- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
Új hozzászólás Aktív témák
-
Puma K
nagyúr
Az AMD rákfenéje a CPU-król most már a GPU-knál is jelen van?
Gondolok itt arra, hogy a konkurenciához képest 1-1 azonos teljesítményű egységek (CPU-CPU, GPU-GPU) fogyasztása és ezzel a hőtermelése is az AMD-nél magasabb mint a konkurenciáé?
Hőtermelés:
Fogyasztás:
Igaz, hogy még az elején van a kártya az életciklusának és nem is lehet kapni, de az a 6% plusz nem nagy cucc annak fényében, hogy a fogyasztása és a hőmérséklete magasabb amivel nem lehet mit tenni.
Azért érdekes, hogy megint a papírforma szerint technikailag fejlettebb az R9 290x mint a GTX Titan, de a gyakorlat meg mást mutat... na majd fél év múlva kíváncsi leszek hova fog gyorsulni az R9 290x mikorra már lesznek hozzá normális driverek.... bár addigra a Maxwell is kint lesz
-
Puma K
nagyúr
Extrém magas felbontásban egy i5-3450 elég: [link]
A BF3 multiban is 2880x1620-ban gyönyörűen fut, a BF4 is. Néha előjönnek hibák igaz az még béta.
Eddig a fentebb linken található konfigot a Metro 2033 Last Light fogta meg és az "csak" full HD-ben futott.A Windows 7 úgy van beállítva ezen a gépen, hogy csak a legszükségesebb szolgáltatások futnak, a kinézet pedig Windows 98 szintre le van véve azaz "Klasszikus Windows" téma van beállítva.
-
Puma K
nagyúr
válasz
atti_2010 #384 üzenetére
AMD-nél mindig a "fog", "majd" "következő" azaz a feltételes és jövőbe mutató szavak a legjellemzőbbek a ha teljesítményről van szó.
Technológiai fejlettség ide vagy oda, a játékokban amiért veszik az emberek a drágábbnál drágább kártyákat szinte nem ér semmit az AMD papíron leírt előnye teljesítmény és látványvilág szempontjából ahogy tapasztaltam eddig játékok alatt.
-
Puma K
nagyúr
válasz
tikhunter #37 üzenetére
"De a technológiai újítások+ár megint az AMD felé billentik a mérleget."
Ja igen anno mikor VGA kártyát akartam venni 45-50k Ft között, akkor írta Abu, hogy jobban fogok járni a HD 4850-nel mert az már DX10.1-gyes és az a jövőt tekintve mennyire jó lesz, mert nem kell majd VGA kártyát váltanom később.
Gyakorlatban azaz a játékok alatt ami miatt vettem meg az volt, hogy egy Forintot nem ért a technológiai előny... el is adtam és vettem helyette használtan egy GTX 275-öt még jó pár éve.
Mostanra lehet ez már valóban tapasztalható és érezhető előnyt fog jelenteni hála a következő generációs konzoloknak amiben AMD APU van, meg az egyéb azóta behozott technológiai újításoknak.
Akkor én is ezen hezitáltam, hogy AMD vagy Nvidia és a gyakorlat meg azt mutatta, hogy az Nvidiával jobban jártam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest