- Motorola G86 - majdnem Edge
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Nem nyílnak a Foldok?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
Új hozzászólás Aktív témák
-
mateglaj
tag
válasz
Blizzardking #94 üzenetére
Köszönöm!
-
mateglaj
tag
Üdv mindenki!
Nagyon gondolkodok egy ilyen tel. beszerzésén, szimpatikus, amit az elmúlt pár évben a OP készítői csináltak.
Viszont nagy dilemmában vagyok, hogy ha megvenném, hol vegyem, mert bár tudom, hogy hivatalosan csak a saját weboldalukon tudom beszerezni, de pl aliexpressen 10-15k-val olcsóbban hozzá lehet jutni, ami nem mindegy...
A másik kérdésem pedig, hogy akinek van már ilyen készüléke, mik a tapasztalatai, mennyire van megelégedve vele?
Előre is köszönöm! -
joey04
titán
válasz
tomboy0013 #7 üzenetére
-
válasz
Blizzardking #89 üzenetére
Itt csak szakemberek vannak!
-
dfcwolf
tag
Jó nagy mocsokság, hogy az USA ára mennyivel olcsóbb.
-
Tüske0614
aktív tag
válasz
Blizzardking #82 üzenetére
Ez fantasztikus ! És milyen rom került rá?
-
Blizzardking
őstag
válasz
#45553408 #81 üzenetére
Álmomban rendeltem egy Oneplus 5 okostelefont, 6/64 kivitelben, Slate gray színben!
Álmomban majdnem olyan gyors volt, mint egy Samsung Galaxy S8. Tudom, az álom nem valóság!* * *
Egy sötét sikátorban rohantam, nem tudtam ki elől menekülök, de nagyon féltem. Fény pislákolt mögöttem, lábak dobogását hallottam. Aztán rájöttem! Felbőszült Galaxy S8 és iPhone 7 tulajok üldöztek, kezükben lóbálták a telefonjaikat. A hangzavarból a "fos kínai kopi" és a "szar a kamera" hangokat tisztán ki tudtam venni!
Szerencsére a kezemben lévő O+5 72 műhold jelét fogta, és odanavigált a kockák szigetére, ahová a Cofidis utcából nem látni a bejáratot. Ott, a tábortűznél együtt kinyitottuk a bootloadert, rootoltuk... -
jacis
nagyúr
válasz
Blizzardking #77 üzenetére
+1
-
Tüske0614
aktív tag
Eddig az volt a baj h minek ennyi ram most azt írjátok jó h gyors mer ennyi ram van benne .. úgy néz ki mint egy ájfon mégse alma van hátul. Mi lesz a következő? Ha csak kíváncsiságból olvas az ember fórumot akkor szinte egyik telefon sem jó ! Hogy van ez ?
-
kromatika
veterán
Rendesen le nyomja az S8-at.Nem semmi.Gyorsabb teló,ez vitán fölüli.
-
vakondvok
tag
Én megvettem a 128/8-as verziót. A fotók alapján kicsit tartottam tőle, hogy nem fog tetszeni, majd mikor kibontottam, nem így lett
.
A rendszer meg amúgy piszok gyors, úgy hogy be sem zárom az alkalmazásokat. Nekem megérte, de nyilván ez ízlés kérdése. -
zazenke
őstag
hát pont ez a lényeg mindenki azt mondogatja minek a sok RAM meg a samu meg más nagy ágyú azért nem tesz bele mert felesleges. Hát tessék .100 ezerrel olcsóbban kiröhögi a többit . Akkor mégis csak van értelme a ramnak de se baj majd az s9 300 ezerért beleteszi talán a 6-ot
-
Blizzardking
őstag
Köszi Mobilaréna, hogy ugyanarra a hírre csináltatok egy másik topikot is. E kettő együtt jobban hasonlít egy szociológiai felmérésre. Eredmény: a júzer nem jut túl a főcímen
-
H.Istvan25
senior tag
válasz
Kamikaze75 #65 üzenetére
A Mate 10-et várom én is, nem tudok dönteni hogy megvárjam vagy vegyek Mate 9-et
. Vannak olyan pletykák hogy már szeptemberben jön a Mate 10, erre kíváncsi vagyok
-
Kamikaze75
tag
Az a legnagyobb baj hogy nincs meg az a birtoklási vágy amit az OP1,2 tudott mert tényleg szép kívánatos telefonok voltak akkoriban és egyedi.
Nekem pld. ronda a iphone 7 plus de ha 150 ezer lenne újonan akkor lehet megvenném.....meg bárki, mert eladja a neve.
OP 5 is kezd hasonló brand-ot kialakítani mint iphone persze sokkal kisebb lépésben,jó csengő név lett rövid idő alatt de ez a forma.....csalódás de vinni fogják mint a cukrot.
Ősszel a Huawei mate 10 megjelenése után vagy előtt ha beesik 120 alá a mate 9 ára tökéletes választás lesz számomra. -
válasz
tomboy0013 #62 üzenetére
-
H.Istvan25
senior tag
Te kezdet az offolást. Amugy elmondom megint azt, amit mindenki mond: az OP5 egy kiváló készülek, hardveseren talán a csúcs, ár-értékben pedig bajnok. Épp ezért sajnáljuk sokan hogy az okádék külsővel el lett cseszve. A "fanyalgók" közt szerintem bőven van rajtam kivül még olyan aki megvette volna ha nem egy az egyben ájfon copy lenne
-
válasz
Integrale #60 üzenetére
Miért, szerinted ebből messzemenő következtetést lehet levonni?
Nem, de én a 3DMark és a 0-100-as értékekkel sem szoktam foglalkozni. De elfogadom, hogy vannak, akik erre gerjednek.
Most tegyük félre azt, hogy hétköznapi használat során kutyát nem érdekli, hogy 10-20 másodperccel hosszabb idő alatt nyomkod végig 15 appot valaki, de ha már teszteljük, akkor legyünk igazságosak, FHD képernyővel könnyebb dolga van a hardvernek.
A helyén kell kezelni a dolgokat, ebben az adott tesztben ez jött ki. Ha a telefonok VR képességeit tesztelték volna, akkor a Samu elveri a másik két száját, hiszen a GearVR messze jobb, mint a másik két készülék által (root és hack nélkül) elérhető maximum, a CardboardVR szint. Ha a kamerákat tesztelik, akkor megint más jött volna ki. Ha az üzemidőt és a feltöltési időt, akkor megint más.
Szóval én nem értem igazán azokat, akik meg akarják magyarázni, hogy bezzeg hétköznapi használatnál nem látszik ilyen markánsan a különbség meg hogy nem jogos, mert FHD vs. QHD és így tovább.
Ennyire nehéz elfogadni a tényt, hogy ebben az adott tesztben ez jött ki?
HTC-n állítható a felbontás?
Bevallom nem tudom. A Mobilarénás tesztben nem említették.
-
Integrale
veterán
Miért, szerinted ebből messzemenő következtetést lehet levonni? Most tegyük félre azt, hogy hétköznapi használat során kutyát nem érdekli, hogy 10-20 másodperccel hosszabb idő alatt nyomkod végig 15 appot valaki, de ha már teszteljük, akkor legyünk igazságosak, FHD képernyővel könnyebb dolga van a hardvernek.
HTC-n állítható a felbontás? -
-
DeathAdder
veterán
Na csak hátrány valamikor 4 GB RAM, vagy miafene?
Hát tegyen a Samsung is az 1000 eurós telefonjába a 8at..Amúgy már a 3T is gyorsabb mint az s8 az ilyen videók szerint, ráadásul a pure Android nem is laggol, mint a bloatware tisztelet a kivételnek (HTC)
-
válasz
tomboy0013 #55 üzenetére
Sajnos ezzel semmi nem oldódna meg... Ettől még nem lesz szakmai fórum...
Ha valaki ezt saját ésszel nem éri fel, azon a moderátor nem segít.
-
blagolf
senior tag
3 gyártó 3 idei csúcsmodelljét látjuk a videón. Ebben az összehasonlításban pont a OP volt a nyerő. A másik 2 gyártó is bele tehetett volna annyi ramot, de nem tették, így alul maradtak. Ez teljesen igazságos összehasonlítás.
-
válasz
tomboy0013 #52 üzenetére
Ez pl.: (#6) jacis: Ha negatívat írsz az egy fan-nak már rosszat jelent, szóval támadásnak veszi.
Ez a fan-ozás pl erősen flamekeltő és trollkodás is
-
tomboy0013
veterán
válasz
#45553408 #28 üzenetére
Nem vagy tisztában trollkodás jelentésével. A vélemény nem egyenlő azzal.
A probléma nem a vélemény leírásának kezdődik hanem mikor belekötnek az emberbe mert le meri írni a nyilvánvaló tényeket és jönnek a fan-ok okoskodni. Ebből elindul egy OFF hullám mint jelen esetben is. És a moderátor is ennek vét véget, nem a vélemény leírást szokta törölni. -
Aha, és szerinted átlag user nem vesz flagship telefont mi???
Hol írtam én ennek ellenkezőjét?
Ez meg, hogy leggyorsabb legyen..Ezt csak akkor érzékeled, ha mellé rak valaki egy másik csúcsmodellt, és elkezded ott a köridőket méricskélni..Ami elég valószínűtlen..
Mert a péniszméregetés nem jellemző a felhasználókra szerinted? Drágább, nagyobb, több, gyorsabb, szebb, stb. Az embereket érdeklik, hogy melyik mennyire gyors, mert ez is egy vásárlási döntést befolyásoló tényező. Legyen szó autókról (0-100, lóerő, stb.) vagy számítógépekről (processzormagok száma, memória mennyiség, videókártyák száma, 3DMark eredmények, stb.), adott esetben telefonokról.
Szóval van egy réteg, amelynek számít, mert a Oneplus 5 tulaj majd be-be-bézhet, linkelve ezt a tesztet, hogy az ő telefonja gyorsabb mint az S8 vagy az U11. Mert az ember már csak ilyen....
-
h4h01
senior tag
Aha, és szerinted átlag user nem vesz flagship telefont mi??? Lassan pistikének a játszótéren is S8-a van...
Ez meg, hogy leggyorsabb legyen..Ezt csak akkor érzékeled, ha mellé rak valaki egy másik csúcsmodellt, és elkezded ott a köridőket méricskélni..Ami elég valószínűtlen..hogy 6-8GB RAM is elkélne beléjük... Jövőre lesz is..Ez meg a OP-nak a fétise, hogy egy generációval előzzük be RAM mennyiségben a nagyokat...Ezt a legegyszerűbb, még jó hogy ezt csinálják.. IP 68-at, meg a QHD kijelzőt gondolom nehezebb/drágább lenne megoldani..
De ez akkor se változtat azon, hogy ez a teszt akkor lenne releváns, ha ugyanannyi rammal szerelt verziókat eresztett volna egymásnak..Mert ebben a környezetben számítana..
-
Wapmester
senior tag
válasz
Plazmacucci #43 üzenetére
-
Aranyér seggében, eskü így olvastam.
-
-
Wapmester
senior tag
hiába a 8 giga ram, a sony xperia xz premium 4-el is rá tud lépni a Onleplus 5 nyakára ,ez azért elég szívás itt a videó https://www.youtube.com/watch?v=o78iAR1IjXY
-
h4h01
senior tag
Hétköznapi használat esetében nincs is sok értelme...De ilyen faszm speedtesteknél, ami ennyire ki van hegyezve, és a netes közösség ennyire presztizskérdést csinál belőle, ott igenis számítana, hogy 4giga vagy a duplája.. Azért kihat a multitasking sebességére..De mondom, ezt egy átlag user magasról leszrja..
-
Massmurderer
őstag
"utána előjössz azzal, hogy akkor már inkább a Samu C9 (Pro)-val kellene összehasonlítani. Amit más fajta SoC-al szereltek."
itt meg ép más méretü rammal szerelt telok összehasolitása volt látható.SoC lehet úgyanaz,de a ram nem.és az is sokat számit.Ennyivel mehetet volna a tesztrbe egy 1GB ramos snapi 835el szerelt teló.Szerinted mennyi esélye lenne??20 megnyitot programhoz nem csak SoC kell,hanem ram is.,Samu s8-nál abból a 4gb-ból jó ha 2,5gb ram szabad,OP5nél meg ha 4GB-ot számolnánk,akkor is látható a külömbség.Az hogy milyen gyors a telo nem csak a procitol függ,hanem a ramtól is. -
blagolf
senior tag
Jól kikapott a Samsung, bár azt nem tudom a valóságban ki fogja ezt csinálni egy telefonnal. Normál használatnál szerintem mind a három a mocsok gyors kategória.
-
-
Silεncε
őstag
válasz
Massmurderer #13 üzenetére
LOL... Ezt tényleg ne erőltesd...
4GB felett szerintem amúgy se számít androidon már a RAM, ellenben a proci igenis... Ja és a telefonban a proci felel meg az autó motorjának, csak tisztázásképpen...
-
Integrale
veterán
Azért nem kell csőlátásúnak lenni. Kamera, antennacsík, kialakítás stb. Vak, aki nem látja, de az tény, hogy elég egyszer leírni.
Peddy789: Az OP5 úgy a leggyorsabb, hogy FHD, kíváncsi lennék, hogy a két tesztbéli konkurenshez hasonlóan QHD képernyővel mennyi lenne az előnye, valószínűleg inkább hátránya lenne... Így ebben a formában nem mondható egzaktnak a teszt.
-
válasz
aprokaroka87 #30 üzenetére
Szó van itt akadozásról?
-
aprokaroka87
nagyúr
Hát inkább induljon el egy app 0.5 mp-el később,minthogy elinduljon hamarabb de közben meg akadozzon.
-
válasz
tomboy0013 #26 üzenetére
Moderált nyílt fórum. Tehát adott esetben ha a modik úgy érzik, hogy ezt nem kéne, akkor szankcionálhatnak.
-
tomboy0013
veterán
válasz
wertigo1984 #15 üzenetére
Ilyen ez a nyílt fórum, az szól hozzá aki akar. Ha nem tetszik ott a premium és lehet tiltani.
-
Peddy789
őstag
Hm szep teljesitmeny.
Ebbol igy csak a htc az ami tokre nem jon be.
A samu jol nez ki meg nagyonsok kiegeszito elerheto mint iphonok eseteben.
A oneplus meg a leggyorsabb.
A htc meg... ooo... ugy van.Szep a one plus teljesitmenye.
En tovabbra is samsung vasarlasra keszulok a heten ettol fuggetlenul.
-
laci0530
senior tag
Így van, az alacsonyabb felbontású kijelzőt persze, hogy eredményesebben hajtja meg ugyanolyan processzorral, ill. több RAM-mal.
Nekem volt S7 edge-em, jelenleg S8-at használok, nem érzem az utóbbit lassabbnak. Persze ez is függ a felhasználás irányától, de számomra teljesen megfelelő sebességgel dolgozik az S8 is, ahogyan azt az S7 edge is tette.
-
@Massmurderer: Állítod, hogy értelmetlen a teszt, mert különböző méretű rammal szerelték a telefonokat, utána előjössz azzal, hogy akkor már inkább a Samu C9 (Pro)-val kellene összehasonlítani. Amit más fajta SoC-al szereltek.
Szóval biztos, hogy én vagyok, aki rosszul lát valamit?
@h4h01: Érdekes, hogy mindig volt jópár hsz. a hírek / tesztek alatt, melyek szerint a 3-4GB feletti RAM mennyiség értelmetlen Android esetében. Most meg hirtelen mindenkinek az a baja, hogy két 4 és egy 8 GB RAM-al szerelt telefont mérnek össze.
Csak én érzem, hogy itt zavar van az erőben? Most akkor vagy van értelme 4GB feletti is a plusz RAM-nak, vagy nincs.
Azt már csak csendben teszem hozzá, hogy én inkább a háttértárolókat nézném meg, mert alkalmazások elindításánál ugyebár az is nagyon számít, ha csak nem a telefon memóriájában van már az alkalamzás.
-
válasz
#45553408 #20 üzenetére
Kérésed számomra parancs: [OnePlus 5 sz.rozó offtopic]
Hozzáteszem, elhatárolódom azon topic témájától
A topic eszmei létrehozóit nem kívánom beletenni az első hozzászólásba, remélem odatalálnak GPS nélkül is.
Ha viszont a topicba senki nem téved be, akkor sajnos zárni kell...
-
h4h01
senior tag
8GB VS 4GB...Azért megnéznék egy 6GB-os U11-et, és egy szintén 6GB-os OP5-öt nah..Az értelmesebb lenne..
-
kano
nagyúr
Lehet, hogy nagyon gyors (mint ahogy minden SD835-össel szerelt készülék az), de a kamerát megint sikerült elcse**niük. Nem igaz!!!
-
HardRic
addikt
válasz
tomboy0013 #4 üzenetére
Hűha, ugyanott van a kamera, be kell írni minden topicba, hogy copy.
-
válasz
tomboy0013 #4 üzenetére
Mi a baj a formájával? Az iPhone 7 az első, aminek már normálisan néz ki a külseje.
Egyébként meg elölről eléggé különbözik, hátulról meg úgyis takarni fogja a legtöbb embernél valamilyen tok.
(#13) Massmurderer: rossz a példa, mert nem a motor erősebb ebben az esetben, de természetesen számít a 6GB ram.
-
válasz
tomboy0013 #7 üzenetére
Kapufa, nem vagyok fan
Viszont a folyamatos trollkodást már unom... így copy, jajj copy, de copy, ez megy... szakmai fórumon...
"Saját" területen is ekkora csaholás megy? Nem hiszem
Talán végre lesz normális fórumozás is, ha ezt páran felérik ésszel.@Massmurderer: Azért ezt a bullshitet, hogy a több memória jobb lesz, gyengébb SoC mellett , nem hangoztasd...
-
wertigo1984
őstag
válasz
tomboy0013 #7 üzenetére
Nem veszi tamadasnak, csak gondolom mar o is unja ugyanugy, mint mi nehanyan, hogy valaki(k) mindig beirjak hogy ez ilyen copy, amaz meg olyan.
Igen masolat, de jo. Nagyonis jo. Nekem a keszulek nagyon tetszik, az ereje nem erdekel, es meg mindig elobbre tartom, mint az osszehasonlitasban szereplo masik ket telefont. -
kovaszoskeny
aktív tag
2 biztos benchmark csaló.A teszt meg lófarok méregetésen kivül semmire nem jó.
A valósa életben mind a 3 készülék 100% sebességben mindenre elegek.
Hozzá tenném már a Az LG G! is kiszolgálta ezirányu vágyaim(Általános sebesség) -
Massmurderer
őstag
az okés hogy a snapi 835 összehasolitás.De mind a 3 teló más méretü rammal van.Azért 4gb meg 6gb közöt az a 2 gb külömbség elég sok.Kb olyan mintha van 3 egyforma tömegü autod,egyikbe van 125le,másikba 150le,a harmadikba 100le.Természetesen a 150le az erösebb nem???
"telefon újraindítása és a memória kiürítése után ugyanazt a húsz alkalmazást nyitotta meg a három telefonon, mindig megvárva, hogy egy-egy app betöltsön a váltás előtt." a 6gbos jóval fürgébb,gyorsabb és az természetes -
juuzer
addikt
válasz
tomboy0013 #7 üzenetére
Nekem ezzel csak az a bajom, hogy a Oneplus trollok természetesen más topicokban szabadon trollkodnak
-
válasz
Massmurderer #10 üzenetére
Tehát a Snapi 835-ösökkel szerelt telefonok összehasonlítása értelmetlen, de ellenben összevetni egy sokkal lassabb SoC-al szerelttel (Snapi 653) ellenben értelmes?
-
Massmurderer
őstag
Értelmetlen teszt.s8 4gb ram,one plus 5 6gb ram.Azért nem egyforma.De pl megnézném oneplus 5 hasolitást samsung c9el mert úgye az is 6gb-os.
-
raven24
tag
Nagyon jó telefon, az OP5, de be felejtsük el azt, hogy kevesebb pixelt kell mozgatnia, ha 2k lenne a kijelző nem biztos, hogy gyorsabb lenne mint az U11. A samsung meg nem tudom mitcsinált....a tavalyi modellek is gyorsabbnak hatnak.
Ezt úgy írom, hogy S7Edge készüléket használok. -
válasz
tomboy0013 #4 üzenetére
Szinte sejtettem
Így legyen ötösöm
-
tomboy0013
veterán
válasz
H.Istvan25 #3 üzenetére
Egyet értünk. Gusztustalan ez az egy az egyben copy-zás.
-
Kíváncsian várom a másik fórumban fanyalgók megjelenését
Ez egy jól optimalizált rendszer lett, ez van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest