- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- iPhone topik
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- VoLTE/VoWiFi
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lady.Croft
újonc
Sziasztok
Ezzel a progival ki tudom takarítania külső winchestereket, pendrive-okat is? Ha igen, hogyan? Mert én nem találtam
Köszi -
wolfman
veterán
Én most éppen futtatom a Smart Defrag programját, de érdekes jelenséget tapasztaltam.
Van 2 Samsung 1Tb-os vinyóm. ezek 5 partícióra vannak bontva(c,d,e,f,g - 3 az elsőn, 2 a másodikon). Elkezdtem töredezettségmentesíteni az F meghajtót, ami ugye a második meghajtón van, mégis baromira belassította a rendszerem pedig tudtommal nem kéne. Igaz picit kevés szabad hely van rajta. Lehet hogy átpakol másik partícióra dolgokat, mondjut a C-re ahol a Windows-om van?
-
k.zozo.
tag
Több hónapja használom a progit, szerintem a jelenlegi legjobb rendszerkarbantartó és optimalizáló.
Érdemes kipróbálni! -
Narxis
nagyúr
Megjelent a GameBooster 1.1. Volt egy komoly hiba amit javítottak, nevezetesen, hogy lokalizált Windows-oknál nem ismerte fel a háttérben futó folyamatokat, erről én nem tudtam mivel Win RC-n készítettem a tesztet ami ugye angol.
Az új verzió letölthető innen: Link
-
FMate
csendes tag
Apró bibi,hogy nekem nem engedi free-ben az optimalizálás módját váltani.Basic van és kész.
-
Narxis
nagyúr
válasz
tothjozsef #36 üzenetére
Ingyen van, töltsd le és meglátod. Egyébként megcsinálhatod azt is, hogy egy nagyon töredezett partícióra ráereszted a Smart Defrag-ot aztán Perfect Disk 10-el vagy Diskeeper-el leellenőrződ, mindkettő azt fogja írna, hogy a meghajtó kiváló állapotban van.
A Smart Defrag algoritmusa hasonló a Perfect Disk-hez, ugyanazon az elven rendezik a fájlokat, használati gyakoriság alapján, szerintem a Diskeeper is így csinálja de ebben nem vagyok biztos.
A Disktrix Ultimate Defrag programja viszont már mindent úgymond a meghajtó "szélére" pakol. Ez inkább kevés adat esetén hoz jelentős teljesítménynövekedést.
Funkciókban is rendelkezik a Smart Defrag azzal amivel fizetős társai, képes háttérben végezni a dolgát, meg lehet neki pontosan adni, hogy mikor induljon el és mikor álljon le, mekkora töredezettség esetén induljon el, milyen módon csinálj az autodefrag-ot stb.
Nem tudom milyen linket vársz, az alapszintű defragmentálást már évekkel ezelőtt is tudták az ingyenes változatok, Perfect Disk-ben annyi a plusz, hogy van egy beépített lemezkarbantartója meg duplikált fájlkeresője és szép a GUI-ja, Diskeeper-t pedig azzal reklámozzák, hogy SSD(HyperFast technológiának hívják) meghajtókra is fel van már készítve. Ja el is felejtettem. Az optimalizálást Perfect Disk-nél Smart Placement-nek hívják, az autodefragot Steahlt Patrol-nak, utóbbit Diskeeper-nél InvisiTasking-nak. Szóval a fizetősöknél még marketingeseket is alkalmaznak.
-
tothjozsef
aktív tag
"de még így is az egyik legjobb a piacon" - "könnyedén felveszi a versenyt fizetős társaival szemben is" - ezeket mire alapozod? ilyen állításokhoz egy-egy link nem lenne rossz, különben csak PR szagú.
-
Skyhigh
aktív tag
Nagyon jó cikk, igen hasznos programmal!
-
Narxis
nagyúr
Nem rossz az csak fukar. Én azért ajánlottam ezt a programot mert nekem, több gépen is segített egy hangyányit, kárt meg egyiken se csinált. (Mindegyik gépem 2 magos procival rendelkezik.)
Pl. én router mögül netezek, Vista tűzfallal, viszont G DATA antivirust használok ami köztudottan gépigényesebb az átlagnál, dupla motorral rendelkezik stb. Van TV-tuner kártyám, be van töltve a PVR2 szoftvere és egy rakás szolgáltatása a rendszerben. Szerinted szükségem van bármelyikre is amíg mondjuk leülök 1 órát Counter-Strike-ozni? Nincs szükségem egyikre se, ezért egy klikkel kikapcsolom őket, majd ha kijátszottam magam visszakapcsolom.
Elhiszem, hogy tele van a piac ilyen internet turbo, gameturbo és hasonló szarságokkal, én csak kiválasztottam azt ami talán ér is valamit. A P2P turbot csak azért csaptam hozzá mert ha már azt ígértem, hogy bemutatom az összes IObit szoftvert akkor be is mutatom. Aki használja használja, aki nem az nem.
-
Hunter2
addikt
"nálam annyit sikerült elérni, hogy torrentezés közben is tudok böngészni, valószínűleg a Microsoft biztonsági TCP korlátozását kapcsolja ki."
Ez nálad milyen rendszer alatt jelentkezett?
-
Narxis
nagyúr
A 2-4 magos cpu-k kora még egy kicsit odébb van, kis hazánkban biztos, de még nyugatabbra is max. 2 mag elterjedt.
Itt egy megbízható felmérés a játékosok hardveres/szoftveres ellátottságáról: Steam hardware survey
2009 áprilisi
Amúgy nem rég volt egy kötetlen beszélgetés Budai Péter és a Microsoft Magyarország szervezésével már nem is tudom hol, lehetett kritikákat is mondani akár a Vista-ról, akár a Win 7-ről. Itt mondta el az egyik Microsoft fejlesztő, sajnos a nevére nem emlékszem, hogy a Vista kezdeti stádiumában még azt gondolták, hogy nem a magok száma lesz a meghatározó hanem a CPU frekvenciája... talán techneten kint is van ennek a beszélgetésnek a tartalma, de lehet indexen olvastam, már nem emlékszem.
-
Narxis
nagyúr
Az ilyen embereknek nincs szükségük semmilyen programra, hogy kifejtsék magvas gondolataikat, az ilyen emberek mondják 5 perc használat után, hogy sz.r a Vista vagy sz.r a Win 7 vagy sz.r a Windows....
Majd írni fogok erről a témáról is, idézve pár hozzászólást, persze az már személyes részbe megy itt a logout-on..
-
8zabi
őstag
az összes ram "optimalizáló" parasztvakítás, kb az összes annyit csinál, hogy lefoglal magának rengeteg ram-ot, igy a windowst a disk cache kiürítésére kényszeríti
ettől lesz több szabad ramunk, a vinyó meg teker utána percekig, hogy magához térjen a rendszerGameBooster
manapság, a 2-4 magos cpu-k korában kinek van szüksége arra, hogy egy program letiltson ~10 szolgáltatást?
P2PTurbo
ebben legfeljebb a max half-open tcp connections ér valamit, a többi etetés -
Badman 4ever
őstag
Már jó ideje ezt használom remek program és az írás is az.
-
malwy
senior tag
Gamebooster
Letölt->telepít->futtat->switch to game mode-->megnyit egy ablakot-->kékhalál.
Vista64bit. -
Viktor77
titán
Gamebooster?
P2P turbo?
Az írás címe lehetne: "Íme egy program amivel szétcseszhetjük a windowsunkat, aztán szídhatjuk a fórumon, hogy milyen szar".
-
zozoo83
tag
Én kipróbáltam már ezt a programot nekem nem jók a tapasztalataim róla.
Nekem nem működött utána pár dolog a gépemen. Kilépéskor mindig hibaüzi, a levédett mappámat nem értem el még rendszergazda jelszóval sem, tönkre vágta a gyors felhasználóváltást, meg mért tiltja le a fájl és nyomtatómegosztást?? Nekem az kell! -
^Clown
addikt
Már jó ideje az ASC-t használom, és mindenkinek nagyon tudom ajánlani. A CCleaner sem volt rossz, amit előtte használtam, de ez más dimenzió. Sokat tud a program, mégis egyszerű használni. És a legfontosabb: soha semmilyen galibát nem okozott a gépen (Vista alatt).
Külön meglepetés, hogy Win 7 alatt is megy, erről nem is tudtam
-
lorenzen
aktív tag
Nem. a RAM optimalizálás csak egy dolog.
Nem is az optimalizálás folyamatával van a bajom, csak akkor van haszna, ha egy program futásához nincs elegendő szabad memória. De előbb-utóbb visszavándorolnak a folyamatok a fizikai memóriába. 1.5 GB-nál, már kevés program van, amihez +szabad memória kell. (A mutatott értékek között van némi ellentmondás.
A meg nem talált kártevő törlésének jelentése ingatta meg a bizalmat. A Microsoft-nál, és két magyar fórumon jártam, amiből az egyik a logout. Egyiket sem tartom kártevőterjesztő helynek.
A gép tűzfal mögött van, tehát kívülről nehéz elérni.
Holnap még nyúzom egy kicsit. -
Narxis
nagyúr
Igazából a képek készültek csak a Free verzióról, viszont a bemutatómban már teljes értékű rogramként beszéltem róla. Be akartam mutatni minden funkcióját, de tudom, hogy a "nép" az ingyenes megoldásokat szereti, ezt néhányan a tudtomra adták előző blogolásomnál, a Vista/XP Manager-nél...
Sajnos itt is meg van az a turpisság, hogy az ingyenes verzió amolyan vevőcsalogató és a teljes arzenál csak a PRO verzióban található meg.
-
Narxis
nagyúr
Nem tudom ismered-e raymond.cc blogot, szokott teljesen ingyen liszenszeket osztogatni(nem warez!!!) valamilyen megállapodás keretében a cégekkel és csak korlátozott ideig. Én is akkor ismertem meg ezt a progit amikor osztogatta a PRO liszenszeket, sajnos nem rég járt le, de figyelni kell, a népszerű termékekhez újra és újra ad.
lorenzen: most a RAM optimalizáló program miatt sz.r az egész? Windows 7-et egyenlőre annyira támogatja, hogy nem tesz kárt a rendszerben, másrészt ezt a RAM optimalizálást inkább XP-n és 1GB RAM alatt ajánlom, egyébként be kéne kapcsolni a Smart Free-t és az Automatikus felszabadítást aztán elindítani, letenni tálcára és hagyni neki egy kis időt. Vistan és 7-esen a Superfetch bekavarhat. Ebben nem vagyok biztos, lévén, hogy nekem 4GB RAM-om van, soha nem használom. Régi 1GB-os XP-s gépemen használtam, ott egy kicsit segített, pl. Firefox gyorsabban indult, de lehet placebo hatás, nem tudom. Azt viszont tudom, hogy nem a RAM optimalizáló a program fő erőssége.
-
Hát az ingyenes verziót most én is a cikk hatására felraktam, de ha nem pro a drága, akkor nem igazán tud sokmindent.
Amit említettél hogy rendszer optimalizálás, pc optimalizálás, na ott alapból csak a basic-et tudja, ami kb abban merül ki, hogy a windows xp amúgy is kevésbé látványos GUI-ját egy picit még tovább butítja.
Szóval a PRO verzió biztos frankó, de így nem az igazi.
Azért köszi a bemutatót, mérlegelem hogy szeretnék-e fizetni ennyit ilyesmiért -
Szkipi
tag
Szép, részletes írás.
A progikat pedig csak ajánlani tudom, én már nagyon régóta használom az Advanced SystemCare (anno WindowsCare) és a Smart Defrag-ot, eddig csak pozitív tapasztalattal. -
-XadAnuX+
őstag
Nagyon gratulálok a cikkhez!
Én is ezt használom már nagyon régen, jó pár hasonló progit kipróbáltam de nekem magasan ez jött be a legjobban.
PRO verzió nagyon jó!
Még egyszer köszi a cikket!Üdv!
-
Narxis
nagyúr
válasz
HUNNIA1920 #9 üzenetére
Régen én is szerettem, de szerintem nem a legjobb választás.
-nincs teljes körű 64bites támogatás, pl. a Process Explorer nem működik 64bit alatt
-beépítettek egy AntiSpy modult ami jó is lenne ha nem csak azzal foglalkozna, hogy minden Microsoft felé irányuló kommunikációt letilt, mert, hogy "kémkednek"
-defaulton végig nézi az összes meghajtót, ezt én nagyon rossz dolognak tartom mert könnyen törölhet olyan fájlokat is ami nem "szemét", persze be lehet utána állítani, hogy csak a rendszermeghajtót vizsgálja, de lehet akkor már késő...
-a registry cleanere nem a legjobb szerintem, összehasonlítottam, külön-külön lefuttattam ugyanazon a gépen, a WinOptimizer 6.23 talált 58 hibás bejegyzést míg az ASC 3.3.1 528-at. Eleve abból kell kiindulni, hogy egyik registry tisztító se tudja megtalálni az összes hibás bejegyzést, szóval az 58 még akkor is sovány eredmény ha úgy programozták, hogy a lehető legóvatosabban dolgozzon. -
HUNNIA1920
őstag
Én ajánlanám még az Ashampoo WinOptimizer progit is. Az is egy tisztességesen megírt program és MAGYARUL is tud.
Ezt csak azért írtam le, mert a fent tesztelt progi ingyenes verziója nem sok mindenre jó, azon kívül hogy foglalja a helyet a gépen. A teljes verzió viszont tényleg jó lehet.
Ja a WinOptimizer se ingyenes, ez jobb tudni, viszont a próba verzió, ha jól tudom 1 hónapig használható. -
momo2828
tag
Köszi, tényleg jó kis progik, win 7 alatt is működnek
-
Geffry
aktív tag
Nagyon jó! Már rég akartam valami jó kis ingyenes takarítócuccot.
Mióta a win 7-et kóstolgatom, nem tudom használni a régi autoshutdown progim... ebben meg még az is van
Many thx
-
Dany007
veterán
Teccetős kis progi!
Igaz még csak a bevezetőt olvastam el, meg átlapoztam, de szerintem egy ilyen progihoz kéne csinálni egy kis tesztet.
Láttam h van ilyen játék optimalizálási funkció. Tehát sz.tem érdemes lenne lefuttatni pár tesztet előtte és utána is, hogy kiderüljön mennyit is ér. -
Narxis
nagyúr
Köszönöm a visszajelzéseket!
Többször átolvastam, de maradhatott helyesírási hiba. Jelezhetitek itt is vagy privátban!
-
Móci
addikt
Jó írás lett, na meg a program sem tűnik rossznak, lehet, hogy majd kipróbálom.
-
törölt tag
Hasznos cikk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest