- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple Watch
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
AusWolf
őstag
Kb. ugyanezt a konfigot hoztam össze mini-ITX méretben. 6 gigás 1060-nal, plusz egy merevlemezzel és a procira vízhűtéssel még valamivel olcsóbban is kijöttem. És ez legalább játék közben is csendes.
Egy szó mint száz, akinek egy hangyányi affinitása van a "szereld magad" dolgok iránt, annak nem éri meg ez az ASUS gép.
-
Nem rossz! Nemrég teszteltem a napokban az idősebbik testvérét, G20AJ GTX 960-nal. Életemben először van asztali PC-m (a kb. 200-250 tesztelt notebook mellett
). Lehet nem váltok vissza notebookra ... hehe.
-
-
pengwin
addikt
Nem a kiváltás miatt lényeges, hanem azért, mert ha notiban kis helyen megoldható egy GTX 1080 hűtése, akkor ide is be kellett volna férnie, mert itt jobban lehet hűteni.
Ennyi pénzért szerintem minimum 1060 6GB-nak kellett volna benne lennie, de inkább egy 1070 dukált volna.
Főleg azért, mert így szerintem nagyon nincs egyensúlyban a CPU és a VGA viszonya. -
zozoz1
aktív tag
Na itt a lényeg: "- töredék méretű laptopokba beleraknak 1080-as vga-t, ebbe meg 3gigás 1060-ast?? így nem sok értelmét látom az egésznek."
-
-
pengwin
addikt
Használd egészséggel!
Ha van benne egy négymagos Atom vagy Celeron/Pentium CPU, akkor nem lenne gond ott az FHD videóval sem. Inkább a RAM lesz korlátozó tényező egy netbookban, mert max. 2-4 GB-t raknak bele, azt meg az OS+böngésző simán elnyeli.
Nem mellesleg a Brix is feláras egy épített rendszerhez képest, mert kell még bele RAM meg háttértár (ilyen gyenge CPU-k mellé ráadásul muszáj SSD-t tenni, különben szenvedés a használatuk). Vagyis a Brix árában csak az alaplap+CPU+táp+ház van benne, ami nem sok. -
Pimpő
tag
Marha drágák lettek ezek a stand-alone gépek (laptopokhoz képest). Akartam venni TV-hez egy kis gépet, de végül egy netbook ment oda is, mert olcsóbb volt, van benne monitor, billentyűzet, szünetmentes tápegység. Hiába nincs kihasználva se a billentyűzet, se a monitor, akkor is olcsóbb.
-
Csikiisti
csendes tag
Áhh, állandóan csak a vita megy, helyette cselekszek gyorsan sietek, veszek hármat...Nem, négyet 😂😂.
-
Chaser
legenda
ki beszélt linuxról? ( :
300 eur-ért is volt használható, pl a512, most 120e környékén hp 250 i3-mas amire azt mondom beugró
ugyanakkor 200-300e közt könnyebb felsorolni mi az amiért érdemes pénzt adni, mint azokat amikért semmit nem érdemes adni
win külön történet, akinek kell +ktsg, bár van akinek tényleg elég a linux ha már így szóba hoztad
Ja és mielőtt belekzedenél a linuxozásba esetleg meg abba hogy a 64Bit es win-nek a minimál feltételeit ezek is teljesítik. - idézet a notebook topik összefoglalóból, "egy notebook nem csak hw-ből áll" -
ivarg
tag
Téged hol tanítottak könyvelni?
"Tehát kár összehasonlítani egy irodai barebone-al ami céges beszerzésként még tök kedvezően el is számolható, le lehet írni az amortizációját stb..."
Szerinted ezt nem számolhatja el bárki ha épp ezzel szeretne dolgozni?
Kicsit azért olvass utána.Ez a ROG dolog leginkább egy marketing bullshit, ami azon alapul, hogy a tömegesen csak a lehetőségek 70-80%-át kihasználni képes termékeket normál áron adva lesz egy termék csoport amit 90%-95% kihasználása mellett 120-150% áron értékesíthető pár csicsás led kíséretében.
A másik tévedésed, hogy hans pénzügyi elemző Hans inkább volkswagen munkás vagy sofőr esetleg valami más hasonló, keres 2500-4000 euro között és van 13havi esetleg bónusz ha jól teljesít a cég stb.Egy elegáns nappali nem az Ikea, Kika, MöbelX szarháromságból kerül ki...
Márpedig a mai ízlésficamos gyenge minőségű Trendi nappali bútorzatok több mint 50%-a ezekből jön kint (is).Ez a tény azért némileg árnyalja az állításodat ráadásul te összekevered a fogyasztói társadalom vadhajtásait ( gondolkodó ember/tudatos vásárló) az impulzus vásárlóval (a melóban elfáradt fizetőképes birka aki költeni megy a boltba) aki kettőt pislog és megvette, nem olvastad el az utolsó mondatomat szerintem a részletre vásárolt Iphone-al kapcsolatban...
Ha valaki képes 6-800 euro-t elkölteni az apple store-ban egy szaros telefonra szerinted majd pont ezt fogja kihagyni ha tetszik neki.
Az ellenem szólók legfőbb hibája, hogy túl sarkosan gondolkodtok, ez vagy a kereskedelmi tapasztalatok hiánya vagy a "rajtam kívül mindenki hülye" filozófia eredménye lehet, nem tudom, de miért gondoljátok, hogy egy olyan világban ahol minden szart el lehet adni pont egy ilyen szart ne lehetne ami ráadásul egy német vagy Usa-beli havi átlagkereset alig felébe harmadába kerül vagy annyiba sem. -
ivarg
tag
Erre azért hozhatnál konkrét példákat.
Én még a dual scan TFT-s korszakban kezdtem toshiba notebookokat hozni anno az Usa-ból 2000 környékén és azóta is folyamatosan szolgálom ki notikkal az ügyfeleket, de valahogy a 300Euros/dolláros gépekből még nem találkoztam használhatóval.
Ja és mielőtt belekzedenél a linuxozásba esetleg meg abba hogy a 64Bit es win-nek a minimál feltételeit ezek is teljesítik.
Az fogyasztók nem akarnak linuxot ha kiejted a szádon a legtöbb elfut ha pedig egy boot 30mp-nél tovább tart már az első hónapban is akkor rohadtul becsapva érzik magukat.. -
Chaser
legenda
-
kisza25
félisten
az hát, de itthon van kirakva 70eFt gép is, ott olyat nem találsz, én erre céloztam, hogy 700-1000 euró simán rá van szánva egy noti vásárlásra, itthon 150eFt-ért játékra vesznek notit, max 100eFt-ért meg otthonra netre+ office-ra
szóval egy ilyen gép 1150 euroért még simán belefér, bár kint jellemzőbb a noti+ konzol -
kisza25
félisten
szerinted, egyelőre a vásárlások mindössze 4,1%-át intézik netről az emberek
Amúgy én is netről vásárolok, de sok dolgot szeretek előtte megnézni boltban, pl notit
javított link -
Sinesol
veterán
Szerintem nem nagyon jarnak az emberek mar boltba, szal nincs is nagy szukseg ra, hogy legyenek szamtechboltok.
Itt Daniaban pl több helyen is azt lattam, hogy szinte naponta jar a futar, mert meg egy tekercs wc papir ha kell, azt is neten rendelik, na es ugyanigy webshopbol gepet összerakva meg lehet rendelni, persze biztos nem mindenkivel ez a helyzet ott sem.
Mondjuk ha magamból indulok ki, en mar 5-6 eve biztos nem voltam műszaki, vagy szamtech boltban, mindent netről meg lehet rendelni, nem ertem miert kene maszkalnom. -
kisza25
félisten
-
sagit
veterán
Egyre jobban zavar az hogy a prohardver fórumain ( tisztelet a kivételnek) a fórumozók nem tudnak (vagy nem akarnak) elvonatkozatni maguktól és a fórumozóktól.
Itt Salzburgban ha bemész a media marktba vagy a saturnba akkor szarásig van ilyen és hasonló gépekkel, azt is hozzátenném hogy ez itt 1150 euró nem 1350 amennyiért vállalhatóbb.
Nem egy ismerősőm van aki ha műszaki cuccot kell venni ezt a 2 üzletet ismeri és csókolom. Nem, nem rendel és rakja össze, még infó boltot se ismer. Bemegy, eladó rábeszéli, tetszik neki és kifizeti lazán mert ha minimálbért keres akkor sincs 1 havi bére, ha kicsit jobban akkor meg a bére fele vagy kétharmada. Rajta a Win, bekapcsolja, megy, csókolom. Az Asus keres rajta 300-400 eurót, a vevő leszarja hogy ennyivel drágább mintha alkatrészre venné mert ha a szervíznek fizetni kellene az üzembehelyezésért az is lenne 100-150 euró ( összeszerelés,szoftverezés) és még várni is kellene rá napokat. Ilyen egyszerű, otthon ezzel amit meg tud az ember spórolni az nagyon sok pénz, itt kiadják a kényelemért.Ez annak aki ért hozzá, és magának össze tudja rakni természetesen nem alternatíva.
-
kisza25
félisten
az emberek 95 % nem tudja hogyan működik a számítógép, nem tudná magának összerakni, ez GAMER meg tetszik neki, aztán kész megveszi, ha van rá pénze és elmondhatja, hogy bibi nekem asus rog gépem van, ezt nézd akkora mint egy konzol, de ez sokkal jobb
Az ASUS ROG laposokban van olyan ami 300eFt+ és gtx 950m van benne gddr3 -al -
3shae
aktív tag
Az én hülye felfogásom szerint, akkor már vennék egy itx lapot, plusz házat, és cserében otthon is szerelhető lenne.
-
Vanka
tag
Nekem az előző GR8 van. 1 évesen vettem 2015-ben 150000-ért.
Nekem bőven megfelel ,kapott 1 ssd-t 5 cm-en elfér az asztalon.
1 év múlva 200.000-ért nekem megérné ez az új változat. -
nemlehet
őstag
ROG= Republic of Gamer... Nagy piros betűkkel kb minden oldalon a GAMER szekció alatt szerepel egy ilyen gép. Tehát kár összehasonlítani egy irodai barebone-al ami céges beszerzésként még tök kedvezően el is számolható, le lehet írni az amortizációját stb...
Én évekig éltem több nyugati országban, dolgoztam együtt nagyon jól kereső emberekkel. Senki nem dobál be 1000 eurós cuccokat a felvágott mellé. Ha megtehetné akkor sem. Vagy azért vesznek drága dolgot mert szükségük van a tudására, vagy azért mert kell a megjelenéshez. Ennek tipukus esete amikor ultrabookot vesz egy manager.
Ez ráadásul túl csicsás is egy elegáns nappaliba. Nem véletlen viszonylag visszafogott mindkét konzol, azok szépen beolvadnak egy TV állványba a BD lejátszó, meg a beltéri mellett. Ez eleve függőleges elrendezésű, szerintem a TV állványok többségébe be sem fér rendesen.
Egy dedikált GPU-s extravagáns gamer gépet (akármennyire állítod, hogy erre nem úgy tekintenek) nem az átlag pénzügyi elemző Hans fog megvenni. Illetve akkor talán, ha aktívan játszik. De akkor vagy: Van fogalma a hardverekről és látja, hogy ennél kb mindennel jobban jár, VAGY: 1 játékkal játszik, amire megnézi egy fórumon mit ajánalak és abból megveszi a legolcsóbbat, mert minek költsön többet.
-
xmaas
őstag
Akinek van egy kis esze nem fog megvenni olyan megoldast amiben nem cserelheto/bovitheto videokartya van , kiadsz egy szamitogephazra 150 ezret lenyegeben mert ledes es rajta virit a ROG marka de a belsejet nemtudod fejleszteni vagy cserelni ha mar a belso alkatreszek elavultak vagy feladtak a szolgalatot m ert az garantalt hogy ilyen 4-5 eves tavlatban nem lesz mar gyartva hozza potalkatresz
-
törölt tag
1060 3GB ennyi pénzért?
Nincs is több kérdésem ....
-
davidsone
addikt
Jó más méret de volt nekem kisebb miniITX házam és a lépcsőről inkább létráról leszenvedni kényelmetlen volt meg amúgy szállítani. 380T-nek tényleg nagyon kényelmes és stabil fogása van. És az sem mindegy szerintem h szinte bármekkora vga elfér benne és a szellőzése több mint jó...
...marketing off -
atok666
őstag
...kacat...
Ez mitol kacatabb, mint a vele osszehasonlitott osszelegozott gep?Kepzeld, hogy vannak sokan - megkockaztatom, hogy a tobbseg ilyen - akik leszarjak az ilyen-olyan diy megoldasokat. O bemegy a boltba, leveszi a polcrol a gepet, hazaviszi es hasznalja. Ennyi. Sot, meg az is valoszinu, hogy tetszik neki...
...igénytelenségére alapozó pénzlehúzást...
Mitoll igenytelen az az ember, aki megvezi ezt a gepet?Atok
-
ivarg
tag
"Egyszerűen a mini gamer PC-nek nem nagyon van értelme"
Ez csak szerinted az... egy laikus számára egy jól kinéző doboz ami mindenre jó és mivel nem olcsó design-os menő is...
A media Markt, cosmos és a hozzáhasonló nagy láncok tutira tartani fogják kint, és volt fentebb egy link ebből kiderül, hogy e topic véleményvezéreinek a tuti véleményével ellentétben a legnépszerűbb webshopok is forgalmazzák.Nem tudom miért gondolod, hogy a céges laptopot szabadon használhatja egy normál földi halandó.
Jellemzően semmit nem telepíthetsz fel sok esetben az usb portok is tiltva vannak és csak azért viheted haza, hogy egy vpn-en keresztül, éjszaka vagy nyaralás közben is dolgozhass.Nos hogy az ilyen mini pc-k mennyire nem kellenek arra jó példa, hogy amikor az irodánkban egy gigabyte i3140 házban kiraktunk egy gépet a képernyő alá lényegében minden ügyfél legalább annyit megjegyzett, hogy mennyire tetszik neki és eladtunk vagy 30 gépet előzetesen nem merült fel az, hogy mennyibe kerül.
Tavaly Shuttle és gigabyte brick gépekkel történt ugyanez azok sem álltak meg 250 alatt főleg az irispro-s i7-esek.
Az a szó, hogy gémer ezeknek az embereknek nem mond semmit egy szerűen jó volt, hogy a fiával autóversenyzett a haverokkal focizott az asszony lovat csutakolt a kissebbik lánnyal, és elolvasta rajta a híreket is és nem kellett megtanulni valami újnak a kezelését, mert mindezt a windows alatt tehette.Ezek impulzus vásárlások és főleg akkor működnek ha a termék a polcon van.
Ha nem vag képes belátni, hogy a hardcore gamer mennyire szűk rétege az emberiségnek és az ezt sokkal olcsóbban is összerakom egy tőlünk nyugatabbra sokkal kevésbé jelenlevő panelproli mentalitás (ami egyébként tőlem sem áll túl távol) akkor nem érted a lényeget "ha szar van veréb mindig akad".
Amíg Magyarországon emberek hitelből vesznek iphone-t addig miért gondolod, hogy pont ezt nem lehet eladni? -
ivarg
tag
Ez igaz: ---... ja, mersterségesen, a marketing által kreált igény van rá.
Ez viszont nem egészen.
----Nem tudom miért kell minden, az emberek lustaságára, tájékozatlanságára és igénytelenségére alapozó pénzlehúzást----Ez vélhetően egy néhány tízezer max. százezer darabos nagyságrendben "elkövetett" termék lesz.
Az ilyeneken nem feltétlenül keres az gyártója vagy ha igen akkor sem lesz belőle vikkend bora-borán.
Fontosabb az, hogy a nappaliközepére tegyék és virítson rajta, hogy ASUS (sőt ha lehet világítson is) és amikor legközelebb a tulaj vagy az ismerőseik akik látták vásárolnak valamit akkor nem úgy mennek be, hogy ASUS az meg mi a tököm?
Ez simán megérhet 100usd buktát egy ilyenen, a fentebbi linken látható, hogy alig valamivel 1000euro felett már beszerezhető vagyis az hogy a kereskedők letépnek vele ha tudnak az egy dolog de az Asus-nak ebben a formában ez nem lesz könnyű, egyedi VGA még ha mxm akkor is sokkal drágább a PCI-e változatnál... -
nemlehet
őstag
Addig nagyon szép az elméleted, hogy valószínűleg nem fog sorban állni a polcokon egy ilyen gép semmilyen boltban, hogy a szalámi mellé bedobhasd.
Másrészt ha Hans feltűnésmentesen akar majd a tv mellé ilyet, akkor vesz egy konzolt mert az harmada annyiba kerül. Hans-nak amúgy is van valószínűleg egy céges laptopja, azt ugyan úgy rá tudja dugni HDMI-vel. De ha az valamiért nem járható út akkor vesz egy chromecastat 20 euróért és azzal letud mindent amiért ezt a TV-re rádugná.Egyszerűen a mini gamer PC-nek nem nagyon van értelme, se piaca, szimpla marketing termék. Persze mindig lesz olyan akinek éppen ilyen kell és az nagy hangon hirdeti, hogy ez márpedig egy istencsászár termék, de valójában SEMMI előnye nincs egy gamer notebook-hoz képest. Az ára lehetne egy érv, lévén a legtöbb gamer notebookot nem hurcibálják, de mivel még talán drágább is így az sem.
-
pengwin
addikt
Igen, és mind a kettő SFF, csak az egyik egy igényes DIY megoldás szabványos alkatrészekből, a másik meg egy túlárazott, szerelhetetlen kacat, amit a márka, a marketing és a gémerség™© fog eladni.
Nem tudom miért kell minden, az emberek lustaságára, tájékozatlanságára és igénytelenségére alapozó pénzlehúzást védeni azzal a szöveggel, hogy "De erre is van igény!"... ja, mersterségesen, a marketing által kreált igény van rá.
Ha nem akarsz gépösszerakással bajlódni, akkor megrendeled pl. a zöld PC boltból összerakással és kompatibilitás-teszteléssel együtt az alkatrészeket.
(#74) NandoXXL
Csak ahhoz a Metishez már nem kell külső táp, a cikkben lévő Asus-szal ellentétben.
Dizájn szubjektív, szerintem nagyon ízléstelen az Asus.
De valóban rétegtermék: a lusta, tájékozatlan, megvezethető emberek terméke. -
Alchemist
addikt
Ha már komoly VR-ezéshez kell, inkább ez.
-
ivarg
tag
Szerintem a cikk szerzőjének a kivételével ( sőt komolyan az övében sem, de kellenek a karakterek és rossz volt a megközelítés) viszonylag kevés ember fejében merül fel, hogy ez egy notebook alternatívája lenne és bárki hurcolni szeretné.
Legfeljebb 100 vásárlóból 0,12 ezreléknek.
Ellenben egy tüftig sarkos német/francia/usa nappaliban feltűnés mentesen elfér a tv mellett.
3-4eEuró/USD fizetés mellett nem fog a "Hanzi/pierre/Jack" nekiállni csavarozni, mert azt sem tudja, hogy kezdjen hozzá és le is szarja.
Levesz a polcról két szimpatikus wifis kontrollert meg egy wireless egér billentyű kombót és haza viszi ha ügyes a multiban az eladó akkor a hátára tesz egy kis Nast és egy switch-et is.
Nincs minden sarkon egy kis számtech bolt ahol készséggel átbasszák ha elárulja magáról, hogy nem ért hozzá.
Haza viszi, össze dugja, használja.
Ja és vastagon leszarja, hogy mit gondolnak róla azok akik negyedévente keresnek annyit mint ő havonta.
Kicsit sem érzi hülyének magát mert vette egy design teméket ait használ hetente 2hetente párszor és majd 3 év múlva úgyis kidobja a tv vel eggyüt amikor 4K-s tv-t vesz.
Ébresztő egy ilyet nem azoknak találnak ki akik maguk csavaroznak, meg nem is azoknak akik a szomszéd sráccal csavaroztatnak.... -
davidsone
addikt
Hordozhatóságban verhetetlen: CORSAIR 380T Kicsit drága és nagyobb mint a Rai meg az ASUS viszont a szellőzése klasszisokkal jobb! Jó a szerelhetősége és szerintem qrva jól néz ki
-
Prof
addikt
Lol gamer notebook helyett nagyobb meretben azonos aron kijelzo ,bill stb nelkul... vicces.
-
törölt tag
Isten ments, hogy ilyent akarjak
Notiból van hasonló, és az sokkal jobb számomra. Ha asztalit akarnék, akkor az lenne, ha ITX-et, akkor az. Ennek is meg lesz bőven a piaca. Csak nem nálunk, hanem kicsit nyugatabbra. HC gamer úgy sem ilyennel fogja tolni, akinek ez a dizájn kell, az megveszi.
-
prolad
addikt
Azért szégyellje magát az asus, hogy nem 6 gigás 1060 ment bele főleg ennyiért.
-
NandoXXL
senior tag
Tanulj meg számolni
:
88 x 299 x 281 mm
190x277x254 mmKétszer olyan széles a házad. Akinek a méret és a design lényeg, annak igenis fontos hogy fele olyan széles. Aki halk játék gépet akar az pedig felejtse el ezeket mini hajszárítókat
+ réteg termék, nem racionális árral mint a gamer noti(#73) syn7h37ic
Ez nem noti, ha ilyet akarsz fizesd meg. Vagy építesz egy normál méretű gépet olcsón. -
törölt tag
Pfff. Pont ilyen konfigurációval teljes értékű notebook-ot is lehet ennyiért kapni 1060-nal, i7-tel.
Ez egy naaagy átb. izé lehúzás. Notebook alkatrészek, cifrán. Semmi egyéb. ITX-ben is van olcsóbb alternatíva.
Ja, és Asust soha. Notiból, meg ilyen fix PC-ből meg pláne. 3-ból 3 döglött le a gar. lejárta után pár héttel. -
kisza25
félisten
ház: raijintek metis
nekem i5-6600 (Scythe Katana 4), rx 470 nitro+, 2x 8GB DDR4 2133Mhz, 240+480GB SSD, MSI H110I PRO, Zalman ZM350-FX
Normál méretű táp is belemegy, de akkor max 170 mm VGA, SFX táppal max 242 mm VGA
Ebből a házból ajánlanám a "plus"-t azon van egy extra venti hely felül -
Aprósólyom
addikt
válasz
matteo_szg #12 üzenetére
Viszont az Asus külső tápos, az ajánlott ITX belső tápos. Ugyan így is kb kétszeres a méretkülönbség. De amelyik asztalnál durván 3,5 liter számít, oda laptop, vagy all-in-one PC megfontolandóbb lehet.
Nekem amúgy szimpi, hogy az Asus próbálkozik ilyenekkel. Más kérdés, hogy nem vennék magamnak ilyet, mert én is szeretem építeni a gépem.
-
mcs
veterán
Szokásos Asus féle túlárazott, cserébe majdnem nulla létjogosultságú cucc.
-
davidsone
addikt
válasz
noPublicFG #60 üzenetére
Aki megteheti és nem akar valami szutyok előre összeállított PC-ét venni annak értelmes alternatíva lehet, a kényelemnek és a minőségnek ez az ára...
De mi nem tartozunk ebbe a rétegbe, tiszteld a másságot! -
-
davidsone
addikt
válasz
noPublicFG #58 üzenetére
De ez egyedi rétegtermék
-
Négyszázezerért 30fps? Na neeeee!
-
davidsone
addikt
Komoly kis vas (is lehetne egy 1070-nel) de fele ennyiért talán megérné...
-
Chaser
legenda
válasz
raskolnikoff #53 üzenetére
meg azt lehet használni külső áramforrás nélkül is, és perifériákkal együtt 3kg ( :
nem tudom a szerző honnan vette, hogy notebookhoz hasonlítsa ezt, de ajánlanám kipróbálni első körben kijelző nélkül vmelyik mekiben' ((( :
-
Hurkaleves
őstag
válasz
raskolnikoff #53 üzenetére
...annyiért meg már vannak 1060-al szerelt notik.
-
raskolnikoff
őstag
Még egy monitor és fél miska kész. Ez az egy azért hiányzik hogy laptoppal összehasonlítsuk
-
Tigerclaw
nagyúr
Szerintem ennek a kategóriának a vásárlói tudatosabban vásárolnak nyugaton is, vagyis inkább vesznek csúcshardvert, nagyobb, kevésbé dizájnosabb házban, mert a teljesítmény számukra mindennél előrébb van. Ráadásul egy szabványosabb ház esetén egyszerűbb olcsóbb bővíteni, vagy mondjuk beépíteni egy vízhűtést.
-
Chaser
legenda
durván túlárazott
oké hogy pici, de ez nem notebook és nem ahelyett van, ugyanis azt lehet külső perifériák nélkül is használni, ezt nem -
Góliát
őstag
-
bteebi
veterán
#44: Erről van szó. Még akkor se nagyon van értelme, ha hordozni kell a gépet, mert méretben (ha nem is tömegben) valószínűleg a monitor lesz, lehet a szűk keresztmetszet, szóval tulajdonképp mindegy. Tömegközlekedve így is, úgy is szívás, a kocsiban meg elférne egy EATX-es gép is... Ha kisebb gamer gépet szeretnék, akkor mATX alapon építenék egyet, M.2-es SSD-vel, talán HDD nélkül, vagy max. 1 HDD-vel. Nem lenne se túl nagy, se túl nehéz.
-
bteebi
veterán
Na ja, de itt elsősorban nem az ár a gond (persze az is). Nem sok értelme van a kicsit kisebb méretnek és ezáltal a felesleges kompromisszumoknak, ha a LAN partira is egy 24 vagy 27"-os monitort viszel mellé
. Meg aki ilyen gépet vesz, az úgyse a BKV-n fogja szállítani, hanem beteszi az X3-as vagy X5-ös BMW csomagtartójába. Szóval szerintem teljesen értelmetlen ez a miniatürizálás. Vagy legalábbis több ésszel kellett volna.
#39: (Tényleg no offense.) Ki visz magával egy hotelbe egy gamer gépet - pláne, ha mondjuk külföldre utazott? Meg azt is megnézném, hogy ott lesz - akármilyen - monitor. De tegyük fel, hogy van. Minden bizonnyal egy 24-28"-os FreeSync-es gamer monitor lesz, nem pedig valami 15, 17, vagy max. 19"-os szutyok. Meg ha Vérpistike 1 átmegy Vérpistike 2 haverjához CS-zni, akkor ott se igen lesz extra monitor - vagy legalábbis nem megfelelő méretű/minőségű. Márpedig aki kiad 400k-t egy minigépre, az szeretné azt megfelelő méretű és minőségű monitorral használni. Főleg úgy, hogy közismert tény, hogy a heccsatok aránya négyzetesen arányos a kijelző működési frekvenciájával és a megjelenített színek számával, sőt a kijelzőméret is jelentősen befolyásolja
.
-
arn
félisten
desktopon sok ertelme nincs a meretcsokkentesnek, mert a hutes/halksag rovasara megy, es aranytalanul dragitja a dolgokat. en parszor nekifutottam a multban, de a vegen mindig visszajutottam a normal atx meretu cuccokhoz. most terheles kozben is minimalis hangja van a rendszernek, terheletlenul meg 500as fordulaton mennek a valogatott ventik. sok rendszer eleve csak terfogatra kisebb, a tenyleges helyfoglalasa alig kevesebb.
ha a meret a lenyeg, epitve a nucnal kisebbet ugyse tudsz.
-
-
XuChi
addikt
válasz
flashpointer #17 üzenetére
Ez szubijektív. Az asus szerintem ocsmány, a dan a4 meg letisztult és szép. Support ? Az asus szervizeit ne is említsd kérlek. Botrány amit művelnek "garanciális" szervizelés alatt.
Szóval bocs, de semmi nem indokolja ennek a rettenet, karácsonyfa megszégyenítő, műanyag, túlárazott, szemétkosárnak a megvételét!
-
A gamer laptopoknak se, mégis egyre több és több van a piacon belőlük, és egyre drágább és erősebb verziók.
De szintén fel lehetne hozni a NAS-okat példának, akinek van ideje / szakértelme, az összeépít egy megfelelő HW-vel bíró gépet a célra, olcsóbban, custom linux telepítéssel, hogy tökéletesen megfeleljen a saját igényeinek. De ők vannak kevesebben, a többség nem ért hozzá / nincs ideje rá, ezért bemegy, megveszi, kiveszi a dobozból, beüzemeli 10 perc alatt, és használja.
Ha nem lenne piaca, akkor kihalt volna...
-
Dyingsoul
veterán
400e ezért? ....
Szokásos ASUS lehúzás.
Egyébként egyedi 1060? Hmm... Volt már egyedi VGA a családban, HP Pavilion notiban AMD. Aztán jöttek a driver problémák, kompatibilitási gondok. Ment a levelezés a HP supporttal, ők mindenkit az AMD-hez küldtek, mondván ők a gyártók. AMD meg mindenkit visszapattintott a HP-hoz, mondván ez egy egyedi gyártású kártya, ami külön a HP kérésére készült így a szoftveres támogatás a HP felelőssége.
Ping-pong. -
Egy ideje már nem csodálkozom azon, hogy ezeknek a gépeknek van piaca itthon is. Szerintem mindenkinek van olyan ismerőse - ha nincs, akkor adok kölcsön -, akinél a pénz nem számít, mert mondjuk apa ügyvéd, anya meg orvos, vagy csak egyszerűen jól menő vállalkozó, ezért hát a tinédzser benyomja, hogy kell egy ilyen, mert ez minőség, meg gémer, már mennek is a boltba megvenni (szigorúan a helyi kereskedésbe, természetesen, mert ott jár a prééémmiiijjjummmm bánásmód Apának is). Pont ezért adnak el annyi gamer laptopot. Azok, akik ezeket veszik, teljesen sötétek a piachoz, ezért azt hiszik - és valóban azt hiszik - hogy minél drágább, annál jobb. Az ilyennek magyarázhatja bárki, hogy elég Neked drága barátom az asztali gép fele ennyiből, ami letolja az alagsorba teljesítményben is ezt a díszdobozt, a lóvé másik feléből meg jut majd ájfónra, vagy normális laptopra. Lesz@rja, nem ő fizeti, a többit meg majd kisírja félévvel később.
-
->Raizen<-
veterán
Nem kéne, bővíthetetlen akár csak egy forrasztott notebook, az meg mondanom sem kell szebb mint ez. Legalább.
-
egyedülülő
őstag
Nekem GR 20 volt. I7 4790+ ref.GTX970. Az egy sokkal átgondoltabb konstrukció volt. Kár, hogy a gagyi GR8-at folytatták és nem a GR20-at.
-
törölt tag
Pont 400K-t tippeltem, de nem nyertek meg a gamer-vonásaival.
RGB : Nagyongáz™
Ezen a videón szabványos VGA szerepel, csak a hátlapját levették:Video
-
ivarg
tag
Tőlünk nyugatabbra bemész a boltba és az orrod alá tolják 1200USD vagy 1300Euro-ért sima ügy.
Nem ide valósi, de bőven megvan a piaca csak nem a topic buherátorok lesznek a piaca, pedig hogy kiszúrnak magukkal eladhatnának belőle még kb 5db-ot ha más lenne
.
Ez nem egy számítógép ez egy kompakt fogyasztási cikk annak meg tök jó. -
"Fogyasztói ár 399 900 forint"
Ennyit nekem nem ér az, hogy kicsivel több hely maradhat szabadon. Elfér egy ATX-es ház is, ha akarom, és valszeg a legtöbb ember így lehetne vele egy kis akarattal. Persze oké, van, aki nem hajt a megtakarításra!
-
Raysen623
addikt
1. Nincs meg mindenhol a 60fps
2. A zintel proci itt is elviszi a gép árának tetemes részét, ettől rohadt drága is egyben.
3. 1060 3Gb-al kevés, főleg ha VR-ről beszélünk ami a cikkben is meg van említve. Ugye a marketing mindent elbír, a valóság meg nem számít néha.Konzekvencia: nem kell egy ilyen. Szép meg és el lehet mondani hogy van, de kb minek.
-
moleculez
veterán
Árulja már el valaki, hogy mi értelme az egésznek? Ahol ez elfér, ott egy normális méretű gép is.
-
bteebi
veterán
Nem olyan csillivilli, de több értelme van. Azért az elég nagy érvágás, ha egy "rendes" VGA nem fér be, ráadásul az az 1060 igazán lehetett volna 1070-es. Pár játékban azért megfekszik. Persze lehet csökkenteni a grafikai beállításokon, de akkor sem ideális.
Egyébként egyáltalán nem rossz gép ez. Kicsit nagyobb méretben, teljes méretű videokártyával akár még rendben is lehetne.
-
Hozzá nem értő júzereknek jó megoldás lehet, de az NVMe + 2.5" HDD kombináció nagyon hiányzik belőle, ennyi pénzért pofátlanság volt kihagyniuk.
Magam részéről totál pénzkidobásnak érzem a felárat, manapság kis utánajárással már akármelyik félművelt, amatőr hobbigémer tud faragni hasonló konfigot, olcsóbban. Pl. egy Silverstone ML07, ML08, RVZ02, Fractal Design Node 202 kasztniba.
-
-
macilaci78
nagyúr
egyszerűbb faragni ... az építgetés öröme is megvan ... sokkal olcsóbb
Aha, nem is kell hozzá más, csak tehetség, idő, szerszám, alapanyag. Ha ez meglenne mindenkinek, akkor a 10 millió futballbíró, 10 millió autóversenyző, stb mellett a 10 millió casecon modder országa is lennénk. -
Góliát
őstag
Jól néz ki, de nem nyerte le a tetszészemet!
-
A tesztet köszönjük!
Ezzel kapcsolatban visszajelzésként:
-Nekem tetszik a videó plusz szöveg páros. Tudom, extra meló, de szvsz ez a jó irány.
-Lehet itt nem volt rá lehetőség, de adott esetben összeállított, beüzemelt állapotban jó lett volna látni. Edetleg szétszerelve is
-Piros pont az ASUS telefonos bejelentkezésért. -
Tigerclaw
nagyúr
Gondolom ez csak annak "jó vétel", aki pont ilyen kinézetű kis méretű gépet akar és a pénz nem érdekli. Tekintve hogy egy gamer konfig a játékról szól és már nem jellemző a LAN party, így inkább egy nagyobb méretű olcsóbb és nagyobb teljesítményű gép, amit egyszerűbb és olcsóbb is bővíteni.
-
Nirvanus
aktív tag
Az Asus-nak besegíthetnének az itteni ITX topikos kollégák.
Ezért a design-ért én nem nagyon fizetnék ki 100k+ difit, merthogy kb. annyi van rajta.
-
- töredék méretű laptopokba beleraknak 1080-as vga-t, ebbe meg 3gigás 1060-ast?? így nem sok értelmét látom az egésznek.
- egyedi csatlakozó, hogy tuti ne is bírj semmit cserélni. garin belül talán rendben van, persze csak ha nem számítjuk, hogy gari után 2 nappal is megdögölhet, vagy azt, hogy milyen minőségű az asus garancia kis hazánkban.
- sata ssd. persze jó ez is, de azért illene már manapság ennyi forintért nvme ssd-t belerakni. mondjuk amiatt rögtön ugrana vagy 100-at az ára. -
Garfield.37
tag
Jól néz ki !
-
Apollyon
Korrektor
Nem rossz, de az egyedi hw miatt nem vállalnám be. ITX gépet egyszerűbb faragni, ha nem is ennyire picit, de meg lehet oldani okosban és hasonlóan kicsiben, és még az építgetés öröme is megvan benne. Arról nem beszélve hogy sokkal olcsóbb, és ugye ha kinyiffan egy komponens könnyebben pótolható.
-
szabobela
csendes tag
i7 verzió esetén I7 7700 + 3GB GTX 1060?Szerintem leglább egy 6GB-os lehetne benne.Amúgy jól néz ki és klassz lehet egy ilyen pici gép.De nem az én pénztárcámnak
-
-
aelod
veterán
az Asus ugyanis egy egyedi kialakítású kártyát használ, amelynek helyére fizikailag nem férnek be a bolti változatok.
És ha megdöglik a kártya akkor ..szhatod a gépet....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Synology NAS
- OLED TV topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Revolut
- iPhone topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Crucial 240GB SSD eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest