- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
aelod
veterán
válasz
aprokaroka87 #90 üzenetére
Éppen ezért értelmetlen ez az egész Android Go ha olyan SoC-kra nyüstölik fel amik már tegnap is 5 éve kimentek a napi használatból.
Azért lenne értelme egy sima és egy GO-s rendszernek pure droid vonalon úgy, hogy majd a felhasználó telepíti azt amelyik szimpatikus neki. De hát a jelenlegi üzleti modell mellett egy ilyen opció hamvában halt elképzelés és ábránd marad csak. -
aelod
veterán
válasz
aprokaroka87 #88 üzenetére
Hát ez az. Hiába nőnek az akkuk meg a telefonok az SoC-k csíkszélessége pedig csökken ha közben maga a rendszer egyre többet foglal a tárhelyből, az appok is híznak (egy napi szinten használt fb több mint 200 mega is lehet) és ilyen háttér folyamatok meríthetik a telefont.
-
-
-
janeszgol
félisten
válasz
szetcsuszott #81 üzenetére
Amúgy ez tényleg jellemző. Kijön valami új, sokkal kevesebb erőforrás kell neki és mi történik? Rögtön lapátolják elő a sok ósdi cuccot. Arra nem figyelnek, hogy az ósdi hardverhez ósdi szolgáltatások társulnak. A barom állatok. Nem tudok mást írni róluk. Ahelyett, hogy maradna alsóban az S430, mellé 2-3 giga ram és úgy a Go. Hogy ne az OS legyen a legnagyobb fogyasztó. Nem.
Lásd az akku kapacitás. Egyre kevesebbel éri be egy modern SoC. Erre mi történik? Vékonyítanak a telefonon és ezzel együtt az akkun is. -
szetcsuszott
aktív tag
Nem kéne erőltetni azt, hogy egy butított androidhoz direkt még le is gyártják a fos hardvert. Ennek az android gonak úgy lenne értelme, létjogosultsága, ha nem kéne hozzá külön legyártani a szart, pazarolni a nyersanyagot, szennyezni a környezetet, hanem mondjuk max 10ezer forintért meg lehetne venni a jogtiszta szoftvert, és valahogy sztornózni mondjuk a régi elavult telóról az android kitkatet, és felrakni ezt, meghosszabbítva ezzel a gyenge, de amúgy még használható vasak élettartamát. De annak, hogy direkt gyártunk drágán a raktár összesepert elektronikai hulladékából, porából és törmelékéből meg némi patkányszarból valami szarkupacot, csak, hogy elmondhassuk, hogy milyen jó is ez az android go, mert elfut olyan vasakon, amiket 2018-ban legyártani is bűn, és ezért elkérünk egy olyan összeget, amennyiért már telefont is kapni, ez így szerintem nem életképes.
-
válasz
#40359168 #79 üzenetére
Kevesebbet.
A Te telefonod gyakorlati szintje a Redmi 4A/5A.
A gyakorlati tapasztalat nem azt jelenti, hogy magas lóról beszélnénk. Picit eltévesztetted a címzést.
Ha egy rövidke összetett mondatot úgy fogalmazol meg, hogy félreérthető, akkor ne lepődj meg, hogy nem a szájízed szerinti reakció lesz a válasz.
Röviden: Szép mázba becsomagolták a gyenge hardvert, ez az a készülék ami nálad van.
Használd egészséggel. El lehet költeni okosabban is a pénzt. Ez ilyen.
Azt mondod ugyanannyit nyújt, mint a Xiaomi... Tényleg? Érdekes... minimum 1,5x nagyobb az aksija... Vajon ebből az egyszerű felhasználó mit érzékel? Hogy ugyanannyi? Az 1 bites user se hülye matekból.
És végül: Nem téged nézlek hülyének, a készüléket. Biztos jó készülék, csak azt se lehet nagyon tudni ki gyártja. Izgalmas játék.
Részemről off, és be is fejezhetjük. Köszi. Se az egyik, se a másiknak semmi keresnivalója itt.
-
törölt tag
Egy átlagos felhasználónak normál használat mellett pont annyit nyújt a pénzéért, mint a Xiaomi, ezt elhiheted. Elfogultságról akkor lehetne beszélni, ha egy S9-cel vagy P20 Proval vetettem volna össze. Anyaghasználatra, küllemre, összerakottságra legalább olyan jó (4X tulaj ismerősöm szerint jobb, na ő pl. nem elfogult), és akkor most lehetne sorolni, hogy melyik miben jobb-rosszabb vagy egy szinten lévő papíron, de a helyzet az, hogy igenis a napi használat határozza meg az ár-érték arányt, én pedig az első hozzászólásomban azt írtam, hogy "Simán van olyan jó ajánlat, mint egy Redmi 4X." Ha most itt hozzáteszem, hogy mondjuk a Redmi 4A simán van olyan jó ajánlat, mint a 4X, akkor le fog esni végre, miről beszéltem, vagy továbbra is egyszerűbb lesz magas lóról beszélni és hülyének nézni a másikat, mint értelmezni egy rövidke összetett mondatot?
-
válasz
#40359168 #74 üzenetére
Ráhagyom, látom nem érted... Széllel szemben meg hugyozzon, aki akar.
Az Allview csak egy márka, semmi fejlesztéssel... Ne akarj meggyőzni, mert volt nálam elég sok készülék, köztük Allview is... Ismerem, tudom.
Sokkal szebb lett volna, ha azt írod: A készülék neked a TE felhasználói igényeidnek megfelel... Viszont mellétenni egy másik készüléket, amely erősebb, és azt állítani a tied egálban van vele... Nos felelőtlen.
Aztán még dacolsz, viszont Te magad is tudod jól, hogy pusztán számok, és valós felhasználás mellett is melyik a jobb... Ha nem, akkor viszont lehet van, aki tapasztalta is.
Persze.
-
törölt tag
Lécci mutasd meg azt a részt az idézett hozzászólásban, ahol azt a konkrét készüléket említi a kolléga, amelyikről én beszéltem, köszi - merthogy ilyen buggal a sajátomnál egyszer nem találkoztam, csak mondom. Tudatlanságról beszélsz, miközben minősítesz egy eszközt nulla gyakorlati tapasztalattal, de azért utánanéztél a katalógusadatoknak, hogy tudj "érvelni", ügyes (pont mintha egy német vs. francia vs. japán autós topikba cseppentem volna), de nem bánom, legyen neked gyereknap: igazad van. Én meg ettől függetlenül halálnyugodtan elleszek valahogy ezzel a szarral továbbra is.
#73: kösz, hogy az autós példáddal aláhúztad, amit fentebb írtam, made my day.
-
válasz
#40359168 #69 üzenetére
Ez az, amit ne akarj megmagyarázni.
Persze a Kis Polskival is el lehet jutni A-ból B-be, meg egy Toyota Corollával is.
MT6737 vs. Snapdragon 435, csak úgy 2x erősebb minden téren az utóbbi... Mindennapi használatról beszélgethetünk persze, csak nincs értelme.
Ha Te ez alapján az MT6737-es rettenetet jobbnak tartod, az az elfogultság. Jó hogy nem azt mondod, hogy a tesztelt termék is tök rendben van..
-
aelod
veterán
válasz
Garfield85 #71 üzenetére
Amúgy nemrég valami olcsóbb allview ismerősömnek csörög, látom piszkálja, majd vár. Mondja van hogy hívják de nem megy a kijelző, de csak akkor máskor megy. Nem minden hivasnal. Megvárja míg elhallgat,feloldja a kijelzőt és visszahívja. Szép.
Akevés RAM és az elavult SoC-nek hála... Akartam is kérdezni, hogy van e ilyen gond vele de akkor látom, hogy igen. Ennek fényében nagyon nagy tudatlanság kell ahhoz, hogy valaki ezt egy R4X-el egy mondatban emlegesse...
-
Garfield85
tag
válasz
#40359168 #64 üzenetére
Én is Erdélyi vagyok, de a mostani telefonjaik szerintem túlárazottak. Régebben ok volt az ár, gondoltam veszek egyet többen dicsérték. De hogy fel év kellett mire kiadják a frissítést, h tudja az ember mikor merül le a telefonja az durva. Még a régi monokróm kijelzős telefonon is tudtam mikor merül le. Románul írtam nekik mi a problémán 2x is, de nem válaszoltak. A szememben zérók.
Amúgy nemrég valami olcsóbb allview ismerősömnek csörög, látom piszkálja, majd vár. Mondja van hogy hívják de nem megy a kijelző, de csak akkor máskor megy. Nem minden hivasnal. Megvárja míg elhallgat,feloldja a kijelzőt és visszahívja. Szép. -
janeszgol
félisten
válasz
#40359168 #64 üzenetére
Nekem egy Allview telefonnal van tapasztalatom, egy Viper V1-el. Nem mai, nem is ma vettem. A kijelzője gyönyörű, a kamerája pedig jobb, mint az LG K szériájának (és a kijelzője is). Élvezet volt használni. (Megvan még, meg is tartom.)
Sajnos vannak számomra ígéretesnek tűnő márkák, akik beleestek vagy sosem jöttek ki a Tesco polcos titulusból. Allview, Archos, Asus, Prestigio, Navon, Coolpad. -
válasz
Istvan213 #35 üzenetére
Gondolkozz logikusan
Ha nem születik meg róla a teszt, akkor nem lesz mi elrettentse a vásárlókat...
@skitter: Hát azért egy Allview-t egy Redmi 4X mellé állítani.. Nem kérdés, hogy Xiaomi...
Hardveresen is elég markáns a különbség, egy elavult MTK a jóval modernebb és pörgősebb Snap435 mellett.
Akkor továbblépve memória, és a legmarkánsabb az akku... 2500-as vs 4000-es...Igen, a Redmi 4X sokkal jobb, nem is értem miért merült fel kérdésként, hogy melyik a jobb...
Azért mert Allview-d van, még az egyértelmű különbségeket észre lehet venni.
-
törölt tag
válasz
Garfield85 #63 üzenetére
Azt nem ismerem tapasztalatból, de itt Erdélyben sok Allview-val találkozom, attól az ársávtól felfelé, amelyikben az enyém is van, elég korrektek a készülékeik. Az X4 Soul Mini pl. fémházas, 2,5D előlap, 5" IPS kijelző, frankó ujjlenyomatolvasó, a rendszer pörgős, nincs akadás, fagyás (pedig ez csak a 2 gigás), a kamera egész jó elöl-hátul, tok és üvegfólia gyárilag mellékelve, ja és Dual SIM. Egyszer sikerült megfektetnem, amikor még az elején rápakoltam egy custom launchert és ikonkészletet, akkor bootloopba került, de viszonylag könnyen kihoztam belőle, gyári felület vissza, azóta semmi gond. Simán van olyan jó ajánlat, mint egy Redmi 4X.
-
Garfield85
tag
-
lazac_
tag
LG F6-ra igazán kidobhatnák ezt az Android Go-t... Még értelme is lenne, használható sebességre visszagyorsítani egy "normálisan" összerakott, kezelhető kijelzőmérettel ellátott régi hardvert. De hogy ilyen szutykot gyártani újonnan...
-
janeszgol
félisten
válasz
aprokaroka87 #45 üzenetére
Értem mit mondasz, a hétköznapok többségében egy S400 is kiszolgál engem. De ilyenért ma már pénzt adni nem szabad újonnan.
Amúgy nem tudtam, hogy a 6580-hoz HD kijelzőt raknak. Azt hittem megállt az FWVGA-nál. (6582 detto.) -
Botrány....
-
judas13
veterán
Csak nem raktárra gyártanak folyamatos veszteséggel!
.......
Garfield85
Ez akkor már tényleg hihetetlen!.... Itt valami más lehet a háttérben - valami gazdasági, adózási okosság- netán, ha senkibsem veszi, sehol és mégis látjuk él, és ha nem is virágzik de működik a cég.
Mondjuk ez a teszt is kinek szólhatott, milyen és mekkora vásárlói rétegnek - gondolkodom hangosan..
-
Garfield85
tag
Gyenge kijelző, kamera, kb használhatatlan ujjlenyomat olvasó, stb. mellé társul olyan probléma ami régen és újabb modelleken is előfordult, pl kapsz smst, mutatja az értesítő sávban is, h van üzenet. Megnézem , de esetenként az értesítő sávból nem veszi ki. Újraindítás és minden ok.
De ez még nem is gond, nekem az akku szazalekmutato "beragadt" nem mindig ugyanazon a százalékon,és csak úgy hirtelen lemerül és kikapcsol. Olvastam román fórumon, h azzal a modellel mindenkinek van olyan gondja. Írtam is az allviewnak h mi van és hogy mikor adnak rá frissítést vagy hogy javítják. Válasz nem kaptam, rá egy hétre újból elküldtem, arra se jött válasz. Két hónapig szívtam vele, eladtam és rá vagy 3 hónapra olvastam a fórumon, hogy jött frissítés és megoldódott a gond. Mondhatom jó kis társaság. -
aelod
veterán
válasz
aprokaroka87 #51 üzenetére
Én kinőttem az ilyesmi moddolásból. Régebben rommá volt moddolva minden telefonom mivel alsó kategóriás volt az összes. Ma már out of the box akarom, hogy menjen türelmetlenebb is lettem lehet. Root az meg alap az androidnál nálam.
-
aprokaroka87
nagyúr
-
aelod
veterán
válasz
aprokaroka87 #47 üzenetére
De teszi a dolgát. Ez a mondat kb mindenre igaz. Kérdés mennyi idő után csapod falhoz...
-
atike
nagyúr
Komolyan azt hittem, hogy lesz vagy 50 000 Ft... Erre "csak "27. Van jobb, de a tesztben úgy van beállítva, mintha baromi drága lenne.... Nyilván nem én vagyok eme teló célközönsége, de annyira nem lehetetlenül rossz az.
-
Szabcsizz
őstag
válasz
Attól függ mit jelent a teszi a dolgát mondat. Például egy mai fiatal szerintem földhöz vágná. De lehet, hogy ezt a J szériát is..
-
aelod
veterán
válasz
Jó a galaxy minim is teszi a dolgát. Tudok vele telefonálni sms-t küldeni
-
Solten
őstag
A koncepcio tenyleg jo (Android Go), ezek a retro hardverek mar kevesbe.
-
Hallosz
senior tag
A TFT kijelzőnél abbahagytam az olvasást. Bocs . . . . . . . . . .
-
Richoo44
aktív tag
válasz
Garfield85 #40 üzenetére
Na ez aztán az igazi töltelék teszt.Semmi értelme, senkit nem érdekel.
Remek!! -
Garfield85
tag
Romániában élek, fórumokon,és ismerőseim is csak szidják a márkát. Zéró szervizhatter,vagyis ha szoftveres problémád van kb fél év és kiadnak egy frissítést.
Szolgáltatók adják ezeket ingyen,de a dragabbakat nem tudom ki veszi, mert pl. 1 Huawei ugyanazért az árért többet tud. -
Istvan213
csendes tag
Ami ilyen egyértelmű fos, azzal miért kell foglalkozni - tesztet írni? Szerintem vannak sokkal érdekesebb modellek a piacon, inkább azokkal kéne foglalkozni.
-
törölt tag
Ettől még a Nokia 2 is jobb.
-
punky10
addikt
Arra azért kíváncsi lennék,hogy egy használható alsós telefonon,mint pl egy Redmi 4A,hogy teljesítene a Go.
Ha ezeken a környezetvédelmi büncselekményeken relative jól fut,akkor hogy működne,ha tényleg megkapná az alapot? -
aelod
veterán
A jóöreg MT6580 cortex A7 magokkal
Botrány ez az egész úgy ahogy van.
-
Szabcsizz
őstag
Anno voltak elég érdekes és életképes ajánlatai ennek a márkának. Mármint a felső kategóriában. Hát ez nem az a készülék..
Ami energiát és anyagot öltek ennek a telefonnak a gyártásába, azt másra is fordíthatták volna. Mert ez így csak szennyezés, semmi más.. -
bagkri01
őstag
Ez aztán nem semmi és ha tényleg 27k lesz a nyitó ára az tényleg durva. A redmi 5a mellett kb semmi értelme, bár aki megveszi az meg is érdemli.
-
GuineaPigMan
tag
válasz
Armagedown #18 üzenetére
A Nokia 1 bár kis teljesítményű, szép és aranyos egy telefon. Viszont ezen nagyon erőteljesen érezni a kacat szagot.
-
-
oriic
HÁZIGAZDA
"kilépés előtti pillanatáról csinál egy alacsony felbontású fotót, és megnyitáskor azt látjuk magunk előtt, amíg nincs meg a betöltés"
Ezen csak en rohogtem fel hangosan?
-
Massmurderer
őstag
"Egyébként egy 5,3 hüvelykes, 480 x 960 pixeles panelről beszélünk" Csak idáig olvastam,tovább nem is
1/8GB meg szégyen
-
Armagedown
őstag
A Nokia 1re legalább rá lehet fogni, hogy kezdőknek jó, mert kisméretű, ezt a mobilt melyik tulajdonsága fogja eladni?
-
joey04
titán
aminek sarkaira még lekerekítést is gyártottak, persze csak az üvegbe, egyébként látszik, hogy mögötte is ott vannak a kijelző csücskei
-
janeszgol
félisten
A szoftver valóban érdekes és kell is, szükség van egy olyan rendszerre is, ami nem használja el a telefon akkukapacitásának nagyobb részét.
Minden más tekintetben ez egy kalap...Oké, a 30 ezer ft alatti kategória a mai napig tabu. Tescos márkák uralják főképp. Picit többért ott a Nokia 2 vagy rendelhet egy random Xiaomit, Meizut ha talál e körül.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
Matada2.3 #12 üzenetére
Pont 2 éve volt nálam egy 6580-as ujjlenyomatolvasóval szerelt Bluboo Xfire 2, ami az akkor már több, mint 2 éves Moto G-nek volt kb. a szintjén.
-
-
27k-t csak akkor érne, ha az árban benne lenne az is, hogy feldugjanak belőle egyet-egyet azoknak a seggébe, akik kitalálták és legyártatták.
-
Matada2.3
veterán
Olvasva a történelem leckét, gyorsan fel is csaptam tjb007 SoC kisokosát, mert lehet más tér idő kontinuumban jártam.
13 végén jött a Moto G, amiben ugye 400-as volt, ahogyan te is mondtad. Abban az időben azért jóval erősebb volt a 400, mint a konkurens MT-k.
A snap 600-zal HTC One M7-ben találkoztam, de ugye azzal nem vethetek össze egy belépő 65xx-et.
Tény, ami tény javítom az előző hozzászólásomat 5 évről 3 évre.
-
válasz
Matada2.3 #10 üzenetére
Nos ugorjunk 2013-ba.
MT6572-es kétmagos rettenet, akkor MT6589-es, talán épp megjelent az MT6582-es.
Nézzünk szét Qualcomm fronton: 2013-ban ilyenkor még épphogy bejelentették a Snapdragon 400-ast, előtte a kétmagos Qualcomm SoC-ok futottak.
Tehát azért 2013-ban egy ilyen SoC-nak még lehetett örülni
Hozzáteszem, 2013 júliusában rendeltem az első kinti kínai rendeléssel a Lenovo A830-asom, ami MT6589-es volt. 3G-t is foghíjasan tudta.
Akkor a Samsung Galaxy S3 volt a "csúcs" . Exynos 4212-vel, S4 küszöbön volt, Snapdragon 600-assal, az év áprilisában.
Történelem vége
-
Matada2.3
veterán
Ez a telefon nagyon retro. 6580 + qHD, wow ez 5 évvel ezelőtt se volt már valami combos.
-
480 x 960 - mivaan, visszamentünk 8évet az időben? Az sgs2-m jobb ppi-t hozott anno... (ugyanennyi pixel, kisebb méret). Ezt a "terméket" a természeti erőforrások felesleges pocséklása miatt helyből be kéne tiltani.
-
Csapoati
nagyúr
Ingyen, a gabonapehely mellé még talán lenne értelme. Máshogy nincs.
-
roli543
őstag
Pls ezt ne vegyétek meg!
Egyébként 2018 a pixeles kijelzők éve -
judas13
veterán
Ezt még az ellenségének sem kívánhatja senki sem akibe szorult egy minimális emberi érzés.
-
Wesder
titán
Jobban futna rajta egy Android No.
-
ghiottone
nagyúr
Muhaha, egy uptodate vacak.
-
moleculez
veterán
Ipari hulladék. minősíthetetlen, kritikán aluli.
-
Tyű, hát ez rettentő nagy hulladék lett....
Ez még a fejlődő piacokon is gáz....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Austin F.: MOD Android: Appok teljes képernyőn – immerzív mód
- Reklámblokkolók topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- OpenWRT topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Villanyszerelés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xbox Series X|S
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- szinte új iPhone 16 Pro 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia adapter
- iPhone 13 128GB Újszerű Független/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4359
- Samsung Galaxy A35 5G 128 GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ SAMSUNG Galaxy Z Fold 7 256GB / 512GB / 1TB
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Update 07.09. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest