Új hozzászólás Aktív témák
-
oO7
őstag
válasz
#40553216 #388 üzenetére
inkább leegyszerűsíteném a dolgomat és idézném önmagam:
"igazából bármiféle következtetést majd január elején a Q4-es jelentésekből fogunk tudni levonni"...amúgy kíváncsi lennék, hogy neked mi érdeked fűződik ahhoz, hogy bebizonyítsd, hogy a Win8 nem jó meg nem lesz sikeres meg hasonlók? értjük, hogy nem tetszik neked a Win8, felfogtuk, többször is, de minek kell ezzel a sok marhasággal telehányni az összes Win8-as topikot? jössz itt az azonos időszakra vetített Win7 telepítésszámmal meg a WP7 részesedésével... hol relevánsak azok a Win8 szempontjából?
-
oO7
őstag
válasz
#40553216 #385 üzenetére
4 millió csak az upgrade-elők száma, emellett még van csak Surface fronton egy pár millió felhasználó, meg megjelent legalább 50 új konkrét Windows 8-as gép mindenféle formfactorban, amik feltehetően szintén nem maradtak (vagy fognak maradni) az eladókra... de igazából bármiféle következtetést majd január elején a Q4-es jelentésekből fogunk tudni levonni...
"biztos én és "mondjuk még 1000 ember" hányta tele a netet a fröcsögéseivel. A 4 millió meg csak az előszele a 4 milliárdnak. Valóban, sokkal hihetőbb, sőt, megalapozottabb a te állításod"
lényegében amúgy ez tényleg így van... az IT fórumokon elégedetlenkedők száma az összes felhasználóhoz képest eltörpül... -
oO7
őstag
a gombok az appbar-on azért vannak a képernyő két oldalára rendezve, mert azt lehet kényelmesen elérni az ujjaiddal (ha egy táblagépet tartassz a kezedben)...
képek pedig nemtudom miért nem jelennek meg nálad, nálam tökéletesen működik minden... össze vannak linkelve a megfelelő accountok? mert szerintem a linkelést nem szinkronizálja át telefonról... még... gondolom WP8-al már kicsit akadásmentesebb lesz az együttműködés -
oO7
őstag
válasz
#40553216 #291 üzenetére
éééés sikerült linkelned egy 3rd party programot ami mellesleg valami trial szerencsétlenség... maradjunk annyiban, hogy out-of-the-box nem lehet jó?
(#294) Polllen: rákerestem, hogy "desktop with lots of icons" és hirtelen ezt találtam... kicsit talán túlzás, bár igazából, hogyha olyan képet linkeltem volna ahol a régi jó kékes-zöldes háttér előtt van normál méretben 100 ikon kiszórva a desktopra, az sem lett volna sokkal jobb
IE-ben meg van lehetőség egy oldalt kedvencek közé menteni vagy a startképernyőre kitűzni... ezt egyszer így sikerült megoldanom és azóta meg lusta voltam átvezetni a kedvencek közé
-
oO7
őstag
-
oO7
őstag
"nem kell sarkítani, attól még a tény tény marad"
ez nem tény, ez a te véleményed, amit mellesleg konkrétan te magad meg is cáfolsz a zárójeles részben...nem tudom, hogy mennyibe kerültek eddig az ilyen upgrade akciók, én csak annyit mondtam, hogy voltak és, hogy ez nem újdonság...
"nekem senki ne magyarázza már meg, hogy egy 1920x1080as desktopon elérhető ikonoknál gyorsabban elérhető a scrollozandó, esetleg 6000x1080nyi csempe"
pedig ez így van... eleve elég valószínűtlennek tartom, hogy desktopra akár tizede annyi ikont kipakolna valaki, mint amennyi csempét kitűz a startképernyőre, de figyelembevéve a felfedezhetőséget (desktopon a hátter az valami kép, startképernyőn pedig egyszínű felület; desktopon az ikonok háttere átlátszó, startképernyőn az csempéknek többnyire egyedi színe van és valami egyszerű szimbolikus ikonja, amiből szintén könnyebben megtalálható a keresett program, mint valami csilli-villi 3D hatású árnyékotvető, tükröződő ikonból), és akkor még hozzá lehet venni a listához, hogy a csempék csoportosíthatóak, illetve alapvetően a nagyobb méret miatt könnyebben eltalálhatóak... szóval röviden tömörn, EZ tényleg tény, hogy a startképernyőn lévő programokat könnyebb megtalálni/elérni, mint a desktopon lévőket..."ráaásul a desktop képernyők nem 7-10 colosak, hanem 20-24+, amin a 72-es betümérettel odahányt feliratok nemcsak feleslegesek, de bénán is néznek ki + kevés infót tudnak közölni"
nemtudom láttál e már Windows 8-at valaha is működés közben, de megsúgom ez a gondolatmeneted megint nagyon sántít... 1920x1080-as felbontáson nem azt látod felnagyítva, amit az emberek egy tableten látnának, hanem értelemszerűen a felbontásnak megfelelően lényegesen több tartalmat, és nem, nincsenek 72-es betűmérettel odahányt feliratok egyetlen alkalmazásban sem..."eleve, szerintem a desktopos metrot a juzerek 0%-a fogja kb tapicskolva használni, egérrel szívás, ergo mi marad?"
ha kicsit jobban megfigyeled, akkor észreveheted, hogy az új Windows 8-as gépek (ultrabookok, notebookok, desktop gépek, all-in-one gépek) lényegében mind érintőképernyővel érkezik, és a már meglévő notebookok touchpad-jához is adogatják ki a drivereket, hogy támogasság a spéci win8-as gesture-öket (a szélről behúzott ujjas mutatványokat)... egérrel sem szívás egyáltalán, én most tervezek beszerezni valami touch-mouse -t akár Logitech-et, akár Microsoft-ot, mert azoknál szintén megvannak ezek a jópofa gesture-ök, de amúgy egy 32"-os FullHD monitoron, egy Logitech G5-el nem érzem, hogy egy pillanatig kényelmetlen lenne a felület kezelése, sőt jellemzően inkább akkor kezdek megzavarodni, amikor vissza kell lépnem desktopra... -
oO7
őstag
igen és ha annyira biztos lenne a dolgában, akkor a Windows telepítő alapértelmezetten Ubuntut telepítene...
az upgrade akció pedig minden nagy verziószámváltáskor megvan, és csak limitált ideig (jelen esetben talán januárig?) tart...egyszerűen felfogni nem tudom, hogy ha valami nem tetszik valakinek, akkor azt miért veszi meg és használja mégis, hogy aztán meg jöjjön morogni a fórumra, hogy "pfffuj így szar, úgy szar, meg hulladék meg használhatatlan, meg ha csempéket akarok, kimegyek a fürdőszobába"...
a Win7 még jó sokáig támogatott lesz, cégeknél sem kell félni, hogy sokan ráugranának egy 0 napos szoftverre, senki nem kényszerít...ez egy vadonatúj rendszer, az eddigi legnagyobb változás az ms életében, és jó lenne felfogni, hogy ez nem egy Windows 7 SP1... nevezhették volna máshogy, vagy indíthattak volna valami új verziószámozást az új generációs Windows-oknak (mint ahogy pl az OSX-ben az X a 10-es főverziószámot jelenti)... minek veszel új szoftvert ha aztán azt várod el tőle, hogy úgy működjön mint a régi? ha meg nincs látványos változás akkor meg azért megy a rinyálás, hogy "hát ezt aztán odaadhatták volna egy SP-ként is, mocskos pénzéhes banda"... bezony, ez ment a Vista-7 váltásnál...
fel kéne fogni, hogy ez nem csak valami skin, vagy valami opcionális kiegészítő, mint a Media Center... EZ (a metro felület, a metro appok) az új Windows és pont, hogy a desktop van az opcionális kiegészítő szerepben gyakorlatilag visszafelekompatibilitási rétegként, ha valaki minden áron valami "régi" programot akar futtatni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen TV-t vegyek?
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest