- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- One mobilszolgáltatások
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
stratova
veterán
válasz
Dr. Akula #54 üzenetére
GT4 Skylake esetében már 72 EU lenne/lesz [H széria], szimplán még nem jelentettek be ilyen procit.
Az új Presicion gépekben jellemzően 24 EU-s IGP lapul, de a 17"-os variánsoknál Dell bejelentése
Intel Core Xeon Ex-xxx Z3+ és Intel Core Xeon Ex-xxx Z2+ csúcs procikat említ, lehet hogy ezek megkapják a legerősebb IGP-t?GT3-as IGP-vel korábban is készült mobil proci, de csak szórványosan kerültek a gépekbe.
Skylakeben ez jelenleg Intel Core i5-6260U-tól [15 W] Intel Core i7-6567U-ig [28 W] terjed, de szvsz csak idő kérdése, hogy 47 W-os prociba is kerüljön combosabb verzió. Bár földi halandónak 2/4-es 47 W-os lehet a leginkább érdekes. -
Dr. Akula
félisten
Jelenleg az usanotinál 4 db Thinkpad T + 1 db Thinkpad W van nvidia kártyával: [link] (Yoga, Edge, hasonló konzumer vackokat nem számolom.) Ebből 1 az amit workstationnek hívnak, én a többiről (T sorozat) beszélek. Nemtom most épp mennyit fogyaszt egy mobil VGA, de amikor még néztem, olyan 65-100W volt, vegyük az alját. Ebbe 2x is beleférne egy GT4-es Iris Pro. dGPU-val értelmezhetetlen lesz a fogyasztása notiként, GT2-es iGPU-val meg nem tud semmit, a GT4 pont köztes út lenne, ami minden oldalról vállalható.
Hova pozicionálják egyáltalán a GT4-et, ha nem notiba? Asztali gépbe úgyis AMD/Nvidia kerül, ott az se számít ha nincs iGPU.
-
stratova
veterán
válasz
Dr. Akula #52 üzenetére
Mostanra nem ez a divat, Intel oldalon a Gamer, WS és Enterprise notikat leszámítva szinte kizárólag ULV procival szerelik a gépeket, így mivel a gyártók spórolnak a hűtésen és az akkun (ill így valamennyire tudnak az alaplapon is).
LV/ULV szinten egyébként Intel is kínál GT3-as (40/48 EU eDRAM nélkül) IGP-t de kis túlzással az is tű a szénakazalban.
Az utolsó AMD-s 35 W-os üzleti a HP Probook 6x5 G1 (ez csak dVGA szintű, nem dVGA-s) volt és az Inteles Probook 6x0 G1 is Haswell refresh-ig jutott. Az ezzel azonos házat használó mobil vékonykliens mt41 ezzel megegyező házat örökölt, de az mt42 már Elitebook 745 G3-as kasztnit kapott. Így élek a gyanúval, hogy több 35(+)W-os üzleti a Zbookokat (mobil WS) leszámítva már nem lesz és a Probook 6xx kivezetésre került (az Elitebook 7xx válthatta le).
Zbook és Precision gépekbe AMD csak dVGA-t szállít.Egyenlőre az egyetlen ismert 35 W-os AMD-s gép az FX-8800P-vel szerelt gamer Lenovo Y700.
The Stilt is csak nagy jártassága miatt tudta 35 W-ra kényszeríteni az FX-8800P-t (ő fix 3400 MHz-re is be tudta állítani). -
Oliverda
titán
válasz
Dr. Akula #48 üzenetére
Igen, workstation ThinkPadbe.
-
Dr. Akula
félisten
Ezeknek az AMD-s HP notiknak mennyire erős az IGP-je? Az Intelnél is van papíron GT4, mégis csak GT2-vel jönnek. AMD-nél is csak a butítottat forgalmazzák?
-
hallador
addikt
válasz
turbulencia8 #36 üzenetére
És ezzel nem vagy egyedül nekem is.
-
turbulencia8
őstag
Nekem a jo oreg HP 2530p design-ja sokkal jobban tetszik, mint az ujabbak.
-
Gusztáv
addikt
válasz
hibavissza #28 üzenetére
Pl SAP ERP, de még az MS remote appok is magasról tesznek rá.
-
Tomaaasz
aktív tag
válasz
hibavissza #30 üzenetére
Nálam a SAP teljesen hülyén jelenik meg...
-
hallador
addikt
A HP már 8 - 9 éve épít nagyvállalati notebookot AMD processzorral, az elsődleges célcsoport az irodai managerek akiknek ez a gép tökéletesen megfelel, a gép felső kategóriás, és tudja amit egy felsőkategóriás business gépnek tudnia kell, ennél nem is kell több lajoska hr vezetőnek, vagy egy pénzügyi vezetőnek pont nem tudja, hogy min dolgozik, csak annyit fognak tőle kérdezni, hogy ,megfelel a gép, a válasz az lesz, hogy igen, kb ennek a sorozatnak ez a lényege, és ezt teljesíti is.
(#30) hibavissza
Nekem az röhejes, hogy asus, acer, msi, sony, meg a többi consumer cuccból 10 * ennyi pénzért sem kapsz nagyvállati megoldást.
-
LGLuke
őstag
válasz
hibavissza #30 üzenetére
Mindenkinek röhejes, aki Asus, MSI és Acer szutykokhoz van szokva.
-
Tikakukac
titán
válasz
hibavissza #30 üzenetére
Kicsit állítani kell natívról máris pörgeti a windows kifelé az ablakokat a fenébe a látótérből
4k-s panelek óta sikongatva küldözgetjük egymásnak a vicces képeket, amikor nem lehet egy ablakot elérni, mert kidobta a win a látótérből
-
válasz
hibavissza #28 üzenetére
Miért tőlem kérdezed? Amúgy szinte az összes ERP, például.
-
Tikakukac
titán
válasz
Jim Tonic #11 üzenetére
Az a felbontás tök jó, 1,5 hónap alatt sikerült be is garizni a kis pixeleit egyem meg, mert gyári hibásak és ugyanúgy mennek tönkre mint az x220-as IPS-ek.
Over fél milla, zsír. Grátisz: utólag nekem kellett kábelt igazítanom, mert azt sem sikerült megoldani a márkaszerviznek. Na így állunk, tényleg utolsó X-es TP-m.
-
Dr. Akula
félisten
"de a két legnagyobb notebookban ezek akár PCIe alapúak is lehetnek legfeljebb 256 GB-os kapacitásig."
NVMe? Mi indokolja a max 256-ot? Vagy csak ez most a legnagyobb?Ezekhez is van nagy (9 cellás) aksi, meg dokkoló?
-
Fiery
veterán
Az APM letiltasa a nalunk levo Carrizo ES platformon (kodnev: Gardenia) nem mukodik valami miatt. Nem tudjuk, ez a Carrizo egyfajta limitacioja, az ES platform sajatossaga, BIOS bug, vagy valami egyeb miatt van-e. Az biztos, hogy nem az AIDA64 bugos, mert a BIOS & Kernel Developer's Guide alapjan vegezzuk az APM vezerleset, azaz a "nagykonyv szerint".
Emiatt, en nem vennék ra merget, hogy egy Carrizo alapu masinan le fogod tudni tiltani az APM-et. Ha mas kontextusban jon fel az AIDA64, nem is szoltam volna hozza a topichoz, de az APM + Carrizo pont egy olyan kombo, ami problemas, es nem tudjuk, valojaban miert is az, es mit is jelent ez ugy osszessegeben a gyakorlati felhasznalasnal. Persze a masik oldalrol nezve, az APM letiltasa nem epp a standard felhasznalas resze, szoval annyira nagyon nem aggodunk emiatt, csak mint "known issue" tudunk rola
-
Beerhead
csendes tag
válasz
hibavissza #1 üzenetére
Nem értem ezt az állandó felbontás hajhászást. Teljesen jó a szemem, viszont haverom 15,6-os FullHD notiján számomra zavaróan kicsit a betűk ahhoz, hogy a szokásos távolságból el tudjam olvasni. (tudom, lehet felskálázni, de akkor meg minek nagyobb felbontás)
-
Hogy a viharba lehet ilyen kurzorvezérlő nyilakkal ellátott billentyűzetet kiadni
?
-
stratova
veterán
Probook 450 mint üzleti.. őőő.. mostanra talán még SMB-nek is alig. Bár ha a Probook 450-et szórjátok akkor Intellel sem fogy.
Nem mintha az ezzel azonos kategóriában utazó Dell strapább konstrukció lenne, mivel az egy átnevezett Inspiron.Amúgy 100 br. egészen baráti ár érte, szólj ha majd ez megy 150-ért
-
ADAM1337
nagyúr
Hát a nagykerekben ezekben a szegmensben senki nem vesz amd-t, ahogy a legutóbbi visszajelzés volt.
450 G2 esetében (A10-5750m/4/500/W8.1 számlásan 100 BR-be adtuk):
"-Te ezeket miért szorjátok ki bagóért ?
-Mert a kutyának se kell amd üzleti szegmensbe
-Oké" -
stratova
veterán
Az előd 240-körül (ahol még) kaphato alapkiépítésben [A8 Pro-7150B (A10-7300), 4 GB RAM, 500 GB HDD, 1366x768, 3 év, Win7/8]
Elődök:
755 G2 [A10 Pro-7350B]
745 G2
725 G2 [A10 Pro-7350B]
725 G2 [A8 Pro-7150B] tesztek -
Az a baj, hogy az AMD így sem elég erős egy Inteles megoldás mellett, így nem teszi vonzóbbá a HP-t az AMD ebben a sorozatban.
-
válasz
hibavissza #1 üzenetére
Több, mint félmillió volt az X230, amin dolgozom. Ekkora a felbontása. Minek nagyobb? Ez munkagép, és a nap java részében dokkolóban van. Amikor nincs dokkolva, akkor meg az számít, hogy bírja az akku. Olyankor meg nem előnyös a sok pixel.
-
rodrigez
senior tag
válasz
BangoSkank #8 üzenetére
Igen, tegnap néztem a notebookcheck-en lévő egyetlen tesztet - legalábbis én máshol nem találtam és konstatáltam, hogy lenyomja a jóval magasabb TDP osztályba tartozó Kaverit. Ezért is szeretnék végre egy minőségi darabot látni. Remélem ez a HP Elite sorozat az lesz. Eddig sajna én is inkább sirámokat olvastam, amiért nem is az APU hanem a szar konstrukció volt felelős. Mivel én most vettem új notit i5 5200-al, ezért ebben nem gondolkozom. De ez a 15-35W-os APU számomra tökéletesen kiváltaná az otthoni gépemet, amiben brutál régi Core 2 Q6600-as ketyeg egy GTX260+ társaságában.
Zömmel zeneszerkesztés, programozás, zene és filmnézés megy rajta, ezért nagyon örülnék egy Carrizo-s "egybelapnak"
-
stratova
veterán
A kézikönyv szerint az új üdvöskék már M.2 PCIe SSD-vel is elérhetők lesznek is.
725 G2Szerk.: Pardon, látom szerepel a hírben is.
-
BangoSkank
tag
Igaz, hogy CPU és GPU terhelésénél leesnek az órajelek, de a játékbeli teljesítménye így is nagyon jó 15 W-on. Egy 19W-os FX-7500-nál jobban muzsikál már a 8700p is és az Intel csak a 28W-os Iris Pro 6100-ban hoz hasonló GPU teljesítményt (igaz a CPU az intelben combosabb).
A gond szerintem inkább az, ahogy te is írtad, hogy nincs kínálat, ami meg van az sz*r (vagy túlárazott, mint a HP-k).
Az egyetlen 14 colos FX 8800P-vel szerelt Toshiba Radiust selejtes wifivel áldották meg, az ethernet csatlakozót lehagyták és a vásárlói visszajelzések alapján egyéb (talán driveres) problémái is vannak (lásd bestbuy vélemények). -
ADAM1337
nagyúr
válasz
hibavissza #1 üzenetére
Nálunk mindenki aki dokkolható hp-t használ nem nagyon érdekli milyen a belső felbontás, hisz itt bent 2monitorral használja az elitebook 1020-at.
Nem szempont annyira a belső felbontás max egy fhd de dolgozni nem jó rajta ekkora kijelzővel. -
rodrigez
senior tag
-
-
Azt lehet tudni valamit, hogy a HP milyen TDP-re lövi be az APU-kat?
-
rodrigez
senior tag
válasz
hibavissza #1 üzenetére
Mi ezzel a probléma? 1366x768 a minimum, de mindegyik választható FullHD-s panellel, illetve a 14"-os modell QHD-s panellel is megvásárolható. Meg miért a felbontás az ami alapvetően meghatározza a gép üzleti mivoltát?
-
hibavissza
veterán
1366 x 768 üzletinek üzleti, de kinek? Ez biztos olyan, mint a fapados prémium.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Dell Latitude 5530 15.6" FHD IPS i5-1235U 16GB 512GB NVMe gar
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Dell G3 3500 Gamer laptop szép állapotban dobozával. (i7 10750h, Gtx 1660ti, 16GB ram, 1TB ssd)
- Asus F15 FX516PR 15.6" FHD IPS i7-11370H RTX 3070 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged