- One mobilszolgáltatások
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
válasz Cyberpunk #199 üzenetére
Tudom, hogy szép, Galaxy S-en és Galaxy S II-n is szépen nézett ki. De ha telefon és szabadidő, akkor netezek vagy játszom, esetleg zene. A filmeket egybe szeretem megnézni, ágyból és arra jó itthon a 32"-es TV.
Hobbbyt: Olcsó SGS2? Hol? Veszek egy raklappal.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Cyberpunk
félisten
Azért a Note-on lehet már filmezni egész jól. Bár igaz én nem szoktam. most is csak az Oroszlánkirály van rajta, az is tesztnek lett feltéve. Valami döbbenetesen néz ki rajta annyit mondhatok. Nem színhű nagyon nem, de mesénél ez nagyon nem problem szerintem.
Utoljára plazma TV-nél eset le így az állam tőle.[ Szerkesztve ]
Hope was the right choice, and it always will be.
-
Hobbbyt
őstag
Sokan miért felejtik el, hogy az Android egyik nagy előnye az hogy már újonan 30e Ft-ért lehet a zsebedben egy okosteló... ? (a symbian sajnos már jó ideje nem játszik :/) Míg az Apple csak a pénzes réteget tartja embernek.. Éppen ezek miatt nem is értem miért hasonlítgatják 1:1-ben a kettőt. Kíváncsi vagyok mi lenne az Applevel ha az olcsobb rétegben is megpróbálna helyt állni...
ui. Nekem tökéletesen jó az olcsó SGS2 és soha nem kéne iPhone. Kicsi, nehéz.. és unalmas. Az a rengeteg megkötés meg gusztustalan. Mind emellett aránytalanul baromi drága..
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
rinbanbo
tag
Ti most miről beszéltek...mit érdekeljen engem az hogy milyen pent meg micsoda itt az a lényeg mikor oda teszed egy másik telefon mellé legyen szebb kép benne ennyi az egész....volt optimusom be is csődölt a sima sgs mellett a nagy ips-etek...i4 meg egy fakó k...i...retina ide vagy oda a színek s.......k egy amoled mellett....!!!! de legyen igazatok...!
Samsung infuse 4g 4.5" super amoled plus...
-
keIdor
titán
1. A kijelzőt két okból nem növelik:
-elmenne a 300-as ppi
-rengeteg vásárlót veszítenének, a hölgy ismerőseim 99%-a még a 4"-et is nagynak tartja
2. Melyik ma piacon lévő telefon csinál jobbat? N8-at képekben elfogadom, de kérnék még példát, a videóra főleg!
3. Ezért hordok tokot, egyébként 3 éve egyik telefonomat sem ejtettem le, vigyázni kell rájuk, de elfogadni elfogadom, az üveg törékeny és ez valahogy hátrány, de az előlapja viszont majdnem minden telefonnak üveg, tehát a többi is törik... 1-2 éve haver 15cm-ről leejtette az i8910-esét és annak is ripityára tört az egész kijelző és környéke.
4.-5. Szubjektív. Nekem ez csak egy telefon, egy használati eszköz. Nem akarok ezzel csajozni vagy ilyesmi, teljesen lényegtelen hogy néz ki a GUI vagy a készülékház, ami tavaly szép volt most is az, nem vagyok én divatmonkey. Átgondolt, jól összerakott és használható. Ezen egy recsegést vagy egy gomblötyögést nem tapasztalsz! Meg a Windows se változott sokat az elmúlt 10-20 évben, annak miért nem mentek neki? Nekem utoljára tizen valahány éve volt fontos, hogy valami milyen színű meg mennyire csicsás. Még általános iskolában mikor kisgyerek voltam, akkor számított ez.
6. Az adataimat nem telefonom tárolom, filmet sem nézek ekkora kijelzőn, még a Note-on is nevetséges filmezni. Zene, játék, erre tökéletes, ráadásul van 64GB verzió, akinek az kell vegye meg azt. Másrészt a videókat, képeket lehet tárolni iCloud-on, 2012 van, a felhő erre már kiváló napjainkban.
7. Nem létszükség, de látom a különbséget. 4.3"-on egyébként a qHD már egész jó, csak nagyon odafigyelve látok pixeleket a Sensation-on. Galaxy S II-n azért ha kevésbé figyelek, akkor is feltűnik. De mondom nem létszükséglet, de ennyi erővel akkor minek 720p droidra? Amikor majd ilyenetek lesz nehogy hirtelen fontos legyen...¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Hobbbyt
őstag
"levédték? nem. akkor így jártak."
Akkor én benyújtok egy szabadalmi kérvényt fasza kis ábrákkal meg leírással... : Egy ponttól vagy X egységnyi szakasz tengelyére merőleges irányban levő Y egységnyi távolságban lévő pontok által alkotott geometriai forma.
Levédték? nem. akkor így jártatok.. és akkor Lilu szavaival élve "szopjatok le mind"
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
feliks
senior tag
"..csinált az Apple egy odabaszós kétmagosat, ami megintcsak veri a mezőnyt- ahogy fent leírtam- mindenben..."
Amiben talán mégsem veri a mezőnyt:
1, kijezlő kicsi (nagyobb is elférne azonos méretű telefonon)
2, videója maximum közepes, kamerája is csak a csúcskategória átlagát hozza.
3, Törékeny, ami telefonnál elég gáz..[link] (lehet hogy csilivili, de herendi pocelánnal sem szaladgál az ember a zsebében)
4, Dögunalmas, tavalyi design kívülről (most nézz a lelkedbe, és mondd, te még nem unod)
5, Agyonbutított, ezeréve változatlan GUI, amit már a dinoszauruszok is ismertek. Depláne gond, hogy nehézkesen cserélhető..
6, Neked/nektek nem hiányzik a bővítés lehetősége? Nem azért, mert ne lenne elég a 16/32Gb, hanem mert ha újrarakod a telefont(ha cydiázol, akkor néha kell), akkor elveszik minden adatod. Engem marhára zavart.. (tudom, iCloud )
7, miért lesz jobb a "retina displaytől" az i4s, és mire nem elég a 800x480-as felbontáshoz tartozó 233ppi? Az ember szeme nem lát már különbséget ezek között, depláne nincs értelme 3,5''-on.. (igen SGS2nél kicsit kevés volt a 4,3''-hoz, de ez kivétel)[Be Happy]
-
keIdor
titán
Igen, szerintem is egyedül az SGS3 képes hozni megint a kötelezőt.
Amikor azt mondják, hogy az Android felzárkózott az iOS mellé, ott maximum a Samsung termékeinél tudok csak egyetérteni. Mivel a stabilitás és a sebesség csak ott van meg.
Épp most árulok egy HTC Sensation-t, ezt is használtam majdnem fél évig, ezer sebből vérzik ez a telefon sajnos, messze nem gyors meg stabil. A sok force close meg Sense bezárás nem a legjobb élményt nyújtja.
A Galaxy S II-vel annak idején elégedett voltam, meg a Galaxy S-el is, bár azt azért optimalizálgatni kellett, de gyors is volt meg szép képeket, videókat is csinált.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Dunbar
senior tag
Én is erről beszélek. Apple csinált egy odabaszós egymagost, droidon jöttek a kétmagosok, ezek közül az SGS2 volt az, ami egyes részekben hozta az iPhone 4 szintjét, amiben túllépte, az a jobb videó (szerintem, nekem nagyon tetszettek az SGS2 videó, amikor megjelent). Aztán most csinált az Apple egy odabaszós kétmagosat, ami megintcsak veri a mezőnyt- ahogy fent leírtam- mindenben. Gondolom megint jönnek majd felejthető két- és négymagosok, a Samsung meg megint odateszi magát az SGS3-mal. Azt mondanám, hogy most kezd a droid felzárkózni, pl. kijelzőben a HD-val, vagy hardverben a 4 maggal.
Én értem, az a bajod, hogy az Apple nem maga fejleszt. De ez a felhasználóknak teljesen mindegy. Ő
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
válasz Cyberpunk #187 üzenetére
Ha szimplán a hardvert nézzük ők azok valóban. Bár nem tudom, hogy abban a GPU mennyire erős és hogy alatta vagy felette van-e a PowerVR SGX543-nak vagy a Mali-400-nak.
CPU erőben viszont biztos az a legerősebb ma, hála a 4+1 magnak.
Viszont amíg nincs kihasználva, addig azzal se érünk el semmit. Csupán erre akartam válaszolni, hiába jött előbb az Android a 2 maggal, sokra a mai napig nem megy vele, mivel nincs ICS gyakorlatilag semmire, csak a két Nexusra (bugosan) meg 1-2 béta Samsungra és HTC-re, másra még az sincs. Meg ugye hiába volt az Optimus 2X is az első két magos, hatalmasat bukott, mert azon kívül, hogy rá volt írva a dobozára mi van benne, egy 3 éves iPhone 3G is gyorsabb volt nála és stabilabb is persze. De mondhatok Androidról is gyorsabb példát, Samsung Galaxy S, vagy HTC Desire HD, 1 magosak, de jobbak voltak és a mai napig jobbak.
Az iPad 2 mikor kijött legalább egyből voltak rá alkalmazások, amik ki is használták a hardvert és még stabil is volt.#189: Rajtam pont hogy nincs az, 6 telefonom volt az elmúlt 2 évben és ebből volt 4 Android. Inkább ti vegyétek le a "gyűlöllek Apple" szemellenzőt.
Az iPhone 4-el szebb képeket csináltam, mint az új 2 magos droidokkal, miben is hozta volna fel magát? A Galaxy S II az egyetlen, ami hasonlóan szép képeket csinál, a többi nem. A i4S csak rátett a 4-re is egy lapáttal. Hardver ugyanez, egyedül a Galaxy S II volt gyorsabb az i4-nél, a többi sokkal lassabb. Erre rátett egy lapáttal az i4S. Nekem volt/van mindkettő említett telefon, van összehasonlítási alapom.
Te neked volt iOS készüléked? Gondolom nem, mivel gyűlölöd őket, akkor honnan lenne összehasonlítási alapod? Te vedd le a robotos szemüveget.[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Cyberpunk
félisten
Nem mindegy. Mert egy meglévő SoC-ot hozott be okostelefonra. Az meg hogy erősebb lényegtelen. A lényegen nem változtat azon, hogy melyik rendszeren volt előbb. Ha levennétek az Apple szemellenzőt akkor látnátok ezt. És tudnátok, hogy miért mondtam azt hogy felhozta magát az elvárható szintre.
-
keIdor
titán
Arra a Pentile, tulszaturalt kijelzore gondolsz? Tovabbi jo beta tesztelest kivanok, meg a Samsung is, vigyazz, be ne egjen.
#176: sokat eszik, nem tud rendes feheret megjeleniteni, kamu szinei vannak, beeg, ezek mind a hatranyai. Es nem, nem azert tartom jobbnak az IPS-t, mert nekem az van, mielott ramront a fel Samsungfan klub. Az LG mobilok bar alapbol szarok, de a kijelzojuk ugyanilyen jo, pl Nova. Azt tartom a legjobbnak, ha mar a meret a fontos... Samoled egy beta allapotban pevo vicc. De lehet vele villantani.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Dunbar
senior tag
válasz rinbanbo #177 üzenetére
Gondolom addig már nem jutottál el, hogy elolvasd az aláírásomat. Én viszont arra következtetek a tiédből, hogy mostanában vettél egy kurvadrága telefont Penrile Amoled kijelzővel, úgyhogy az önigazolásod miatt szarozol.
Amoled: túlszaturált színek, szőrös betűk, alacsonyabb alpixelszám, két oldalon zőld és piros csík sokszor. Viszont mély fekete, és pl. rajzfilmek, játékok jobban néznek ki.
De az IPS nekem szebb, ez szubjektív. Ami viszont nem az: természetes színek, élesebb. Feketéje szép, de nem tökéletes, mint az Amolednél. A fehér viszont sokkal szebb, és nem fogyaszt annyit, ez pl. netezésnél sokat számít.
Az új Nexusnak még nem láttam a kijelzőjét, de mivel nem +, a fenti betegségei megvannak.
Majd az SGS3-ét megnézem, arra kíváncsi leszek. -
keIdor
titán
válasz Cyberpunk #167 üzenetére
Ugyanez a hardver van az iPad2-be is, mint az i4S-ben, ami elobb jott, mint az SGS2.
Tehat az erosebb hardver elobb keszen volt, mint az Orion.
A masik: i4S-ben javult a kijelzo, valamivel fenyesebb maxon, meg szebb lett a feher is. Rakd egymas melle az i4-et meg az i4S-t. Az Android meg stabilitasban, gyorsasagban, appokban is csak az iOS mogott lohol meg mindig, nem tudom miben elozte volna meg... Kijelzomeretben max, de az nem elony, inkabb szubjektiv kinek mi. Sokaknak hatrany.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
SkyLaci
őstag
válasz Totheground #175 üzenetére
ja szóval azért mert máshol sincs tiszta verseny, ne is lehessen sehol, és bólogassunk, hogy "jól csinálja az apple, hisz mindenki tisztességtelen, és az apple még ebben ki is tud tűnni".
Kár ezen vitatkozni, vannak objektív tények (a túl árazás, a szabadalom háborúk), és ezek alapján saját értékrendje szerint mindenki megalkotja szubjektív véleményét. Én nem tudom hogy ezekből a perekből mi jogos mi nem, egyet tudok hogy szerintem undorító, és akkor sem vennék apple terméket ha megtehetném. -
bandi20
aktív tag
Sziasztok!
Arra nem figyel senki , hogy mi ennek a pereskedési mizériának a lényege?
Itt van 170 egy néhány hozzászólás a nagy semmiről erről beszélgetnek emberkék mittom Én 8 napja.
Na ez a marketing. valaki megszámolná , hogy hányszor írta le valaki az apple, motorola, android, samsung.... szavakat .
Na ezért van a pereskedés.
Kell a reklám. Azt a pöcst viszont megnézném aki ezt a szabadalmat levédte, mert akkor a ford mondjuk levédi , hogy az Ő autójuk volt először 4 kerekű, és ha annyi kereket akarsz akkor vagy fizess vagy ne négy legyen?
Ja a másik a azt hiszem a samu gyártja az apple iphonba a procikat, a kijelzőt is valamelyik nagyobb gyártó.
Na akkor ezek???
JA és Én szabadalmaztattam a beszédet a telefonon, mondta Bell ezért fizessetek lúzerek.bandi
-
credof1
tag
Ezentúl tilos lesz képernyőz zárni?
Szép leszSok a paraszt aki nem válaszol PH-n.. Ugye te nem tartozol közéjük?
-
rinbanbo
tag
Értelmetlen a ez a kijelző csatázás csak az mondja hogy az apple a jobb akinek az van...de az is csak mondja legbelül tudja hogy de szar ennek a képe ahhoz képest....jó az ips de az amoledhez nagyon nagyon kevés....
Az apple meg bekaphatja...képernyő záruk van....xdxd
[ Szerkesztve ]
Samsung infuse 4g 4.5" super amoled plus...
-
zooole
senior tag
Kérlek mond már el akkor, hogy ténylegesen miben jobb a Retina kijelző mondjuk a Nexus-ban lévővel. Tényleg. És ne csak annyit mondj, hogy mivel Apple ezért az a csúcs
És igen, lehet nekem FullHD is, azon a kis kijelzőn akkor sem fogok tudni rendesen netezni, mert egyszerűen nem látom.
Mit lehet felhozni a SAMOLED ellen? A beégést. És kb. ennyi. Amúgy mindenben jobb, mint a retina. Válaszidő, egyszerűbb felépítés (átlátszó, hajlítható), színek, kontraszt, előállítási költség. Ráadásul hidegben is jól megvan.
-
Totheground
addikt
Nőjj fel, egyik szektorban sincs tisztességes verseny, a fröcsögés csak nevetségessé teszi az "érvelést".
Én pl a telekommunikációtól meglehetősen messze vagyok, Applenek nyoma sincs, de tiszta versenynek sem.[ Szerkesztve ]
Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
Dunbar
senior tag
válasz Cyberpunk #167 üzenetére
Például. SGS2 meg előbb kint volt mint a 4S szóval nem fer összehasonlani hardverileg. Pontosabban lehet, de én nem is azt taglaltam, hogy benchmarkokban ez vagy az erősebb. A lényeg a technológia hogy ki mivel volt kint előbb.
Nem az SGS2-höz hasonlítottam. Azt mondtad mindenben túllépte a droid, én pedig a droidhoz hasonlítottam, minden modellt belevéve. Miért lényeg a technológia, hogy ki mivel volt kint előbb? Akkor szerinted az LG nyert? Első kétmagos, első 3D. De az egymagos iPhone 4 szétalázza a 2x-et.
A kijelző szép, de maradt ugyan az mint a 4-ben ott nulla változást hozott a 4S. Mellesleg szubjektív van ki az AMOLED-re esküszik, van miben jobb. De itt én is IPS párti vagyok. Ami ráadásul szintén nem Apple fejlesztés hanem LG.
A több, mint másfél éves iPhone 4-nek még mindig a legjobb a kijelzője. Ennél nem kell jobb. És ugye csak duplázás játszik, te 1920x1280-at vársz 3,5"-re?
Az kit érdekel, hogy kit pénzel az Apple a fejlesztésért?Ezzel szemben például a Samsung mindent maga gyárt lényegében, sőt el is adja lásd iPhone alkatrész beszállító.
Maga gyártja és tervezi a SoC-ot, memóriát, kijelzőt, egyszóval minden fontosabb részegységet.A Samsung hajót is gyárt, meg hűtőt, nem lehet összehasonlítani a két céget.
Bár az én véleményem szerint van annyira nagy név már , hogy ha az iPhone5 egy papírdarab lenne akkor is megvennék néhányan
Lehet, de amíg a csúcsot adja az Apple sok pénzért, nincs miről beszélni.
Aludni kéne nekem is holnap már korán kell kelni
[ Szerkesztve ]
-
SkyLaci
őstag
hát szerintem azért a samsung csúcskészülékei bőven jók, tökéletes semmi sem lehet, de azt nem mondhatjuk egy SGS-re vagy SGSII-re hogy bármi komoly hiba lenne benne. a figyelem összpontosítás hiánya inkább az alsó kategóriát sújtja, de még ott is eléggé samsung dominancia van.
-
zooole
senior tag
Videóban épphogy S2 veri.
Az az UI meg már 5 éves, borzalmasan egyszerű, még szép, hogy laggmentes. S2-n ICS, 2.3 laggmentes és legalább valamilyen szinten testreszabható, okosabb.
Legszebb kijelző megint más. Nexus olyan keményen odaveri, hogy csak nézne a szifon. iCloud meg megint csak a lemaradás behozása.
Az a minőségi anyaghasználat meg facepalm. Tényleg szép, üveg, meg minden, de vicc, hogy -10 fokon meghal, ráadásul ha leejted 10x nagyobb az esélye a kárnak, mint a full plasztik S2-nél.
Ha meg iOS6-ban lesz Face Unlock herpderp Apple denagy ász vagy, a Face Unlock a szifon 5-ben olyan jóóó.
Lehúzható értesítési sáv miben jobb mellesleg?
JB? Jailbreak-re gondoltál? Tizedannyi szabadságot nem ad, mint egy stock droid.
-
gabe8719
senior tag
És ha elolvastad a válaszom, akkor még mindig nem azért baj ez a pereskedés mert bizonygatni kellene hogy ki hova nőtt fel, hanem azért, mert az egy dolog hogy felnövünk valahová, azt utána reális és értékelhető gazdasági tevékenység útján kellene fenntartani, nem pedig úgy, hogy szabadalmi perekből csinálunk önreklámot, bevételt, és árgus szemekkel az köti le a cég kapacitását, hogy azt nézi hogy ki mit csinál ahelyett, hogy rajzoltak volna valami újat (kicsit túlzok de nem sokat) 2007 óta.
Az összes többin rugózni (különösen ON-ban) tökfelesleges.
Cyberpunk:
Az IPS egyébként Hitachi fejlesztés és találmány, az LG csak átdolgozta és később fejlesztette tovább.[ Szerkesztve ]
-
IX0S
csendes tag
Azért baj, mert azon a ponton, hogy több irányba összpontosítja a figyelmét, nem tud megfelelő figyelmet szentelni a csúcskategóriára.
Ezene a ponton megnő a hibalehetőségek száma. Semmi sincs tökéletesre fejlesztve, tehát több az elégedetlen vásárló.Félre ne érts! Nem az olcsó telefonok ellen harcolok, mert én sem vagyok eleresztve.
Még mindíg nem a szimpatikusságról beszélünk, hanem arról, hogy melyik gyártó hova nőtt fel. -
Cyberpunk
félisten
Például. SGS2 meg előbb kint volt mint a 4S szóval nem fer összehasonlani hardverileg. Pontosabban lehet, de én nem is azt taglaltam, hogy benchmarkokban ez vagy az erősebb. A lényeg a technológia hogy ki mivel volt kint előbb.
A kijelző szép, de maradt ugyan az mint a 4-ben ott nulla változást hozott a 4S. Mellesleg szubjektív van ki az AMOLED-re esküszik, van miben jobb. De itt én is IPS párti vagyok. Ami ráadásul szintén nem Apple fejlesztés hanem LG.Ezzel szemben például a Samsung mindent maga gyárt lényegében, sőt el is adja lásd iPhone alkatrész beszállító.
Maga gyártja és tervezi a SoC-ot, memóriát, kijelzőt, egyszóval minden fontosabb részegységet.Szóval én csak arra akarok itt utalni, hogy nem minden az Apple az is csak 1 gyártó cég a profit szerzés a lényeg nekik is. Azt hogy ők évi 1 készülékkel elérik, hogy topon legyenek. Oda az is kell hogy az emberek megvegyék. Bár az én véleményem szerint van annyira nagy név már , hogy ha az iPhone5 egy papírdarab lenne akkor is megvennék néhányan.
A perelgetések, meg mindenféle nevetséges dolog levédése meg nagyon ellenszenves, és nevetséges is. Tudom csak élnek a lehetőséggel amit a rendszer biztosít számukra.
Na mindegy további jó civakodást én elteszem magam holnapra. Vagy is akarom mondani mára.
-
mrhitoshi
veterán
Sajnos az, hogy ki mit vet be elsőnek, nem egyenlő azzal, hogy ki mennyi munkaórát ölt bele annak kifejlesztésével.
A "S2U"... ugye viccelsz ?Arra meg nem tudok mit mondani, hogy az Apple 2 magos Soc-ja a legerősebb. Igen, volt rá idejük bőven, szóval nem nevezném teljesítménynek. (bár igaz, hogy felesleges, de már mindenki várta, hogy mikor hozzák ki, mert már az 500.-ik Androidos gyártónak is volt 2 magos telefonja.)
[ Szerkesztve ]
PS4
-
SkyLaci
őstag
"Ha szóba kerül a Samsung, akkor ne ugorhasson be a 128x128 pixeles kőkorszaki softveres 2011-es telefon"
Miért baj hogy egy gyártó nem csak több százezres telefonokat gyárt, hanem már 3000 forinttól árul telefonokat? 1000szer szimpatikusabb mint az apple a túlárazott tömegluxus telefonjával.
-
Dunbar
senior tag
válasz Cyberpunk #159 üzenetére
Legerősebb hardver, legszebb kijelző, legjobb videófelvétel, 2. legjobb fénykép (N8), szép, egységes, lagmentes és egyszerűen kezelhető UI, legnagyobb alkalmazásbolt legjobb minőségű és legtöbb professzionális appal, amik ide jönnek elsőre, legnagyobb kiegészítőkínálat, legjobb zenei rész és bónuszként minőségi anyaghasználat, Siri, iCloud, JB- Cydia, és igen, lehúzható értesítési sáv is. Az iPhone 4S mindenből a csúcson van.
Mert az SGS2-nek, vagy a Galaxy Note-nak mi volt újítása? A bazinagy kijelző?
Ja közben rájöttem, a Google találta fel a face unlockot. Vagy várjunk, mégse.[ Szerkesztve ]
-
IX0S
csendes tag
válasz Cyberpunk #159 üzenetére
Nem mondom, mert más gyártóknak is van „fincsi” modellje: S2, Note, RAZR, Titan, Lumia800…
De ezek a gyártók akkor lennének felnőve, ha csak ezekkel a modellekkel tudnának részesedést produkálni.
pl.: Ha szóba kerül a Samsung, akkor ne ugorhasson be a 128x128 pixeles kőkorszaki softveres 2011-es telefon.Az, hogy szintre hozta magát: tesztekben rendesen odapirított az S2-nek is.
(Sajna most nem találtam meg a cikket, de keresem) -
mrhitoshi
veterán
A a válasz benne van a kérdésben. Nincs mit mondanod ezáltal. Amit eddig is tényként kezeltünk, az az, hogy az évi egy sikertelefon betudható az okos marketing kampányoknak, illetve a jó cuccnak, de mint tudjuk, addig hogy jó valami még nem elég.
Az meg erős túlzásnak tartom, hogy saját technológiájukat...
Tényleg?(#159) Cyberpunk: Na azért... Meg tudták tervezni a 2 magos SoC-ot fél éves lemaradásban. Kérlek ez teljesítmény.
[ Szerkesztve ]
PS4
-
Cyberpunk
félisten
Hát ha megnézed a konkurencia és ezen most a Droid-ot értem már rég túllépte. A 4S-el meg nem hoztak annyi újdonságot. Siri rendben okés, de amíg nem mukod magyar nem sokat érek vele főleg nem itthon. Fejlesztettek a kamerán is az igaz, és kapott egy 2 magos procit de azt is már akkor mikkor a másik platform egy jó ideje már kin volt vele. Igaz a támogatása a 4.0-val lesz meg. Ja és lenyúlták az Android-tól a status bar-t.
Szóval jelen esetben én nem látom azt hogy nagyon kullognának utána, sőt elég rendesen le is lépték. Majd gondolom jól meg kapom ezért a kijelentésemért itt.
Szóval a lényeg, hogy a 4S-el inkább csak felhozták magukat az elvárható szintre, túl nagy fejlesztés nincs mögötte ami után loholhatna a többi gyártó.Hope was the right choice, and it always will be.
-
gabe8719
senior tag
válasz Cyberpunk #156 üzenetére
"Mintha a többi gyártó csak az Apple után kullogna és azt lesnék hogy mit lehet lenyúlni."
Kiegészítve és utalva a #154-es hsz-emre, ez pontosan így van. Én már komolyan gondoltam arra is, hogy ezt is reklámcélból csinálják, mert így talán tényleg mindenkinek úgy fog tűnni, hogy az összes nagy gyártó galád módon a "világ legjobbjától" akar lopni.
Itt is a marketing, meg a hype..Ebben viszont hiába mesterek, ugyanis lassan nem lesz mit reklámozni, mert a körző meg a vonalzó ott porosodik évek óta a tervezőasztalokon.. Szomorú.
[ Szerkesztve ]
-
IX0S
csendes tag
-
Cyberpunk
félisten
Ez nagyon egyoldalú megközelítés. Több mai gyártó jóval régebb óta gyártott mobiltelefont. Még az előtt mielőtt az Jobs fejében megfogalmazódott volna, hogy kéne valami Apple mobil.
S a technológiák zöme már rendelkezésre állt akkor. Szóval más fejleszt az Apple meg összegyúrta anno. Nem mondom természetesen hogy az Apple-nél nincs innováció, mert ez nem igaz és elismerem az első iPhone-t mint korszakalkotó okosmobilt. De azért a nagy profizmus azért talán erős. Főleg ebben a tálalásban. Mintha a többi gyártó csak az Apple után kullogna és azt lesnék hogy mit lehet lenyúlni.
Az Apple másik sikere a marketing a hype keltés. Ebben mindig is az élvonalban voltak. Ez is az egyik sikerük kulcsa.[ Szerkesztve ]
-
gabe8719
senior tag
Pontosan.
IX0S:
Jól kitekerted amit mondtam, ennek semmi köze a fotózáshoz.
Felnőni sok szempontból fel van nőve az alma a konkurenciához, nem ez volt a mondandóm lényege. (arról pedig pont nem itt és nem most fogok parttalan vitát nyitni, hogy sok szempontból viszont nagyon lenne még hová fejlődnie.)Itt a hangsúly azon van, hogy egy akkora cég mint az epöl, az anyagi forrásait fejlesztésre is költhetné jogászok helyett úgy, hogy nem arra kéne törekednie a piacon képviselt státusza alapján, hogy a tényleges gazdasági tevékenysége lassan kizárólag a szabadalmi pereskedésből áll. Ehelyett a fölényeskedő sz@rság helyett értékálló és jövőbe mutató dolgok kifejlesztésén kellene szorgoskodni úgy, hogy nem a tárgyalóteremben, hanem a piacon kellene ezután is legyőzni a konkurenciát.
Ennyi. Ha az alma azt képzeli, hogy ezzel a mentalitással (mert odabenn egy ideje gyakorlatilag már nem csinálnak semmit) majd megtarthatja a státuszát, akkor szerény véleményem szerint téved.Könyörgöm..
Annyira el vannak foglalva azzal hogy más gyártók mit csinálnak, hogy egy új ájfónt nem volt idejük rajzolni évek óta. Értem én és adott keretek között elismerem ezt a fajta üzletpolitikát is, de ha ezt a nyereséges állapotot csak ilyen ocsmány hozzáállással és következetes lustaság mellett mások besározásával lehet fenntartani, akkor elítélem és k@pják be.[ Szerkesztve ]
-
IX0S
csendes tag
válasz gabe8719 #146 üzenetére
„A konkurenciát pedig nem elnyomni és lehetetlenné kell tenni, hanem felnőni hozzá, majd felülkerekedni rajta - kizárólag a tisztességes verseny keretein belül!”
Erre egy példát tudnék felhozni a fotózásból.
Az Apple a profi fotóst jelképezi, aki tanulta a szakmát. Egy képet rendesen megtervez (mélységélesség, expo idő, megvilágítás…) majd elkészíti a tökéletes képet.
Az Android a tucat fotósok köre. Digitális géppel nyomják, nem számít az expozíció szám, mert a memóriakártya elbírja. Közben a nagyoktól elles néhány rég lejárt közhelyet: naplemente, bogármacro-k… Több száz kép közül a fotósunk talál 2-3 véletlen jól sikerült képet, amivel fórumokon rajolhat.
A laikusok elsősorban a tetszetős hatásvadász képekre csapnak le, és elvakultan állítják, hogy igenis felnőtt a nagy fotósokhoz…
De ne feledkezzünk meg a műértőkről, aki a sok „szemét” között csak megtalálják a művészfotót!
A végső konklúzió: kinek kihez kell felnőni???Ja! És még mindig droidos vagyok!
-
fazr
senior tag
Mindenért az Apple a hibás. Most komolyan. Honnan jön ennyi szerény agyműködést produkáló forumozó? : DD
-
SkyLaci
őstag
válasz Totheground #149 üzenetére
köszönhetően az apple-nek
-
zooole
senior tag
Hívni kellett volna Obiwan-t
Ő jól megmondta volna Jobs-nak.
"Nem ezeket a droidokat keresed"
-
gabe8719
senior tag
Álszent banda.. Az alma nem lenne sehol, ha nem nyúlnak le egy rakat ötletet, ami természetesen soha nem volt az övék. Ja, hogy az nem volt hivatalos szabadalom, úgyhogy etikusan nyúlták le más ötletét..
Igazán leállhatnának már, világszerte kezdenek röhejesek lenni. Cook meg kezdhetne valamit a céggel végre.. Ha ez az önlejáratás és gusztustalan fölényeskedés még mindig Jobs hagyatéka, akkor ne nyugodjon békében.. (már bocs..)
A fejlesztésre kellene többet költeni, nem a jogászokra! Lassan komolyan mondom, hányingerem kezd lenni az egész almakultusztól.. Nekem az első és utolsó igazán innovatív termékük az első iPhone, azóta nem lopták be igazán magukat a szívembe, ezzel meg aztán tényleg elérhetnék végre, hogy a saját vásárlóik bojkottálják őket.. Csak hát az alma fanatikusok többsége is olyan, mint amit istenítenek. Sajnos.
Egyébként is mi ez.. Szabadalom??!! Álljunk már meg.. Az UMTS pl. az igen. Az szabadalom. De egy mozdulat a képernyőn?! Ami ráadásul tényleg csak mozdulat, mert a grafikai elemek mindenütt mások..
Minden sz@rt le lehet védetni manapság? Ezen kéne elsőként változtatni..A konkurenciát pedig nem elnyomni és lehetetlenné kell tenni, hanem felnőni hozzá, majd felülkerekedni rajta - kizárólag a tisztességes verseny keretein belül!
[ Szerkesztve ]
-
Cyberpunk
félisten
Ja egyszerűbb lenne levédeniük az "i" betűt. Azt a problem megoldva. Amit szépen el kéne hagynunk a nyelvből, vagy jogdíjat kéne fizetni utána. Képzelheted így lenne például az igenből - .genből.
Végül is miért nem, ha formát le lehet védeni akkor ilyet mért nem?Hope was the right choice, and it always will be.
-
törölt tag
...minden hétvégére jut egy i.hír....ez lehet a mobilarénás gumicsont...
-
=Mentor=
őstag
Szerintem a Samsungban például bőven meglenne a potenciál, hogy ne majmolja hanem diktálja a divatot! Sok esetben sikerül is nekik (lásd Galaxy Note), alapjába véve azonban az "olcsóbb/könnyebb másolni mint egyedit alkotni" elvet követik..
[ Szerkesztve ]
-
Execute
tag
Bizonyára a sok flamelő sohasem próbálta - a jogszabályokban lévő kiskapuk és joghézagok kihasználásával vagy akár azon túlmenően, minél alacsonyabb szintre "húzni" az adóját, hogy több maradhasson a zsebében...?! Egy cég esetében ugyanígy működnek a dolgok. Kapitalizmus, piacgazdaság...vagyis első a profit minden cég számára, ezt kár is lenne vitatni. Épp ezért a vállalatok minden létező eszközt - legyen az akár etikus, akár nem - megragadtak/megragadnak és a jövőben is meg fognak, hogy az utolsó fillért is kisajtolják, amit csak lehet. Az, hogy az Appleről szólnak a hírek, azért van, mert jelenleg ez a cég a világon a második legértékesebb nagyvállalat.[link]. Akármelyik másik cég lenne az Apple helyében ugyanígy cselekedne, mert senki sem akar szeletet veszíteni a tortából. Személyes véleményem szerint is szánalmas, hogy az USA-ban mindent le lehet védetni, de valakiknek, akik nagy lobby-erővel bírnak, ez az érdekükben áll. Amíg pedig így áll a helyzet, az nyer aki először tud reagálni az ilyen körülményekre. Klapka is így gazdagodott meg nálunk, ha jól tudom. Anno reklámoztak egy Általános Tisztítószer nevű szert, ami nem volt levédetve. Ő bement a szabadalmi hivatalba, levédette a nevet és meggazdagodott belőle. Nem volt etikus magatartás, hiszen köze nem volt a dologhoz, mégsem ítélem el érte, mert talpraesett ötlet volt.
-
Dunbar
senior tag
válasz Robertoq #133 üzenetére
Csomagolást nem én hoztam fel, csak páran nem tudták, miről van szó.
Egyébként iPod unboxing 2002-es modellről.
Lehet, hogy van korábbi példa más gyártótól, csak neked nehezebb keresni, mert nem 3 modell játszik Úgyhogy hagyjuk. -
zooole
senior tag
Szóval akkor inkább hányják bele a dobozba a gyártók az eszközöket, mintsem normálisan tegyék bele.
Csak kérdezem, hogy egy olyan dobozba ami nyilván akkora, mint az eszköz, ami gyakorlatilag egy nagy képernyő, hogyan tennéd bele? Sok lehetőség nincs. Vagy? Fejjel lefelé? Esetleg élére állítva?
-
Robertoq
őstag
2007 januári Samsung termék unboxing
Ezek a csomagolási összehasonlítások már az alja szint Most őszintén: hány terméknek láttad a csomagolását mielőtt megvetted és / vagy mennyiben befolyásolta a döntésedet.
Másik meg szerintetek az Apple szent és az összes termékükben minden hivatalosan licenszelnek, mindenért fizetnek? Mindenki tudja, hogy nem és ezért undorító az egész! És még a pofátlanságra rátesznek egy lapáttal, amikor Szabadalmak felhasználásának harmonizálását kéri az Apple
-
SkyLaci
őstag
válasz Cyberpunk #129 üzenetére
dehogy nem, a fekete és a fehér színeket is levédte, sőt levédte a vásárlói magatartást is, azaz más gyártó nem gyárthat olyan készülékeket ami a vásárlóknak tetszik, mert ezt ők találták ki először.
annyira szánalmas az apple, vígan vezeti az eladási listákat, nem mondhatjuk azt hogy a vásárlókat elcsalogatja a konkurencia a képernyőfeloldással, mert így is iszonyatosan népszerű az apple, és hatalmas bevételei vannak, mégis megtámadnak mindenkit aki rajtuk kívül okostelefont mer gyártani, undorítóan kapzsi egy cég.
inkább csinálják az új készülékeket, fejlesszenek, mutassák meg a piacon mit tudnak, és adják normális áron a cuccokat.
-
feliks
senior tag
Csak nekem tűnik fel ennek a gányolmánynak az az apró hibája, hogy a készülék mindig felül volt régen is, ennek ellenére (szándékosan?) el vannak takarva cd-kkel, és egyéb vackokkal a "before iPhone" dobozok esetén a készülékek..?
Mellesleg a dobozok csökkenésének két fő oka van, és egyik sem az Apple..
1, költségcsökkentés (kevesebb cucc, kevesebb papír, többet szállíthatnak egyszerre->olcsóbb)
2, kevesebb papír, mert olcsóbb, meg mert az emberek 100%-a nem olvassa el.[ Szerkesztve ]
[Be Happy]
-
feliks
senior tag
Ez igaz az iPhone ELŐTT megjelent LG Prada-ra is.
Mellesleg az SGS2 doboza nem fehér, hanem fekete, minden doboz szögleles (láttál már kerek dobozt? ),a kiegészítők igényes elrendezését inkább szóba se hozzuk, mert az LG Ku990 Viewty/LG Secret (kis dobozkás) elrendezése után mindennek nevezném csak igényesnek nem..(mellesleg az Apple elszepararálja a dobozok tartalmát, az SGS2-nél pedig ömlesztve vannak) "'kéziköny" meg kb ezer éve nincs, nem az apple találta fel, hogy min lehetne még spórolni.. (Mellesleg az SGS2 mellett van használati útmutató)[Be Happy]
-
Dunbar
senior tag
Kicsi, szögletes, minimalista, fehér, réteges, felül a készülékkel, de a kiegészítők igényes elrendezésére is az Apple figyelt oda (mint általában az ilyen apróságokra), előtte tech cuccoknál beszórták a kézikönyveket meg tartozékokat a pukkantószacskóban lévő készülék mellé egy bazinagy dobozba a legtöbb esetben.
[ Szerkesztve ]
-
DanielK
addikt
Egyáltalán tudod, mi az hogy frand?
A lényege az, hogy akié a szabadalom, annak át kell adni licenszelésre. Attól még az övé, sőt lóvét is kap érte. (amit a moto nem tett meg anno)
Az Apple-é meg a sajátja, de nem köteles átadni licenszelésre, ha úgy dönt. A moto meg sem kereste az Apple-t ez ügyben, ergo lenyúlta.A Slide to unlockot megkerülve is lehet egy telefont feloldani (lásd wp7 vagy ics), viszont a moto szabadalmát nem leheet megkerülni, vagy különben nem lehet egy telefon 3G-s. Az Apple megkereste a motot, de az megtagadta tőle, holott nem tehette volna meg.
[ Szerkesztve ]
-
boogie84
veterán
Jókat mosolyogtam a hozzászólásokon. Egyesek nem tudják mi az üzlet.
[ Szerkesztve ]
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
gzbotii
nagyúr
válasz Totheground #72 üzenetére
Mint irtam, a fel/kitalalojanak joga van a talamanyahoz = hasznalja mas is, de valamilyen modon "karpotolja" a tulajt
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
Youri
veterán
vicces, hogy nem kevés időt és pénzt felemésztő valódi technológiai fejlesztések egyből FRAND alá kerülnek, míg egy ujjgesztusokkal levezetett képernyő feloldás okot adhat a kitiltásra... A Motorola esetében már csak a Motorola szavára "vártak" hogy kéri-e az iphonok kitiltását, tehát ott kacifántosabb volt mint a Samsung esetében, akik egyértelműen a Frand liszenszeket akarták megtagadni.
(#100) Bylan: de ezt tesszük, válasz volt a #97 utolsó sorára
[ Szerkesztve ]
RTX ON
-
fazr
senior tag
Jelen állás szerint az Apple akarta licencelni, de a Motorola többszöri megkeresés után is jogtalanul megtagadta tőlük.
Ha jól emlékszem a Samsung is valami FRAND szabályok alá eső szabadalommal támadt vissza anno és a végén már őket vizsgálták.
Eddig is voltak perek, ez után is lesznek, de amióta ilyen nagyra nőtt az Apple divat lett ezekről is hírezni és hozzászólásokban szidni bármiért.
Érdekes módon eddig mindenki magasról tett a kínaiakra, sőt ha jobban belegondolok most is, kivéve persze az Apple termékeken dolgozó munkásokra. Ők ugyanis kivételesen rossz körülmények között dolgoznak, amiről persze az Apple tehet.
Egyértelmű.[ Szerkesztve ]
-
Solten
őstag
Saor Alba
-
IX0S
csendes tag
Az a baj, hogy sokan azt hiszik, hogy ez csak egy kicsi szarság, amit levédett az Apple, hogy után legyen min szarozni. Akkor vegyük az egészet Frei módban: A világ és ami mögötte van.
Én annak idején egy I900 Omnián tapasztaltam a jelenséget, amire Jobs bácsi is felfigyelt.
Az én esetemben volt egy érintő kijelzős telefon, rajta SPB Shell, szépen dizájnosítva. Telefon a szebben lezárva. Majd jön egy hívás… a telefon feléled. Én nem vettem tudomást a hívásról, és mire a telefon a kezembe került, az ikonok átrendezve, vagy kikukázva… egyszóval a telefon saját életet élt a zsebemben (nem kicsit voltam ideges). De volt arra is példa, hogy a zsebem felhívott valakit, akinek a hangpostájával hosszú perceken keresztül cseverésztek…
Hasonló élményben lehetett része Jobs-nak is, amikor elkezdett agyalni, hogy mit is lehetne ezzel a helyzettel kezdeni. Erre kitalálta a S2U-t. Remek találmány volt, és ezzel a kis megoldással sokkal használhatóbbá vált a telefon. Ezen a ponton felismerte, hogy milyen remek dolgot talált ki, és jobbnak látta levédetni. És itt van a hangsúly!!!! Mivel jó dolog volt, elkezdte használni a telefonjain, de mivel még nem volt hivatalosan levédve, mások is meglátták benne a fantáziát.
Onnantól, hogy a szabadalom hivatalos lett, nyugodtan tekintheti saját tulajdonának. Innentől a jogtalan használat törvénysértés. Ha kíván élni a jogával, akkor nyugodtan megteheti.
Tehát ez a „jelentéktelen kis szar” amit levédtek, nem is annyira jelentéktelen.
Ja! Én is droidos vagyok, de mégis megértem az álláspontjukat. -
Blyan
félisten
Vagy csak így működik a szabadalmi rendszer?
Próbáld megérteni, ez van. Szomorú, szar és a többi... Elítélem én is, de fel kellene fogni, hogy ez így működik.
Meg lehet támadni, lehet bele pénzt ölni, de más módszer olcsóbb.The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
feliks
senior tag
Tudom.. Csak engem még úgy neveltek, hogy ha csinálok valamit, akkor ha munka, rendesen végezzem el.. Nomármost aki engedélyezett egy ilyen általánosítást, az vagy nem olvasta el, hogy engedélyezte, vagy nem gondolta át, hogy mit engedélyez, vagy megvették kilóra. Mindenesetre a munkakörét pont nem látta el rendesen, hogy olyat engedélyezett ami nem hogy rosszul definiált, de teljes általánosítás. Minha az Audi levédetné a 4kerékmeghajtású autót..
[ Szerkesztve ]
[Be Happy]
-
joey04
titán
válasz #95590400 #90 üzenetére
ha a neonode-nál arra gondol, amit pl az n2-ben is alkalmaznak, akkor az fail, kb annyira értelmes, mint valami samsung képkeretet mutogatni tablet vitában. predator??? azért tartsatok már egy szintet...
de még ha bármelyik igaz is lenne. levédték? nem. akkor így jártak.
félelmetes milyen ferdítések mennek itt.no mindegy. a linkelt cikk szerint is próbálnak a többiek egyedi megoldások felé menni. ez a helyes megoldás, kár, hogy ehhez perek kellenek, pár user hozáállása meg tényleg siralmas. senkinek nem lenne az jó, ha az egyik leginkább innovatív cég kedvét elvennék a fejlesztéstől, mert mindent ellopnak tőlük. lehet egyedit alkotni minden tekintetben, pl wp7. nem kell másolni.
[ Szerkesztve ]
-
feliks
senior tag
Engem már nem is a pereskedések zavarnak, mert eltároltam a fejemben, hogy az Apple hozzáállása unszimpatikus, és nem veszek tőlük a jövőben semmit. Én azt furcsállom (még mindig), hogy hogyan engedélyezhette valaki, hogy ilyen általános, ennyire egyszerű dolgot levédessen valaki, pláne úgy, hogy nem csak 1-2 évig tartott a jogvédelem..
[Be Happy]
Új hozzászólás Aktív témák
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Parkside szerszám kibeszélő
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android felhasználók OFF topikja
- PlayStation 3
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós topik
- Assetto Corsa Competizione
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest