Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• psq

tag

válasz nastygeek #361 üzenetére

Szia!
    Mi is "Használjuk ezt a gépet úgy fél éve. Tulajdonképpen megelégedéssel."
    A kolléga mondandójához talán annyit, hogy a tab nehéz, kézben tartva pl. 40-50 perc filmnézés számomra megerőltető. Na nem a szemnek, a kijelző valóban csodás.
    Érdekes, hogy a telefonommal összehasonlítva (Neken N6) után ami hasonló hardverrel 1920x1080-as felbontással van megáldva picit lassúnak tűnik. Program frissítés közben pedig nagyon lassúnak. De amire nekem kell: olvasás, online film nézgelődés, a zasszonynak meg recept olvasgatás a neten, tökéletesen megfelel. Úgy gondolom, ha most vennék kisebb kijelzővel, hasonló hardverrel felvértezett tablet mellett tenném le a voksot.

• VigO

tag

válasz nastygeek #361 üzenetére

Szia!

Használjuk ezt a gépet úgy fél éve. Tulajdonképpen megelégedéssel. Feltettem a KitKat-et is, megy rendesen.

Ami hibáról tudtam, de úgy gondoltam, hogy nem számít sokat, az az, hogy nem igazán kiforrott a szoftver. Nem is lesz. Tipikus kínai cucc. Néha újraindul. Néha kerülő utat kell keresned, ez-az nem működik, vagy máshogy működik. Ilyen például a mozgásérzékelő (gyro? accelero? fene tudja, ehhez nem értek). Csak egyik tengely működik, vagy egyik tengely helyett a másikat tekeri...

Mondom ezt összehasonlítva egy vezető Androidos telefongyártóval (Samsung, Lg, stb...). Persze ugyanezt kétszeres áron kapod tőlük, szóval az olcsóságért ez a kompromisszum.

A másik, amire nem számítottam, hogy nem bír ezzel a kijelzővel a chipset. Ez a chipset volt sokáig a legerősebb olcsó-kínai chipset (Allwinner, MTK,...), jó pontokat hozott Antutu-ban is, 18500-19500 környékén. A baj a kijelzővel van. Iszonyat ez a felbontás, nem bír vele. Nagyon szeretem a kijelzőjét, tűéles, fényereje is van, szóval szuper, de kicsit nagy falat a rendszernek. Pláne, ha hdmi-vel tv-re kötöd, akkor még jobban izzad (közben kihúzza a 4:3-as képet 16:9-re, ez is kínai-hoz méltóan nincs rendesen megoldva, de mondjuk MX Player-ben lehet nyújtani, hogy legalább a videó jó legyen). KitKat-el, Nova launcher-el is én döcögősnek érzem magát az oprendszert is. Párom imádja, nem siet... :)

Ha nem játszol rajta 3d-s játékokkal, akkor bőven használható böngészésre, olvasásra, egyszerű játékokra, de teljesítményt ne várj tőle.

Én ha most vennék tabletet, akkor biztosan kisebb felbontással választanék egy legalább ilyen hardvert. Sőt, meggondolnám, hogy vegyek-e egy jó márkájú cuccot, akár kétszeres áron.

Ez csak az én véleményem, szubjektív, és nem tudom, hogy emiatt a cucc miatt-e, vagy alapból, én kiábrándultam a tablet-ekből. Ha most kellene új vas, akkor egy 13" körüli notebook-ot vennék...

TomI

Új hozzászólás Aktív témák