- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rommel6600
őstag
Azért szerintem a ZF8 240eFt-os ára verhetetlen. És szintén flagship.
Ha a nagyobb készülékeket is nézzük, a premier idején volt a fullos Oneplus 9 pro 360eFt. Amikor utoljára néztem ezek többszázezer forinttal voltak olcsóbbak a hasonló méretű és tudású almás társaiknál, lehet Nálad ez csak kerekítési hiba, de bocsi, az én pénztárcámon ez már bőven érződik, ezért írtam, hogy olcsóbbak. (2 éves használt készüléket újal meg nem hasonlítunk össze...) -
Alex_
tag
nálam a dual sim támogatás miatt bukott el az iphone, pedig környékezett a főnököm 2020-se-vel meg 12 minivel is., családba van is 12 mini. ha lett volna normális két sim kártya támogatás már valószinű rég én is áttértem volna, mégpedig az eszközök közötti költözések miatt, ugyanis az android legnagyobb hibájának azt tartom, hogy egy eszköz költözésnél az appok adatai csak akkor tudnak átmenni, ha az app fejlesztője úgy döntött, ios alatt meg nincs kérdés, megy minden. de ez már nagyon off.
-
Rommel6600
őstag
Lehet, de nekem is rossz emlékeim vannak róla. Annó azon kívül, hogy rettentő drága vót', még igencsak hajlamos volt rá az almás birodalom, hogy (legalábbis normálisan) csak a saját (szintén eszméletlenül drága) almás dolgaival működjön együtt. És mellette egy full zárt rendszer.
Mostmár lehet, hogy jobban együttműködik más gyártók cuccaival is, de azért ahogy én látom, még mindig elég gyengén (lásd pl: screen mirrorring, hogy mást ne említsek), viszont a zártság és a horror, túlárazott árai ugyanúgy megmaradtak. (4-6 kiló egy telefonért...)
Szumma szummárum, nekem továbbra sem kéne, még ingyen se. Egyszer már vissza is utasítottam, emiatt nem lett ingyen céges telefonom. (Mindig dualsim-es készülékeim voltak, külön vicc, hogy a businesspápa apple soha sem támogatta a dualsimet, most is csak "virtuálisan" tudják a második simet, már ha az adott szolgáltató is tudja ezt. Hogy ma perpill mi van esim fronton azt nem tudom, de nem túl rég még a céges mobilszolgáltató sem támogatta az tuti) -
Alex_
tag
Szia
nem baj, azt fogadd el, hogy nem vagyunk egyformák. van akinek a piros póló nem jön be, másnak a brokkolifőzelék, megint másnak a linux, másoknak meg az android/ios. nincs ezzel semmi baj, jól megférnek egymás mellett, s simán van olyan réteg akinek mindegy melyik, van akinek adott preferenciában nem, s mindenki e szerint választ. peace. -
Alex_
tag
én több mint egy éve kerestem kisebb méretű használható telefont, a környezetemben több iphone is van, folyamatosan kapom a térítéseket, de normális dual sim támogatása nincs (tudom e-sim van telekomnál), és dobhatnám az eddig megvásárolt androidos szoftvereim, hogy vásároljak helyette ios-est, de nagyon örülök nekik, mert hiszem, hogy ha az Applenek megy a kisebb méretű telefonja akkor más gyártó is el fog ezen gondolkozni android fronton.
-
Igen... szerintem találó a "biztosabb választás". Ha valaki nyitottan áll a dolgokhoz és van pénze is, akkor nehéz az iphone ellen bármit is felhozni. Az I11 viszonylag normális üzemidővel bír, és legalább addig támogatott lesz, mint a ZF8.
Én pl. sosem vennék almát'. Pénz lenne rá... inkább elvi okokból nem. Ahogy bmw-t sem vennék soha. Így nem sok okosat tudok hozzá tenni. De értem amire gondolsz. Sőt, ha egyszer beszippant az alma, és megszokod.... nehéz lejönni róla, mert jó. Nem hiába almát adnak el a világon messze a legtöbbet... Lsd Q1/2021Illetve van egy észérvem az alma ellen. Fejből nem tudom, de 10-20% között van Magyarországon az IOS és ez a lokális tartalmakban meg is mutatkozik. Így az almások folyton belefutnak egy csomó olyan dologba, hogy nincs IOS-re valami magyar dolog, vagy ha van is, akkor kevésbé fejlesztve és nem olyan funkciógazdag kivitelben. Amcsiban fordítva van, és ott ciki a droid... főleg a fiatalok körében.
A ZF8-ban az tetszik, hogy különleges, keveseknek van, nem egy tucat samu, miközben mégsem iPhone és hozza azokat a paramétereket, mint egy I11, I12... méretben, teljesítményben. Ha érzelmileg nem lenne bajom az almával... és jobb lenne a lokális app támogatása.... akkor én is a kettő között csapongva... lehet, hogy a végén az almánál kötnék ki.
De így inkább ZF8! -
Rommel6600
őstag
Nem, mert nem lehet. (3 gyári app volt rajta: FB, Insta és Netflix. Első kettőt engedte eltávolítani, de Netflix-et nem engedi, csak az időközben feltett frissítéseket engedi eltávolítani róla, de azok nélkül meg nem fut a program...)
Időközben megfigyeltem, hogy ha beesik a framerate és lehúzom felülről az állapotsort akkor megjavul egy kis időre. De miután eltűnt az állapotsor és eltelt pár másodperc megint elkezd "szaggatni" 3fps-el.--> Ez a teló valami automatikus energia-spóroló feature-ének baklövése lehet, vagy a Netflix app bugos?
-
Rommel6600
őstag
A felbontás remek, a framerate-el van gond.
(Elkezdi betölteni a streamet, kb 20 másodpercig nagyon gagyi a felbontás, utána átvált HD-ra, majd kb 10 másodperc után leesik a framerate ~3fps-re, de maga a kép az marad jó felbontású)
Még ha 4K kép is jönne, gondolom a SD888-nak nem kéne, hogy problémát jelentsen... -
-
-
*RLaci*
addikt
Másodszor van most P5-öm, a kettő között használtam SD855, SD888, Exy 2100-as telefont. Ugyanazon felhasználás mellett semmiféle működésbeli hátrányt nem érzek a 765g-vel, az említettekhez képest. Ár/értékben egyértelműen jobb persze a Zf8, a P5 még mindig drága, nagyon tartja az árát.
-
Rommel6600
őstag
A kamera ezen is nagyon jó, nem hiszem, hogy sokkal többet lehet már ehhez a szinthez úgy hozzátenni, hogy legyen user számára érezhető különbség (határhaszon-elv). Sok módban lőttem már vele, igazából 99% jó volt, de amikor épp nem, akkor is nem feltétlen a kamera volt a hibás (mondjuk befotóztam a cukrászdában a hűtőbe, de a sütik helyett a hátsó részre akartam, hogy fókuszáljon, etc) hanem én akartam valami olyat, amit az AI se tudhatott kitalálni/megoldani magától. Vagy amikor mondjuk (teszt jelleggel) csak úgy átfotóztam a szembe sávba az autópályán 130nál: na az a kép se lett jó, mert valószínűleg hdr képeket készített és fűzött össze, de ekkora sebességnél már ez látható lett, mert az alsó részén a képnek elcsúsztak az illesztések, viszont a szebesávban a kamion meg jó lett, és ahhoz képest nagyon jól látszódik, hogy ez mozgásban, és nagy sebesség(különbség)nél készült...
Ez a rész volt az én félelmem is, ezért billegtem én is kicsit a pixel és ez között amikor ez megjelent, de hw-esen ez szerintem sokkal jobb (ez győzött meg végül) és örülök mert szerintem ebben is nagyon jó lett a kamera, point and shootra is. Ha nem éjszakai módban (gyenge fénynél) fotózol, igazából azonnal kész is a kép, gyorsabban mint mondjuk a Oneplus 9Pro-n, ez engem is meglepett. (Öcsémnen ez van, ezzel tudtuk összevetni)
A Pixel6-ot meg már a zf8 megrendelése után láttam csak, de örülök, hogy nem kell arra a telóra várnom: szerintem botrány ahogy kinéz, és az se lesz majd olcsóbb mint ez. Már ha lesz majd bele elég chip, és tényleg megjelenik idén... -
Rommel6600
őstag
A rendszer is tényleg nagyon jó, letisztult, és szinte minden nap elcsodálkozom, még mindig, hogy mi minden új dolgot találok amit enged testreszabni, de nagyon könnyű megszokni is. Egy hüvelyről váltottam, és hát mit ne mondjak... Ég és föld a különbség természetesen a zf8 javára! Különösen energia-, app- és jogosultság-menedzsment terén.
-
Zenfone2-m volt nem voltam elragadtatva a szoftvertől, nem egy mai darab azóta fejlődhettek, de az üzemidő elég gyengusznak tűnik igaz csak két ellentétes példa van még itt a fórumon
még a sony 5lll-ra leszek kiváncsi mit gurítanak de árban gondolom nem ez a kategória lesz
meg a samsung s21 fe kizárólag snapival
Októberig van időm eldönteni aztán lehet még egy évig marad az iphone 11 -
Nem is az utolsó
én is hulladéknak tartom a xiaomi szoftverét
hiába jó ár értékarányú a hardver sajnos az nem mindenlehet azért olcsóbb mert a szoftveren suporton spórolják meg az árát
per pill vagy samsungot vagy iphonet vennék
pixelt 2 dolog miatt nem: számomra ronda és fapados a stock droid és hivatalosan itthon nem forgalmazzák (bár alza garival bevállalnám ha az os nem lenne annyira egyszerű -
-
-
jbence
újonc
Arra ne számíts, hogy nagyon esni fog az ára az újnak. Én egy 3 hónapos használtat (hibátlan állapotban) vettem az akkori 160k (az újnak az ára ennyi lett volna) helyett 110k-ért gyári garival. Egyáltalán nem bántam meg, és az android rajta nagyon jó: közel stock android kinézet, de sok nagyon hasznos funkcióval.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az Asus megalkotta a piac legkisebb androidos csúcsmodelljét, amire az 5,9 hüvelykes képátló ellenére is határozottan mondhatjuk, hogy kompakt. De ezen kívül is tud még néhány trükköt.
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- iPhone 15 pro max black 512gb antenna hibás
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- Egyedi ékszerdobozka
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i7-3740QM I 8GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest