- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone SE januárban? Lassan a testtel!
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #3213 üzenetére
Gyorsulni nem gyorsul a teló a swap használattól, de a nagy ram igényű alkalmazások nem lépnek ki kevés memória hibával... Ha nem tapasztaltál még ilyen hibát, akkor igazából mindegy, hogy használsz-e swap-ot...
Ui::
Sajnos az update2.0_new-ban nem volt időm frissíteni az app-okat, szval frissítések hada vár majd rád az első play áruházba belépésnél, de most már van hely nekik bőven... (én 512MB-os ext2 partíciót csináltam az sd-n, így a 2.0-ban 413MB szabad hely van első induláskor)
A 2.1_new-ban múlt hónapban frissítettem mindent szval ott sem kizárt, hogy frissítéseket kell letöltened...[ Szerkesztve ]
-
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #3211 üzenetére
Üdv!
Nem kellett sokat várni
A baj csak az, hogy a régi update2.0-val nem működik, de az update2.0_new-val és az update2.1_new-val már működik. A 2.0-ban a gyári boot.img-van kiegészítve az init.d támogatással és javított busybox-al, a 2.1-ben az én új swap támogatós kernelem van(hibák: nincs töltésjelző led és nem megy a kamera gomb), amihez javasolt swap partíciót is csinálni az sd-n, de nem kötelező...Leírás:
1. Letöltöd az egyiket a fenti rom-ok közül és telepíted.
2. Elindítod a telót és törlöd a link2sd-t a rootuninstall-al(2.0-ban reklamál, hogy lejárt az app szval sok cancelt kell nyomni)
3. Feldugod a telót a gépre az alkalmazások/fejlesztés-ben kiveszed a pipát az usb hibakeresésből(különben nem csatolja fel a gépre a kártyát, miután felmásoltad amit kell, pipáld vissza!) felmásolod a 40int2ext_simple scriptet és leválasztod a gépről a telót.
4. Root Explorerben /sdcard mappából átmásolod az 40int2ext_simple scriptet a /etc/init.d mappába.
5. Újraindítod a telót, lassan fog indulni és elsőre megakad a beállítás varázslónál "Phone process" hibával, ekkor akksi ki-be aztán bekapcs és megint lassabban indul, de menni fog.Tapasztalat:
Eddig nem tapasztaltam nagy lassulást, szval lehet én is áttérek erre...
Az int2ext+-t még nem teszteltem, de azt is megcsináltam ugyanúgy... Mivel neked arra volt szükséged, hogy az alkalmazások adatait(/data/data) is sd-re tedd ezért a sima int2ext-re van szükséged...Ui.: Ha egyéb problémát tapasztalsz, jelezd, mert át kellett írnom a scriptet, hogy menjen a mi telónkon, szval saját munka is van benne(ami nem mindig tökéletes elsőre)
[ Szerkesztve ]
-
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #3209 üzenetére
Pontos leírást nem tudok, mert még nem használtam... Az update2.1-en biztos mennie kell, mert abban van rendes init.d támogatás, de holnap csinálok egy kis takarítást a telómon, meg egy friss cwm mentést aztán kipróbálom az int2ext-et, az int2ext+-t, meg az int2extv2+-t(a swap partíciót is beolvasztja a ram-ba a leírás alapján...). Ha leteszteltem csinálok egy rövidke leírást, de dióhéjban, ha van init.d mappád a /etc-ben, akkor oda bemásolod a script-et, törlöd a link2sd-t meg a scrip-jeit, formázod az sd második partíciót és újraindítod a telót.
-
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #3206 üzenetére
Akkor csak át kell formáznod az sd kártyád második partícióját ext2-re, előtte a root explorerben menj a /data/sdext2 mappába és onnan másolj ki mindent a sima /sdcard/ext_mentés mappába, hogy megmaradjanak a cuccaid. Aztán partition mini tool-ban a második fat32-re kattintva format gomb és válaszd az ext2-t.
Ha kész root explorerben ugyanúgy vissza tudsz másolni mindent...
[ Szerkesztve ]
-
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #3204 üzenetére
Értem, melyik rom-ot használod a telódon? A gyári rom kivételével a többi itteni rom már támogatja az ext2 partíciót. Szóval, ha gyári rom-od van ideje lecserélni ha nem gyári akkor meg partition mini tool-lal vagy a cwm recovery-vel az sd-d második partícióját formázd ext2-re...
-
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #3202 üzenetére
Üdv!
Az adatok sd-re helyezésétől elméletileg lassulni fog a rendszer, de többféle módszer is van rá:
Első(Ajánlott): Lin2sd Plus megvásárlása, így elérhető válik a Link2sd-ben az adatok sd-re mozgatása. Azért ezt ajánlom, mert kényelmes és a Link2sd csapata megérdemli a támogatást...Második(Haladó): Az int2ext script használatával az sd második partícióját felcsatolja a belső tárhelybe(/data) így olyan lesz mintha nagyobb lenne a belső tárhelyed, viszont nagy lassulást okozhat a teljes rendszerben mivel minden alkalmazást áthelyez...
Harmadik(Kézi): Root Explorerrel áthelyezed a /data/data/"a mozgatandó alkalmazás könyvtárát" az sd-ext-be(sd második partíció) és a terminal emulátorral csinálsz egy szimbolikus linket a /data/datában az áthelyezett könyvtár nevével, ami az sd-ext-ben lévő mappára mutat.( ln -s célmappa link_helye/link_neve)
Ui.: Mindhárom lehetőség a Play Áruház lassulását eredményezi...
Ui2.: Az alkalmazás frissítések után én egyszerűn a link2sd-ben az integrálás a rendszerbe opcióval szoktam helyet csinálni a /datában, vagy ha az adott app a custpack-ban van akkor Root Explorerrel törlöm a custpack-ból a régit, áthelyezem az újat a data/app-ból és átnevezem a régi nevére(törlöm a végéről a "-2" szöveget). App frissítések után link2sd-ben további/alkalmazás gyorsítótárak törlése és további/dalvik cache törlése ajánlott!
-
crow89
tag
válasz motorosmedve #3195 üzenetére
Üdv!
Ha 985-ösre való, ezen a fórumon linkelt rom-okkal próbálkoztál és bootloop lett belőle(csak a zöld droid jön be) ,
akkor már csak a téglából vissza eljárás maradt itt linkeltem a leírást és a hozzávaló fájlokat... -
crow89
tag
Nemtudom... nekem a 256MB ramhoz jó a 128 ebből kiindulva, akár 512-re is állíthatod az 1GB ram-os gépen, de ha nem laggolnak a játékok a "garbage collection"(java "szémétgyűjtés", ha több memória kell az appnak akkor törli a már nem használt dolgokat az app heap területéről) akkor felesleges állítgatnod a heap size-ot...
Az ART a Dalvik VM(virtual machine) "utódja"...
-
crow89
tag
Hali!
Az egy alkalmazás által lefoglalható maximális dinamikus memória mérete a VM heap size.
Itt le van írva, hogy az optimális értéke a felhasználói szokásaidtól függ... pl.: ha nagy memória igényű játékokkal játszol érdemes 128-ra állítani, de ha csak sok kis alkalmazás fut a telódon akkor érdemes kevesebbre 32 vagy 64-re állítani...
Ha van a telódhoz android 4.4(KitKat), 1GB-ramos telóknál nem ritka , akkor hagyd a dalvik VM-et és válts át inkább ART-re úgy gyorsabb lesz a teló...[ Szerkesztve ]
-
crow89
tag
Üdv!
Mivel nem tudom pontosan melyik partíciódat írhattad felül, azt gyanítom rossz helyre ment a boot.img vagy a recovery, ezért a legtisztább megoldásnak a téglából vissza eljárást tartom...
A szükséges fájlokat ide felraktam a linkelt leírás alapján feltudod éleszteni a telódat.
Sok sikert, ha valami nem tiszta a leírásban kérdezz nyugodtan... -
crow89
tag
válasz Eminmine #3176 üzenetére
Magyarul: Az oldal szabályainak betartása érdekében lefordítom a kérdésed lényegét...
Talált egy 918-asra való rom-ot, amiben van ext4 támogatás, de a swap kernellel nem működik az ext4 partíció. Lehetséges lenne-e a 985-öshöz az ext4 támogatás...Válaszom: Beleraktam az ext4 támogatást a kernel-embe ugyanúgy ahogy annó az ext2-t, de nem tudtam tesztelni, mert nincs időm és kábelem most, hogy átpartícionáljam az sd kártyámat. Itt a link, remélem működik... Írj vissza, hogy működik-e vagy sem...
English(Angol): To keep this forum's rules I translated your question to Hungarian...
Answer: I made the ext4 support for my kernel as like the ext2 before, but I can't test it, 'cause I don't have time and cable/wire now to repartition my sdcard... Here is the link, I hope it will work... Please report back that it works or not...
Szerk./Edit:
Csak az ext4-et támogató 918-as romon fog működni, vagy ha kézzel felmásolod az ext4.ko modult a teló system/lib/modules mappájába!!!/It will only works with the ext4 supportting rom or if you copy the ext4.ko module into the phone's system/lib/modules folder!!!![ Szerkesztve ]
-
crow89
tag
Hali!
Érdekes... a mobilhálózatot is fogta?
Nekem mindig ki kellett cserélni a modem.img-t is ahhoz...
Amúgy hardveresen majdnem teljesen ugyanaz a három típus(985,918 és 991), csak a kijelző méretben térnek el egymástó(3.5"/3.2"/4.0")l, azt meg a boot.img-ben lévő kernel image kezeli... na meg a -d/n-es verziók 2 sim foglalatosak, de ezenkívül megegyeznek mindenben.... -
crow89
tag
Üdv!
Amint "elmerülök" a java nyelv rejtelmeiben, "minden" lehetségessé válik
Ha megtudom mi a nemfogadott hívás és az olvasatlan üzenet "esemény" neve a rendszerben, akkor tudok majd írni egy "daemon-t" ami ezen események bekövetkezésekor villogásra készteti a kék ledet...
De szerintem biztos van már erre apk a play-en, csak mivel kernel szinten kikapcsoltam a led vezérlést, ezért nem is hozza létre az android rendszernek szükséges /sys/class/led/blue/brightness fájlt, amin keresztül vezérelni lehet a led-et, sőt még hardver szinten sem látja magát a ledet a teló(mintha nem is lenne)...
Szóval ha elég okos leszek a led töltésjelző és értesitésjelző is lesz[ Szerkesztve ]
-
crow89
tag
válasz papaja-xbox #3156 üzenetére
Hali!
Te is jársz még erre?
Nem tértél át a 918-asra?
Azok a "srácok" nem érnek rá arra, hogy "ostobákat" okosítsanak... főleg most, hogy már a gyárból is jönnek ki telefonok cyanogenmod jelzéssel...
A legnagyobb bajom az, hogy nem nagyon értek a make fájlokhoz és sokat kéne olvasgatnom róla, de most a záróvizsga tételek mellé nem sok újdonság fér be a fejembe...
Csütörtökön záróvizsgázok aztán nekiállok okosodni make fájl-ok, python, c és java téren
A baj csak az, hogy mire eredményeket érek el, addigra már lassan olyan elavult lesz ez a teló, hogy szinte senki sem fog már ilyet használni... -
crow89
tag
Én is hasonlóra jutottam...
Az android 3.0-tól vezették be az otg támogatást a rendszerbe, viszont telefonra nincs 3.0 csak 4.x...
Kínai dokumentumok alapán a telónk chipsetje támogatja az otg-t(tud leadni áramot a microUSB csatlakozón, nem csak felvenni) és a kernel is, de az android verziónk nemAz mt6573-hoz való teljes 2.3.5-ös android forrásból nem tudok teljesen működő rendszert készíteni(nem megy a telefonálás és a bluetooth), pedig ha az sikerülne, akkor már "csak" bele kéne "olvasztani" a cm10 forrásba, kiszedni az mt6577-es forrásból a gpu drivereket és library-ket(mivel ugyanaz a gpu van abban és arra már van android 4.x)
-
crow89
tag
Annyira nem vagyok otthon ezekben a dolgokban, de van OTG kábeled? Próbáltad már használni?
A kernelben elvileg benne van az OTG támogatás:
menuconfig kép a kép alján ott vannak az otg beállítások és az <m> betű az modul, de megnézem, benne van-e timkoka rom-ban az a modul(*.ko fájl), ami kell hozzáItt van valami otg progi, de nem tudom tesztelni, mert nincs kábelem...
[ Szerkesztve ]
-
crow89
tag
válasz EdStarK #3147 üzenetére
Hali!
wesder is azon használja, szval igen fel lehet rakni és wesder tapasztalata szerint az egyes appoknál megszünteti a kevés ram miatti kifagyásokat és most már nem is okoz laggolást, úgyhogy lehet megéri
Itt a link, és mint már írtam ha nem jön be az old_kernel2.zip-el vissza lehet állni a simára...
[ Szerkesztve ]
-
crow89
tag
Jó lesz mivel a 2.1 csak egy-két alkalmazás frissítésben meg az új boot.img-ben tér el a 2.0-tól.
Data és sd-ext visszaállítás:
Cwm-ben a backup and restore-ban az advanced restore-t választod, megjelenik egy dátum és idő szerinti mappa( ha több mentésed van több mappa lesz) azt megnyitod és aban rámész a /data-ra, majd ha kész akkor a /sd-ext-re. Eltart egy ideig, mert sokáig számolgatja az md5 checksum-ot, szval légy türelmes... -
crow89
tag
Kihagyhatod, de jobb ha felrakod az előbb ajánlott recovery-t és csinálsz vele egy teljes mentést aztán ha felraktad az új rom-ot vissza tudod állítani a /datát meg a /sd-ext-et is és így nem csak az appok maradnak meg az sd 2. partíciódon, de a minden beállításod, sms-ek, stb...
-
crow89
tag
-
crow89
tag
Ha valakit érdekel:
Javítottam az update2.1-et most már felmegy rá a nemrég említett script is és az új swap kernel van benne, ami már tényleg jó...
Töltésnél semmi nem világít, de legalább nem kell a kamerát kapcsolgatni töltésnél, hogy ne világítson a vaku -
crow89
tag
Nem volt kötelező azzal szórakoznod, hogy lementsd a "szűz" system-edet
Itt az új kernel, ez már tényleg hasít(remélem) ez most az oc azaz max 806mhz-re felpörgő swap-ot támogató változat
Ha ráérsz teszteld te is, az OLD_KERNEL2-vel lehet visszacserélni, ha nem jön be...
Elvileg a töltés ledet is kilőttem, de tele van az akksim így nem tudom tesztelni... -
-
crow89
tag
Dolgozom rajta, az orosz srác swap kernel-je nem lassítja szval ő tudhat valamit, amit én nem...
Viszont az ő kernel-jét felrakva meg az ext2 partíciót nem akarta felismerni a teló... meg csak úgy lehet kikapcsolni a vakut töltés közben, ha töltőre dugás után futtatom a led kikapcsoló scriptet kézzel, vagy beírom a terminál emulátorba a led kikapcsoló parancsot...
Fogalmam sincs hogyan lehetne a töltés folyamathoz hozzácsatolni a led kikapcsoló scriptet...
Kértem segítséget, hogy mi okozhatja a kernel-em laggolását, mert már elég sok mindent kipróbáltam, de sehogy sem akar begyorsulni... -
crow89
tag
Kitudja...
Most teszteltem és az orosz srác swap kernelével nem laggol a teló, viszont a vaku még töltőről lehúzás után is égve marad és csak akkor alszik ki, ha újraindítom a telót...Asszem annyira büszke voltam magamra, hogy összehoztam a swap kernelt, hogy észre se vettem a laggolást
-
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #3109 üzenetére
Hali!
Ha gyors játékokat akarsz használd a timoka rom-ot, mert a swap kernel tényleg laggol...
wesder:
Igazad volt, az alap működésben valahogy nem vettem észre, de a bubble totem csak a swap kernel miatt laggolt és simán száguld a timoka rom-on, a most felrakott script semmit nem javított rajta, csak a swap kernel okozta laggolást nálam...Mindenki: A swap kernelem nem hogy javítaná, de lassítja a telót és ez nem tűnt fel...
Most debug-olom a kernelt, hogy mi lehet a hibája... -
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #3106 üzenetére
Hali!
Ezt a leírást kell.
De eddig csak a timoka féle rom-on működik, most javítgatom az update2.1-et, hogy arra is felmenjenek a scriptek...
[ Szerkesztve ]
-
crow89
tag
Üdv!
Ez galaxy ace-re és társaira van, amikben qualcomm msm7227-es processzor van(ez nem mediatek mt6573-as mint amik a mi telefonunkra jók...)
Nem mondom, hogy lehetetlen portolni, de majdnem minden fájlt ki kéne benne cserélni, szval a végeredmény még kinézetre sem hasonlítana az eredetire, működésben meg pláne nem, ha egyáltalán működésre lehetne bírni valahogy...Másik: Timoka romon most teszteltem a "g", azaz gamer option-t választva, hát ég és föld az eddigihez képest szabályosan száguld a játék csak kövesd a leírást és tedd fel nagyon megéri
Mondtam én, hogy megéri keresgélned Nagyon hasít így a telóAz én romomra nem települ fel valamiért... rosszul van beleépítve a busybox, de a timoka1.3-ason tökéletes...
-
crow89
tag
Nem tudom, az egyik script állítgatta a swappiness-t is...
Csinálj egy friss cwm mentést, tedd fel azt az adrenaline engine-es script csomagot és teszteld te is...
Ha nem jó cwm-be a biztonság kedvéért mount and storage-ban menj rá a format system-re,a format data-ra, hogy biztos ne maradjon ott semmi "szemét" és csak utána nyomj restore-t... -
crow89
tag
Hát nem tudom... az előbb írtak közül az elsőt teszteltem, nem lett több szabad RAM, de lassabb lett a teló...
A másodikba belenéztem egy-két script-be, de a legtöbb galaxy ace-hez készült és rossz partíciókat akar rossz helyre felcsatolni, szval nemcsak bootloop-ot, de még téglásodást is okozhat...
Csak linux shell scripthez értőknek és az ot985 partíciós tábláját ismerőknek ajánlanám, mert jópár dolgot át kell írni bennük, hogy jól működjenek... -
crow89
tag
Rossz a linked, de asszem erre gondoltál...
Itt 130-140MB szabad ramot csak egy script csomagnál láttam, de nem tudom eldönteni, hogy melyikhez tartozik. Ha az "Adrenaline Engine script - CWM install"-hoz, akkor azt fel tudod rakni cwm-ből simán, ha előtte a cwm mounts and storage menüben rámész a mount system-re. Ha a "Rom+ram script (by Jeffta)"-ra, akkor gépre kell dugnod a telót, kicsomagolni amit leszedtél és elindítani a .bat fájlt commanderből...Mivel init.d scripteket használ mind a kettő ezért a timoka rom-ban elvileg megy, mert abban benne van az init.d támogatás(asszem). Más romokkal meg az én new_kernel2-mel megy, mert ott a boot.img-be bleraktam az init.d támogatást...
-
crow89
tag
Nem hiszem, a boot.img mindenképpen cserélned kell a mi telónkhoz valóra és a custpack-ban van a framework-res.apk, ami a rendszer kinézetét adja a systemben lévő framework.apk-val együtt. Így ha a custpack-ot lecseréled "össze fog veszni" a framework és framework-res, hogy hogyan nézzen ki a rendszer és nem valószínű, hogy ezt tudja kezelni az android, azaz bootloop lesz...
Ui.:
Bocs nem figyeltem...
Ha elindítás előtt rakod fel a kernel2-t az lecseréli a boot.img szval már csak a modem.img-t kell cserélned a custpack/modem-ben különben nem lesz térerő...[ Szerkesztve ]
-
crow89
tag
Üdv!
Igen. Még nem próbáltam cwm-el felrakni, de belenéztem a scriptekbe és szerintem jó, csak ne az 5-össel rakd fel hanem valamelyik 6.0.valahányassal...
Én sp flashtool-ból raktam fel a zip-ben lévő recovery.img-t(vagy hasonló nevű), de ha felmásolod az sd-re a
recovery.img-t android terminal emulátorral is fel tudod rakni a:
su
dd if=/sdcard/recovery.img of=/dev/block/mtdblock6
parancsokkal.[ Szerkesztve ]
-
crow89
tag
Üdv!
Tudomásom szerint csak cyanogenmod "kinézetű" rom van, amit jeffta csinált ot991-esre...
Egy ideig használtam a cm9-es kinézetűt, az mindig úgy indult, hogy "settings.apk force closed", de félig magyar. A cm7 kinézetűt rövid ideig teszteltem csak, de azzal nem volt tapasztalható az előbbi probléma, viszont egyáltalán nincs benne magyar nyelv...
Az utóbbit portolva ide felraktam, de pár dolgot kivettem belőle, ami nem működött rendesen a mi telónkon...
Ha magad akarod portolni az eredetit, google: ot991 jeffta... az xda-ról eltűntek a linkek, de a youtube videók alatt ott vannak. Itt van pl. egy cm10 kinézetű, ezt még nem teszteltem...
Portolást már tudod(boot.img és /custpack/modem/modem.img csere)...
A boot.img csere miatt az init.d scriptek nem működnek hacsak nem az én new_kernel2.zip-emből veszed a boot.img-t... -
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #3085 üzenetére
Üdv!
A home+power screenshot tipikus samsung funkció...
A screenshot funkció hivatalosan csak ICS-től felfelé van beépítve az androidba, de vannak főzött GB romok, amikbe valahogy belerakták... nem találtam pontos leírást hogyan kell belerakni egy rom-ba...
Én ezt használtam párszor és szerintem a célnak megfelel... -
crow89
tag
Jól belenyúltál...
Ez még időigényesebb, mint az eddigiek, mert cwm backup-ként van felrakva...
Ki kéne "unyaffs-olni" a system-et meg a data-t, közben imádkozni, hogy ne legyen az mint az oroszokénál, az úgy van "yaffs-olva", hogy nem lehet kibontani a unyaffs-al... és aztán lehetne szerkesztgetni a system-et, hogy működjön a telónkon...szval nagyon "pepecselős" meló és nem biztos, hogy megéri... -
crow89
tag
Jó lenne, de már jó ideje "bújom" a kínai, orosz és angol fórumokat és semmi eredménye...
Az oroszok csináltak egy android 4.1-et vagy 4.2-tot918-ra, amit más mediatek-es rom-okból dobtak össze, de nem működik benne a hívás fogadás a leírás szerint, viszont az orosz haver azt írta, hogy egyáltalán nem működik az a rom...Elvileg az mt6577-esekre már csinálgatják a cyanogenmod 10-est, de mivel az alapból 4.x-es androiddal jött ki, ezért könnyebb... Mivel a mi telónk procija armv6-os és nem adtak ki hozzá ICS drivereket, ezért 0-ról kéne indulni és saját android 4.x specifikus drivereket írni hozzá...ehhez én kevés vagyok nagyon...
[ Szerkesztve ]
-
crow89
tag
válasz papaja-xbox #3067 üzenetére
Nem alcatel-es rom portolása:
Készülj fel, hogy időigényes meló lesz...
Az egyik alcatel-hez való update.zip-ből kiindulva át kell másolgatnod a system mappából a custpack-ba a cuccokat és a META-INF mappát is ki kell cserélned egy a mienkhez valóra. Ezenkívül a META_INF-ben az updater-scriptben minden átmásolt apk-hoz csinálnod kell egy symlink-et ami a system/app-ba kerül, hogy megtalálja az átmásolt apk-kat...
Logikusan a boot.img-t is ki kell cserélned.Az updater-script-et csak notepad++-al vagy hasonlóval szerkeszd, mert az tudja kezelni a linux-os sorvége jeleket...
[ Szerkesztve ]
-
crow89
tag
Mivel a custpack csak az alcatel-ekben van, a többiben nincs ilyen mappa/partíció. Ezért kell átformázni a belső tárhelyet, hogy lecsökkentsük a custpack-ot és növeljük a system-et. Ezenkívül a boot.img-t is ki kell "csomagolni"(unpack_mt65xx.pl-el) és a ramdisk mappában az init.rc-ben átírni pár sort, hogy ne custpackban keressen bizonyos dolgokat... vagy a mi rom-jaink alapján csinálni egy custpack mappát...
Másik: Hát ezt már tényleg nem értem, nekem is 2GB-os kártyám van(ami a telóval jött) és neked még nagyobb swap partíciót is enged csinálni... Lehet másik hónapban gyártották a te telódat mint az enyémet és teljesen más cuccok vannak benne
-
crow89
tag
Hm... azt meg hogyan? Nekem max 256MB-ot enged... lehet nagyobb a memkarid biztos nagyobb
Dual sim-es a telód vagy sima? Ha a tied is egy sim-es, akkor végképp nem értem miért laggol nálad a swap kernel-lel és miért más az sd csatolási pontja ugyanazzal az android rendszerrel ugyanazon a típusú telefonon -
crow89
tag
válasz papaja-xbox #3060 üzenetére
Mint már írtam nem tudom letölteni JusTunBean-V2-t, mert az avast ezt dobja ki:
URL: hxxp://download834.mediafire.com/c7q6tbp36pcg/3gndc2o3e6n0q4n/Signed-JusTunBean-V2.zip|system\app\Browser.apk|assets\html\flashtest
Fertőzés: HTML:Iframe-HO [Trj]
Szóval a Browser.apk-ban van egy trójai...
Le tudnám tölteni, ha kikapcsolnám addig az avastot, de fő a biztonság, mert tele van fontos dolgokkal a gépem...[ Szerkesztve ]
-
crow89
tag
válasz papaja-xbox #3057 üzenetére
Nem, ezt kezdtem el csinálni, ez a teljes kínai forráskód a telónk androidjához, amit ubuntu 12.04 alatt sikeresen "make-eltem"(2 órán keresztül izomból 100%-on pörgött a procim a laptopomban, de sikerült)
-
crow89
tag
Persze mindenki elfogult a saját munkájával szemben, szval ha te a timoka féle romot jobbnak látod, akkor használd azt, nem fogok megsértődni
Játékok terén én csak a escape-esekkel szoktam játszani és azoknál javulást hozott a swap, de pl a bubble totem-nél semmi nem segít, úgy szaggat mint az állat még 806-ra felhúzott procival is...
[ Szerkesztve ]
-
crow89
tag
Hm, érdekes...most tesztelgetem, de eddig nem tapasztaltam különbséget a swap kernellel és az eredetileg benne lévő kernellel használat között... a locker idegesítő néha, mert fut a holo és a robotos is és legtöbbször mind2vel fel kell oldani a telót...
Teszteltem youtube-bal meg opera miniből youtube-bal, de semmi laggolást nem tapasztaltam...
Jól állítottad be a swapper2-t, a swappiness-t 10-re, a partíciót átírtad /dev/block/platform/mt6573-sd.0/mmcblk0p3-ra és bepipáltad, hogy a swap partíciót használja? Megadtad neki a root jogokat?Az opera mini gyorsabbnak tűnik, mint a boatbrowser, de azonkívül nem éreztem lényeges sebességbeli különbséget az update2.1-hez képest... A timoka féle mintha lassabban boot-olna, de nem sokkal...
[ Szerkesztve ]
-
crow89
tag
Most töltöm lefelé, de én is találtam egy timoka romot a gépemen és teszteltem a kernelemmel és anélkül, eredmény: alap működésben nem vettem észre laggolást.
Ha lejött felrakom azt is és tesztelem. Te játékokban vettél észre laggolást vagy netezésnél, vagy csak alapból működés közben? -
crow89
tag
Érdekes, nekem nem laggol a teló, csak bekapcsolás után lassú kicsit...
Linkeld már be ezt az 1.3 update.zip-et, kiváncsi vagyok rá mennyire gyors simán és milyen az új kernellel...Másik: Lehet növelni a boot partíció méretét, csak mivel az a 7. vagy 8. ezért az utána következők kezdőcímét mind el kell tolni annyival amennyivel növeltem, szval sok számolgatást igényel...
Ezenkívül nincs is értelme, mivel timoka kernele biztosan nem ehhez a telóhoz való(kibontottam a boot.img-t és hexeditorral összehasonlítottam a miénkel, már a header sem stimmel, aminek kéne ahhoz, hogy egyáltalán felismerje a telefon, hogy mi az "alma vagy linux kernel"...) -
crow89
tag
Üdv!
"Ki lehetne lőni" a kis kék ledet, de akkor nem látnád messziről mikor töltött fel a telefon(ezért hagytam így...)
Timoka swap kernele tudtommal senkinél sem működött, mivel a telónk boot partíciója 6MB méretű, így nem fér bele az a 8MB-os boot.img és ráadásul nem is erre a telefonra való, hanem valami huawei u valahányasra...A laggolásnak két oka lehet:
1. A new_kernel2 helyett a new_kernel1-et raktad fel, amiben benne van a ramzswap.ko modul, ami lassítja a telót...(törlöm a régit, hogy ez ne forduljon elő mással...)
2. Swapfájlt használsz a swap partíció helyett, nemrég már leírtam, hogy fájl használatával lassabb...Másik kérdésedre: A system/etc/firmware-ben nincs modem.img? Véletlenül nem az Update felirattal kezdődőt szedted le, ami csak frissítés a már előtte felrakott rom-hoz?
Inkább ne próbáld felrakni azt a rom-ot, mert nem fér el a system partíción így csak bootloop lesz belőle.
Most dolgozok egy eljáráson, hogy szétbontsuk azoknak a romoknak a system-ét system-re és custpack-ra...[ Szerkesztve ]
-
crow89
tag
válasz papaja-xbox #3043 üzenetére
Hajrá...
Én most ezzel dolgozom, ez az mt6513/mt6573 teljes android forráskód...Ha letöltöd azt a JusTunBean V2-t a browser.apk-t cseréld ki, mert az avast vírusosnak jelezte... így én le se tudom tölteni, mert blokkolja a gépem...
A portolás nagyon egyszerű, csak a boot.img-t kell kicserélni, meg a modem.img-t.
Annó a lenovo a60 romot tettem fel, de a custpack létrehozása még sosem sikerült, mindig bootloop lett belőle...
Ha letöltötted nézd meg a system mappa méretét 7zip-el és csinálok egy scattert hozzá amivel átkell formáznod a telót, hogy beférjen a system-be minden... -
crow89
tag
válasz totisz79 #3038 üzenetére
Ez hol van: A recovery-ben, azaz: Kapcsold ki a telefonodat majd, hangerő fel+bekapcs gomb nyomvatart, bejött a zöld droid a bekapcsolót felegendheted, de a hangerő felt még tartogasd, amíg be nem jön a menü.
Ezt pedig hogy:
A recoveryben a hangerő fel/le gombokkal tudsz lépkedni a menüpontok között és a bekapcsoló gombbal tudod kiválasztani azt a menüpontot, amin vagy.
Ebben a menüben van olyan menüpont, hogy Backup and restore és azon belül a Backup-ra rányomsz és vársz amíg elkészül a mentésed.Visszaállítás:
Ha meghalt a telód, belépsz az előbb leírt módon a recovery-be, ott belemész a Backup and restore menübe, ott kiválasztod a Restore menüpontot és kiválasztod a legfrissebb mentésedet azok közül, amit felsorol(dátum és idő lesz a nevükben) -
-
-
crow89
tag
válasz totisz79 #3023 üzenetére
Inkább próbáld ki ezt, kicsit javítottam rajta, ugyanúgy rakd fel mint a 3005-ös hsz-ben írtam...
Aztán a link2sd-ben a menü/további/csatoló parancsfájl újraírása és reboot.
Próbálgasd párszor ki-be kapcsolni a telót és nézegesd a link2sd tárhely infó-ban, hogy felcsatolja-e az sd-ext partíciót... -
crow89
tag
válasz totisz79 #3021 üzenetére
Üdv!
Akkor az a baj...
Mivel eddig is csak 1 kártyával használtad a telódat, úgy az is jó lenne.
De akkor ments le minden fontosat az sd kártyádról mielőtt nekiállsz, mert ahhoz, hogy az rendesen működjön a cwm recovery-vel 3 partícióra kell osztanod az sd kártyát...Ha fel akarod tenni:
Minden eddig telepített cuccod elvész és újra kel csinálnod a google és egyéb fiókjaidat!
1. lépés: lemented a gépedre az sd kártyádról a képeket/videókat/egyéb számodra fontos dolgokat.
2. lépés: felteszed az update2.1.zip-et az sd karidra.
3. lépés: teló kikapcs és recovery indít.
4. lépés: recovery-ben wipe data/factory reset opciót kiválasztod
5. lépés: bekeresed az update2.1.zip-et az install zip from sdcard/choose zip from sdcard menüben és telepíted.
6. lépés: Recovery főmenüjében Advanced/Partition SD Card menüben első a 2. partíciód mérete(én 512-t szoktam), második a swap partíció mérete(max 256-ot enged asszem, tehát azt válaszd)
7. lépés: Ha kész reboot system és vársz(elsőre lassabban indul a teló)...
8. lépés: végigcsinálod a beállítás varázslót
9. lépés: Swapper2-t megnyitod és ->Swapper2 beállítások:
Menü gomb(telefon bal touch gomb), Settings, Run swapper at startup "pipa", Swappiness "10", Advanced preferences, Use swap partition "pipa", Swap partition, beírod a /dev/block/platform/mt6573-sd.0/mmcblk0p3, Recreat swap "pipa", Reformat swap "pipa", vissza, vissza, ON. Teló reboot és kész is vagy.
10. lépés: link2sd beállítása -> elindítod és kiválasztod az ext2-t majd reboot, aztán bepipálod az autolinkelést meg ilyenek... a natív app2sd beállításoknál mint már írtam is célszerű az automatikust hagyni telepítési helynek, mert a linkelés jobb mint az átmozgatás...Ha valahol elakadsz kérdezz
Persze megvárhatod Stirlitz Tutorialját is, ha az enyém túl bonyolultnak tűnik... -
crow89
tag
válasz totisz79 #3019 üzenetére
Üdv!
Első lehetőség: Nem kapja meg a link2sd a root jogokat, superuser-t nyisd meg és az apps fül alatt nézd meg, hogy engedélyezve van-e a link2sd-nek a root hozzáférés..., ha van, akkor a teló bekapcsolása után mindig látnod kell a kijelző alján egy felugró értesítést, hogy a link2sd root jogokat kapott...
Második lehetőség: szerezz egy jó fájlkezelőt(pl.: root explorer) és nézd meg, hogy van-e /system/etc/init.d mappa és abban 2 fájl, ezek a link2sd csatolófájljai...
Ha mindkettő jó és még mindig nem megy, akkor kiegészítem az ext2-es zip-et az init.d támogatással...
bár csak az update2.1-ben csináltam meg a rendes init.d támogatást és az azelőtti rom-on is működik az ext2... -
crow89
tag
válasz Stirlitz #3011 üzenetére
Sok sikert, én sose tudtam rendes "howto-t" készíteni
Amúgy a link2sd beállításoknál a telepítési helynek jobb ha a belsőt vagy az automatikust állítod és hagyod a link2sd-nek átlinkelni a játékokat is, mert linkelve a .dex fájlok is az sd-re kerülnek, amik jó pár MB pluszt foglalnának a belső tárhelyben, míg "átmozgatásnál" a dex fájlokat a belső tárhelyen hagyja...
-
crow89
tag
válasz EdStarK #3016 üzenetére
Én is csak letöltöttem a zip-et amit linkeltél és belenéztem, hogy melyik mappában mi van...
Hát akkor tényleg nem értem ezt a dual sim dolgot...
Egyébként azért csináltam a new_kernel2.zip-et, hogy bármelyik eddigi rom-on tudja használni akárki a swap funkciót és ne függjön az általam módosítgatott, nekem tökéletes romtól... csak root jog és cwm kell hozzá és akár a gyári telenoros rom-ra is felrakható a swap kernel... és ha nem jön be a swap az old_kernel2.zip-el visszaállítható a rom újratelepítése nélkül...
[ Szerkesztve ]
-
crow89
tag
válasz EdStarK #3014 üzenetére
A haverod használta mindkét sim foglalatot egyszerre?
Amúgy van benne pár felesleges cucc, pl.: a data/app-ban, a custpack/app/withlibs-ben és az sdcard/ICSV4 apps-ban is benne van a lucky patcher.apk, a link2sd, a ChainFire3D, meg a titanium backup, sőt valamelyik helyen ugyanazon apk több példánya is ott van más néven... szval nem takarékoskodott a hellyel...
Viszont van benne pár pro és plus verziós apk is, amik ingyé nem hozzáférhetőek legálisan... -
crow89
tag
válasz EdStarK #3012 üzenetére
Üdv!
A teló biztosan működik vele, mivel én is valamelyik hasonló rom-ot(lehet pont ezt) módosítgatva csináltam az update2.0-t annó... de le is teszteltem a biztonság kedvéért és működött az én 1 sim-esemen a swap kernel flashelésével is...
(Hála az új oroszoktól szerzett reco-nak simán vissza tudtam állni a jól belakott update2.1-emre )A boot.img-t elnézve ez is ugyanaz mint ami a téglából vissza eljárás 3. mappájában van, szval lehet a gyári ot985-ös boot jó a dual sim-eshez is... De akkor nem értem miért panaszkodtak páran a régi root eljárás után, hogy csak az egyik kártyájuk megy...
Kéne valaki egy 2 sim-es telóval, aki leteszteli hogy ezzel megy-e mind2 kártyája és ha igen akkor az én kernelem felrakása után is megy-e...Kis okoskodás: A kernel fordításnál a make menuconfig parancs által megnyitott beállításokban a mediatek driverek alatt ki lehet választani a sim2 driver "beleforgatását" és elvileg ez az egy driver a különbség a dual/single sim-es között. Viszont az oroszoktól letöltött gyári dual sim-es boot.img ramdisk-jében a system.prop-ban(a build.prop egy része) a gemini support=true és a share modem=2 sorok is különböznek az egy sim-esében lévő gemini support= és share modem=1 soraitól. Továbbá az oroszok dual sim-es system.img-ében a build.prop-ban is "igaz" a gemini support és 2 a modem share...
Eddig úgy tudtam a gemini a dual sim-es és a nem gemini a sima, szval nem tudom hogyan működhet az általad linkelt rom-ban mind2 kártya -
crow89
tag
válasz totisz79 #3008 üzenetére
UI.: Azt elfelejtettem írni, hogy mivel már van rendes recovery-d célszerű a recovery backup and restore menüjében csinálnod egy backup-ot. Ez elmenti a telód jelenlegi állapotát az sd kártyádra és ha véletlen törölsz valami olyat amitől meghal a telód, akkor egyszerűen nyomsz egy restore-t ugyanebben a menüben és visszaáll arra a pontra amikor a backup-ot csináltad. Célszerű bizonyos időközönként új backup-ot csinálni és a régit törölni a sd kártyád clockworkmod/backup mappájából, így mindig "naprakész" mentésed lesz...
Ha törölni akarod minden adatodat a telóról, akkor meg a recovery wipe data/factory reset menüjét válaszd és a telód visszaáll a gyári állapotba(az ext2 támogatás megmarad, mert az nem a data-hoz tartozik)...További szép napot.
-
crow89
tag
válasz totisz79 #3006 üzenetére
Azok a funkciók csak pro(fizetős) verzióban működnek, de így is lényegesen több app fér el a telón...
Ha a link2sd-ben a menü/tárhely info-nál az sd-ext résznél látod, hogy mennyi üres és mennyi foglalt, akkor biztos felismerte. Amelyik apk-kat már fetelepítetted azokat is át tudod linkelni, ha kiválasztod a link2sd-ben, a játékokat célszerűbb áthelyezni az sd-re, ha engedi, így még több helyed lesz... -
crow89
tag
válasz totisz79 #3002 üzenetére
Ha lehet fogalmazz pontosabban, de mivel "instrukciókat vársz, ezért gondolom a recovery-t telepítetted és az update2.1-et raktad fel az sd-re.
Az update2.1 egy teljes úgymond új android a telódra, tehát ha felrakod minden eddig telepített apk-d és minden beállításod(google fiók, stb.) el fog veszni. Lehet, hogy inkább azt javaslom olvass utána mi az, hogy cwm recovery és mi az, hogy custom rom vagy főzött rom...
Addig az esetleges károk elkerülése érdekében azt javaslom, tedd fel ezt
Így:
A recoveryben a hangerő fel/le gombokkal tudsz lépkedni a menüpontok között és a bekapcsoló gombbal tudod kiválasztani azt a menüpontot, amin vagy.
Zip telepítése: 1. felmásolod az sd kártyádra(a gyökerébe, tehát ne rakd semmilyen mappába csak simán az sd-re) a zip fájlt, tehát nem kell kibontanod.
2. Elindítod a recovery-t(ha nincs rebooter.apk-d, akkor kapcsold ki a telefonodat majd, hangerő fel+bekapcs gomb nyomvatart, bejött a zöld droid a bekapcsolót felegendheted, de a hangerő felt még tartogasd, amíg be nem jön a menü).
3. Install zip from sd card aztán Choose zip from sdcard(itt megkeresed az OT_985D_ext2_support.zip-et és rányomsz egy bekapcs gombot)
4. A sok "No" közül kiválasztod a "Yes"-t.
5. Vársz és ha kész legalul lesz "back" menüpont aztán legfelül lesz "reboot system" menüpont.Ezzel megmarad mindened és tudod használni az ext2 partíciót a link2sd-ben, miután újrapartícionálod az sd-det ezúttal egy fat32-re és egy ext2-re.
[ Szerkesztve ]
-
crow89
tag
válasz totisz79 #3000 üzenetére
Értem...
Hogyan root-oltad a telefonodat, ez alapján? Mert akkor felrakhatod az update2.1-et is már mivel az ott említett boot.img miatt már csak az egyik sim kártyád működik.Mivel nem tudod, hogy van-e cwm recovery-d, ezért gondolom az előbbi módon root-oltál.
Ez alapján tedd fel ezt az ottani recovery helyett és másold az sd kártyádra ezt.
Ha kész írj és folytatom a telepítési instrukciókkal... -
crow89
tag
válasz totisz79 #2995 üzenetére
Törölhető cuccok:
Fel kell tenned a Root uninstall nevű app-ot, ezzel a system appok között megtalálod a touchpal mindenféle idegen nyelvi pack-jait, na azokat mind törölheted, csak a touchpal-t magát meg a magyar packot nehogy töröld!!! Én annó a google maps-et meg a youtube-ot biztos töröltem, de már régen volt... A fő szabály az, hogy csak azt töröld amiről tudod, hogy mire való(utcakép, időjárás, játék demók, stb) és biztos nem szükségesek a rendszer működéséhez. Amiket leírtam szerintem kb. lefedik a törölhető cuccokat...
Csak óvatosan a többivel!!![ Szerkesztve ]
-
crow89
tag
válasz totisz79 #2996 üzenetére
Ha olvastad az előző hozzászólásomat és már van clockworkmod recovery(cwm), akkor itt a gyári dual sim-es romhoz az ext2 támogatás. Tezsteltem a single sim-es telefonomon és működött, tehát nálad is menni fog...
Zip telepítése: 1. felmásolod az sd kártyádra(a gyökerébe, tehát ne rakd semmilyen mappába csak simán az sd-re).
2. Elindítod a recovery-t(ha nincs rebooter.apk-d, akkor teló kikapcs, hangerő fel+bekapcs gomb nyomvatart, bejött a zöld droid a bekapcsolót felegendheted, de a hangerő felt még tartgasd, amíg be nem jön a menü).
3. Choose zip from sdcard(itt megkeresed az OT_985D_ext2_support.zip-et és rányomsz egy bekapcs gombot)
4. A sok "No" közül kiválasztod a "Yes"-t.
5. Vársz és ha kész legalul lesz "back" menüpont aztán legfelül lesz "reboot system" menüpont.[ Szerkesztve ]
-
crow89
tag
válasz totisz79 #2996 üzenetére
Érdekes, a régi link2sd nem írt még ilyeneket annó mikor még gyári rom-ot használtam...
Mivel teljesen működő custom rom tudomásom szerint nincs dual sim-es telóra, ezért bele kell raknunk a gyári romodba az ext2 támogatást... Van cwm recovery a telódon? Ha van akkor csinálok neked egy ext2 támogatás zip-et, ha nincs akkor ezt kell feltenned sp-flash tool-lal, a recovery helyére. Amennyiben nincs cwm recovery a telódon, akkor sp flash tool-lal root-oltál, tehát megvan a scatterfájl, csak most nem a boot helyére kell flashelned, hanem a RECOVERY helyére... -
crow89
tag
válasz totisz79 #2992 üzenetére
Üdv!
Milyen leírás szerint formáztad az sd kártyádat és mivel? Itt a leírás, amit sokan használtak, csak az ext2 helyett a másikat is fat32-re kell csinálnod. A leírás végén is ott van, hogy link2sd-ben menü/beállítások/auto linkelés "pipa" és érdemes ugyanitt az alapértelmezett tárhelyet is átállítani külsőre(sd), hogy a mozgatható játékokat az sd-re telepítse a telód és ne vegyen el plusz helyet a linkelés...
Ha bármi kérdésed van még írj nyugodtan, azért van ez a fórum.[ Szerkesztve ]
-
crow89
tag
válasz Stirlitz #2990 üzenetére
Üdv!
Örülök a lelkesedésednek, és biztosan sokaknak jól fog jönni egy részletes leírás, de totisz79-nek nem ajánlott még az update2.1, mert dual sim-es telón csak az egyik sim fog működni...
Kérés: A leírásodba írd bele a belső tárhely átformázását is, mert az +65MB belső tárhelyet jelent.
Dual Sim-eseknek: Tesztelő kedvű, ot985D-vel rendelkező egyén kerestetik, az update2.1 dual sim-es verziójának "próbálgatására".
[ Szerkesztve ]
-
crow89
tag
válasz totisz79 #2986 üzenetére
Üdv!
Nem fogja belső memóriaként kezelni a teló az sdkártya 2. partícióját, mert lényegesen lassabb az sd kártya írási/olvasási sebessége mint a belső térhelyé. A link2sd-vel linkelni tudod az alkalmazásokat a 2. partícióra, azaz a belső tárhelyen létrehoz egy pár byte-os szimbolikus linket ami az sd kártyád második partícióján lévő alkalmazásra mutat. A belső tárhelyen hagyja a data/data mappa tartalmát így gyorsabban indul az alkalmazás. Ha nagyobbnak tűnő de lassabb belső tárhelyet akarsz, akkor az int2ext scriptet kéne használnod a link2sd helyett, ami "beolvasztja" az sd 2. partícióját a belső tárhelybe, így viszont az összes alkalmazás sokkal lassabban indulna, sőt néhány alkalmazás gyakran összeomlana. Egy jól beállított link2sd-vel több alkalmazás fér fel a telódra és "a mennyiség nem megy a minőség kárára"...
A másik kérdésedre: Igen, ha fat32 a második partíciód, akkor a link2sd-ben a fat32-t kell választani.
[ Szerkesztve ]
-
crow89
tag
Manyox: Ezt követően clockworkmod-al elkezdtem feltelepíteni az android 4.1.1-et, de valami hiba miatt félbeszakadt a telepítés, és a teló ezután már teljesen elromlott, és az android logónál lefagy.
Android 4.1.1??? Azt meg honnan szedted? Erre a telóra csak Gingerbread(2.3.6) romok vannak.Ha a zöld droidnál lefagy és cwm-be se lép be(Hangfel+Bekapcs), akkor linkeld már be mit akartál felrakni, ami még a recovery-t is letörölte. Ebben az esetben tényleg a téglából visszaállításra van szükséged...
[ Szerkesztve ]
-
crow89
tag
válasz Stirlitz #2975 üzenetére
Ne kínozd ennyire a szegény "kezdőt"!
Nem tégla a telója, mert a CWM(clockwormod recovery) elindul, szval csak egy rendes romot kell felraknia az sd kártyájára és cwm-el telepítenie...Manyox: Először is, ha megy a cwm reco, akkor abból ezt tedd fel, ez egy jobb cwm rcovery. Ha a gyári telenoros rom kell, akkor ezt tedd fel az sd-re, ez a papaja-xbox által kreált telenor mentés.
Ha többet akarsz kihozni a telódból akkor pedig ezt, de előtte ürisd le teljesen az sd kártyádat, mert átkell azt is formáznod, hogy rendesen működjön. Ha a másodikat választod, akkor a cwm-el telepítés után cwm-ben advanced/partition sd card ext2-nek 512 és swap-nak 256.Swapper2 beállítások:
Menü gomb(telefon bal touch gomb), Settings, Run swapper at startup "pipa", Swappiness "10", Advanced preferences, Use swap partition "pipa", Swap partition, beírod a /dev/block/platform/mt6573-sd.0/mmcblk0p3, Recreat swap "pipa", Reformat swap "pipa", vissza, vissza, ON. Teló reboot és kész is vagy.[ Szerkesztve ]
-
crow89
tag
válasz negro81 #2969 üzenetére
Megnézhetem, de ez az egyetlen recovery, ami teljes mentést tud csinálni a custpackról is, szóval valószínűleg nem lehet visszaállítani a mentésedből a telót, csak úgy, ha megszerzed a mentésedhez való gyári custpack-ot és advanced restore-ral egyesével visszaállítod a mentésedből a system-et, és a boot-ot majd a gyári custpack-ot és nyomsz egy wipe data factory resetet. Azért felrakhatod valahova(pl dropboxra, 4shared-re, MEGA-ra, stb) a mentésedet, mert ha az én cwm-el csináltad, akkor a data-ba mentette le custpack-odat és abból össze tudom hozni neked a helyreállítást...
-
crow89
tag
válasz negro81 #2967 üzenetére
Üdv!
Mivel dual sim-es a telód, ezért tudomásom szerint nincs olyan custom rom, amivel mindkét kártyád működne. Ebben még benne vannak a dual sim-hez való dolgok, de a boot.img-t ki kéne cserélni egy dual sim-et támogatóra, ahhoz hogy menjen mindkét kártyád. Azt írtad, hogy leszedted a gyári alcatel-est, abból kivehetnéd a boot.img és a superuser.zip-el root-olhatnád, hogy elinduljon, vagy az mtk65xx_unpack.pl scriptel kicsomagolhatom neked a dual-os boot.img-t, ha elküldöd és átírhatom a ramdisk-ben lévő init.rc-ben, hogy rootolt legyen a boot.img-ed...
Ha így nem működik, esetleg lehet, hogy tudok csinálni neked egy dual sim driverekkel kiegészített boot.img-t a nemrég linkelt új kernelem "apró hibáival".[ Szerkesztve ]
-
crow89
tag
válasz Stirlitz #2965 üzenetére
Köszi a jókívánságokat
A teljes téglátlanító módszert végig kell csinálni, annyi különbséggel, hogy mind a 3 mappába be kell másolni a mappáknak megfelelő "more_userspace" szöveget tartalmazó scatter fájlokat és azokat kell betölteni a "simák" helyett...A procit az Mtk cpu control apk-val lehet húzni 806Mhz-ig, de érdemes "undervoltage-olni" is, hogy ne zabálja annyira az akksit... A play-ről fizetősen letölthető legálisan párszáz forintért, (vagy illegálisan máshonnan)... google a barátod...
-
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #2962 üzenetére
Szívesen.
Köszi, de nem kell... közben rájöttem, hogy csak a boot.img-t cseréltem benne, meg egy-két apróságot, szval könnyen vissza tudom állítani az update2.1-ből. Nemsokára feltöltöm, hogy akinek nem kell swap annak ne kelljen a swapposat visszalakítani, a frissített apk-kat azért benne hagyom abban is... -
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #2960 üzenetére
Most akkor megy mind a kettő? Azért felraktam a másikat is ide.
-
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #2956 üzenetére
Üdv!
Valami baj lehet a telóddal vagy a neteddel, mert nekem elsőre sikerült letölteni és telepíteni...
Ide felraktam.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest