- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Deller2010
tag
Processor - ARM MT6582 @ 1.30 GHz (1 processor, 4 cores)
Processor ID - ARM implementer 65 architecture 7 variant 0 part 3079 revision 3
Motherboard - gionee82_wet_jb5
Memory - 466 MB -
kromatika
veterán
Jó lesz mert legalább még egy nagy nevű gyártóval bővülne az android piac.
-
azopi74
addikt
Hát igen, főleg, hogy a Microsoft Lumiáit hirdető Nokia.com címről három egérkattintással el lehet navigálni az N1 oldalára, ott virít a link a Technologies oldalán közvetlenül az Invent with Nokia alatt, mint referencia, amire rákattintva mintha váratlanul az Apple oldalára térítettek volna el - nem csak a termék miatt - ,csak a Nokia felirat, és a Lollipop-os háromszög-kör-négyzet kezelőfelület zavarja meg az összképet
-
Blyan
félisten
De szerintem már megbánta a Nokia az egész N1-et, túl nagy visszhangot keltett a cucc a világpiacokon is, pedig szerintem szerették volna, ha a kínai piacon senki nem is hall az egészről, de az a fránya IT bulvársajtó szeret szenzációt kelteni
Ha így volt, akkor gyermeki naivságban szenvednek a Nokia vezetői...
-
azopi74
addikt
válasz
Fabianus #115 üzenetére
"Nem csak egy fizikai eszközt veszel egy dobozban, hanem támogatást, szervíz hátteret, szolgáltatásokat, tarozékkínálatot, garanciális feltételeket, stb"
Jelen esetben ezek közül egyiknek sincs semmi köze a Nokiához.
"Nyilván, ha egy terméken kizárólag a rásztázott logó kapcsolódik egy régi márkanévhez, az logikusan nem ér sokat annak aki ezzel tisztában van. Az átlag fogyasztó viszont általában nincs tisztában a háttérrel."
Pontosan erről van szó. De egy idő után szép lassan elamortizálódik a brand értéke ilyen esetekben is, ha a brand tulajdonosa nem óvja megfelelően az értékét. Klasszikus esetben a brand tulajdonosa és a termék gazdája megegyezik, ilyenkor erről nincs értelme beszélni, elemi érdek a márkanév értékének megőrzése/építése. Következő fokozat, ha a brand-et bérbe adják egy adott piacon, de más, (szintén consumer) piacokon jelen van a gyártó saját brand-del. Ez is még kedvező eset, hiszen nagyon súlyosan érinthető a márka értékének rombolása a tulajdonost, hiszen azonnal érzékelné annak negatív következményeit a saját piacain is. Harmadik lehetőség, amikor a consumer piacról kivonult, hajdani nagy márkák tulajdonosai bocsátják áruba a brand-et, ez már rosszabb helyzet, hiszen a brand-licenszelés csak egy huszadrangú tevékenység, akár a márkanév totális consumer piaci elértéktelenedése sem okozna gondot a gyártó core piacain. A Nokia ilyen helyzetben van (ha nem számítjuk a Here üzletágat). Kérdés, hogy milyen licencelési politikát fog folytatni. Jelenleg még semmit nem lehet biztosan tudni, most szigorú minőségi kontrollt ígérnek, és hatalmas szabadalomportfóliójuk speciális helyzetben vannak, így élhetnek árukapcsolással is, és diktálhatnak olyan feltételeket, hogy legyen némi beleszólásuk a termék jellemzőibe . Az első fecske (az N1) ugyan hardveresen "rendben van", de a Nokia magára is húzta a vizes lepedőt a magukra vállalt ipari formatervvel, még ha tisztában vagyunk is azzal, hogy ez egy bullshit, egyszerűen a Foxconn iPad mini-s gyártósorainak minimális módosításávál történt "újrahasznosításáról" van szó, ebben a formatervben semmi Nokia nincs . Persze "designed by Nokia" szöveggel nem nagyon tudnák máshogyan kampányolni a terméket, mivel csak a ipari desing-ról lehet szó, hiszen műszaki tervezéshez se eszközei, se erőforrásai nem maradtak a Nokiának, így jobb híján maradt a formaterv. De szerintem már megbánta a Nokia az egész N1-et, túl nagy visszhangot keltett a cucc a világpiacokon is, pedig szerintem szerették volna, ha a kínai piacon senki nem is hall az egészről, de az a fránya IT bulvársajtó szeret szenzációt kelteni
-
ClioRS
őstag
"Le van írva fehéren feketén ahogy te szeretnéd, hogy a Foxconn tervezte, fejlesztette, gyártja és értékesíti"
Értem én, hogy mit mondasz. De azt te sem tudod megmondani, meg én sem, hogy a tervezés során volt-e ott valaki a Nokiától, aki beleszólt 1-2 dologba, vagy nem. Csak ti itt ezermilliószázalékra meg vagytok győződve, hogy ez úgy volt, hogy rádobták a nevet aztán kész. Ezt magyarázom, hogy azt kijelenteni, hogy ez 100%-ban Foxconn termék, a Nokia nevet meg rászitálták, lehetetlen. Nem tudom miért elképzelhetetlen, hogy beleszóltak a termékfejlesztésbe. Valóban a munka jó nagy részét a Foxconn csinálta. -
Emtra
tag
Maximum N és nem Nokia lehet... De ki tudja
-
Fabianus
tag
Ne becsüljük le a brand-ek értékét, és ne csináljunk úgy, mintha az csak a marketing kreálmánya lenne.
Nem csak egy fizikai eszközt veszel egy dobozban, hanem támogatást, szervíz hátteret, szolgáltatásokat, tarozékkínálatot, garanciális feltételeket, stb. Ezekre pedig az emberek nagyrésze a múltbéli tapasztalatai alapján a termékre kerülő logó alapján von le következtetést.
Nyilván létezik a marketinges brand építés is, de nem csak az a háttér. A brandhez kapcsolódó érzések pedig elég jól beépülnek az emberekbe, még akkor is, ha próbálnak objektív maradni.Nyilván, ha egy terméken kizárólag a rásztázott logó kapcsolódik egy régi márkanévhez, az logikusan nem ér sokat annak aki ezzel tisztában van. Az átlag fogyasztó viszont általában nincs tisztában a háttérrel.
-
a.hosszu
csendes tag
A GSMArena mar lehozott egy olyan sort a cikk elejére, hogy "Turns out that the phone is nothing more than a concept device"..
-
vicze
félisten
Továbbra is kérdezem, hogy megértetted te egyáltalán, hogy mennyi "Nokia" van abban a tableteben?
Mert hogy továbbra is pont annyi, mint amikor én feltelepíteni az N10-emre a Z launchert..
Le van írva fehéren feketén ahogy te szeretnéd, hogy a Foxconn tervezte, fejlesztette, gyártja és értékesíti. -
WinPho
senior tag
Szerintem meg Android-Win10 dual bootos lesz,dokkolóval és desktop appokkal. És Steve Ballmer meg Elop klónok fogják gyártani egy szép mező közepén éhbérért. A Mikulás vezetésével (tehát Finnország közepén).
-
ClioRS
őstag
Keresek neveket, ha te is leírod, hogy pontosan kik azok akik átmentek, név szerint.... Maradjunk annyiban, hogy senki sem tudja pontosan ki maradt és ki ment át.... A Technologies részlegen maradtak emberek, akik a mobiltervezéssel foglalkoztak.
(#99) blueMerle
Ezt hogy érted? -
azopi74
addikt
Meg az IP-ket. Bocs, ezt kihagytam, pedig ez is jelentős. A Foxconn azért elég nagy és jogilag "megfogható" ahhoz, hogy megengedje magának azt, amit a kínai (népköztársasági) kis és nagyobb, csak a helyi piacra gyártók megengedhetnek maguknak, főleg ha globális jelenlétben is gondolkodnak, így ez sem egy utolsó szempont.
-
-
-
-
azopi74
addikt
-
"And, yes it is fake! In fact it is a concept Nokia phone created by a fan. Below is a better quality image."
A kép kamu, egy rajongó készítette
tehát fenntartásokkal kezelni. Ha lesz is bármi, a Foxconn készüléke kap Nokia logót.
-
Cyberpunk
félisten
A Microsoft!
-
vicze
félisten
Tehát számodra egy head of valami, aki manager pozíciót tölt be az = "know how"?
Azok akik terveznek építenek azok vannak jelenleg a Microsoft Mobile Oy-nál, és a Jollánál, az hogy Nokia megtartott pár termék managert szép és jó, de nem fog neked telefont tervezni...
Légyszíves sorolj fel mérnököket tervezőket, ja igen azokat nem tudsz, mert ők névtelenül csendben végzik a dolgukat egy-egy random csoportban az MS-nél, Jollánál, egyéb cégnél.
Pl olyan tervező mint Marko Ahtisaari, vagy mérnök mint Ari Partinen, hol vannak?Legózni bármelyik kínai mérnök tud, de olyat alkotni, ami kitűnik a tömegből, nem sokan. Persze van amikor a marketinges fontosabb mint a mérnök, ezt látjuk most is.
Az elmesélhetnéd, hogy az "előbújt tabletben" mit is alkotott a Nokia? Milyen hatalmas "know how" van benne? A betűtípust biztos szépen megtervezték rajta...
-
djtom1981
tag
Ami nem Kínában készül, az már hamisítvány.
-
törölt tag
Hát igen, annak idején mennyire tagadták, hogy esetleg WP-os telefont adnának ki. Aztán mennyire tagadták a felvásárlást is eleinte. Most meg ezt tagadják. Minél inkább tagadnak valamit, annál inkább igaz szokott lenni. Majd kiderül, hogy mit mutatnak be, és hogy alakul a sorsuk. Ha eladtak mindent, akkor másképpen nem tudják életben tartani a nevet addig, amíg újra felépítenek valamit a háttérben, csak így, hogy kiadják másoknak használatra. Örülnék neki, ha valahogy visszajönne a márkanév, és mögötte a cég is. Bár az intel chipset nem annyira szimpatikus, de ha működik és jó, akkor ez legyen a legkisebb baj.
-
-
dz1989
senior tag
Szerintem igazán akkór kezgyenek gyártani újra telót ha Finnországban készül és fejlesztik + félszemmel figyeljék a konkurenciát hogy nehogy megint el...
Ha nem Finnországban készül akkór ne Nokia néven írják rá. Méltóság is van a világon.
-
ClioRS
őstag
Félve merem megkérdezni, de azért érdekel a dolog.....
Aki itt váltig állítja, hogy a Nokiánál semmi know-how nincs, meg ez meg az nem lesz, az a neten olvasható híreken kívül rendelkezik mondjuk megbízható, belsős forrással? Csak mert annyit tudni, hogy megvettek egy részleget, de, hogy pontosan hány dolgozót és milyen beosztással, arról 0 infó van. Egyébként pedig vannak, akik részt vettek termékfejlesztésben, pl Sebastian Nyström, Axel Meyer, és még a Nokiánál vannak. Illetve volt anno arról is cikk, hogy a Nokia Technologies részt nem adták el, ahol dolgoznak olyanok, akik terméktervezéssel fogalkoznak. Ha nem is képesek mondjuk az egész tervezési folyamatot véghez vinni, de azért csak értenek valamennyire hozzá, hogy bele tudjanak szólni mondjuk a Foxconn által tervezett cuccba. De itt egy elég új hír példának, hogy mégis készül valami: Nokia hiring New Consumer Product Businesses
Szóval ennyit arról, hogy biztosan nem lesz ez meg az a Nokiánál.... A biztos az az, ami be van jelentve, de néha még az sem, ha változik a cégen belül valami. A tabletnél sem jött be, azelőtt is mondták itt páran, hogy a Nokia aztán nem fog semmit csinálni, aztán hopp, előbújt egy tablet
A tablet után én nem kötném az ebet a karóhoz. Valóban van egy érvényes szerződés a MS-tal, de ugye minden szerződéből ki lehet bújni valahogy, főleg, ha megéri
Ja, még valami. Hol van leírva feketén-fehéren, hogy a Nokia semmit sem adott hozzá a tablethez, csakis a nevet szitázzák rá?
-
Szerencse, hogy nem a nevet kell hasznalnom pl. A Gmail apphoz..
Kit erdekel mi a neve a termeknek? Ez is jol peldazza. Foxconn Infocus csaladbol valasztanak egyet.. Nem egetrengeto dolog..
En nem a nevet veszem meg, engem egy felulet gyoz meg, vagy egy forma. Markara nem izgulok..
-
no more
veterán
Ezt az elején kellett volna, de ők a WP-t választották ... a többit tudjuk.
-
Giovan!
addikt
Windows Phone-al jobb lenne...
-
Воланд
titán
válasz
dozsabalint #71 üzenetére
nem teljesen, hanem egyaltalan nem igaz. egyreszt az ms igazgatotanacsan is ugy kellett atverni, masreszt meg itt van ez.
-
Воланд
titán
válasz
dozsabalint #69 üzenetére
vegulis az sem igaz, hogy Elop azert kerult oda a nokiahoz, hogy az ms olcsobban fel tudja vasarolni.
-
dozsabalint
senior tag
A know-how már jóval a Microsoftos felvásárlás előtt elment a Nokiától. Kb akkortájt, amikor a Microsoftos bomlasztócsapat elkezdett dolgozni a Nokiánál (2011 környékén). A redmondiakhoz jóformán senki nem került át.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Plazmacucci #9 üzenetére
Jaja az N9 dizájn igen jó
Xiaomi Mi3 is úgy néz ki, többek között ezért is tetszett meg. Ráadásul Androidos is. -
Def26
félisten
Örülnék neki.
Az igazat megvallva soha nem értettem, hogy anno miért nem jött a nokia androiddal rendszerrel (ma meg már nem is érdekel, látni hova jutott a cég és csak reménykedem benne, hogy talpra áll)
-
Enci1983
senior tag
Mert a feltörekvő óccó csájna csodák aztán érték örzőek....... Ennyit a lila ködről
. S betűvel kezdődő telefont nem venne, mert??? Én meg nem veszek olyat aminek ha kimondom a nevét csak pillognak rám hogy mi történt? Mert valljuk be, azonkívül hogy fikarcnyit sem jobbak mint az S betűs vagy bármely betűs termékek, még a nevük is vicc.
-
tomboy0013
veterán
Csak azóta nőttek a felhasználói igények és egy okostelefont a kényelem miatt is használja az ember nem csak telefonálásra meg SMS küldésre. Nem azért mert divat... Arról nem is beszélve, hogy a régi telefonokon valami undorító a hangminőség beszélgetés közben, a zajszűrés is egyenlő a nullával. SMS-t meg baromi körülményes és lassú számos billentyűzettel leszerencsétlenkedni(tudom mert nemrég rászorultam kb 1 hónapig és majdnem idegösszeroppanást kaptam egy butatelefon használata közben miután okostelefont is használtam már). Szóval a 6300-át ne nagyon hozzuk szóba ilyen körülmények között mert ez olyan mintha a Ferrari topicka beírnék, hogy a Trabant is van olyan jó mivel van neki is 4 kereke meg 1 kormánya.
-
hsrasus
aktív tag
válasz
CharlieDrop #33 üzenetére
Én is.
Szerintem jobb lenne kivárni az időt, aztán visszavenni a Jollásokat és azzal kiadni új készüléket. bár lehet csak én gondolom így és egyáltalán nem érné meg nekik.. -
hsrasus
aktív tag
lehet vele telefonálni és SMS-t küldeni? igen, ja, akkor mégis releváns.
attól, hogy az emberekből divatmajom lett a nagy semmire, az még egy nagyon is jó készülék, sőt az akkoriban készült nokiák többségéről ez elmondható. persze voltak akkor is elbaltázott szériák pl 6500. amit nem értek, hogy az hogy lehet, h akkoriban ontották magukból a ötletesebbnél ötletesebb készülékeket és legutóbb hasonló kategóriában mindössze az 515-öt tudtak lerakni az asztalra. elég szomorú, mintha elfelejtették volna miben voltak királyok. inkább választanám a régi 5310-et mint ezt az újat. -
M5Norbi
őstag
Hát kíváncsi leszek.....
Mert az adatok jók. Kb ilyen paraméterekkel szeretnék majd telót.
-
vicze
félisten
Az hogy nem érted meg, hogy NEM a Nokia tervezi, csak is kizárólag a nevét használja egy gyár. Tehát az N1 nem egy Nokia készülék, amit a Foxconn gyárt, hanem egy Foxconn készülék, amit Nokia név alatt adnak el. Semmilyen formában nem különbözik pl. a Prestigio termékeitől, aki szintén XY kínai gyártó termékét nevezi át, sőt a Nokia még ennél is kevesebbet csinál mert, a nevükön kívül semmit nem raknak mögé csak egy launchert.
Az Apple saját mag tervez mindent és egy 3. féllel gyártatja, ez mindig is így volt. Samsung, LG, Sony, HTC saját gyártóegységekkel saját összeszereléssel rendelkezik, nekik komplett infrastruktúrájuk van.
-
Dominó85
addikt
Személyiségi jogokat nem fogok sérteni, így infókat sem adhatok ki a forrásomról. Amúgy én tisztában vagyok azzal, hogy mik a telefonjaim hibái: 2000-es aksi néha kevés, jó lenne rá egy KitKat.
Szerintem itt az a gond, hogy akinek Samsungja van vagy iPhone-ja azt hiszi, hogy minden más "ipari hulladék". Hja ezért gyárt ma már mindenki Kínában.
-
Goose-T
veterán
válasz
#09819904 #36 üzenetére
Bár a Sonyra, a Samsungra és az LG-re azt mondtam hogy szemét, nem arra gondoltam, hogy rossz a minőségük, csak maga a termék nem felel meg az igényeimnek. Ettől függetlenül sokan rácuppantak, hogy mennyire jó szerintük a Samsung, de a Sony és az LG védelmére senki nem jött, pedig én mindhármat egyszerre szidtam
Na mindegy is, nem erre akartam kilyukadni. Viszont amennyi idő alatt te elhasználtál egy rahedli Samsungot, én még jóval azelőtt vettem egy Nokia 6300-át 2008-ban, amit használtam két évig, aztán fateromnak adtam, azóta is ő használja. Az akkuja ment csak tönkre, vettem bele 1800 forintért egy vadiúj gyárit helyette. Szóval elég szomorú szerintem, hogy sokan egy-két évig használnak egy telefont, és ha azalatt nincs semmi baja, akkor az szerintük már nagyon jó minőséget jelent.
-
hunter84
aktív tag
De bántja itt egy-két wp fan szemét az, hogy megjelenhet esetleg egy Nokia logós Android mobil.
Ahogy szokták mondani, nem kell megvenni, aki meg inkább venne egy ilyet, mintsem egy Microsoft Lumiat, az meg hadd vegye.
Mellesleg 2016-ig a Nokia is felépíthet egy kisebb R&D-t, ha jól rémlik volt is hír phonearenan, hogy Android fejlesztőket keresnek.
-
Воланд
titán
-
antyg
csendes tag
Mér' szerinted mi az, az óriási nagy különbség az között, ha van aki tervez egy készüléket, és mellette nem akar gyárat és egyéb egységeket kialakítani, ahhoz, hogy azt gyártsa, és maga tegye rá a készülékre a logóját, vagy szól egy ezzel foglalkozó cégnek, aki sokkal kisebb áron (mivel nem kell külön beruházni) elkészíti és ráteszi a logót?
Mindenki így csinálja most már, még az Apple is. Így üzletileg olcsóbb az előállítása, mintha komplett infrastruktúrát kellene kialakítani egy termék előállításához. -
antyg
csendes tag
Igen, azt értem amit belinkeltél, nem ezzel a 2013-as doksival van a gond...
Hanem azzal, hogy az MS levette a Nokia márkajelzést a Lumia készülékekről, és a jövőben ezt fokozatosan ki is akarja vezetni, olyan, mintha le is mondott volna a Nokia használatáról, nem is tervezi, és nem is tervezte, hogy megtartja.
Legfeljebb 2015 dec. 31-ig a Nokia a készülékeit nem Nokia néven, hanem "N" néven fogja piacra dobni, a lejáratot követően meg áttér újra a Nokia névre, hisz az MS nem vette meg az egész céget, csak annak egy üzletágát (ami abban a pillanatban nem igazán működött), most, ha a Nokia visszatér am obil gyártásra, kicsit változtatva az üzlet stratégián, akkor az így is gyengén muzsikáló MS-nek még nehezebb dolga lesz. -
Paul119
addikt
-
törölt tag
-
antyg
csendes tag
Ez egyáltalán nem biztos.
Azért került levételre a Lumia telefonokról a Nokia márkanév és él tovább Windows Lumia néven, mert azt az MS nem használhatja fel. Csak a telefongyártó részlegét adta el, semmi mást, amennyiben a Nokia újra be akar szállni a telefon/tablet gyártásba annak nincs akadálya.
Az alábbi cikk utolsó pontja erről ír:
http://www.hwsw.hu/hirek/53186/nokia-n1-android-tablet-lollipop.htmlTehát a Nokia tulajdonképpen jól „átcseszte” az MS-t, mivel az akkor nehézkesen üzemelő telefongyártó részlegét jó áron eladta az MS-nek, majd kis idő elteltével (pihit követően) elkezd újra telefonokat/tableteket stb. gyártani. És mellette majd nem kell WP OS-t használnia, bármilyen más platformra áttérhet a Nokia, használva rendesen a Nokia nevet, csak most már bérgyártókon keresztül történő gyártással megspékelve.
-
Воланд
titán
"Nokia will continue to own and maintain the Nokia brand. Microsoft has also agreed to a 10-year license arrangement with Nokia to use the Nokia brand on current and subsequently developed Mobile Phones products based on the Series 30 and Series 40 operating systems. After the Closing, Nokia would be restricted from licensing the Nokia brand for use in connection with mobile device sales for 30 months and from using the Nokia brand on Nokia’s own mobile devices until December 31, 2015." [link]
-
CharlieDrop
veterán
Sailfishnek jobban örültem volna...
-
Paul119
addikt
Ugyan ugy lesz mint a nokia tablet
,intel.chipset alkalmazas tamogatasban nem tudom azota mennyit javult mikor memopadom volt par kedvenc jatekom nem nagyon tamogatta
tom956ster: hagyd ra,eleteben nem hasznalt S betus telefontegyikkel sincs semmi baj s3am akkor latott szervizt mikor sikeresen fejre ejtettem ,elegge csunyat esett szegeny,de ennyi z1em miota megjelent megvan es koszoni szepen semmi problema
ajtok nem lazultak el(Elotte Zm volt ott sajnos hamar el lazultak ) s5re sincs semmi panaszom teszi a dolgat reneben szepen
-
-
tom956ster
aktív tag
-1
Ez a szomszéd duma azért elég gyenge...
Kategorikusan elástad mindkét "S"-el kezdődő márkát - szerintem ez ebben a formában butaság.
Nincs lila ködö a szemem előtt, jelenleg a családban van két Samsung, egyik sem betegeskedik. Szervízt még az életben sem láttam belülről, pedig pár Samsungot már én is "próbáltam"...
Egyszóval az általánosítás nem biztos hogy helyén való... -
Glenda
addikt
Ez ha lesz, akkor is Foxconn lesz, nem Nokia. A Micosoft elvitt mindenkit, aki miatt a Nokia Nokia volt. Hogy úgy mondjam, nokiább a Microsoft, mint a Nokia.
-
Dominó85
addikt
Hidd el nem jelent semmit, hogy a Samsung tulajok a lila köd miatt nem említik azt a milliónyi hibát, ami a Samsungoknál létezik. Az egyik legmegbízhatóbb a forrásom, mert egy Samsung, Sony központi szakszervizes a szomszédom. Én a két "S"-vel kezdődő márkát soha sem fogok venni. Cserébe jókat derülök, azokon amiket ő mond.
-
vicze
félisten
Az elmondod, hogy ennek mi köze lesz a Nokiához? Mert hogy pontosan ebbe a kategóriába fog esni: "szemetet kapsz drágán" pont mint az N1.
Az hogy rászitázzák a Nokia logót nem ugrik meg a minősége... Ennyi erővel mostani bármelyik kínai telefonra ráfújhatod és ott vagy mint ez, esetleg még rátelepíted a Z launcher is. -
törölt tag
Szintén megtudom erősíteni, hogy a Samsung nem problémás. Nekem elég sok Samsung készülékem volt. A család felének is Samsung van, és ennek ellenére egyszer kellett szervizbe menni. De akkor is csak amiatt, mert a SIM olvasó részben valamit megpiszkált a szerelő. Azóta sincs probléma.
-
Burt1793
veterán
Menj már... az ár nonszensz, persze majd biztos 60 ezerért kapsz egy ilyen telefont.
Amúgy meg nem tudom miről beszélsz, Nokia L930-am van, ezen kívül egy s5 és a családban még note3 és egyéb samsungok, így olvasgatok pár ph-s topikot. A L930-as topik tele van a telefon hibáival és ezek valós hibák. Szar a jack csatlakozó, hamar tönkremegy, a ragasztás elenged és kijön a kijelző normál használatnál is... ilyen és ehhez hasonló hibákat tapasztalnak sokan (én szerencsére eddig nem). Míg a családban lévő note3-nak vagy az s5-nek semmi baja és a fórumban se panaszkodnak ennyien (arról nem is beszélve, hogy kicsit többen vesznek samsungot így darabra több lehetne a panaszkodó ember. Én tudtam, hogy a nokia nem tudja olyan jól összerakni a telefonokat, mint a samsung, de nagyon bejött a telefon, ezért nem érdekelt. Pl a Nokia 9800 xpressmusic is gyorsan kopott, a jack-je annak se volt túl jó, sok volt a hibája, utána az s2-mel 3 évig semmi baj nem volt!!!
-
A Nokiának már van androidos telója nem? (X)
-
törölt tag
Istenem add, hogy ART alatt is ugyanolyan gyors maradjon a Snake!
-
Goose-T
veterán
válasz
rootkiller #2 üzenetére
Talán azért, mert manapság Samsung, LG, Sony néven csak szemetet kapsz drágán. Ha valaki régimódi, és csak a "márkás" cuccokban bízik, de mondjuk már rászokott az Androidra, akkor neki megnyugtató lehetne egy androidos Nokia. Még én is elgondolkodnék rajta, ha elegáns fémházzal jönne, 4,5"-es HD kijelzővel, erős procival és 2GB memóriával. Meg mondjuk 60 ezer forint környékén lenne az ára (annál többet elvből nem adok telefonért, holott lenne miből költeni, de pénzkidobásnak tartom).
-
Blyan
félisten
válasz
Plazmacucci #11 üzenetére
Tegyél rá, csomó kis bábut lehet kapni.
-
-
moleculez
veterán
válasz
Plazmacucci #9 üzenetére
Nem volt elég Lumia azzal a designal?
-
-
pakriksz
őstag
inteles nem jó. Előny nulla, alkalmazások meg nem mind elérhető. Másrészt úgy is csak sima kínai telefon lesz nokia felirattal. Nokia felirat nélkül olcsóbban meg lehet majd venni
-
törölt tag
Pont erre akartam rákérdezni. Hogy nem úgy volt-e, pár évig még Nokia néven nem jöhet telefon.
(#2) rootkiller: Szerintem a Nokia pont a kettő közé akar belőni. Kicsit drágább de még mindig olcsó, kínai gyártókkal összerakatott és terjesztett telefonok egy mobilpiacon patináns Nokia logóval.
-
F34R
nagyúr
Kar erte pedig jok az igeretek.
-
Воланд
titán
2015-ben nokia nev alatt ez biztos, hogy nem fog megjelenni...
-
Hehe. Lesz még nekem droidos Nokiám!
-
-
AS
félisten
Nem lehet, mert szerződés nem engedi hogy most mobilt adjanak ki .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- BMW topik
- E-roller topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Acer notebook topic
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- További aktív témák...
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2026.02.18. Apple jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest