Hirdetés
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
cucka
addikt
Ha valaki olyan vállakozó szellemű hogy tönkrevág egy Win-t annak a linux se lesz nagy kihívás...
Elvileg lehetséges, gyakorlatilag nem túl valószínű, az általad vázolt, hozzá nem értő felhasználót célzó támadások nem igen léteznek windows-on. Rendszergazdai jogosultságokkal minden rendszert tönkre lehet vágni szándékosan, ez ellen legfeljebb annyit lehet tenni, hogy arra kell törekedni, hogy a felhasználó csak indokolt esetben rendelkezzen rendszergazdai jogosultságokkal. Linuxban ez alap és a Microsoft-ék is felismerték ezt, az új Windows-okban meg van oldva.(#293) 5h4rK
Van egy kellemes erzesed, olyan mintha az egeszet te csinaltad volna es a tied lenne
Igen, elkaptad a lényegét a linuxos júzer experience-nek, szerintem ennek két oka van:
- Parancssor. Ugye a legtöbb program parancssorban (is) működik, mint ahogy a programozók által készített programok is ilyenek, hacsak nem kifejezett követelmény a GUI.
- A GUI esetlenségei. Nézd meg a Win vagy a MacOS GUI-ját, technikai szempontból nem különbözik sokban egy linuxos GUI-tól, viszont ott az érzés, hogy minden pixelre pontosan a helyén van, tökéletesen elrendezték, hibátlanok a betűtípusok, minden egységes és így tovább. Aki fejlesztett már GUI-s alkalmazást, az tudja, hogy ezt megvalósítani sokkal nehezebb, mint amilyennek elsőre tűnik. Persze ez technikailag nem jelent különbséget, ráadásul szubjektív az egész, de mondjuk a Win7 kinézete után nekem a 9.10-es Ubuntu a házilag barkácsolt érzést jelenti.Ha nem vagy programozo akkor az, hogy "open source" nem sokat segit rajtad, kulonben pedig csak a gondolat mar joleso, hogy ugy formalod a rendszered ahogy akarod.
Programozó vagyok, de számomra annyira nem jóleső gondolat, rendszer saját igényekre formálása szerintem nagyrészt időpocsékolás, ezért preferálom az olyan rendszereket, amelyek alapból jók, működőképesek és esetleg tetszetősek. Tehát ha mondjuk a filemegosztást szeretném beállítani, akkor egy 2 checkbox-ból és egy ok gombból álló megoldást sokkal jobban szeretek, mint mondjuk egy mindenre kiterjedő samba doksit, amit olvashatok napestig. (Tudom, most már elvileg linuxban is lehet normálisan fileokat megosztani, tehát ezért ne essetek a torkomnak, csak példa volt).
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 16 Pro 128GB gyári független kopott keret
- ACER F5-771G 17" full HD i5 7200U 16GB DDR4 RAM 1TB SSD GTX 950M
- Dell G15 5511 i7-11800H RTX 3050Ti 16 GB RAM 15,6" Full HD 120Hz
- Lenovo Legion Pro 5 Új RTX 5070 / i9-14900HX / 32GB DDR5 / 1TB NVMe
- Getac T800 G2 Rugged Tablet 8GB RAM, 128GB SSD + Dokkoló, Windows 11 Pro
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4494, 100% Akkumulátor
- iPhone 14 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)
- MacBook Air 13" M2 16gb ram/256gb ssd 27% Áfás (0357AB)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad L14 Gen 1 notebook - i5 10210U 16GB DDR4 512GB SSD Intel UHD GraphicsW11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest