Hirdetés
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- iPhone topik
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xero
nagyúr
Jó ötletnek tartom. Ha hozza azt amit most a Siri nekem tökéletes lenne.
A kétkedőknek:
-A zajokat el tudja különíteni. A kinect-nek is megy.
-Kevesebb utasítást kell megérteni, így nem feltétlenül kell on-line kapcsolat, lehet elég lesz egy local feldolgozás.
-Kulcsszóval is lehet kapcsolni szerintem, így a fentebb említett minta alapján simán működhet a "Siri! Change to channel 5 and raise volume with two points." utasítás.
-
llaszlo
veterán
Ez érdekes kíváncsi leszek milyen lesz ha lesz. Én is mindig keresem a kapcsolót.
Bár ritkán tv-zem. -
oO7
őstag
válasz
micimacko
üzenetére
Most komolyan nem trollkodásként, tudom Apple topic, deeee:
Kinect hangfelismerés működése - ez után nem lesz olyan nehéz elképzelni, hogy hogy lehet megoldani, hogy filmnézés közben is halljon, ne tudja a TV saját magát irányítani, stb stb... -
passatgt
aktív tag
És ha szól a tv akkor hogyan érti meg mit mondok?
-
Drótszamár
őstag
És ha ez elterjed, akkor kovács lajos mosogépszerelő úgy fogja kezdeni a reklámot, hogy "Siri, hangot fel!". Nem kell többet a hangsávval vacakolni. Így sokkal egyszerűbb hangosítani a reklámon.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
floatr
veterán
Mondom ELEVEN

-
Totheground
addikt
Már most is van olyan tv, ami érzékeli a jelenlétet a szobában. Szóval ez nem lenne para, ha van ott valaki, figyel az utasításokra, ha nincs, akkor nem.
Vagy nemes egyszerűséggel mindig figyel. -
Cyberpunk
félisten
Igen hasznos egy dolog. Főleg a szövegbevitel miatt. Jó lenne ha komolyan ráfeküdne az összes gyártó a hang alapú vezérlésre. A katasztrofális virtuális bill.ektől így megszabadulnánk. Csak amíg only english a hajunkra kenhetjük a siri meg hasonlókat.

-
D.Zsombor
csendes tag
Érdekes elképzelés... Viszont, hogy aktiválod a Sirit (TV-esetében)?? Mert ha megint meg kell nyomjál egy gombot ahoz, hogy 'meghallja' azt amit akarsz mondani... azzal megint nem értünk semmit...
Az lett volna az igazi forradalom a Sirinél (iPhon 4S) is ha ugy tudnánk működtetni, hogy hozzászólunk, akkor lett volna igazán hasznos... 
-
cLeanLess
tag
És így akár majd össze is kapcsolhatom az iphone-al, és a telefonnak is adhatok utasítást, ami továbbküldi azt. Például megkérdezem a siritől mobilon, hogy mi jó megy most a tvben,ő szépen megkeresi,válaszol,felolvassa. Én választok, aztán mondom hogy erre kapcsold át stb...

Én azért ebben látok fantáziát, de mire hozzánk eljut magyarul...Addigra lehet, hogy már mindenki hasonló technológiát fog használni

-
Dany007
veterán
válasz
donceleger8
üzenetére
Nem feltétlenül.
Otthoni - tehát relatíve csendes környezetben - működhet a windowsos hangvezérlésnél is alkalmazott aktiválási hang.
Vagyis a hangvezérlő program mindig figyel (ugye iPhone-nál ezt a fogyasztás miatt nem lehetett volna megoldani) és ha kimondod az aktiválási hangot akkor kapcsol be úgymond és onnantól figyeli azt, hogy konkrétan milyen utasítást adsz.Tehát pl beszélgettek a családdal és leakarod kapcsolni a zenét akkor azt mondod mondjuk, hogy "Siri, zene kikapcsol" és jelen esetben a Siri volt az aktivációs hang utána pedig az utasítás.
-
Dany007
veterán
Érdekes megoldás az biztos, de ha jóltudom a Sirihez jelenleg 3G vagy wifi kapcsolat kell.
Most akkor a jövőben szimpla tévénézéshez is ez kellene?
Aztán ha megszakad a hálózat akkor meg b***hatom?Ettől függetlenül én örülnék neki ha tudnék beszélgetni a tévémmel
Mindenképpen jobb lenne, mint a távirányítót keresgélni folyton =) -
hunter84
aktív tag
Ezt a távirányító nélküli dolgot abszolút támogatom. Egyrészről idegesítő, hogy mindig keresni kell a szobában, másrészről meg állandóan elromlik, lemerül. Nagy ötlet, csodálom hogy eddig senkinek nem jutott eszébe.
Csak aztán tudjon magyarul is...

-
Iomega
addikt
Ha olyan áron fogják értékesíteni, amilyen árakon beszerezhetőek a telefonok, Macbook-ok, akkor az kemény lesz. Úgy értem mindezt, hogy esetlegesen túlárazzák, a többi TV gyártó áraihoz képest.
-
micimacko
aktív tag
Mégis milyen kijelző ár csökkenésre vár még? A béka segge alatt vannak az árak, nemhiába számolnak be veszteségről az iparágon belül. Vagy most is azt akarja az Apple, hogy a 10 Ft-ért összeállított TV-t 200.000 Ft-ért eladni?

-
GALARDO
addikt
Érdekes megoldás lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Cyberpunk 2077
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Gaming notebook topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy ruhás topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Baseus Airpow powerbank, külső akkumulátor fekete (20000mAh, 20W, QC + PD)
- Anker SOLIX C300X - 288Wh Hordozható töltőállomás - LiFePO4 akku ~20 hónap garanciával
- BASEUS Compact Quick Charger 2xUSB USB-C PD 3A 30W fekete
- Apple AirTag 4 Pack Nyomkövető, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Gyári Apple Garancia
- Vivo X200 Ultra Photography Kit (új)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB Lian Li Lancool 217 fehér CM 700W
- ÚJÉVI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2, év gari - MAGYAR
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Bár ritkán tv-zem.
Kikapcsol a TV?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Az lett volna az igazi forradalom a Sirinél (iPhon 4S) is ha ugy tudnánk működtetni, hogy hozzászólunk, akkor lett volna igazán hasznos...