Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Stargun!

tag

válasz Abu85 #16 üzenetére

Köszönöm a javítást. :)

A hangsúly azért azon is volt, hogy nem a "vállalaton" múlik, hogy melyik felbontás feleződését preferálja, hanem a fizikán. Valószínűleg ezért nem volt adatként leírva, mert csak egyfajta megvalósítás lehetséges ;)

• Stargun!

tag

"Ez persze a vertikális, vagy a horizontális felbontás feleződésével is jár. Arról nincs adat, hogy a 3DeeScreen melyik megoldást alkalmazza. Az eddigi tapasztalatokból kiindulva a vertikális adatok elkülönítését szeretik jobban a vállalatok..."

Ha jól értem itt a vertikális, vagyis függőleges felbontás feleződik, tehát a lentikuláris lencselemez vízszintes hengerlencsékből állna. Ez esetben sajnos nem tudom elképzelni, hogy hogyan állhat össze a 3D hatás, hiszen az emberi szemek vízszintesen nézik különböző szög alatt a képet, vagyis függőleges hengerlencséket igényelnének...

Segítek: SEHOGY. Lentikuláris technológiával csak függőlegesen álló lencsékkel érhető el emberi szem számára 3D hatás. Polarizációs csíkokkal osztás és megfelelő szemüveg alkalmazása esetén lehet csak megcsinálni, hogy vízszintesen osszuk a képet.

Itt a konkrét példában tehát a lentikuláris lemez lencséi lennének vertikálisak (azaz függőlegesek), míg ennek hatására a vízszintes (vagyis horizontális) felbontás feleződik.

Szerintem ezt javítani kellene a cikkben.

Új hozzászólás Aktív témák