- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
psq
tag
válasz
nastygeek #361 üzenetére
Szia!
Mi is "Használjuk ezt a gépet úgy fél éve. Tulajdonképpen megelégedéssel."
A kolléga mondandójához talán annyit, hogy a tab nehéz, kézben tartva pl. 40-50 perc filmnézés számomra megerőltető. Na nem a szemnek, a kijelző valóban csodás.
Érdekes, hogy a telefonommal összehasonlítva (Neken N6) után ami hasonló hardverrel 1920x1080-as felbontással van megáldva picit lassúnak tűnik. Program frissítés közben pedig nagyon lassúnak. De amire nekem kell: olvasás, online film nézgelődés, a zasszonynak meg recept olvasgatás a neten, tökéletesen megfelel. Úgy gondolom, ha most vennék kisebb kijelzővel, hasonló hardverrel felvértezett tablet mellett tenném le a voksot. -
VigO
tag
válasz
nastygeek #361 üzenetére
Szia!
Használjuk ezt a gépet úgy fél éve. Tulajdonképpen megelégedéssel. Feltettem a KitKat-et is, megy rendesen.
Ami hibáról tudtam, de úgy gondoltam, hogy nem számít sokat, az az, hogy nem igazán kiforrott a szoftver. Nem is lesz. Tipikus kínai cucc. Néha újraindul. Néha kerülő utat kell keresned, ez-az nem működik, vagy máshogy működik. Ilyen például a mozgásérzékelő (gyro? accelero? fene tudja, ehhez nem értek). Csak egyik tengely működik, vagy egyik tengely helyett a másikat tekeri...
Mondom ezt összehasonlítva egy vezető Androidos telefongyártóval (Samsung, Lg, stb...). Persze ugyanezt kétszeres áron kapod tőlük, szóval az olcsóságért ez a kompromisszum.
A másik, amire nem számítottam, hogy nem bír ezzel a kijelzővel a chipset. Ez a chipset volt sokáig a legerősebb olcsó-kínai chipset (Allwinner, MTK,...), jó pontokat hozott Antutu-ban is, 18500-19500 környékén. A baj a kijelzővel van. Iszonyat ez a felbontás, nem bír vele. Nagyon szeretem a kijelzőjét, tűéles, fényereje is van, szóval szuper, de kicsit nagy falat a rendszernek. Pláne, ha hdmi-vel tv-re kötöd, akkor még jobban izzad (közben kihúzza a 4:3-as képet 16:9-re, ez is kínai-hoz méltóan nincs rendesen megoldva, de mondjuk MX Player-ben lehet nyújtani, hogy legalább a videó jó legyen). KitKat-el, Nova launcher-el is én döcögősnek érzem magát az oprendszert is. Párom imádja, nem siet...
Ha nem játszol rajta 3d-s játékokkal, akkor bőven használható böngészésre, olvasásra, egyszerű játékokra, de teljesítményt ne várj tőle.
Én ha most vennék tabletet, akkor biztosan kisebb felbontással választanék egy legalább ilyen hardvert. Sőt, meggondolnám, hogy vegyek-e egy jó márkájú cuccot, akár kétszeres áron.
Ez csak az én véleményem, szubjektív, és nem tudom, hogy emiatt a cucc miatt-e, vagy alapból, én kiábrándultam a tablet-ekből. Ha most kellene új vas, akkor egy 13" körüli notebook-ot vennék...
TomI
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- weiss: Pant* rant
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Nintendo Switch 2
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vezetékes FEJhallgatók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Samsung S23 Ultra 256GB Állapot: 10/10 6 Hónap Jótállás!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest