- A HMD visszalép az USA piacáról
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iGO Primo
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
A HTC és a Vive között jelenleg 63eFt az árkülönbség EU-s hivatalos árakat figyelembe véve.
Mindkét headset ugyanazt tudja, csak az Oculushoz még nem jöttek ki a controllerek (plusz a második asztali szenzor) amikkel érdemben lehetne a térben levő dolgokat piszkálgatni, ezért nincs roomscale meg hadonászás. Nyilván sem szoftveres sem hardveres limit nincs ebben, hiszen tök ugyanaz a technológia mindkettő.
Szóval nem kell ezt túlmisztifikálni, bár tény hogy jelen pillanatban ez hátrány, de csak egy rövid átmeneti állapotról van szó, ráadásul az eddig látottak alapján az Oculus touch jobb lesz mint a Vive controllere, illetve a Riftben van pár olyan egyedi megoldás ami javítja az élményt (Asynchronous Timewarp, picivel nagyobb FOV, valamint kompaktabb, könnyebb, kényelmesebb maga az eszköz).
Aki a két HDM között vacillál, gondolja át kétszer is a dolgot, mert nem ennyire fekete-fehér a történet. Az OR Touch ára pedig elég nagy eséllyel ezen a 63eFt-n belül fog mozogni, én attól nem tartanék hogy drágább lesz.
-
ludi85
tag
A VR a jövő! Szerintem van akkora találmány, mint a szines TV volt régen. Ráadásul nem csak játékok terén. Nővérem férje Californiában 3D tervező, és a Cég akinek dolgozik, már HTC Vive-on mutatja be a klienseknek, a megépítendő épületeket, szobákat. Teljesen berendezve, le renderelve, árnyékolva... Nagyon király!
Aki AutoCAD-ben rajzol, vagy akárcsak SketchUP-on, beimportálhatja a modelt az Unreal4 enginbe, amit ingyen letölthet és a vive témát hozzáadva a progihoz, a kontrollerek segítségével teleportálhat, sétálhat a tervezett szobában, benézhet az asztal alá, stb...
Szóval a "kutyát nem érdekel"-nél egy kicsit szerintem többről van szó. -
ripla
addikt
én csak annyit tennék hozzá, azon kívül, hogy nem tudom melyiket próbáltad, hogy a headsetbe illeszthető mobil, és az igazi vr szemüveg között ég és föld a különbség.
amíg az előbbi csak forgatja a 360 fokos képet, addig az utóbbi valós tér- és mélység érzetet ad. ezért is szédülnek el sokan, vagy lesznek rosszul, mert az agy simán lereagálja a szitut. -
ablack
senior tag
Nem látom ennek ellentétnek az okát a VR-al szemben.
Amit írtál ugyan úgy el lehetne mondani egy gamer számítógép + monitor párosról vagy konzolról és az azon való játékról is.
A ,,hagyományos" gépen való játék is ezektől a szabadtéri/társas tevékenységektől ,,veszi el" az időt.Nem azt mondom hogy az egész napot itt kell tölteni, csak nem igazán látom a különbséget a kettő között. Mind a két esetben egy virtuális megjelenítő előtt vagy.
-
Feri1977
senior tag
kutyát nem érdekli, igazat adok aok1-nek.
-
aok1
tag
Vagy inkább tópart szabadtéri bulik úszikálás strandolás mint az ilyen virtuális baromságok.Többre nézem.Főleg úgy mondom ezt,hogy már kipróbáltam ezt a virtuális csodát(mármint nem a headsetre gondolok)Szerintem egy favatkát sem ér.Engem nem vett le a lábamról.De gondolom mindjárt jönnek a nagyképű techesek,hogy merek én ilyet mondani.
-
Scholes9
nagyúr
válasz
CptAdamica #3 üzenetére
Vagy inkább semmi
Egyébként fogalmam sincs, hogy honnan jósolják ezeket az eladásokat, de az nem semmi, hogy valaki ezért fizetést is kap
-
myckie2
őstag
válasz
CptAdamica #3 üzenetére
Azért a Vive drágább sokkal.
-
-
Thusor
őstag
Xbox one-hoz nem lesz VR? Eddig nem igazán láttam erről információt. Mert PC-re és PS-re már eléggé halad a dolog.
-
ripla
addikt
nem baj, teszteljék csak... nekem meg jó lesz a harmadik-negyedik generációs is.
-
CptAdamica
veterán
Annyira unalmas az Oculus a Vive-hoz képest, de az embereknek még is az kell...
-
Tigerclaw
nagyúr
Ha nem lesznek elérhetőek minden piacon egyszerre, akkor nagy problémát okozhat, ha minőségben, élményben nem hozzák azt amit várnak ezektől. Pl. ha az USA-ban startol és az EU-ban csak később, addigra megjelenik rengeteg összehasonlítás és komoly teszt, aminek nagy hatása lesz az EU-s eladásokra. Mondjuk az okosabbja megvárja eleve a teszteket, mert jópár alternatíva versenyzik és ha rossz lóra teszel, akkor sok pénzed bánja.
A PS VR erős hátszéllel indul, de azért a fix konzol nem csak előny, de hátrány is lehet, ha nem elég erős. Én nem várok ilyen erős eladásokat ettől sem. A Kinect is nagy dobás volt, nagy dobásnak tűnt, de kevés volt az, ami igazán optimalizálva volt rá. Itt is ugyanez lesz. Pár húzó cím és rengeteg középszerű valami, erőltetett VR-el.
-
Arról lehet tudni valamit, hogy most hol tart az Oculust Rift és a HTC Vive eladott darabszámban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASRock B650M Pro RS microATX - garanciális, apró hibával
- LG OLED42C41LA 7 hónapos 2,5 év garancia.
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB RTX A2000 4GB UHD 4K
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop! Ryzen 7 260/RTX 5070/32gb DDR5/2TB SSD/2560x1600/180hz/Beszámítok!
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
- Légy a Gépek Mestere! Kamatmentes részletfizetési lehetőség!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest