Új hozzászólás Aktív témák
-
VigO
tag
Sziasztok!
Vásároltam miracast és DLNA vevő hdmi sticket. Samsung telómmal illetve egyéb készülékekkel rendben működik. Ezzel tabletkével viszont nem. Az RS verzióm van a legfrissebb KitKat-tel.
Ha a vezeték nélküli kijelző menüponton belül a csatlakozásra lépek, elindítja a csatlakozást, a stick írja is az IP cím kérést, illetve a többi műveletet, de épp amikor megjelenne a tablet képe a tv-n a tablet újraindul és persze eldobja a kapcsolatot.
A legérdekesebb, hogy újraindulás előtt, egy pillanatra olyan szétesett, csíkozódó kép jelenik meg a tablet kijelzőjén, mint amikor régi crt monitorokra túl nagy felbontású képet küldtél egy számítógép videokártyájával. Szóval mintha valami felbontás probléma lenne.
Valakinek ötlete vagy akár biztos tippje a megoldáshoz?
(A DLNA működik rendesen.)TomI
-
VigO
tag
válasz
nastygeek #361 üzenetére
Szia!
Használjuk ezt a gépet úgy fél éve. Tulajdonképpen megelégedéssel. Feltettem a KitKat-et is, megy rendesen.
Ami hibáról tudtam, de úgy gondoltam, hogy nem számít sokat, az az, hogy nem igazán kiforrott a szoftver. Nem is lesz. Tipikus kínai cucc. Néha újraindul. Néha kerülő utat kell keresned, ez-az nem működik, vagy máshogy működik. Ilyen például a mozgásérzékelő (gyro? accelero? fene tudja, ehhez nem értek). Csak egyik tengely működik, vagy egyik tengely helyett a másikat tekeri...
Mondom ezt összehasonlítva egy vezető Androidos telefongyártóval (Samsung, Lg, stb...). Persze ugyanezt kétszeres áron kapod tőlük, szóval az olcsóságért ez a kompromisszum.
A másik, amire nem számítottam, hogy nem bír ezzel a kijelzővel a chipset. Ez a chipset volt sokáig a legerősebb olcsó-kínai chipset (Allwinner, MTK,...), jó pontokat hozott Antutu-ban is, 18500-19500 környékén. A baj a kijelzővel van. Iszonyat ez a felbontás, nem bír vele. Nagyon szeretem a kijelzőjét, tűéles, fényereje is van, szóval szuper, de kicsit nagy falat a rendszernek. Pláne, ha hdmi-vel tv-re kötöd, akkor még jobban izzad (közben kihúzza a 4:3-as képet 16:9-re, ez is kínai-hoz méltóan nincs rendesen megoldva, de mondjuk MX Player-ben lehet nyújtani, hogy legalább a videó jó legyen). KitKat-el, Nova launcher-el is én döcögősnek érzem magát az oprendszert is. Párom imádja, nem siet...
Ha nem játszol rajta 3d-s játékokkal, akkor bőven használható böngészésre, olvasásra, egyszerű játékokra, de teljesítményt ne várj tőle.
Én ha most vennék tabletet, akkor biztosan kisebb felbontással választanék egy legalább ilyen hardvert. Sőt, meggondolnám, hogy vegyek-e egy jó márkájú cuccot, akár kétszeres áron.
Ez csak az én véleményem, szubjektív, és nem tudom, hogy emiatt a cucc miatt-e, vagy alapból, én kiábrándultam a tablet-ekből. Ha most kellene új vas, akkor egy 13" körüli notebook-ot vennék...
TomI
-
VigO
tag
Hello!
Én Win 7 alól csináltam, de 2 érdekes dologra jöttem rá.
Az egyik, hogy a Switch után marha sokáig kell várni. Szerintem próbálj adni neki akár 5 percet is!! (Mármint ténylegesen 5 percet!)
A másik, hogy túrtam hozzá netről egy másik verziószámú drivert, mert ha ugyanazt akarod telepíteni, nem csinál semmit a windows. Viszont a kettőt tudtam cserélgetni, bár lehet, hogy a kettő cserélgetése között el is kell távolítani, és esetleg registry-ből is törölni, erre nem emlékszem. Valamiért ezek a driverek csak a telepítés utáni első alkalommal működnek.
TomI
-
VigO
tag
Hello!
Sajnos én sem tudok root-olásról. Nekem olyan kérdésem lenne, hogy otthon van valaki a custom rom-okban? Van ehhez valakinek valami custom, aminek fele a felbontása? Bár gondolom, ha van is, nem Alcor néven...
Az a gondom, hogy Nova launcher-el is baromi lassú a telómhoz képest. Két magos S4 Zoom-om van, ami olyan 13000 körül megy Antutu-ban. Ez a tablet tol 19000 körül, pláne így KitKat-tel. A telómon repül a Gameloft GT Racing 2, mint a huzat (960x540-es csak a kijelzője), ezen a tableten meg akadozik a Real Racing 3 (az előbb említett játék nem is futtatható a képarány miatt, bár ez inkább talán a játék hibája. Kívül esnek a gombok a nem látható részre.
) Nem is igazán akadozik, hanem egy konstans késéssel és lassúsággal történik minden. Pláne, ha hmdi-n rádugom a tv-re. Na akkor még jobban belassul. Pedig épp ezért vettem ezt, mert van rajta hdmi, és tudtam, hogy az mhl portokból, még a 2.0-ás is konstans "input lag"-ol.
Ötlet, hallomás, akármi? Szerintem fele felbontáson repülne ez a chipset...
-
VigO
tag
Sziasztok!
Na végre találtam egy olyan autós játékot, ami ingyenes, jó, és megy rendesen ezen a masinán.
Az Asphalt 8-cal és a Real Racing 3-mal kezdtem. Az első túlságosan arcade-nak éreztem, mivel ugratás közben a levegőben is tudod kormányozni az autót. Ehhez minimum egy függőleges vezérsík kell oldalkormánnyal, de azt nem láttam a masinákon. A RR3 jó lett volna, tetszett, viszont mindkét akadozva fut a gépen. A kép van, hogy folyamatos, de benne van a folyamatos csúszás és nehézkesség a futásukban. Asszem ezt hívják lag-nak. (Google szerint általánosan Rockchip RK3188-cal, illetve inkább Mali 400MP4-gyel akad.) Ki akartam próbálni még a GT Racing 2 játékot, de az meg megakad a menüben a "chamgne" választáskor. Nem fagy le, csak lemarad valami gomb, vagy animáció és nem tudok semmit csinálni. Kipóbáltam jó pár ingyenes játékot, de a play-en nem találtam megfelelően élethű vagy akár csak játszható irányításút. Aztán sikerült kerülőúton feltenni a GT Racing: Motor Academy Free+ játékot. Na az frankó. Tudom ajánlani mindenkinek. Ugyan ezzel a tablettel nem lehet gyro-val kormányozni, mert a vízszintest nem érzékeli, de gombbal is jó. Még a Real Racing 2-t szeretném kipróbálni, de az lóvés, és az még nem megoldott nekem a gépen.
Szóval ez a frankó: GT Racing: Motor Academy Free+
RS modell, legújabb KitKat-es firmware.
TomI
-
VigO
tag
Helló!
Van még itt valaki?
Előfordulhat, hogy ezzel a hardverrel akad az asphalt 8 a legalacsonyabb grafikára állítva? Ugye a felbontás ettől még elég bivaly marad, szóval akár izzadhat is.
TomI
-
VigO
tag
Sziasztok!
Miután kideült, hogy nincs wifidisplay a kitkat-ben, szóval nem tudom más eszköz képét látni a készüléken (telepíteni sem lehet, hibát jelez, mert hiányoznak hozzá bizonyos könyvtárak), kiderült, hogy rkremote-ot sem lehet használni más eszközről, mert habár lehet telepíteni kitkat-re az ehomemediacenter-t (amiben a szerver oldala van az rkremote-nak), és működik is a dlna része (lehet a progival más eszközről képet, zenét, videót streamelni, lehet megosztani más eszközzel képet, zenét, videót), más eszközről nem látja a csatlakozási lehetőséget az rkremote. Olvastam, hogy állítólag csak a 2.0.2-es rkremote nem látja az alcor-on kitkat-tel futó ehomemediacenter hostot, valamelyik 1-es verziószámú igen, de az sem működik jól. Ezekkel másnak valami tapasztalat? Jó helyettesítő? Állítólag még a droidmote-ot és talán a mirrorOp-ot kéne kipróbálnom, de nem tudom még azt sem, hogy erre valók-e. Ami szuper lenne, ha egy teló g érzékelőjét lehetne használni játéknál mondjuk. rkremote-tal működik, azt tudom, valamint van pár air mouse is, amelyikkel szintén működik (kevéssel, nagyon kell vigyázni vásárláskor, például a measy-k nem tudják ezt). Csak ugye amint írtam, rkremote szerveroldala nem működik a kitkat-en, egy ilyen airmouse, meg pénz is, idő is, tölteni is kell külön, stb...
TomI
-
VigO
tag
Sziasztok!
Nem próbáltam még, de van valami olyan beállítási lehetőség, hogy kerülje a gyenge jelerősségű hálózatokat. Nem lehet, hogy az a beállítás a ludas? Nincs most itt nálam a gép, nézze meg valaki, hogy pontosan mi a beállítás neve és hol van. Talán a wifi menüben alatt lehet (esetleg a fejlesztői beállításokban).
TomI
-
VigO
tag
Sziasztok!
Az első verziójú (20140228-as) KitKat-et tettem fel, és elfelejtgeti a feltelepített programokat. Úgy tűnik, mintha a NAND-flash-en tároltakat felejtené el. Ez így gázos. Megpróbálok inkább előre menekülni, felteszem a legújabb KitKat-et, gondolom nem lesz nehezebb arról visszatérni a 4.2-re, mint a mostaniról.
Ezen kívül okosan-ügyesen teszi a dolgát, csak párom morcos kicsit, mert így elvesznek a játék-mentései.
TomI
-
VigO
tag
Nos, az igaz, hogy beköltözött a beállítások közé a megjelenítésbe a screen cast a 4.4-nél, persze le van fordítva magyarra, elfelejtettem, hogy mire. Az utolsó pont. Lehet keresni eszközt, azonosító-nevet módosítani és az opciókban egyáltalán engedélyezni. S4 Zoom-ommal sehogy nem sikerült összehozni. Sem képernyőtükrözést, sem a push részét a dlna-nak (tehát, hogy közvetlenül pl videólejátszóból stream-eltessem át a videót). A dlna fájl-megosztás részét nem próbáltam, mert szerintem a böngészéshez kéne valami progi. Bár ez a része nem is érdekel a témának. Ja és próbáltam wifi-direct-el csatlakoztatva (szerintem dlna így működne), illetve anélkül (szerintem képernyőtükrözés így működne).
-
VigO
tag
Na kiderítettem, hogy a kitkat-ben átnevezték a "wifi display"-t "cast screen"-re, és nem külön app, hanem integrálva van a rendszerbe. Mindezt jogosultsági problémák miatt alakították így. Hogy külső app-ok ne tudják aktiválni. Nincs most nálam a tab, szóval majd akkor vizsgálódik tovább.
-
VigO
tag
válasz
kissbill #282 üzenetére
Hát ugybár csak a 4.2.2-n volt, elindítottam a progit, aztán asszem csak host nevet lehet állítani. Ezután már rögtön lehet hozzá csatlakozni a kliens készülékkel. Ami biztosan működött, az a közismerten dlna volt (samsung-ul asszem allshare cast). A Samsung S4 Zoom-omon akár videó, akár zene, akár kép lejátszóban egy kis keret karikával sugárzás jellel. Megnyomása után keresi wifi-n az eszközöket. Megtalálja a tabletet, és hajrá.
Nagyon instabil volt, ezért is frissítettem 4.4-re a tabletet. Itt ugyebár meg nincs meg ez a wifi display progi. Szóval majd válogatnom kell valamit. Ha már telepítek, szeretek utánanézni, hogy mit.
Arra nem emlékszem, hogy a samsung-ul screen mirroring-ra mit reagált (közismerten miracast).
Ha fogalmakat kevertem, bocsi. Asszem ez a nevük.
Itten van. Ugyanígy:
http://blog.laptopmag.com/miracast-android-mini-pc -
VigO
tag
Én RS-re tettem fel a 4.4-et. Eddig egyszer indult újra pendrive leválasztáskor, következőre ugyanazt leválasztva már minden rendben volt.
Ami nem tetszik, hogy kivették belőle az alkalmazások automatikus forgatását. Tehát először zárolni kell a kép állását (forgatás kikapcsolása a legördülő fülön), aztán indítható az alkalmazás. Különben azt veszed észre, hogy fejjel lefelé indulnak el az appok.
Nem találtam benne olyat, amivel host-olni lehet miracastot/dlna-t/airplay-t. A 4.2.2-ben volt "wifi display". Erre mi a megoldás? A legtöbb app csak a kliens-oldalban segít, tehát a sugárzásban, a vevésben nem.
-
VigO
tag
válasz
BOBAKILL #264 üzenetére
Sziasztok!
Akipapi-hoz lenne kérdésem. Nekem is az RS modell van meg. Frissíteném KitKat-re, utánolvastam és az alcor honlapján a fórumban találtam néhány hibát. Ha megkérlek megnéznéd nekem, hogy amit feltettél firmware, azon már javítva vannak-e?
Képernyő forgatás meghülyülése.
Hdmi menü eltűnése (asszem ez csak az R-re írták)
Exfat kezelés?Köszi!
TomI
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest