Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Macrodroid
- Várhatóan ez a négy iPhone már nem telepítheti az iOS 27-et
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Yettel topik
- iPhone topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Van köze de nem nagy probléma, mint írtam.
A lényeg a kernel ugye mert az kommunikál a HW-val, ami felette van csak a csili-vili sallang.
Szerintem azért a bootloder többé kevésbé azért szabványos (persze vannak gyártó specifikus dolgok), és a fenti CM telepítőből is látható, hogy ezért a kompatibilitás annyira nem nagy probléma, szóval az áthidalható.

Viszont a kernel és a driverek annál inkább, a kernelt ugye rá kell fordítani az adott rendszerre, azt meg szerintem nem akarod a telón csinálni szerintem.

-
bodiiren
csendes tag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Lehet.

-
bodiiren
csendes tag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
De őszintén, ki az aki bajlódna driverekkel?
Hát az install-szoftver. Miért gondolod, hogy egy "embernek" kellene bajlódnia?

Nekem mindegy, hogy egy install szoftver van hozzá, vagy egy egész DVD-nyi, ha aztán azt saját maga elintézi. Így van ez az asztali gépeknél ősidők óta. Itt is lehetne ugyanígy. Egy PC-ről Windows, vagy Linux alól szépen és automatikusan fel tudná magát rakni az install szoftver.
-
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
A BIOS-t meg tudnák oldani, ha akarnák. Ez a gyártón múlik.
A drivereket pedig külön telepítőcsomagként el lehetne készíteni, mint ahogy pl. a PC-khez mellékelnek telepítőlemezt.Itt egyedül a gyártói érdek az, ami ezt nem engedi szvsz.
(Bár azt nem tudom, hogy a PC-knél miért tudott végbemenni ez a folyamat, és a mobiloknál miért nem...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Le Mans Ultimate
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- Autós topik
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen asztali médialejátszót?
- Diablo IV
- További aktív témák...
- ELADÓ ÚJ 1 HETES, EZÜST Surface Pro 10 Intel Core Ultra 7 165U 16GB RAM 512GB SSD 1 év gar
- Apple iPad mini 7 2024 128GB MXN63 SpaceGray
- Apple iPad Pro 12.9 2nd gen 2017 wifi + cellular 256GB eladó! 0 ciklus! Karcmentes!
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy Tab S9 128GB Wifi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPad 10th 64GB, WI-FI, 1 Év Garanciával
- Akciós áron eladó HP Dragonfly G3 /I7-1265U/32 GB/512B SSD/13,5"/FHD+/400nit/Touch
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4511
- Thermalright Aqua Elite 360 V3
- Samsung Galaxy S23 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest