- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
mirrmur
aktív tag
nekem viszont eladó lett a lap nettó beszáron ha vlkit érdekel akkor goto apróhírdetések...
-
mephi666
nagyúr
szerintem nem csak ilyen jellegű hozzászólásaim vannak...
ahova lehet, próbálok szakmait hozzászólni, de már 3adjára lövi el az ati/amd ezt a dolgot pár hónapon belül és erősen érződik rajta a marketingszag... ez van... egyébként szerintem nincs törvénybe vésve, hogy mindenkinek minden kommentjében teljesen mellőznie kell az offot és 100%osan szakmaikat kell mindig szólnia... mellesleg a fórum szerintem arra jó, hogy mindenki megoszthatja a szakmai/szakbarbár/szubjektív véleményét az adott termékkel vagy bármivel kapcsolatban... őstagtól/moditól is lehet látni poénkodást meg szarkasztikus megjegyzéseket néha... és szerintem ezzel nincs is baj...
-
keIdor
titán
Nem semmi, amit az AMD csinál.
Ügyes...
-
válasz
FireKeeper #67 üzenetére
Én már meg is rendeltem tegnap este, hamarosan meglátjuk mennyire jó lap
-
mirrmur
aktív tag
de még 1x mondom az asus meg a gigabyte is elmehetne tanulni jelenleg az asrockhoz...
Hihetetlen hogy mit tud ez a lap mondjuk az asus féle M3N78 Pro-hoz képest. Majdnem 10 rugóval drágább lap, cserébe 250-es FSB-nél elborul, a ram időzítéseket nem lehet állítani (ez különben valami elmebeteg asus trendi jelenleg hogy a közép lapjaikon nincs ram időzítés állítás) valamint nem lehet tisztességesen állítani a feszkókat sem. Ennyit az Asusról...
Ellenben ezen a kis "fos" asrock lapon a létező összes feszkót állítani lehet, még az IGP és a sideport memóriájét is...
-
mirrmur
aktív tag
az IGP lazán megy 1GHz-en ugy hogy egy sima 12cm-es venti fujja ki a levegőt a házból meg a táp 12cm-es ventije.
A hangchipet ne mtom, eleve SB audigy 4-el hendikeppelem ezt a tulajdonságát (valami VIA Vynill van rajta).
Firewire nem köll nekem.Amúgy sajna nem megy a 4 mag nekem sem, d elehet hogy egy korábbi biost kellene felraknom.
-
HERR Z
veterán
válasz
FireKeeper #67 üzenetére
nincs azzal a lappal semmi gond, én egy AOD790GX-ről downgradeltem hétvégén erre
-a feszeket win szerint mind2 lap szarul tartja, de biosba meg tök penge(ill aod kimérve is), ill cpu feszt kicsit droppol, de sztem ez nem baj
-a 780-as lap is simán megy 1GHz-es IGP órajelet, ha értelmesen van hűtve, és van feszelve
-a 790-es nem aod csak annyival jobb hogy 500 helyett 700 az igp clock ill van raid5 support, amúgy az is 16+4-es, asrockék tömeggyártásba gondolkodnaknem szarakodnak ők 2 nyákkal, az egyikre megy sb750, a mmásikra sb710, az északi híd meg csut ugyanaz
Az hogy lehet bios profilokat menteni...hát basszus, egy 30-35 ruppóg giga se tudja, pedig milyen fasza fícsör....asrock 18-19k-ért adja
ami egyeseknek nyafogásra adhat okot, az a kicsit trébb elrendezés, a nem hűtött fet(amire elég gyerekjáték tenni bordát) az elég ratyi hangchip és a firewiretelenség
de kb ennyi. Mod adott procival megy, 780-as esetén is
az a lap best buy most jelenlegON:
Nem értem mi a rinya tárgya. 17k-ért kap az emberfia ha mákja van egy 9950-nél is jobb procit. Szvsz ez is majdnem bestbuy, azért csak majdnem mert a phenom2 2 magos 6MB l2-esen is ha megy a mod még ennél is jobb lesz nyár közepe körül -
FireKeeper
nagyúr
tudtommal a 790gx északi híd annyival tud többet, hogy nagyobb az igp órajele (ez tuninggal ugye kompenzálható, ha a bios-ból lehet az igp-t is húzni) illetve több pci-e vezeték van benne, bár ez nem biztos, de ha nem használ az ember cf-et, akkor ez sem nagy érvágás, plusz a 2.0-ásból már a 8x8 is szinte mindenre elég. én is egyre inkább szemezek ezzel a lappal, ha tényleg olyan stabilan tartja a feszeket, meg jól húzható, mint ahogy mirrmur mondja!
mod: off -
CHIPman
nagyúr
válasz
CsíkosMókus #61 üzenetére
Nem egészen. Itt a fórumon van olyan, akinek nagy fesszel sem megy 3GHz fölé 4 maggal, az övé pont a két végpont között van. De ritka az ilyen.
-
Tomcat
őstag
Kipróbáltam a BE7750-esem 790GX Giga lapban SB750-el és sajna nekem nem megy a 2@4 tuning
, de alapfeszen viszi a 3,2-t cserébe.
-
Húha, ez tényleg jól hangzik. Komolyan kedvet is kaptam hozzá, mert a mostani Gigabyte lapom még a 270-es fsb közelében sincs, nemhogy 280. Mondjuk a nagytesóját néztem annak amit te linkeltél a [A790GXH/128M]-et. De látom, hogy tényleg a kistesó is tök ugyanazon nyákra épül, színte minden ugyanaz csak a hidak mások. Viszont az északi híd nekem tökmindegy ha frankó a ACC akkor ez is érdekes lehet nagyon -6000 Ft-ért.
-
mirrmur
aktív tag
Komolyan olyan tuning lehetőségek vannak ebben a lapban és olyan stabilan kinyomja a 280MHz-es FSB-t (ami ugye a phenomok esetén nem piskota hiszen mint itteni tesztek is "bizonyitják" olyan 270MHz körül van a plafon a phenomoknál) mint a huzat.
Minden feszkó állítható és stabilan tartja droppolás nélkül.Előtte volt egy M3N78 Pro alaplapom (asus) előtte egy msi 790x Platinum, előtte egy gigabyte 790X DS4 előtte egy GA-M78A DS3 alaplapom, de egyik sem kanyarban sem volt ehez a laphoz képest. Iszonyatosan megcsinálta az asrock, én nem is értem hogy hogyan lehet hogy ennyire tuninbarát/tuningos egy asrock lap.
-
CHIPman
nagyúr
A 4830-asok közül nagyon ritka az olyan, ami nem viszi az RV770pro órajeleit alapfeszen...
@Csíkosmókus: Háát... A legtöbb olyan, hogy vagy nem indul el 1.5GHz felett, vagy ugyanúgy tuningolható, mint a többi. Tehát a feszemelés nem igazán segít.
Erről az egészről meg annyit, hogy:
Az bug szerintetek, hogy az X3@X4 és X2@X4 prociknak külön nevük van CPUZ specifikációban?Szerintem ez a legfőbb érv amellett, hogy az AMD ezt nem véletlenül csinálja. Csak azt nem értem, hogy ez eddig miért nem derült ki. A 710-nél és a 720-nál még alig lehetett napi a procit, de a mod már publikus volt, a 7750 meg már fél éve biztosan a piacon van, és csak most derült ki. Senki nem kapcsolta be az ACC-t, vagy ilyen kevés SB710/750-es lapba került ez az óccó proci?
Mást már csak a Phenom 8xxx széria modja hiányzik.
Azt várom már, amikor a 4magos AMD szerverprocikat fogják 6magossá formálni(aka Istanbul). -
mirrmur
aktív tag
az nem biztos...
Jó lesz annak az SB710 is
Este meg is próbálom hogy ok ek a helyzet....Van nálam egy ilyen: [link]
És egy 7750 BE ami alapfeszen 3.2GHz.
Mivel ezzel a lappal egy 710-es Phenom 2-be már sikerült 4. magot előcsalni, kíváncsian várom az estét amikor megkukk a 7750-et...
Amúgy a lap bruttó kisker ára 20E körül van és azt kell mondjam hogy az egyik legjobb legstabilabb AM2+ platform ami eddig a kezeim között volt a sok asus, msi gigabyte cucc közül. (egészen egyszerűen hihetetlen mit alkot az asrockk jelenleg pycsa áron)
-
válasz
CsíkosMókus #51 üzenetére
Ez jó kérdés!
Nekem meg az jutott eszembe, hogy a 2magosból lehet-e vajon 3 magosat csinálni, ha esetleg pont a negyedik hibázna/lenne halott?
-
CsíkosMókus
aktív tag
Az a proccantás, amelyiknél sikerül a +1/+2 magot életre kelteni, onnantól biztos, hogy hibamentesen működik 3/4 magosan, vagy még simán előfordulhat, hogy elindul ugyan, de behibázik?
-
Azért azt sem árt megemlíteni, hogy az ilyen 3 magosból 4 magosba meg 4 Mb-ból 6 Mb-ba átvarázsoláshoz bizony kell az SB750 is ami azért nem a legolcsóbb lapokon van, hacsak nem Asrock-ot akar valaki. Ha meg már tellik felsőkategóriás lapra, akkor mért ne telne procira. Ha meg procira mégsem telik akkor több videókártyára sem. Ha meg több videókártyára sem akkor nem kell felsőkategóriás lap és máris telik a felsőkategóriás procira. Hát nem egyértelmű a stratégia?
-
Ste
addikt
Akkor most az jelentkezzen, aki a +2 magos 7750-et is visszavinné gariba, mert nem ezt kérte
-
Killing
addikt
Sempronból mikor heggesztenek 4 magosat?
-
az a fura, hogy sírnak a népek, hogy nincs egy jól tunigolható proci, itt van ez eléggé jó? igen akkor most mié köll baszakodni?
az AMD nem fűzött hozzá semmit, gondolom nekik is egyszerűbb így gyártani mint 300 fajta gyártósórt belőni, nomeg az is igaz, hogy elvághatnák a nyákot, de akkor meg ugyanaz menne mint régen a thunderbird korszakban...
örüjjé hogy van ilyen, lehet hogy nem véletlen, de ócsójé aggyák oda a kezedbe az x2 áráért... azt lehet hogy tudod tuningolni, lehet hogy nem, nem mondanak semmit... régen is voltak szériák amiket baromira jól lehetett hajtani mégsem volt ebből műsor...
és ha valaki csak azért vesz zsákbamacskaként ilyen procit, mert majd jól feltolja és nem tudja, az meg is érdemli hogy ilyen hülye volt... akinek kell tutira a 4mag az vagy vesz válogatott procit apróból vagy akárhogy okosba, vagy vegye meg a fullos változatot...
nem is értem mit értetlenkedek itt, nem fizet nekem semmit az AMD....
abba is hagytam -
motoros2
csendes tag
És ha egy pl 920-at fogsz ki "zsákbamacskának" és a lap nem támogatja?
Amúgy ezzel sztem csak a P2-es 4 magosoknak csinálnak "helyet" a piacon, és eladják inkább 2 magosnak.. -
mephi666
nagyúr
de mekkora poén lenne már fekete macskás dobozban nyomatni az amd procikat... egyenáron: mondjuk 100-150$ lenne darabja és kifoghatnál 4850e-től kezdve 8450x3-n keresztül p2 920x4-ig akármit
de lenne akár 4maggal működő p2-710 x3 is közüttük
nem lenne buli az ilyen? csak azt kellene megoldani, hogy felbontott procit a bolt/nagyker se cseréljen vissza... csak akkor ha hibás ugyanolyanra...
szerintem mókás dolog lenne...
-
whiz
aktív tag
Nyilván a többségnek megfordul a fejében, aki hallotta a hírt. És nyilván erre is megy ki a játék. Bár ha én lennék az AMD helyében, kerek-perec megmondtam volna, hogy "igen van ilyen is" (most, hogy véletlen vagy sem, az mind1, veszteni nem vesztenek semmit).
Vagy egész egyszerűen full direktbe bedobozolnék 1000db x4-es procit, becsomagolnám x2-es dobozba, és "induljon a játék!" felkiáltással reklámoznám, mint atom -
Sztem jól csinálják, mert kb. minden jelentősebb kockához eljut a hír, és kit kérdezel meg először ha gépet akarsz venni, és nem értesz hozzá?
-
mephi666
nagyúr
hát néha/néhányan támadólag lépnek fel teljesen ártalmatlannak szánt "viccesebb hangvételű" kommenttel szemben is
ki is fejtegettem, mit hogy gondoltam... ha mondjuk lenne 30ezer forintom és p2 710 x3-ban gondolkoznék... azért megfordulna a fejemben, hogy mi poén lenne, ha menne rajta a 4. mag és lényegében egy 810 x4-et kapnék helyette, ami 45ezer körül mozog... nem mindegy... és tuti, hogy ilyen elven páran "zsákbamacskáznak", mert szeretnének mondjuk 15ezret spórolni...
aztán vagy azt kapják, amit ki fizettek, vagy egy 1.5szer annyiba kerülő jobbat...
-
Fáraó
őstag
Az jutott eszembe, ha csokiban árulnák, a Kinder tojásra hajazna:
1. Finom a csomagolás
2. Meglepetés
3. Jó játék + ajándék
(nem emlékszem már pontosan a reklámra) -
Sandormaster
aktív tag
Bakker, kár hogy nem 790GX-es lapom van, kipróbálhatnám megy-e a +2 mag
-
-XadAnuX+
őstag
AMD is eléggé durva
-
Cefet
aktív tag
Teccik... Ha számítási teljesítményben nem is jobb az AMD, marketingben nincs párja!
Így kell ezt csinálni! -
mephi666
nagyúr
nem biztosra írtam én sem... csak lehet... de ez bőven elég ahhoz, hogy csomóan próbálkozzanak... nyakam rá, hogy dob azért ez a hír a keresleten... pont ez a lényeg amúgy is... trükköznek az amd marketingesei...
a 4830-nál hiába volt 640->800sp bizonyos esetekben, nem hozott közel sem akkora többletet teljesítményben, hogy felérjen a 4850-hez, de procinál, ha teljes értékűen működik a +1-2 mag és nem hibázik, akkor ott más a helyzet... talán megérheti csomó embernek próbálkozni, aki mondjuk nem akar még spórolgatni az x4-re... a teljesítmény meg elég lehet akkor is, ha nem megy a 4. mag...
#31: nem is írtam semmi ilyet, hogy akárki reklamálhatna... tudom jól, hogy azt kapja a páciens, amit kifizet, de ott lebeg a lehetőség, hogy ha mákja van, akkor még jobban jár... lottózni is sokan lottóznak, mégsem nyerik meg minden héten az 5öst
-
Azt kapod a pénzedért, amit a termék hivatalos speckójában közölnek. Ha te többet vársz, akkor az a te bajod. Itt maximum jobban járhatsz, de nem várhatod el a többlet teljesítményt. Ez volt minden olyan terméknél, amiben benne volt a tuninglehetőség (P166MMX 300-on, Cel300 450-en, Cel566 850-en, stb), de ha nem jön össze az általad elvárt teljesítmény, akkor sem reklamálhatsz senkinél.
-
Lol 2 mag neha 4 mag
-
schwanz
tag
Ezek után leszek csak igazán kíáncsi a Phenom II 5xx modellekre, ha abban is lehet két magot aktiválni, az tényleg nagy show lesz (meg ekkora L3 cache-sel vélhetően buhera nélkül se lesz gyenge)
-
Enton
addikt
Mostmár szinte mind1 milyen AMD cuccot veszünk nem szabad meglepődni ha többet tud a dobozon írtnál.
Nem zsákbamacska ez. Aki amugy is olyat akart venni és még jobb is lett, tiszta jó. Aki meg ezen termékek felkutatását tervezi hát biztos nagyon ráérős egy emberke. -
Calibos
addikt
én már elvesztettem a fonalat
Már csak egy új foglalat hiányzik -
Findzs
addikt
érdekes dolog
és hogyan lehet aktiválni a +2 magot ezeken a procikon ?
mert arrol nincsen szó -
mephi666
nagyúr
válasz
Jim Tonic #20 üzenetére
neked meg jó kapásból belekötni a másikba?
zsákbamacska itt=ha valaki azért megveszi a 2 v 3magost, hátha mind a 4mag menni fog gond nélkül és nem akar többet költeni... vagy megveszi a 4830at bízva a 800sp-ben... azt kapja, amit kifizet, de lehet h többet vár a pénzéért... mert van/lesz, aki próbálkozik... -
zed1983
őstag
Lassan az 1 magosokból lesz 4 magos
-
törölt tag
65W-os K10.5-ről semmi megszellőztetett infó nincs még?
-
P00By
nagyúr
Megint...
-
mephi666
nagyúr
hallom előre, ahogy a józsefvárosi piacon tukmálják:
"kicike négymagosz pjocesszoj ejadó kettőmagosz ájáéjt... ócó... cak húsezej fojintocka! hájmat máj övvenezej fojintét! cak moszt, cak ma! utyanitt jadeon nétynyószhajminc nyóccász szédejjel hajmincezej!" -
spln
tag
Nem rossz, nem rossz.
Az L3 meg marad 2 MB, így mégsem valódi Phenom II, tényleg mindenre gondoltakUi.: Az ilyen finomságokból mért csak Kínába jut??
-
szki
őstag
A 925-ös nagyon jó ár/értékű proci lesz! Ezt néztem ki én is magamnak.
De ha nyáron jönnének a 4 magos AM3-as energiatakarékos procik, akkor arra neveznélk be! Azaz 95 Watt-nál kevesebbet fogyasztók.
-
^Clown
addikt
Ez a marketing telitalálat az AMD-től. Mintha valami világméretű zsákbamacskát szervezett volna. Hajrá AMD
-
slett27
addikt
Végre kezd működni a marketing gépezet.
Ez is egy bizonyos szegmenst céloz meg, nem az átlagfelhasználót. Sztem nem rossz ötlet ez sem, bár kicsit érdekes.
-
audi100td
nagyúr
válasz
DarthRevan #2 üzenetére
A 925-ös tényleg jöhetne már...
-
nixx-21
őstag
BÁÁHÁ
na ez már tényleg durva -
old gray
addikt
Legközelebb nem PH-aprón fogok keresni moddolható cpu-t hanem a kínai piacon, az óccsó ruhák alatt.
-
Atocha
senior tag
Szerintem ez legyen a legrosszabb amit az AMD tesz velünk.
Pontosan az ilyen huzásai miatt szeretem az AMD-t. -
Devid_81
félisten
Váááh, ez megint odaveri magát rendesen!
Ha ez valóban lehetséges, akkor 20ezer körüli árért talán nem rossz egy ~3GHz körül járatható quadSzerk dokar : pssszt máá, ne vedd el a kenyeret az AMD marketingesei elől
-
dokar
addikt
kíváncsi vagyok mikor talál vki olyan AMD Sempron LE-1100 1900MHz 1 magos processzort, amelyik AMD Phenom II X4 955 3200MHz 4 magos prociként működik.
-
mephi666
nagyúr
válasz
Sweet Lou 6 #1 üzenetére
sírok a nevetéstől... búcsúi feeling beüt rendesen a zöldeknél... "zsákbamacska powa!!!"
veszel egy procit és lehet, h 2mag helyett 4 is menni fog... lol... otthon a pincében szerintem megvan még egy amd 5x86-os porcogóm... előhalászom és belekalapálom am2 foglalatba... aztán hátha 86magosként fog menni 5ghz-en
kíváncsi vagyok mi lesz a következő hasonló kaliberű hír, mert nagyon rászoktak most a hasonló bejelentésekre...
-
DarthRevan
tag
Most már a Phenom II X4 925-öt is igazán kiadhatnák...
-
Sweet Lou 6
addikt
Ez a 2magos 4magos már kezd poénba átmenni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Linux kezdőknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen autót vegyek?
- Medence topik
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest