elfelejtetted vagy nem akartad. így a "képtelen voltam feltelepíteni egy XP-t, mert [..] mialatt letöltötte a Windows Update-ről, az alatt 3x elkaptam" állítás nem állja meg a helyét.
-
moonman
titán
lásd #25, amúgy meg erre már régesrég azt hozom fel példaként, hogy anno egy SP1-es XP-t virtuális gépen friss installal bebootolva kitettünk a netre és két hét után is ott futott, semmi nem történt. szóval, aki egy friss Windows-t szétfertőz egy órán belül, az....... most ide mit kell írni?
#26: OMG, most jön az, hogy még a Windows Update-ig sem jut el, máris "befertőzödik"...
szerintem hit user to continue.
-
moonman
titán
válasz
Jim Tonic #16 üzenetére
mi az, hogy "érkező"? eleve Vistát használok IE8-cal védett módban, tőlem a low integrity cache-be "érkezhet" akármi, ha onnan bármit tud csinálni anélkül, hogy észrevegyem (UAC), megemelem a kalapom.
nem parázok.
3 éve használok Vistát, de a régebbi, XP-s laptopomon sincs antivírus. ő is él és virul. biztos bennem van a hiba.
-
moonman
titán
újabb indok, amiért semmi szükség antivírusra. csak a szívás van velük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Asztalos klub
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Autós topik
- Hardcore café
- Nyaralás topik
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest