Hirdetés

2019. március 18., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Phablet rovat

Aranyérmes sebességben a OnePlus 5, passzoló színvariánst kaphat

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Jerome Ortega

Összemérték a teljesítménytesztekben ügyeskedésen kapott OnePlus 5 alkalmazáskezelését a Galaxy S8-cal és a HTC U11-gyel. Tényleg gyors!

Hirdetés

A OnePlus mindig odafigyelt, hogy a telefonjai a hardverhez és a rajta futó szoftverhez mérten a lehető legfürgébben fussanak, és így van ez az 5 esetében is. Az XDA Developers fórumában ugyanakkor kiszúrták, hogy bizonyos teljesítményteszt alkalmazások a szokásosnál több erőforrást képesek felhasználni, így szert téve pár százaléknyi, pontszámokban megmutatkozó előnyre. A gyártó védekezése az volt, hogy szó nincs hardveres tuningról, egyszerűen meg akarják mutatni a telefon valódi erejét, ami eléggé magyarázkodásszagú. Hozzátették ugyanakkor: a OnePlus 5 a mindennapokban is kihasználja a teljesítményteszteknél észrevett sebességelőnyt, például alkalmazásindításkor. Ezt egy szintén Snapdragon 835-tel szerelt HTC U11-gyel és Samsung Galaxy S8-cal összevetve most próbára is tette egy YouTube felhasználó. Az eredmény: tényleg nagyon villámgyors az 5 programkezelése.

Jerome Ortega a telefon újraindítása és a memória kiürítése után ugyanazt a húsz alkalmazást nyitotta meg a három telefonon, mindig megvárva, hogy egy-egy app betöltsön a váltás előtt. Első nekifutásra a OnePlus 51,29 mp, az U11 54,9, a Galaxy S8 pedig 62,98 mp alatt végzett. Az egész kör megismétlése után (itt már terheltebb a rendszer, viszont besegít a gyorsítótárazás) a sorrend nem változott: a OnePlus 5 1:52,82 mp alatt végzett, az U11 2:01,8 mp alatt, az S8 pedig 2:18,99 mp-cel. Természetesen ebből a hétköznapibb tesztből sem érdemes túl messzemenő következtetéseket levonni, viszont tény, hogy az Oxygen OS az optimalizálással és az animációival együttvéve tényleg roppant fürgén fut ugyanazon a hardveren (a Galaxy S8 nálunk Exynos 8895-tel érhető el). Ha aranyérmet ezért nem is kap, arany színvariáns hamarosan érkezhet, olvasható a PhoneArenán. Jelenleg feketében és sötétszürkében kapható az 5,5 hüvelykes phablet.

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.