- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Pontosabb, erősebb zajszűrést hoz a Sony kényelmesebb formában
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
johnny_gold
tag
Mivel az is LCD-n alapul, így az sem lesz épp egy kategória semmilyen OLED kijelzővel, ha megszakadnak sem... Mondhatni "sz*rra nem lehet várat építeni"
Abban amúgy sok igazság van, amit decoati leírt, és ezek mellett teljesen elfogadható a véleménye, amit leírt. Szemben a többi fikázó baromsággal, amit a többiek csináltak és amikből lerítt, hogy fogalmuk sincs arról amit szídanak...
Touch-ko: Műszeres mérések támasztották alá, amit írtam, és ezt linkeltem is. Alul van szaturálva, méghozzá durván. Félreértések elkerülése végett: ez nem minden IPS kijelzőre igaz, csak arra az Apple félére, amivel tesztelték biztosan... Szóval ez inkább konkrétan azoknal szól, akik fikázzák a SAMOLED-et miközben az iPhone kijelzőjét állítják be etalonnak. Az igazság pedig az, hogy annak is ugyanannyira el vannak csúszva a színei, csak éppen a másik irányba, ott a "túl életteli" színek helyett "túl élettelen" színeket fogsz látni. De ez az egész nagyban a kalibrációtól, és sokkal kevésbé a konkrét technológiából adódik...
-
Touch-ko
őstag
válasz
johnny_gold #55 üzenetére
Nezz mar meg egy Samoled kijelzot, es nezz meg egy IPS panelt. Ha az IPS nincs koszono viszonyban a valos szinekkel, akkor mit mondanal a neonzold falevelre, es a rikito naracs katicabogarra?
Nincs lul szaturalva. Annak tunik, ha a SAMOLED kijelzo melle teszed, mivel utbbo van tulszaturalva.
-
decoati
aktív tag
Ezen az alapon majd ha az OLED montironak is beállítják a szaturációját normálisra, akkor az is alulszaturált lesz a mai mobiltelefonokhoz képest. Persze. Engem is sokszor zavar a túlszaturáltsága. De a teló saját képei a telón megjelenítve: jók. A homescreen témám b/w.
Akinek az a jó ha minden vivid, vibrál és kiüti a szemét: egészségére.Hogy a samoled ettől lenne űberkirály: baromság.
-
ROBOTER
addikt
Az, hogy valamelyik ledes technológiában nagyobb jövő van képminőség tekintetében mint az LCD-ben, az annyira nem vita.
A durva itt az, hogy a JELENLEGI giccses színekre mondják azt, hogy tuti, nem pedig a jövőbeli kalibrált monitorra.
Ezen az alapon majd ha az OLED montironak is beállítják a szaturációját normálisra, akkor az is alulszaturált lesz a mai mobiltelefonokhoz képest.
-
decoati
aktív tag
Samoled túlszaturáltság: mivel a samoled a "színpatkóban" jóval nagyobb területet fed le az átlagnál, de egy adott színérték a lefedett terület relatív pontja, ezért egy sRGB(255,0,0) nem ugyanazt a színt jelöli mint egy wide gamut (vagy Adobe RGB, stb.)(255,0,0). Erre vannak kitalálva a színprofilok (ICC), de mivel az Android nem kezeli rendszer szinten a színprofilokat (pedig a samoled gamutja nagyon elüt a többitől), ezért minden átlagos (sRGB) fotó túlszaturált lesz. Sztem nem nehéz ezt megérteni. Lásd: http://regex.info/blog/2009-11-24/1369 (és continued az utolsó kép alatt): samoleden ragyogó, dinamikus színek, és pl. a bőrszínek egyáltalán nem túlszaturáltak, teljesen természetes hatásúak (szemben egy kommersz lcd-vel, amin helyenként elég moslék az összhatás) (nincs ips monitorom). A szerző az elején ajánlja a wide gamut kijelzőket. (oké, az SGS-nek stock 2.3.4 alatt olyan 1.7 a gamma értéke a szokásos 2.2 helyett, be sem lehet állítani, azért ez bezavarhat a "műélvezetbe".)
white point: kézügyesség kérdése, sgs stock 2.3.4-en már helyrerakták, 2.1-nél még moslék szar volt.
élettartam: tudtommal a samolednek kisebb, sőt, mintha olyat is olvastam volna az xda-n, hogy a white point idővel elmászik (konkrétan sgs2).
hogy az a 24 bit ne lenne 24: hát, ezt alá kéne támasztani, a www.lagom.nl tesztképein semmilyen sávosodást nem látok...
beégés: igen, tapasztalok egy lassan (2-3sec) eltűnő szellemképet pl. a fekete taskbar helyén ha valami szürkét rárakok, és igen, tapasztalok valami 1-2sec alatt eltűnő, alig látható, nagyon gyenge sárgás foltosodást, ha teljes képtartalmat hófehérre cserélek.
Az ips sztem kiforrottabb, és sokkal könnyebb jól beállítani. Samoled: nem rossz az. -
GALARDO
addikt
válasz
Tehát végül is, egyik sem tökéletes, és valószínűleg, a IGZO kijelző lesz, az arany középút.
-
rinbanbo
tag
válasz
Úgy is hiába magyarázol nekik ez szerintem valami féle apple kór lehet...apple ips-t használ akkor az a legjobb...háháhá pedig aki látott már oledet ips mellet az úgy is tudja hogy mi a pálya.......vita lezárva....
-
-
rinbanbo
tag
Háháháhá és még vannak akik aszt merik mondani hogy az ips a jobb.....xdxdxd komolyan mondom hihetetlen emberek vannak
...háháhá
-
Touch-ko
őstag
Gondolom itt erre gondoltal:
A konkurens cegek (foleg Samsung) kijelzoi tulszaturaltak. Emlekszem, hogy azzal reklamozta magat a Samsung, hogy sokkal elesebbek, szebbek a szinek. Igen am, `szebbek`, foleg azon a marketing anyagon, mikor egymas melle tettek egy sima, es egy super AMOLED kijelzot. A hagyomanyos IPS kijelzo gyari volt, nem volt tulszaturalva. A Samsung kijelzoje pedig igen. Nana, hogy teltebbek a szinek a Samsung keszuleken, mert tulszaturaltak. Emlekszem, mikor probalgattam kollegam SGS-et, a falevel szine rikitozold, a katicabogar pedig rikitonaracs volt. A Samsung szineinek semmi koze a valosaghoz. -
ROBOTER
addikt
válasz
johnny_gold #48 üzenetére
"Egy darab LCD monitort nem láttam még (legyen akár TN, akár IPS, akár bármi más) aminél nem lehetett volna egyértelmű csíkokat látni a Windows 7 alap hátterében."
Megyek beveszem a gyógyszerem.
-
johnny_gold
tag
Én is tudok olvasni. Igen, tökéletesen fehér képernyőnél általában valamivel többet fogyaszt... Feketénél viszont végtelenszer kevesebbet, összességében nem fogyaszt többet, és mivel maguk a pixelek világítanak, és nem megy mindig feleslegesen a háttérvilágítás a teljes képernyőre, sokkal kevésbé bánik pazarlóan az energiával... Egyébként ennek köszönhető a nagyságrendekkel jobb kontraszt és jobb színek is...
320 dpi felett amit a felbontás számít, az teljesen elhanyagolható az olyan szempontok mellett, amiket felsoroltam.A színskáláról innen idéznék: [link]
Ez egy elismert szakmai oldal, a tesztjeik pontos, műszeres méréseken alapulnak."OLEDs love to flaunt their vivid colors and large color gamut"
"On the other hand, the iPhone 4 has the same reduced color gamut as the iPhone 3GS, producing under saturated somewhat washed-out colors. The iPhone 3GS has very low image contrast, which adds to the display’s washed-out appearance. The iPhone 4 has gone to the other extreme and has too much image contrast, which gives its images a punchier look and also partially compensates for its smaller color gamut."
Vannak szép grafikonjaik, ahol látszik, hogy az OLED kb a teljes látható színskálát lefedi, az IPS-es LCD pedig a felét sem.
Amíg ezen a szinten mozogsz a vitában, én is befejeztem, kicsit megbízhatóbb forrásaim, és több tapasztalatom van a témáról, minthogy te próbálj meg itt okítani... Áruld már el, naponta mennyit használsz OLED kijelzőket?
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
johnny_gold #48 üzenetére
Egy LCD akkor is ugyanannyit fogyaszt, ha egy totál fekete képet jelenítesz meg, ami ráadásul nem is lesz fekete. Egy OLED annyit fogyaszt csak, amennyit ténylegesen mutat, fekete színnél például konkrétan semmit.
idézek a cikkből: " Piacai elemzők szerint az AMOLED kijelzők térnyerésének komoly gátat állíthat a mobil internet elterjedése, ugyanis a jellemzően világos hátterű online tartalmak megjelenítésekor a szerves fénykibocsátó diódákból álló panelek jóval többet fogyasztanak a hagyományos megjelenítőknél, melyért cserébe csak csekély kárpótlást jelenthet a tökéletes fekete reprodukciója és a makulátlan betekintési szög."
Színskálában jó, ha 60-65%-át lefedi a 24 bitből, ami mindjárt 16bit.
A felbontás nem számít semmit? LoLRészemről zártam a témát.
-
johnny_gold
tag
Jó, hogy felhozod, mert a felsorolt 5 előnyből tényleg kihagytam a színátmenet dolgot, amiben az LCD-k szintén kritikán aluliak. Egy darab LCD monitort nem láttam még (legyen akár TN, akár IPS, akár bármi más) aminél nem lehetett volna egyértelmű csíkokat látni a Windows 7 alap hátterében. Szóval igaz, ezt is nyugodtan hozzá lehet venni... A színskálát már mondtam, nem értem minek hozod fel. Betekintési szögben is de, nagyon is. Színskálában BRUTÁLISAN. Válaszidőben szintén BRUTÁLISAN veri az LCD-t. Ezek bármelyik tesztből is azonnal kiderülnek, ha láttál volna egy darabot is. Van 2 ms-es monitorom, és egy gyorsabb egérmozgatásnál is olyan utánhúzást produkál, hogy öröm nézni!
Egy jól kalibrált OLED-nél nem hiszem, hogy jobb lenne színhelyességben. Fényerőben ha jobb is, senkit nem érdekel, a mostani LCD-met is fele fényerőn használom és néha így is vakítóan fényes, az OLED pedig ugyanúgy képes durván vakító fényerőre. A fogyasztás egy újabb öngól, amit nyugodtan számolhatsz úgy, mint 7. előnyét az OLED-nek. Egy LCD akkor is ugyanannyit fogyaszt, ha egy totál fekete képet jelenítesz meg, ami ráadásul nem is lesz fekete. Egy OLED annyit fogyaszt csak, amennyit ténylegesen mutat, fekete színnél például konkrétan semmit. LCD-nél nagyobb pixelsűrűséget tudnak ma gyártani, az igaz, mivel jóval fejletlenebb technológia, ami évtizedek óta itt van, nyilván jóval könnyebben elérték. Viszont mivel OLED kijelzőből is van már 320 dpi-s, nyugodtan mondhatjuk, hogy ez a szempont sem számít abszolút semmit. Ellenben a 7 felsorolt szemponttal, amik kiszúrják a szemed ha egy LCD-t nézel, akár akarod, akár nem...Már leírtam, hogy mennyit használok IPS monitort, nem fogom magamat ismételni, attól, hogy továbbra is azt hajtogatod, hogy márpedig én ilyet soha nem láttam, csak magadat járatod le.. És emellett napi szinten több órát nézek OLED kijelzőt, mert az okostelefonom ilyen. Minden nap tapasztalom a különbséget koztük. Neked viszont szerintem tényleg semmi közöd az OLED-hez, szóval szerintem ne te akarj kioktatni engem, aki mindkét technológiájú kijelzőt napi szinten órákig használta az utóbbi legalább 1 évben...
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
johnny_gold #46 üzenetére
Erősen kétlem, hogy egyáltalán láttál ips panelt a leírtak alapján, ha igen az valami belépő szintű, mert van egy pár típusa.
De ha tényleg ennyire nem megy a visszaolvasás, segítek, hogy mik is voltak ezek:
Úgy látszik neked sem, tehát; fehér szín? színskála, meg átmenet? Olvass már utána az IPS technológiának, mert eléggé általánosítasz az LCD panelekre, holott van egy pár típus, erős a gyanúm, hogy csak TN panelt láttál LCD-ből, mert amiket leírsz állításokat az csak arra állja meg a helyét, és evvel csak magadat teszed nevetségessé.
-Betekintési szögben nem.
-Színskála szintén nem.
-Válaszidőt hanyagoljuk, mert szerintem 2ms-nél nem hiszem, hogy észreveszel után húzást, a maradék stimmel, a többen pedig az ips a jobb, színhelyesség, fényerő, fogyasztás, elérhető legmagasabb felbontás. -
johnny_gold
tag
Az a baj, hogy de... 26-os komment. De ha tényleg ennyire nem megy a visszaolvasás, segítek, hogy mik is voltak ezek:
-fekete szín
-színskála
-kontraszt
-válaszidő
-betekintési szögEzekben mind nagyságrendekkel jobb az OLED, ez nem vitakérdés. Persze ez után is joga van bárkinek azt mondani, hogy jobb egy akármilyen LCD kijelző, de valahogy kötve hiszem, hogy ha azt kérném, hogy mondja el, hogy konkrétan miben jobb, ezeknek a szempontoknak akár a töredékét is fel tudná sorolni...
Egyébként évek óta napi szinten 8+ órát egy IPS panelű monitor előtt ülök. De nem, tényleg nem találkoztam még ilyen panellal!
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
johnny_gold #44 üzenetére
Az a baj, hogy szempontokat nem soroltál fel,kalibrálni nem kellett nálam az ips-t, anélkül i , a másik, hogy nem az apple ips panelről beszélek, hanem általánosságban az IPS-ről, de úgy látom még nem találkoztál ilyen panellal a leírtak alapján, mellesleg a világ jelenlegi legjobb mobil kijelzője is IPS panellal szerelt lcd kijelző. Lehet egyszer majd jobb lesz az oled, de még nem az.
-
johnny_gold
tag
Voodoo color-al be volt kalibrálva az a kijelző?
Aligha... Én most nem arról beszélek, hogy alapból mennyire jól vagy szarul van bekalibrálva egy kijelző... Mindenki tudja, hogy a Samsung legtöbb kijelzője túlszaturált alapból, meg sokszor kékes, stb... Egyébként ha már itt tartunk, az istenített Apple féle IPS kijelzők kívétel nélkül alulszaturáltak, ugyanúgy közük nincs a valósághoz alapból.
Szóval ezek helyett én magáról a kijelzőtechnológiáról beszéltem, amiről a hír is szólt! És ebben az OLED elmossa az LCD-nek minden ágát, beleértve az IPS-t, gyakorlatilag minden szempontból, amit felsoroltam... -
Recon666
Közösségépítő
válasz
johnny_gold #42 üzenetére
Én személy szerint láttam samoledet és IPS nova van a telefonomba, fehér az nem fehér volt samolednél (Samsung Galaxy S), hanem szürke az IPS-hez (LG Optimus Black) képest, gyanús, hogy még te nem láttál IPS kijelzőt. Bár kinek mi jön be, valakinek a túlszaturált színek valakinek pedig a természetes, de az biztos, hogy az amoled fehérje messze áll a valós fehérhez.
-
Recon666
Közösségépítő
Egyértelműen jól döntöttek, hogy az IPS panelnél maradtak, természetesebb színek és jóval szebb fehér megjelenítése ( mondjuk amolednél ez szürke) van alacsonyabb fogyasztással.
-
GALARDO
addikt
Nagyom kíváncsi vagyok, nálam IPS már verte az AMOLED nevű borzalmat (undorító, nem tudom, hogy lehet használni, de kinek a pap.........). Ennél jobbat csinálni, mint az IPS, nagyon kíváncsi vagyok.
-
rinbanbo
tag
még hogy lesz e olyan mint egy samoled panel..? örülnének a sima amoled szintet elérnék nem hogy aszt egyszerűen nincs esélyük az amoled technologia ellen ami korszerűbb az jobb ennyi.....
-
imisomogyi
aktív tag
Akik sírnak, hogy a felbontás így sok meg úgy sok... Igen is látszanak képpontok iPad-en is, és ha sokat olvasol vagy böngészel rajta, akkor már zavaró is. Valamint nem baj ez a felbontás dolog senkinek sem, fejlődnek ezek az eszközök.
Legalább az iTunes-ból vásárolt fullHD tartalmak gyönyörűen fognak kinézni rajta. -
Hobbbyt
őstag
Bahh... kicsúsztam a szerkesztésből..
Mindenestre tudom, és monitor kalibrátoros ábrákból látom h pl. nálam a gamma értékek nem tudom h hol vannak a az 1,6-2,6 -os skálán..de én biztos vagyok benne, hogy egyik telefon sincs még közelében sem az igazi színhűségnek.. Tökmindegy mit használ.
-
Hobbbyt
őstag
Azért nem szabad elmenni a mellett, hogy pl. az Sgs2-ben a kijelzőt film módba téve abszolút megszűnik a tulszaturáltság. A fehér szín mellett kardoskodóknak pedig elmondanám h alacsony fényerőnél tökmindegy h milyen technológiát nézel, ugyse fehér a fehér...
Mióta sgs2-t használok egyszerűen nincs kedvem a Nokia N900amhoz. Annyira borzasztó h a fekete háttérrel is be tudom világítani a sötét szobát..
-
jacis
nagyúr
Az tényleg igaz, hogy az SLCD kijelzőnek sokkal szebb a fehér színe és szerintem sokkal kevesebbet is fogyaszt mint egy AMOLED.
A DHD-m elment 1 napot fütyülve erős igénybevétellel az N9-em kisebb méretű AMOLED kijelzőjével már éppen, hogy csak kibírja a nap végéig ugyanazzal a terheléssel. (tudom, hogy az akksi méret me minden belejátszik a képbe, de akkor is....) -
ROBOTER
addikt
Ez alapvetően igaz, a gáz az, hogy akik az amoled színei mellett kardoskodnak, azok ezt a gyárilag beállított giccset látják jónak, ezt tartják referenciának, és ennek a szépségéről próbálnak másokat meggyőzni. Innen nehéz visszatáncolni.
De ebben semmi különös nincs, az emberek több, mint 90%-ának erre van igénye. És egy telefonnál az összevissza fényviszonyok esetén nem biztos, hogy a kalibrált kijelző bármilyen előnyt nyújt, az olvashatóság, az ikonok felismerhetősége fontosabb.
-
decoati
aktív tag
Nem látom okát hogy miért ne lehetne normálisan bekalibrálni egy samoled+ kijelzőt. Az meg hogy színprofil nélküli (sRGB) képek a jóval szélesebb gamuttal rendelkező kijelzőn konverzió nélkül túlszaturáltak, az egy teljesen normális dolog. Ráadásul a samoled fényerő vezérlése (megfigyelésem szerint) már az SGS-ben is 10 bites, így (a gamuttal együtt) elméletileg sokkal nagyobb színpontosságra képes (bizonyos fényerő fölött) mint az ellenfelei.
Gondolom én. -
keIdor
titán
válasz
johnny_gold #26 üzenetére
A reged mellett az életkorod is 30 nap? Általában a gyerekek szeretik a nagyon intenzív színeket, amik a természetben nem fordulnak elő.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Ügyesen próbálsz trollkodni. De nincs igazad! Nagyon nem.
-
Kashim
őstag
válasz
lol
-
Dr.Anonymus
addikt
válasz
szerintem menjél el nézelődni pl. a voda smartstore-ba aztán utána gyere ide osztani az észt...
sok valótlan dolgot írtál
( mondjuk a valótlan helyett a "batár nagy ökörség" lenne a megfelelő kifejezés, csak nem akarok kötözködni egy újonccal a flamezés elkerülése miatt)
Mod:
a neved viszont találó...
lehet hogy nem kéne beszólnom.. -
johnny_gold
tag
Hát, szerintem fehérben is abszolút az OLED a befutó, sokkal inkabb ad fehér színt, mint a legtöbb LCD. De a feketében egyenesen elmossa. A többi színről nem is beszélve, LCD-ken a látható színskála töredéke jelenik meg, durva átmenetekkel, és teljesen élettelen az egész kép, köze nincs a valósághoz... A kontraszt botrányos, a fekete is világít, no comment... A rossz válaszidő miatt minden mozgasnál elmosódik minden, a betekintési szög is egy vicc. Nem értem miért erőltetik még ezt az LCD dolgot...
-
Cheesy
őstag
Ez most nagyon OFF lesz, de nekem az IGZO-ról valamiért csak ez ugrik be
-
joey04
titán
válasz
Dr.Anonymus #3 üzenetére
én is kényes vagyok a normális fehérre, ezért nem kedvelem az amoledet és társait. A fekete az valóban jobb, de nem annyival mint amennyivel gyengébb a fehér sajnos.
-
daniel909
addikt
örülnék a felbontás növekedésnek. sztem az akkut simán beleteszik, és ennél a kijelzőnél kb marad az üzemidő a mostani... hát haladni kell a korral, lehet felesleges ez a felbontás de ha nincs más választás akkor meg kell lépni ezt. jövőre ilyenkor ez a felbontás lesz a természetes
-
ROBOTER
addikt
A színek szaturáltságát és a színek pontosságát nem kellene összekeverni.
Ha a mobiltelefonok super amoled kijelzőjét monitorként odaadnánk a grafikusoknak és kiadványszerkesztőknek, másnaptól a könyvek és az újságok fekete-fehérben jelennének meg.
-
szp1
addikt
"az AMOLED kijelzők térnyerésének komoly gátat állíthat a mobil internet térnyerése".......
Egy kicsit zavaró a szóismétlés, tudom, hogy nem szépirodalmi folyóirat a Mobilarena, de azért lehet figyelni ilyesmire. Még január 2.-án is.
Kösz.
-
szigmat
tag
"az Apple által továbbra is relatíve alacsonyan tartott árszintten."
Ha-ha-ha-ha.... -
pikszel
addikt
válasz
kiskaktusz #4 üzenetére
Az enyém igen
(Iiyama Vision Master Pro 510 (A201HT))
-
mrhitoshi
veterán
hmm. Kíváncsi leszek az iPad 3-ra.
-
Straw
senior tag
válasz
kiskaktusz #12 üzenetére
Csak gonoszkodás volt!
Felejtsd el! -
Tigerclaw
nagyúr
Remélem az árak az új generációval nem nőnek majd.
-
Dr.Anonymus
addikt
én pl. Sensation XL-re gondolok mint referencia
és samoled+on néztem -
Straw
senior tag
válasz
Dr.Anonymus #3 üzenetére
Akkor lehet hogy én láttam nagyon rossz minőségű SLCD-t mert mellé raktam a PVT1-es Dézit és ég és föld volt a különbség. A fehér-nél jelentkező sárgás szürkés beütés meg szerintem a pentile felépítés miatt jelentkezik, nézz meg egy samoled+ kijelzőt, valszeg ott már nem lesz ez.
Mindezek ellenére én sem tartozom a samoled-es táborba, nekem bőven elég az amoled vagy az IPS panel, almáék nagyon jól választottak a 4-es szifonnál.(#4) kiskaktusz
de gondolom nem is került annyiba mint az iPad -
Kashim
őstag
"14 000 mAh kapacitású akkumulátor"
wat... Ez komoly lehet? Nem hinném, hogy vastagítják a készüléket, inkább ellenkezőleg. Súlyra se lehet sokkal nehezebb, azzal is minden évben dobálózni szoktak, hogy így könnyebb meg úgy könnyebb. Talán a smart coverbe is akksit tesznek, vagy hogy érhetik ezt el?johnny_gold
Akkor biztos csukott szemmel jársz a világban is, mert a való életben is "sutábbak" a színek mint a samoled paneleken.Felbontásra visszatérve, szerintem bele fogják tenni. Kicsit túlzásnak érzem én is, de sok választásuk nincs, ha már az i4-gyel meglépték a felbontás 4x-ezést, az iPaddel sem tudják megtartani a kompatibilitást más módon, csak ha arányosan növelik a felbontást. Az 1024x768 már láthatóan rosszabb egy ekkora táblagépen, főleg ha egy i4 mellé teszi az ember, a droidos gépek is rég lelépték már.
-
johnny_gold
tag
Hát, akkor ilyet se veszek... Az OLED után egyszerűen nem bírnék visszaszokni az olyan suta színekhez, amilyeneket LCD-ken látok...
-
Dr.Anonymus
addikt
helyes lépés, egyébként sem tudom miért erőltetik a samoledet ennyire
nem csak hogy sokat fogyaszt fehér színnél, de meg se tudja jeleníteni azt
összehasonlítva egy slcd-vel tiszta sárgás kékes szürkés valaminek látszik a fehér szín rajta...
és a feketében meg nem látszódik olyan brutális különbség mint ahogy a reklám anyagok mondják... -
RaveForce
veterán
nah kiv vok ezmár közelébe kerül-e a samoled színeinek..
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Filmvilág
- sziku69: Szólánc.
- Háztartási gépek
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Robot fűnyírók
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Nők, nőügyek (18+)
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Eladó 3 az 1-ben vezeték nélküli gyorstöltő A+ Charger WCV3IN1
- Nagyon jó minőségű usb c-c kábel adat és töltőkábel 1 méter
- Pitaka Iphone 12 mini tokok és Pitaka MagEZ Card Sleeve
- Google Pixel 8a telefonhoz Vena vCommute kártyatartós, kitámasztható tok eladó!
- Spigen Thin Fit Pro + Spigen Slim Armor Pro Samung Galaxy Z Fold5 -höz
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest