- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
krx21
nagyúr
Nagy nehezen sikerült beszereznem ezt a hűtőt... A beszerzésben a PCGEAR segédkezett... Köszönet neki! Mindjárt leszögezem, hogy európai forgalmazás még nincsen... Hong Kong-ból jött és pokoli összegbe került! A meghirdetett összegre jött még 40USD+Vám+Áfa... Jobb nem is utána számolni!
A hűtő első körben kicsit csalódást okozott mert nem hozta a hőfokokat... Aztán rájöttem, hogy az időközben beszerzett asus phoebus hangkártya igen csak meleg, ahhoz képest, hogy csak hangkártya...
Ez fűtött a VGA alá... Majd a VGA felé csoportosítottam, most neki van melege...
Az MX4-es pasztát kicseréltem Liquid Pro-ra és a ventillátor profilt maxra tettem... Így kb. 10-15C-al hűvösebb a játékok alatt a kártya a REF.-hez képest...Hozzáteszem hogy maxon is sokkal halkabb mint a ref. hűtés...
Negatívumok: az Arctic nagyon figyel arra, hogy a sok szükséges, nélkülözhetetlen, filléres, bizbasz kellékekből véletlenül se legyen több, mint ami kell! Egyszer egy szösz miatt szerelés közben, oda fújtam a kártyára és 3db műanyag távtartó lerepült,: 1.5 órán át kerestem négykézláb!...
A blokkon a menetek vacak alumíniumból vannak, az egyik sikeresen bele is szakadt!!! (még jó hogy nem létszükséglet helyen)...
Tehát a csavarokat nem szabad nagyon meghúzni!...
Azt mondják SLI kompatibilis... Hát a borda pont ott van útban... Maximum egy nagyon flexibilis és hosszú SLI kábellel lehet megoldani, ha van olyan...
Aki ilyet szeretne vegye ezeket figyelembe... Most már túl vagyok rajta és csak kicsit bántam meg...
Legalább halkabb és hűvösebb lett a gépem! A gyári hűtőt amúgy gond nélkül vissza lehet tenni akár... -
krx21
nagyúr
Itt is van!
-
krx21
nagyúr
Végre ITT az első teszt!
-
krx21
nagyúr
Ha valaki tudja, hol lehet már kapni az Arctic 690-es hűtőt akkor jelezze, megköszönöm...
-
krx21
nagyúr
Lassan itt a szeptember 10. Van valaki aki még gondolkozik ebben a hűtőben, vagy csak én vagyok ilyen elvetemült? Nagyon bízok benne. hogy beválik.
A referencia hűtők sajnos nem követik a csendes hűtés aranyszabályait!!!:
Minél nagyobb ventilátor, hogy kis fordulatszámon is megfelelő légszállítási teljesítmény legyen.
Ha a levegő nem elég, akkor inkább még egy venti mint hogy 1 de nagyobb fordulatszámon...
A levegőt ne akarjuk irányítani, mindenféle mesterségesen kialakított keresztmetszeten, hanem közvetlen a bordára fújjon a ventilátor.
Ne legyen a rendszerben szűk keresztmetszet a hő távozásában.
(Ha már a borda nem tud elvezetni megfelelő mennyiségű hőt, hiába fújjuk ezerrel.(hőcsövek hiánya))
Ez a hűtő szerintem nagyon jól meg van tervezve, nincs túlbonyolítva, az ésszerű szabályokat betartva készült...
Ha megfigyeljük a gyári hűtéseket, pont az ellenkezőjét teszik!!! Nem véletlenül.....(kivéve a speckó változatok.)
A kártyák működnek vele,de egy műszaki embernek van némi rossz érzése, mikkor a játék alatt a kártya 84-85C-os és pörög a venti mint a hajszárító, a keresztmetszeteken pedig suhog a levegő! Erőlködik az egész, pláne a dupla GPU-s kártyánál...
Talán direkt, hogy lehessen új, jobb hűtőt venni...Szóval csak én vágyom erre a GTX 690 tulajok között?
-
krx21
nagyúr
válasz
bigkrisz96 #38 üzenetére
Én nagyon gondolkozom rajta...
Ugyanis a gyári hűtés elég hangos és keményebb játékoknál 85C-ig is felmegy...
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3048, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest