Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Új hozzászólás Aktív témák
-
shtml
őstag
válasz
vacaktestver #57 üzenetére
"Az sok ostoba embernek némi tájékoztatás"
De nagy arcod van, vacak testvér.
(#70) vacaktestver:
"Ha már Ő leírta, hogy nincsen ez a probléma, mármint hogy nem lassul, és a MB meg igen, az azal is magyarázható, hogy lényegesen több energia alakul át tényleges számítási energiává."
Kifejtenéd ezt bővebben, okos testvér? De legalább definiáld a számítási energia fogalmát, kérlek szépen! Tanícccs!
Edit:
"Orbitális marhák vannak itt..."
Leginkább csak te egyedül.
-
Pcm
tag
válasz
vacaktestver #61 üzenetére
Marhára meg fogsz lepődni, én a T61-esemet asztali gépként használom. A akkut annak idején lemerítettem, feltöltöttem, majd félig lemerítve a hűtőben tárolom.
És a T61-nek még a legszámításigényesebb feladatoknál is elég a 90W-os hálózati táp. -
válasz
vacaktestver #89 üzenetére
"valamint hangsúlyozom: az akkukat járatni kell!"
Attol, hogy hangsulyozod, meg nem lesz igaz.
-
törölt tag
válasz
vacaktestver #89 üzenetére
6 most tavozott.
-
Tim82
félisten
válasz
vacaktestver #87 üzenetére
Így kifejtve még igazad is van - viszont ez továbbra sem magyarázza meg az Apple bakiját (mert továbbra sincsen elég elfogadható magyarázat arra, hogy ez miért nem bug, hanem feature
).
Mellesleg nem csináltam - mert nem is csinálhattam, saját MB (vagy ha "kortárs" Apple notit veszünk, G4 PB) hiányában - igazi összehasonlítást, csak rámutattam arra az apróságra, hogy ha egy négy éves nem-Apple gépnél már nem okozott gondot ennek a problémának a megoldása (és elég sok gyártónál azóta sem, sőt, igazából a PIII-M óta nem), akkor az Apple-nak miért okoz mégis (és miért nem túl hihető magyarázattal takaródzik).
# 89: a személyeskedés nem érv. Egyébként meg viszlát. Leszel szíves megtisztelni a vitapartnereidet azzal, hogy ha ők nem szóltak be neked (pl. én nem tettem), akkor ennek megfelelően is válaszolsz.
-
törölt tag
válasz
vacaktestver #81 üzenetére
Hatasfok mond valamit? Az elmut minimum ot evben olvastal mondjuk asztali gepeknel processzoroknal fogyasztasi es szamitasi adatokat, valtozasokat, ebbol aranyokat?
-
cucka
addikt
válasz
vacaktestver #81 üzenetére
Hát pedig nagyonis összefügg egy azon proci számítási teljesítménye, és a felvett teljesítménye. Miért is ne lenen ez így?
Persze, hogy összefügg, azonos architektúra esetén. Te egy Banias magos pentium m-et hasonlítottál egy legújabb core2duo-hoz, van köztük 4 generációnyi különbség. Na ezért volt hibás az érvelésed.. -
Tim82
félisten
válasz
vacaktestver #78 üzenetére
Nem követtem nyomon, de érdemes volna. Én is használom, nem méricskélek orrba-szájba.
Elismerem, biztosan érdekes teszt volna, de az összehasonlítás kedvéért akkor valaki dobjon meg tartós használatra egy MacBook-kal. (Persze, csak óvatosan azt a dobást, ha még a régi szériás műanyagborítású gép volna az...)
Egyébként mostanában én sem veszem ki az akkut, ugyanis alkalomtól függ, hogy hálózatról vagy akkuról nyúzom.
-
cucka
addikt
válasz
vacaktestver #74 üzenetére
Ok, bár a következtetés akkor is totális tévedés.
Arról van szó, hogy a géphez csomagolt tápegység nem elégséges ahhoz, hogy a gépet extrém terhelés alatt ellássa árammal.
Mi köze ennek a processzor számítási teljesítményéhez? Itt csak a fogyasztás az érdekes, az teljesen lényegtelen, hogy a processzor a felvettt áramennyiség "segítségével" hány műveletet tud elvégezni. -
Integra
titán
válasz
vacaktestver #65 üzenetére
áruld már el, milyen néven írsz amúgy?
bereggelni csak egy cikkért, hogy kardoskodj valami mellett, ami elég vicces ráadásul... -
Tim82
félisten
válasz
vacaktestver #70 üzenetére
Ebből most simán le lehetne vonni azt a következtetést, szimplán logikai úton, hogy a Thinkpad T41p négy éves gép -> a gyári tápjával használom -> sem a gép nem lassul (hálózatról, akku nélkül), sem a tápja nem ment eddig tönkre -> az IBM négy éve nagyon is tudott az energiával jól gazdálkodó notit összehozni (és ezt feltehetően a Lenovo is "megörökölte", bár ez nem tartozik szorosan a gondolatmenetbe
) -> nem is lett belőle hír, nem úgy, mint a MacBook-táp-akku kérdéskörből.
# 71: egy 130 nm-es Banias processzor fogyasztása általában véve magasabb, mint egy C2D-é.
-
cucka
addikt
válasz
vacaktestver #70 üzenetére
Ha már Ő leírta, hogy nincsen ez a probléma, mármint hogy nem lassul, és a MB meg igen, az azal is magyarázható, hogy lényegesen több energia alakul át tényleges számítási energiává.
Hű, ez bearanyozta a napomat, ezért megérte ma reggel felkelni. Szép lassan oda jutunk, hogy a marketingesek nem gigahertz-ekkel fognak reklámozni, hanem számítási energiával
-
Tim82
félisten
válasz
Nyilván nem - ld. különbségek az architektúrában, hiszen ez nem C2D, hanem Pentium M. Viszont - elvileg - egy C2D-s, de integrált graf-os notinak kisebb fogyasztásúnak kellene lennie, mint egy Pentium M-esnek, amelyiknek ráadásul nem rossz dedikált VGA-ja van. Fejlettebb, energiatakarékosabb stb.
Ha megfelelő teljesítményű versenytársat akarnék a MacBook mellé rakni, akkor T60/61 vagy fölfelé.
-
cucka
addikt
válasz
Most hogy jön ez ide? Kit érdekel? Meg amikor a t41p készült, még csak nem is létezett macbook.. A 10 éves mac notik milyen teljesítményt produkáltak? Na ugye..
Ami érdekes, hogy más notiknál ilyen problémák érdekes módon nem jönnek elő, pedig azokhoz is 60-70w körüli tápokat csomagolnak.. -
.mf
veterán
válasz
"[I]Az sok ostoba embernek némi tájékoztatás:
Az a helyzet, hogy akik most emiatt a hír miatt fikázzák az Apple-t, azok nem értenek ehhez a táp-dologhoz. Ugyanis a kapcsoló-üzemű tápok esetén ugyan a hatásfok jó, de korántsem olyan jó az áram dinamikája
Ha az akkut kiszedik, akkor a kapcsoló-üzemű tápról le kell venni a terhet!
Akku nélkül használni a gépet pedig mindenféle képpen hátrányos az akkura nézve is.[/I]"
1. Született mac-es, mindenki hülye, csak ő helikopter...
Csak egy nézőpont lehet igaz, mindenki más ostoba. Ha az apple hülyeséget mond vagy csinál, egyből a védelmére kel. Kiváló macjaheddeen.
2. Az asztali gépekben is kapcsolóüzemű táp van, akku viszont nincs.
3. Valahogy az asztali gépek is túlélik, nem?
4. Miért is hátrányos az akkura? Hő, töltési ciklusok, idő -- ezek közül melyikre van rosszabb hatással, mintha a gépben lenne? -
cucka
addikt
válasz
z akkumulátor mintegy nagyon nagy méretű puffer kondenzátor szerepel a rendszerben, azért, hogy stabil maradjon a tápellátás
Ok, érthető, ugyanakkor ezzel pont ugyanazt mondtad, mint amit már többen, hogy az Apple alulméretezte a géphez adott tápegységet. Normális méretű tápegységgel valószínüleg az áramellátás is stabil maradna, mint ahogy stabil marad a lakásban található összes elektronikai terméknél, amelyekben egyáltalán nincs akkumulátor, meg az összes többi notinál, amelyekhez nem dizájnerek tervezik a tápegységeket, hanem mérnökök.Egyébként meg Dell-ék oldották meg kreatívan, hogy ne vedd ki az akksit a gépből. A gép gumitalpai közül az egyik az akksin van, ha kiveszed, akkor billegni fog az egész.
(Latitude D620/630 gépeknél ilyen, más sorozatoknál nem tudom..)
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mobil flotta- ajánló keresés belépéshez
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Bundle topik
- Formula-1
- Autós kamerák
- Gaming notebook topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Azonnali mobilos kérdések órája
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Dell Latitude 7320: i5-1145G7/16GB /512GB SSD/13"3 FHD, Touch, Matt/Win11 Pro
- HP Chromebook 14a-na0099ng :Intel Celeron N4000/4GB/32GB eMMC/14"FHD/Chrome OS
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 1 TB M.2 NVMe SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Apple Watch SE 40mm 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest