-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
winben
aktív tag
Nekem meg windowsos. Amire linux tehető. Vagy valami olyan, aminél tudom/jobban nyomonkövethető, hogy a háttérben mit csinál.
Egyébként ha a javításokra és a frissítésekre hajtunk akkor ott a nexus széria. De annál meg megint az van, hogy néhány év és elavul, mert a legújabb sw-t már nem bírja meghajtani a hardver eléggé és végül már használhatatlan lesz.
Lehet akkor gondolkozni iPad-ben is, de ott az egész rendszer olyan, mintha hátra lenne kötve a kezed, egy csomó mindent nem tehetsz meg és a sw vs. hw elavulás ott is ugyanúgy szerepel.
Én most váltottam laptopról PC-re, a tabletem a hordozható gépem most. Ha ez kidől nem tudom mit fogok választani.
jojoker08
Nekem ez az Asus előtti tabom egy Wayteq x-tab79 volt. Fél évet nem bírt nálam, megállás nélkül döglődött, bekockásodott a kép, forrósodott, gyenge volt a wifije, meg is szabadultam tőle hamar.
A mostani Asus tabletem ha jól számolok két éve megvan és köszöni jól van. Akksi, rendszer minden rendben, használható.Igaz, hogy kb havonta vissza kell állítani gyári alapállapotra, mert valamiért belassul, hogy a rosseb egye meg, de teljesen korrektül használható.
-
winben
aktív tag
válasz
Jano_023 #1232 üzenetére
Jó cucc ez, felér egy alap laptop képességeivel.
A probléma inkább az androiddal van.
NE, ismétlem NE frissíts minden alkalmazást a gépen. Észrevettem, hogy gyári állapotba helyezem, egy ideig gyors, majd szépen lassan elkezd lassulni.
Újabban egy ideje már le vannak tiltva a frissítések, semmit nem frissítek, csak azt a néhány programot néha, amit használok is (chrome, drive, stb) és gyors maradt a készülék. -
winben
aktív tag
válasz
#34322688 #1227 üzenetére
Hali!
Annyira univerzális a gép OTG kábelen való csatlakozást illetően, hogy még egy gigabit usb ethernet csatolót is felismer és azt kezel.
Ezen kívül egyszerűbb eszközök is mennek neki, mint az egér, pendrive, 2.5" vinyó külső táp nélkül, stb. Ha meg több eszközt csatlakoztatnál hozzá akkor 1-2-3eFtért veszel usb elosztót és voila.
-
winben
aktív tag
Na, én is csak megvagyok a frissítéssel (a délután, mikor hazaértem elindítottam és belealudtam...).
Észrevételek:
Stabil
Vannak félrefordítások most is, csak máshol
Nos, egyelőre hozza a várt gyorsulást (mint a fele ilyen teljesítményű LG leon-omnál).
Rákerült a gépre valahogy a clean master és nem lehet törölni, ezt nem értem...
A képernyő háttérvilágítása más-más alkalmazásnál szépen lassan lépcsőzetesen változik. Gondolom energiatakarékoskodik, mint állat.
Root volt. Már nincs.
Frissítés után alaphelyzetbe állítottam a gépet, de a frissítések végeztével megtelt a belső tárhely... Javaslatom: ha van memkártyátok legelső dolgotok legyen a frissítgetés és telepítés előtt, hogy a beállításokban (Asus beállítások) átállítani a telepítendő helyet elsődlegesen külsőre.
Ja, és végre nem lövi le netezés közben a háttérben futó zenét!Eddig príma
-
winben
aktív tag
válasz
kisza25 #1083 üzenetére
Én a Microsoft Remote Desktop-ot használom. Egyszerűbb stratégiai játékoknál belső hálózaton is működőképes.
Azt kell csinálnod, hogy a Windows-os gépeden engedélyezed a távoli hozzáférést (disztribúciónként változó, keress rá hogy kell), majd megnézed mi az IP címe, majd azt adod meg a tableten.
Így mondjuk a PC is zúg, de kényelmesen pl az ágyból, vagy tök máshonnan tudsz szöszmötölni/dolgozni a gépeden, van többablakos mód, stb.De filmet, youtube-t így ne akarj nézni, az már (hálózattól függ) akadozni fog rendesen.
-
winben
aktív tag
Tudtok róla esetleg valamit? Írtam is kommentbe, hogy tegnap nem találta a frissítéshez a szervert, ma meg megint azt írja, hogy naprakész a 4-es androidom.
Szóval nem tudom - vajon lesz-e, mikor lesz. Az, hogy milyen lesz nem érdekel, csak reménykedek benne, hogy jobb... -
winben
aktív tag
A saját töltőjével töltöd?
Ha erősebb a töltő akkor gyorsabban feltölt, de hamarabb is lemerül (és hamarabb is tönkremegy az akksi...) -
winben
aktív tag
A frissítés egyesével érkezik, tehát ha újonnan telepítettél egy frissítést az még nem jelenti azt, hogy az összes fent van. Menj megint be a beállításokba és nézd meg újra, hogy van-e frissítés.
Ha van telepítsd, majd ha újra felállt a rendszer ismét nézd meg, hogy van-e és így tovább. -
winben
aktív tag
Fain kis gép, de hosszas megfontolás után úgy döntöttem én áruba bocsátom.
Sajnálom, hogy csak fekszik az asztalon, esténként netezgetek rajta, meg youtube videókat nézek és nincs értelmesen kihasználva.Tanulság: Androidos oprendszert futtató gépen dolgozni lehetetlen, bármennyire is szeretném (szoftverfejlesztés).
-
winben
aktív tag
Hop-hop!
Rendszerfrissítés jött ki!
Eddig nem vettem észre semmi változást, de érdekes, rootolva van a készülékem és minden rendben ment a frissítés során. -
winben
aktív tag
Vettem ilyet tegnap. Kicsit félek ettől, hogy vezetéknélküli és majd jól meriteni fogja a tabletet a bluetooth miatt, meghát a legnagyobb hülyeség, hogy már nem csak a gépet, hanem a billentyűzetet is töltenem kell...
De aztán ahogy számolgattam kb fél-egy hónapot kibir napi rendszeres használattal a belső akksija.
Szal ha nem naponta és még nem is hetente kell tölteni akkor elfogadom.Egyébként a történet érdekes volt. Neten kinéztem 8299 Ft-os összegért, majd elmentem a Miskolc Plázai boltba, ahol már 9999 Ft-ért volt kirakva. Én meg előkaptam a táblagépet megszólitok egy eladót, hogy miért ilyen drága, én ezért az árért jöttem ide a boltba (és mutatom a fentebb belinkelt webshop oldalukat). Ekkor vakarja a fejét, majd kért egy pillanatot és elment a billentyűzetes dobozzal hátra az ügyfélszolgálathoz. Na, gondoltam magamban úgyis elküldenek, hogy ennyiért van és kész.
Erre meg mondja a fickó, hogy hát mivel az az ár webshopos rendelésre lenne érvényes, de eltekintenek ettől, ha szeretném elvinni akkor odaadhatják nekem ezen az olcsóbb áron is. Én meg boldogan elfogadtam, ő irt egy cetlit és fizetve távoztam.Máskülönben a billentyűzetről:
Néhány esetben máshogy viselkedik az android, mint mondjuk windows-on, de meglepően jól használható és lehet vele vakon is, extragyorsan irni (ennek köszönhető ez a hosszú postom).Viszont nincs rajta külön hosszú Í betű, de kibirható. -
winben
aktív tag
Megbántam, hogy nem a billentyűzetes változatot vettem.
Szerintetek honnan lehetne szerezni hozzá dokkolót? Csak ebayről?Saelin, köszi a linket, működik
-
winben
aktív tag
Vagy próbáld xbmc/kodi-val. Nálam az mx az ac-3 hangkodekeseket nem játsza.
-
winben
aktív tag
Srácok, nálam a rossz akukijelzést szerintem ez a frissítés javította. Sőt olyan érzés, mintha kevésbé/lassabban merülne azóta a gép.
-
winben
aktív tag
Nos. Nekem is csinálta egyszer, hogy csak 97%ig töltött, de nem törtem meg emiatt lelkileg.
Ami inkább bosszant, hogy a 8 órát azért nagyon soványan éppenhogy bírja ki a gép. Lehet ez is sok, de én egy picit többet vártam volna még.
Ilyen viszont, hogy 1%on áll még sokáig nem tapasztaltam. Az történik, hogy szép szabályos tempóban merü a gép, majd 1%ra érve kikapcsol.Az érintőképernyő érzéketlenségről annyit, hogy azt figyeltem meg ha szutykos kézzel (izzadt vagy nem teljesen tiszta) fogom meg akkor jelentkezik ez a nehezebb érzékelés jelensége.
A hibát eddig mindig megoldotta, ha megtöröltem a képernyőt.Egyébként vettem hozzá 890 ftért a mediamarktban (Miskolc) Maxel érintőceruzát, amivel még jobb is kezelni...
-
winben
aktív tag
Hoppá rájöttem, bocsánat.
A lényeg, hogy nálam a Swype volt alap virtuális billentyűnek beállítva, amihez valamiért köze van a fizikai billentyűzetnek.
Tehát átpöttyintettem a "Magyar Asus billentyűzet"-re és úgy működik, mint egyébként PC-n.Egyébként kár, hogy nem raktak rá legalább egy normális usb host aljzatot a gépre, szerintem azért elfért volna rajta - mert most vagy töltöm vagy USB csatlakozós cuccot kötök hozzá.
Egyébként még további tapasztalataim:
* Jó a hangkártyája. Úgy annyira, mint egy jó minőségű laptop gyári hangkártyájának. Tehát még zeneb*-nak is megfelelhet szerintem.
*Láttam már szebb képernyőt is, de jobb, mint egy átlagos laptopnak. És nem csak a pixelsűrűséget hanem a színmélységet is tekintve.
*Ez talán már korábban is kiderülhetett az olvasóknak, de külön kiemelem: tud OTG módot (de nem adnak hozzá átalakítót). Megy róla pendrive, egér, bill, külső vinyót még nem próbáltam, de nem fűzök hozzá reményeket, hogy meghajtja.
*Tök jó a memória menedzselése. Ez az erősítés gomb megnyomása után úgy, hogy fut a Chrome fel tud szabadítani >500 mb ramot. Azt figyeltem meg, hogy pl a CleanMasterrel ellentétben lelő olyan programokat is, amiknek tényleg nem kell futnia (mondjuk Facebook) és ezeket most vagy időnként hagyja újra elindulni, vagy azon újra elindulnak maguktól amit záros határidőn belül vissza lelő.
*A google music play (korlátlan zenei előfizetés) képes a külső memóriakártyára letölteni zenéket.
*A World of Warplanes a wot oldala szerint támogatott ezen a készüléken, de a Play Store mégis azt írja, hogy nem kompatibilis. Mindenesetre a hivatalos oldalon vettem fel ticketet, hogy akkor mivan, csináljanak már valamit.
*Gyors. Jójó, még csak 3 napos nálam, de hétköznapi dolgokban simán kivált egy laptopot annyira gördülékeny sebességben. Egy összetettebb oldal nálam (kb index.hu) 2-3 másodpercen belül biztosan lerenderelődik Chrome alatt.
*Van benne olyan funkció, hogy aszongya: Kettős alkalmazás. Ez azt jelentené, hogy egyszerre két alkalmazás képe jelenik meg a képernyőn osztottan (hasonlóan, mint windows 8-on). A gond csak az, hogy az adott alkalmazásnak ezt a funkciót támogatnia kell...és a gyári feleslegeseken kívül aligha akad, ami ezt támogatná (azt, hogy mit kell rajta annyira támogatni nem különösebben értem, de mindegy...).
*Speedtest.net-en mérve a netes átviteli sebessége közvetlen egy N-es router mellett 35 MB/s. Egy laptophoz képes nem túl izmos, de tablethez képest szerintem teljesen korrekt, a wifi térerejével sincsenek különösebben problémák.Egyenlőre ennyi, ha még jut eszembe érdemelges írom.
-
winben
aktív tag
válasz
pleslie82 #530 üzenetére
A helyzet az azért, amit hozzá kell tennem, hogy az első amit elhoztam negyed óránként lefagyott, majd fél nap használat után az egyik fagyás után már be sem kapcsolt, így még aznap visszavittem.
Akkor elhoztam ezt, ami már nem problémás, rendben teszi a dolgát.
Egyebkent eppen most dugtam hozza egy usb billentyuzetet, de az android meg se kerdezte, hogy milyen billkiosztast szeretnek, automata angol. A regi occo kinai tabletem csatlakoztataskor automata kerdezte, de ezen beallitasi lehetoseget sem talalok, hogy magyarra allitsam.
Valakinek otlet?
-
winben
aktív tag
Sziasztok srácok! Én is hétfő óta a klub tagja vagyok.
Nagyon tetszik, gyors, szép.De. Szerintetek ez normális? KÉP
Közepes fényerőn használva.Egyébként a töltéssel nincs bajom, szépen feltölt 99-100%ra merítés után.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest