- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Balala2007 #42 üzenetére
Köszönöm, hogy újra felélesztetted az instlatx64 oldalt.
Szép, tekintélyes gyűjtemény...Ha jól látom, az RDTSC utasítást nem ismerő processzorok közül egyedül egy Intel 486DX4-100 CPUID dump van kint. Ezek szerint az RDTSC mentes processzorokon ne is próbálkozzak az Everesttel? ( Lehet, hogy ezért nem akar futni a NexGen-eken meg talán az M1-es Cyrix-okon sem... )
Ha érdekel, esetleg megpróbálhatok összehozni egy Pentium Overdrive ( PODP5V63 / PODP5V83 ) eredményt is... Ezen a WinXP is vígan elfut.
-
törölt tag
válasz
Balala2007 #42 üzenetére
Hát... épp elkezdtem gyártani amit kértél Riportokat a Rise processzorokkal. Már vagy 4-5 el is készült. De ha kapok olyan exe-t amivel több adatot lehet kinyerni, akkor inkább azzal folytatnám. Ezeket a riportokat elküldöm az Everest topikban megadott címre. Válasz levélben jöhet az az exe...
-
törölt tag
válasz
Balala2007 #36 üzenetére
Igazad van, a K6-III+ és K6-2+ processzorok 3DNow! utasításkészlete valóban bővebb ezzel az 5 utasítással. Na majd mindjárt berakok a cikkbe egy kis táblázatot...
Egyébként előbb-utóbb eljutok odáig, hogy felkerül a netre a gyűjtemény valami kereshető adatbázis formájában. Ismerek pár jó oldalt amiből össze lehet gyúrni egy még jobbat. Na meg van még pár csemege a fiókokban. ;) Például ha jól rémlik, akkor a NexGen-eneken nem is indult el az Everest. ( Sajna csak Win98 hajlandó futni rajta, az is úgy, hogy Cyrix-nak hazudja magát a processzor.
)
-
törölt tag
válasz
Balala2007 #34 üzenetére
Köszönöm!
Természetesen a K6-2 és mindegyik utódban van 3DNow!.
Csak erre nem tértem ki az írásban, mindössze a Winchipeknél említettem meg mint érdekesség. Persze az AMD jóval gyorsabb 3DNow!-ban...Egyébként a FSUBR dolgot biztos, hogy én néztem el?
FSUBR ST,ST2 -> ST= - ( ST- ST2 ) = ST2-STIlletve az http://instlatx64.fw.hu/-t nem kívánod megújítani?
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Dr. Romano #15 üzenetére
Kíváncsiságból utánanéztem a dolognak. A helyzet az, hogy az FPU Mandel legidőrablóbb ciklusának kódja meglehetősen egyszerű, így könnyű megérteni a dolgot:
Ezen a rövid ciklusmagon belül egyszerre két folyamat zajlik. Az egyik maga a számoló rutin, a másik pedig egy szélsőérték felügyelet. Ez utóbbi vastagon szedve emeltem ki. Mint látható van benne egy óriási teljesítménycsökkentő baki. A szélsőérték figyelésnél a memóriába QWORD-ösen kerül az adat aminek csak a felső DWORD-jét olvassuk vissza. Ez a pirossal szedett rész. ( Egyébként a legtöbb optimalizációs manual ( Intel/AMD ) felhívja a figyelmet arra, hogy ILYET NE! mert a processzorok nem tudják hatékonyan kezelni a kiírás alatt lévő ( L1 cache-be tartó ) adat részleges visszaolvasását. )
Tulajdonképpen az FPU Mandel eredményét legalább annyira ez a részleges adatkezelési probléma határozza meg mint maga az FPU. Vagy talán még jobban! Az ember ugye rögtön gondolná, hogy a Rise-nál rágyúrtak erre a problémára a load-store unitban, de... kíváncsiságból újból lefuttattam az Everest 5.02/FPUMandel-t egy K6-III+ és a Rise processzoron. És mit láttam?! Hogy szinte megtévesztésig ugyanaz a kód futott a két processzoron, de mégsem ugyanaz!
Csattanó: Mit gondoltok mi volt a különbség a két kód között?
Igen... az, hogy itt DWORD-ösen volt tárolva az FPU-ból az adat... -
törölt tag
Sajnos nem működik olyan szavazásos rendszer amivel a címlapra lehetne juttatni egyes cikkeket. Ennek jelenleg egyetlen járható útja van, ha törölik az egész bejegyzést és címlapos írásként jelentetik meg újra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Motoros topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Horgász topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest