Hirdetés
- Yettel topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
Új hozzászólás Aktív témák
-
karoly70
csendes tag
Én kb két honapja vettem a gyerköcnek és idáig nem panaszkodot,söt dicsekszik az ö telefonja visz ojan játékot mit az enyim nem,lg-l9-es az enyim.Egyedül nagyob képernyömiatt szeretne cserélni.De szerintebb az alcatel jobb mint az lg.Föl is háborodtam ezen mivel nem egy árkategoria,különben egy simes akészülék,szolgáltatoi.
-
atar
csendes tag
Előre ittam a medve bőrére, vettem fóliát és tokot is. :-)
-
Yahhher
aktív tag
Mostanában divat ilyen képeket csinálni, úgyhogy én is lőttem egyet a gps-ről:

B -
Yahhher
aktív tag
válasz
harcitomi
üzenetére
Szerintem olyan nagyon sokan nem vettek belőle, itthon legalábbis. Az az igazság, hogy ilyen specifikációval bíró telefont jóval olcsóbban be lehet szerezni kínából. De az én esetemben gyorsan kellett, és a rendes számla is kitétel volt.
Én meg vagyok vele elégedve, annak ellenére, hogy azért kompromisszumos a telefon a processzor miatt is. De én nem játszom, úgyhogy nem látom hátrányát, cserébe visszafogott a fogyasztása is, ami nekem fontosabb. Előző androidos telefonom nem bírt ki 1 teljes napot, és itt nem 24 óráról beszélek.... Ezt nem kell töltenem naponta, nekem 2 napot kibír úgy, hogy még menne 1 napot, de mindig bennem van a félsz :-)B.
-
harcitomi
tag
Akkor összességében jók a tapasztalataid. Kár, hogy nem pörög ez a fórum, mert sok mindent meg lehet tudni ha egy telefonnak aktív a fóruma. Nem tudom mi ennek az oka, jó a telefon és nincs vele senkinek gondja, vagy kevesen vették meg, és ezért nincs elég aktív felhasználó?
-
Yahhher
aktív tag
válasz
harcitomi
üzenetére
Én pár hozzászólással ezelőtt írtam pár szóban a telefonról. Nekem nincs gondom vele. Én használom ezt a megfordítós némítós dolgot, de a csengőhangommal ennek ellenére nincs gond.Én nem nagyon játszom, max egy kis moto x mayhem, angry birds. Ezekkel nincs gond. NEkem nem fagy, nem igazán akadozik. Eddig max párszor vettem észre, hogy lassabban lép ki "főmenübe", de ezek 1-2 mp-es időintervallumok.
B.
-
harcitomi
tag
Nem hiszem, az Alcatel nem erőlteti túlzottan a frissítéseket.
Valaki, aki már használja pár hete, írhatna néhány mondatot arról, hogy meg van-e vele elégedve, van-e valami hibája, akadozgat-e a kevés ram miatt.
Pár hét használat után már kiderül (általában) mennyire jött be az új teló.
Pl. az M’Pop-nál nagyon útálom, hogy minden újraindítás után aktív lesz a fordításra némítás, ami miatt viszont megcsörrenés után nincs csengőhang. -
atar
csendes tag
Sziasztok!
Én is szeretnék egy ilyen telőt venni, egy kérdésem lenne.
A GPS menyire jó? Milyen gyorsan talál jelet, mennyire stabilan látja a holdakat? -
Yahhher
aktív tag
válasz
harcitomi
üzenetére
Szia.
Megpróbálok gyorsan válaszolni, lehet, hogy nem mindenre, de majd este megnézem ami kimaradt.1- Kb. 1mm-ről van szó… észre sem veszed
2- Nem tudok róla
3- Nekem 60-150 között változik. De nem vettem észre különbséget a 60 meg a 150 között, ugyanúgy teszi a dolgát a telefon. FB megy.
Belső memória nálam így néz ki:
Telefon: 666 MB foglalt, 1,5 GB szabad
Belső SD: ( ez is SD, csak nem tudod cserélni ugyebár) 1,7 GB foglalt, 1,9 GB szabad.Üdv.
-
harcitomi
tag
Megnéztem élőben is a telefont, nagyon bejön, de lenne még néhány kérdésem:
1 – a telefont zsebben hordva, nem zavaró az a kidudorodó kamera?
2 - utcai hangprofil elérhető valamilyen gyorsgombbal?
3 – az áruházi telefonnak 120 mega szabad ramja volt, ha elkezdem használni a facebookot, nem lassítja be nagyon a ram hiány miatt a telefont? (gondolom akkor 50 megánál nem marad több)
Plusz még egy, mennyi a szabad rom a kétkártyás változatnál, mert az áruházi csak 2 gigát írt, meg a menüben benne volt valami SD kártya is, pedig tényleg kétkártyás volt a készülék (amiben elvileg nincs is SD kártya, ezt nem is igazán értettem, mit keres a menüben az SD)
Köszi! -
Yahhher
aktív tag
válasz
harcitomi
üzenetére
Szia.
Nekem is van ilyen telefonon december eleje óta. Nagyon meg vagyok vele elégedve. Nekem 2 napot kibír gond nélkül, és akkor még nincs lemerülve. Viszonylag sokat telefonálok, napi 20-30 percet navigálok is a munkám miatt. Telefonálás minősége szerintem nagyon jó. Kijelzője érdekes módon nem gyűjti a koszt. Ezt csak akkor vettem észre, mikor tettem rá egy fóliát, mert most már gyűjti :-).
Üdv B.
u.i.: valaki kérdezte régebben, hogy van-e időzitett ki-bekapcsolás? Igen, van.
-
Hequila
őstag
válasz
harcitomi
üzenetére
Normál hangerőn nincs gond, ha csönd van körülöttem, akkor hallható, és nem recseg. Ha zajosabb helyen vagyok, akkor kell feljebb venni, de akkor már recseg.
Hogy a vonal másik végén milyen a minőség, azt nem tudom, de nem panaszkodott eddig senki.
Névjegyzék (a telefonkönyvre gondolsz, ugye?) megnyitásánál nem tapasztaltam lassúságot, bár olyan helyeken, ahol több mindenkinek van a névjegyéhez kép társítva, mintha megröccenne egy kicsit a görgetés.A memória mérete valóban a leggyengébb pontja a telefonnak. Úgy, hogy letiltottam minden nem kellő induló alkalmazást (médialejátszó, rádió, stb.), így van 136MB szabad memóriám.
Ez főleg alkalmazásokból való kilépésnél látható, mert kell 0,5 - 1,5mp ahhoz, hogy az asztalon minden visszakerüljön a helyére.Játéknál nem tapasztaltam hátrányát a kevés memóriának, az alap autós játék is szépen futott (nem tudom mi a neve), illetve a Plants VS Zombies 2 is akadásmentes.
-
harcitomi
tag
Na végre valaki

Az én M'Pop-om is recseg nagyobb hangerőn. Két kérdésem lenne, ha van kedved légyszi válaszolj!
1. Egyébként normál hangerőn jó a hangminőség mindkét oldalon?
2. Névjegyzék megnyitása, hogy megy a telónak, mert az M'Pop ebben nem túl gyors.
Ha jobban kihasználnád a funkcióit akkor a ram kezelésére is kíváncsi lennék. -
Hequila
őstag
válasz
harcitomi
üzenetére
Tulajdonos lettem.
Céges telefonnak vettem, gyakorlatilag csak telefonálok róla, így részletekbe menően nem tudok véleményt mondani a telefonról.
Külsőre szerintem szép (szürke hátlapos az én példányom), vékony, és könnyű.
Akkuja napi 10-15 perc beszélgetés mellett kb. 1 hétig bírja úgy, hogy ki van kapcsolva minden, ami nem kell épp (Wifi, GPS, adatkapcsolat).
Kipróbáltam rajta a Plants VS Zombies 2-t, zökkenőmentesen viszi, igaz, pár óra alatt lenyalja a töltöttséget.
Kijelzője átlagos kézméret mellett kicsit nagy, jobb lenne a 4", bár egy kis nyújtózással így is elérek mindent.
A telefonálós hangszórója 2/3-ad hangerő felett recseg, bár ahogy olvastam, ez amolyan Alcatel tulajdonság.Ennyi pénzért biztos lehet kapni jobb telefont is, de engem a külseje nagyon megfogott, azért is esett erre a választásom.
-
harcitomi
tag
Nagyon áll a topik, pedig szeretném olvasni a tulajdonosok tapasztalatait!
Tetszik a telefon, gondolkozom a vásárláson, de jó lenne tapasztalatokat is olvasni, magyar fórumon is. -
Hequila
őstag
Árgépben már van 47.000.- es találat is. Sokkal olcsóbb valószínű nem lesz, külföldi oldalakon is ilyesmi áron megy.
-
-
gabor9991
addikt
Sajnos egy kicsit drágább, mint 40.000
59.900 lett.

http://www.edigital.hu/Okostelefon/Alcatel_OT-6012D_Idol_Mini_(Dual_SIM)_kartyafuggetlen_okostelefon_Silver_(Android)-p370611.html
-
-
dob.moni
csendes tag
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Köszön szépen!

-
-
dob.moni
csendes tag
Mikor és hol lehet megvenni ezt a készüléket?
Igényt tartanék rá. -
Mikortól és hol lehet kapni a telefont? 40 ért kb kettőre is vevő lennék párommal... Csak meglehessen vásárolni. Nem játszani ilyesmi kell. A sok beépített program felét meg törölni kell és sok gond letudva
Remélem meglehet még karácsony előtt vásárolni. -
Lomha 8V
addikt
Nem rossz a cucc. Majd megkapja a KitKat-et és úgy fog szaladni 512-vel is, mint az állat.

-
Mattanyahu
tag
oleofób = zsír(olaj)taszító
tessék rendesen megtanulni latinul
-
Pítőr
aktív tag
-
RBJ
addikt
SZerintem ennyi pénzért gáz lenne ha nincs benne vibramotor.
-
kcsa
veterán
A vibramotor témában arra utalt a fórumtárs, hogy jó lenne tisztázni hogy egyáltalán van-e benne (lásd Vodafone Smart Mini).
Egyébként "vízlepergető (oleophobic)" - az oleophobic szerintem zsírtaszítót jelent.
szerk.: látom már leírta ő is.
Másik amit még hiányoltam: a szokásos MTK GPS-bizonytalanság tesztelése használat közben - ezt is jeleztem már korábban, hogy érdemes lenne MTK telefonoknál ezt is próbálgatni...
-
Mr.Silkó
veterán
Nagyon szép teló, tényleg csak a RAM méretéért kár.
-
Qwery
tag
) jogos az 5 pint.
Az iránytűn, mint programon átfutottam, a Voda Smart Mini (ami tudtommal alcatel) és TUDTOMMAL nem tartalmaz vibramotort, hanem rezeg az, mivel a hangszórót vibráltatja. Azt is lehet érezni.
de ez már csak kötekedés. Illetve a maradék kérdés az én egyéni hibám, mivel a spec infókat nem szoktam megnézni, hanem a plecsniosztás végén takarodót fújok. -
RBJ
addikt
Azért ne feledjük, hogy írja, sok felesleges szeméttel van telenyomva a telefon.
Lehet megfelelő ROM al majd ellensúlyozható az 512 Mb által okozott hátrány.
Ha valaki tud ajánlani jobb esetleg dual simmel rendelkező, kétmagos, 1Gram os telót ami itthoni forgalmazású szóljon.
-
Paul119
addikt
Munkas mobilnak jo lenne
kene hozza meg valami por es vizallo tok ..
-
MultiBDave
csendes tag
A teszt és a telefon is tetszett egyaránt.
Ezek a fogalmazások elégé nevettetőek és egyértelműek mindenki számára.Az "Adatátvitel, akkumulátor" lapon találtam az eleje felé 2 elírást is gondoltam szólok.
(De szerintem más is észrevette)
Az Antutuban szerintem azért jól szerepel az én telefonomhoz képest ami akkor két éve szintén hasonló árfekvéssel jött. Ezért már hozzászoktam a kevés ramhoz.
De egy előlapi kamera és egy HD videófelvétel már jól jön a Bluetooth 4.0 mellé
A 4.2.2-es android is tetszik.Elfogadnék egy ilyet a 96g-os tömegével.
Evvel is el leszek/lennék egy ideig. -
-
Hgovi
aktív tag
Jó kis telo

-
Ed3r_X_
nagyúr
a Full HD filmek lejátszásába éppúgy beletörik a bicskája, mint a komolyabb játékok futtatásába
Miért gondolja mindenki, hogy a csúcs Androidos játékokhoz csúcs hardver kell, és ez nem elég? Az ugyan ezzel a hardverrel szerelt Haier W718 simán futtatja a Dead Trigger 2-t, és még a Modern Combat 4 is lazán elfut egy MSM8255-ön. Akár a N.O.V.A 3 is.
Ha esetleg a fejlesztők csesztek optimalizálni, akkor az nem a hardver/telefon hibája.

A telefon dizájnja nagyon szép, az egyik első Alcatel, ami megfog kinézetre.

-
Napfénysüti
nagyúr
Nagyon nagy kár azért az 512Mb ramért. Mostanában ezen spórolnak a gyártúk? A legutóbbi igen hasonló kategóriában induló Prestigiónál is ennyi volt. Nem hiszem hogy olyan nagyon emgdobná a telefonok árát ha a dupláját tennék bele ennek a memória mennyiségnek.

-
Hunujv
tag
Nem értem mit akarnak 2013 vége fele ezzel az 512MB rammal.
-
Csapoati
nagyúr
Engem sem hoz lazba a konkret ppi ertek, de igenis latszik az elteres akar 0,3" kulonbsegnel is, ha azonos a felbontas. Lattam 800x480-at 3,7"-en es 4"-on is, egyertelmuen elobbinek volt elesebb a kijelzoje (foleg feliratoknal). Onmagaban azert mar szinte mindegyik kijelzo szep, de boltban ossze lehet hasonlitani oket es nyilvan a jobbat viszi az ember, ha nem dragabb.
-
cs.zs.
veterán
Az átlagfelhasználót marhára nem érdekli a PPI-érték. Az átlagos telefonvásárló fel sem fogja hogy mi a különbség pl a 262000 és a 16m színű kijelző között. Már erről sem szabad beszélni, mert megzavarják a kedves ügyfelet, nemhogy valami PPI-ről ...
Megnyitom ugyanazt a fényképet egymás mellett, és csak annyi a reakció, hogy "ez színesebb, tényleg szebb" és téma lezárva. Következő (és perdöntő) kérdés : melyik - mennyibe kerül ?A saját telefonomnak 3,2" kijelzője van, 320x480 felbontás, ami nem tűnik soknak , de a 16m szín roppantul feldobja, és nagyon szép kép van rajta. Bármilyen szemszögből és oldalról.
-
cs.zs.
veterán
Érdekes végszó, hogy a Huawei P6 jut a cikkíró eszébe. Talán azért mert ez attól még fényévekre van ?

-
Csapoati
nagyúr
Az a bajom vele, hogy nem látom semmiben sem jobbnak a Huawei Y300-nál. Ha ugyanannyiért adják majd szolgáltatónál, akkor oké, de amíg drágább, addig nem látok okot arra, ami miatt ez jobb vétel lenne. Sőt, ott a 4" és azonos felbontás miatt még a ppi is jobb.
-
callmeakos
veterán
Ez az MT6572 lassan olyan lesz, mint 1-2 éve az MSM7227. Mindenütt ott van

A különbség a kettő közt az, hogy ez még nem a vérgáz kategória
De tényleg kár ezért az 512MB RAMért...
-
vimes
senior tag
válasz
üzenetére
A haver S3 LTE-je is csinált már olyat, h jó 4 mp-et kellett várni, h visszatérjen a beállításokból a home screen-re, pedig abban 2GB a RAM-mennyiség. Egyensúlyban kell lennie a jó szoftvernek és a jó hardvernek. Ez se az S3 LTE-nél, se ennél az Alcatelnél nincs meg.
A telefonhoz egyébként: marhára idegesítő, h teletömik a telefont szeméttel. Kinek van szüksége hatszázezer játékdemóra???
-
Bog
HÁZIGAZDA
Izé, nem értem a kifakadást.
A speciben benne van a háttértár mérete.
A vibramotorról írok a cikkben, idézem: A hangminőséggel viszont egyik esetben sem volt gond, a rezgés is érezhető gatyazseben keresztül, ha nem is tartozik a vehemensebben rázkódó telefonok közé az Idol mini.
Az íránytű is szerepel az anyagban (és a videóban is): Van fent Acrobat Reader, AVG AntiVirus, vonalkódolvasó, iránytű, zseblámpa, Shazam. -
bollokcs80
Korrektor
Én csak azt nem értem, hogyha ebbe a modellbe (meg idén több másikba is) belepakolták az Android 4.1/4.2-t, 512RAM mellé, akkor a nemrég megjelent, OT-992D-nél ezt miért nem sikerül összehozni?!

-
gzbotii
nagyúr
Nagyon talalo a cim
-
haris
őstag
"A kompakt kialakítás, az ehhez képest korrekt üzemidő, a jól látható kijelző és a vízlepergető burkolat mind olyan apróságok, amik ki tudják emelni az Alcatel apróságát a mezőnyből. "
Na pont ilyen lett volna 512 helyett mondjuk 768Mb RAM (esetleg 1giga
)
Viszont a vízlepergető burkolat nélkül simán meglennék. A telefon nagyon szép, a kamera minőségén is szemet hunyok, ennyiért az nem fáj annyira. De a RAM-mal agyonvágták a készüléket, kár... -
Qwery
tag
megnövelt háttértár a két simes modellnél... csak én nem találom a tesztben az egy-, illetve a két simes modell közti háttértár különbséget? az 512 MB-on rugózik az író sokáig, a többi info pedig balladai homályba vész?

indítványozom elvtársak, hogy ha lehetne ugyan, ne az unalomig ismert hülyeségeket olvassuk már ezerszer, hogy milyen egy stock zenelejátszó és társai, hanem mondjuk olyan dolgokat, hogy milyen érzékelők vannak a gépben, van-e egy low-end alcatelben vibramotor, stb. Ha már cikk, ne a vásárlás után jöjjön rá a júzer, hogy nincs benne vibra, nincs iránytű, stb... vagy csak nekem (sokkal) fontos(abb) infók ezek?
-
Pedig tegnap egy hasonlo hardveres cucc istenitve volt.... viccces
-
planbmokus
senior tag
Alcatel: jó kezdés után idióta öngól...
-
törölt tag
Egy gigával is tud csuklani elég rendesen az android, hidd el nekem, tapasztalat.
Ha teheted 2gb-ost vegyél.Nálam az xperia S akadozott 1gb-tal, asszonynál az s3 mini szintén akadozik, megáll, van hogy eltelik 10-15 mp mire a böngészőből átmegy a messenger-be ha üzenetet kap és rábök.
-
Szerintem ott ragad raktáron egy valag 512-es ram,és ki kell szorni.
-
válasz
razorka777
üzenetére
És amikor az "átlag" user majd vár hogy a vidgeteket meg a launchert ujra töltse a rendszer,akkor rájön hogy mi is az az 512.
-
razorka777
veterán
Az átlag felhasználót pont nem a RAM mérete fogja foglalkoztatni, amikor telefont választ.
-
NoMagix
addikt
-
roli543
őstag
Az Antutu eredmény a táblázatban kicsit kevés, nem ?

-
ddaydome
senior tag
válasz
dreamdancer
üzenetére
Nekem Sony Xperia E van 512 rammal 4.1-s androiddal és teljesen megfelelő a sebessége és fagyni sem fagyott még közel 5 hónap alatt. Szerintem erősen függ a rendszer működése a gyártó optimalizálásától.
-
rep3at
őstag
Ha legalább 768 MB memória lenne benne akkor eléggé must have lenne nekem, minden tekintetben tetszik ezen kívül.
Pár éve még azt gondoltam hogy soha nem kéne egy Alcatel. Erre most..
-
lowlight
tag
Jó kis teszt lett, köszi! Nekem külsőleg nagyon bejön ez az Idol Mini. Hardver sem vészes, bár a ram persze lehetne több. Konkrét árat jó lenne tudni. Érdekes, hogy a Prestigio 5450 ugyanezzel a hardverrel megeszi a full hd filmeket, ez meg nem. Gyakorlati értelme nincs ilyen felbontáson full hd-t nézni, de mégis...
-
dreamdancer
őstag
Én is a fél giga RAM miatt nyígok, mint oly sokan, mert amúgy nagyon tetszetős a cucc, egyáltalán, az Alcatelek úgy általában. Inkább dobtak volna még 5K-t az árra és pakoltak volna bele 1 gigát.
-
Retekegér
MODERÁTOR
Karácsonyi akcióban lesz ez még olcsóbb, ha felbukkan a szolgáltatóknál. Kár tényleg a fél giga RAM-ért, amúgy teljesen vállalható lenne.
-
harcitomi
tag
Időzített be-és kikapcsolásra képes a készülék?
-
kecskebégető
aktív tag
"Mindenképpen pozitívum, hogy a telefon vízlepergető (oleophobic) burkolatot kapott, ami persze nem azt jelenti, hogy egy tóba besétálva Mózesként szét tudjuk magunk előtt nyitni"666
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
512 ram...kuka a cucc..
-
kennyke
aktív tag
"A kétkártyás verzió 45 ezer forint körül kerül piacra, az egy SIM-met kezelő, bővíthető memóriás változatok 40 ezer forintot kóstálnak."
Ez az info kitől származik?
-
ddaydome
senior tag
Szerintem ennél többre az átlagembernek nincsen szüksége, mint amit ez a telefon tud. Ami ennél többet tud az játékosoknak vagy üzletembereknek lehet fontos, vagy még nekik sem!:
Itt már csak az ajánlattól függ, hogy mennyire lesz kelendő a telefon, nyilván az ilyen induló árak nem sok embert mozgatnak meg....u.i. : Egy komolyabb program bezárásánál meg PC-nél is kell várni .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Nuc M15 Core i5 1135G7 8Gb Ram 512Gb NVMe SSD 15,6" IPS Érintőkijelző Boltból Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4662, 90% AKKSI
- LG 34WR50QK-B VA Monitor! 3440x1440 / 100Hz / 5ms / FreeSync / sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Bár ez a dual sim. A 40-et nem az egy simesre írták? Mondjuk az meg hol van akkor? Áraknál persze az sem mindegy, hogy gyári garival vagy csak "bótival" adják. Lehet a 40 a nagyker ár volt... 

) jogos az 5 pint.

(Lumia 620)

hogy szól a bölcs közmondás?? Ram-bol sose elég