- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bendeboy
csendes tag
Sziasztok!
Látom már egy ideje alig érkezett új hozzászólás.. hmm..
Na mindegy remélem azért valaki még be be néz
Nos! Rendszeresen olvasgattam a hozzászólásokat de nem emlékszem hogy foglalkoztunk volna az ASPIRE ek infrájával, ill. távkapcsolójával.
Nekem egy 5720z-m van, aminek az elején van egy IR port, még soha nem láttam volna hogy működne. De több mint valószínű hogy az a távirányításhoz készült infra érzékelő lapul mögötte (remélem).
A ti segítségeteket kérem aki ebben tájékozottabb, hogyan lehet működésre bírni ill. egy univerzális távirányítóval esetleg működne? Nem kellene valami program hozzá, driver, stb.. vmi???Ötleteket tippeket segítségeteket örömmel várom
-
Bendeboy
csendes tag
Biost nem nagyon frissítettem még, és le voltam maradva a régi módszereknél, mikor még jumperezgetni kellett hihi
idöközben látom sokat fejlődtünk,meg is lepödtem hogy az egész már csak egy duplakatt, és kész. Kicsit túlkomplikáltam magamban
De értékelem a segíteni akarást! Köszönömui: igazából nálam nem vettem azóta észre semmit, szal a hőfok is stabil 50°, ez már magas?? Vagy mi minősül magas hőfoknak, ami miatt már aggódni kellene?
-
Bendeboy
csendes tag
Úúú.. ha már itt járok!
Srácok valaki letudná vezetni hogyan kell BIOST frissíteni 5720z-n???
1éves a koma azóta nem volt Bios frissítésem
A segítőknek előre is köszi! -
Bendeboy
csendes tag
válasz
nem.adri #379 üzenetére
Szia,
még mielőtt kérsz/találsz hozzá drivert jó lenne tisztázni milyen Op.rendszerre kellene DE!
előtte chekkold le h. a notidban tutira vannak ezek a hardverek???
Mivel úgy tudom az 5720z-nek nincs
beépített bluetoothja se tv tunnerkarija.
Bluetooth kapcsolgató gombja van.. lehet ez téveszt meg.
Pakolj fel egy Everest-et a gépre ő majd megmutatja mid vanDe az eszközkezelő is 'visít' ha valaminek nincs drivere és csak van a gépen
Sok sikert! Remélem én tévedek és nem keserítettelek el..
Drivereket itt találsz
Vistára! -
Bendeboy
csendes tag
válasz
totya694 #361 üzenetére
Lassan már ritkaság számba mennek az Xp driverek is főleg olyan gépeken amiket már kifejezetten Vistára építettek...
Sokat keresgéltem anno én is megfelelő driverek után, de ugyan ez volt a gondom, lehet megy vele, de nem hozza a várva várt teljesítményt. Sőt instabillá válik az egész szakramentum.
De pár sorral ezek előtt volt pár "nagyon ügyes gyerek" akik mindenre megtalálták a gyógyírt a (Gugli) barátjuk segítségével
Náluk próbálkoznék még. Biztosan nagyon segítőkészek lesznek
De én ajánlanám a direkt e-mailt az Acernek, próba cseresznye.
Sok sikert!Ui: lehet könnyebb lenne rábeszélni a géptulajt a Vistára sztem, mint megtalálni a drivert.
-
Bendeboy
csendes tag
kezdjetek el visszalapozgatni ill. olvasgatni pár hozzászólással ezelőtt volt róla szó..
Mindenre megtaláljátok a választ... hang pattogásra, videokari memóriára stb..
Jó olvasgatást!ui: az enyém 1 1/2honap múlva ünnepli 1 szülinapját.. naggyon zsír a drága!!! (kopp-kopp)
-
Bendeboy
csendes tag
az utolsó hozzászólásodban lévő memóriatípusa támogatott az Everest szerint.
A mem.modult külföldön vettem de nagy valószínűleg odahaza is kapsz, hasonló áron.
A memória behelyezése kicsit nehézkes mivel csavaros a hátlap. A kicsavarás után sem lehet simán kivenni mivel kis pöckök tartják.
Nekem előttem beszerelték a szervizesek ahol vettem, és rögtön tesztelni is tudtam.
(Vidd magaddal a gépet, nem bonyolultés ez a legjobb garancia, hogy működni is fog)
Hogy a videókari teljesítménye mi, azt nem tudom ahoz egy tesztprogi kellene.
De max. 356MB-t tud 2Gb DDR-el szal. nem játékokra való.
pl. C&C 3 Tiberium Wars szaggat. C&C Generals (ami már nem egy mai darab) is lassan fut. -
Bendeboy
csendes tag
-
Bendeboy
csendes tag
nem akarlak elkeseríteni, de ha megnézed a hangkari tulajdonságait akkor világosan írja, hogy az 5.1 dolby digital live hangzás csak szimulált.
Szal. szoftveresen van megoldva.
Az enyémen így néz ki.nekem egy 5720z-m van, bővített 1G-vel. (szal. összesen 2G
) Nagyon faszán fut a Vista (1G vel is türhető volt) semmi gond, tökéletesen megvagyok vele elégedve. (kopp-kopp-kopp)
Kipróbáltam persze az Xp-t is de komoly driveres gondokba ütköztem.
Ez a típus már Vista ready! Az Acer support röviden megírta: "Xp drivers not supported!"Már a hangkari recsegése is megszűnt ami az elején gondokat okozott a legtöbb Aspire használónak. (megoldás rá: lapozz vissza a fórumban
Jó kis gép ez, csak szeretni kell. : -
Bendeboy
csendes tag
.. ez most egy elég komoly kérdés
itt a válasz: A Hibernálás funkció az asztal pillanatképét menti az összes megnyitott fájllal és dokumentummal együtt, majd leállítja a számítógépet. Amikor ismét bekapcsolja a számítógépet, az asztalon lévő fájlok és dokumentumok pontosan ugyanúgy lesznek megnyitva, ahogyan hagyta őket.
Fogadjunk Vistát használsz!?
Mivel a Vista Start menü leállító gombja alapértelmezettben csupán hibernálja a számítógépet. (át lehet állítani) -
Bendeboy
csendes tag
Szia, soraidból azt vettem ki, hogy wi-fi zel (magyarán vezeték nélküli Net kapcsolatod van)
Gondolom Vistát használsz te is?
a géped típusa azonos az enyémmel..
először is ellenőrizd le:
- acer Empower Management alkalmazás telepitve van e (azon belül is ki/be kapcsol6ó)
-energia gazdálkodás beállításánál nézd meg a Vezeték nélküli csatoló beállítását és állitsd nagyobb telljesítményre (Vez.pult > Energia gazd. lehetőségek)egyenlőre ennyi, remélem jutsz vele vmire...
a wifi adaptert manuálisan is be/ki kapcsolhatod a bekapcsoló gomb alatti vékony gom
bok közül a baloldalival (kis parabola antenna ikonja vanés ha müködik narancssárgán villog )
Sok sikert -
Bendeboy
csendes tag
-
Bendeboy
csendes tag
Van valami tippetek hol tudnék ócsón 5720Z-be + 1Gb RAM modult venni?
Ugy érzem 2G-vel jobban peregne...
Ill. én is betudnám szerelni? Vagy ezesetben ugrana a gari? szerintetek?
Ki csinált már ilyet? -
Bendeboy
csendes tag
Szevasztok!
aspire 5720z használók figyelem!
Következő észrevételem lenne a notimmal.
3hete még egy Xp futott a gépemen ami az Intel GraphicsMedia acc.X3100as videokarim memóriáját 350Mb felettinek látta.
Azóta lekerült az Xp és a Vista, Ultimate verzióját használom.
Na most ez a rendszer csak 250mb-ot lát ugyanazon karinál.
Hallottam valami olyasmit, hogy a karinak dinamikus memóriája van.Hogy lehet rábírni a maximum kihasználtságra?
Bárki ha tud segíteni előre is köszönöm.
Ja! és 1etértek Joepapával, szerintem is butított a Bios setup.. ez túl kevésnek tünik.Ui:
Hangrecsegés problémával küszködőknek tudom ajánlani a hangkari processzor sebességének max.ra állítását (Szükséges alkalmazások: Empowering framework - acer ePower management ill. eSettings managementet.. ezekkel kalibrálható)(továbbá az eszk.kez > merevlemez > tulajdonságok > házirendek > Írási gyorsító tár-jobb telljesítmény engedélyezését.) nekem megoldotta. "kopp-kopp"
sok sikert.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest