- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vinibali
őstag
-
PandaMonium
őstag
Igen, ezekkel tisztában vagyok, csak az a gond, hogy pl. AMD driverekből már most is van nyílt forráskódú és közelében sem jár stabilitásban és teljesítményben a hivatalos zárt drivernek. Legalább is ez volt a helyzet mikor legutóbb linuxal foglalkoztam egy AMD HD7870 XT-n, azóta persze lehet, hogy változtak a dolgok.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Minden gyártó magasról leszarja valamilyen módon a Linux tábort. Az NVIDIA nem segíti a nyílt driverprojekteket, ezért sok linuxos utálja őket. Az Intel segíti a nyílt driverprojekteket, de nem ad gyári támogatást ezért linuxos utálja őket. Az AMD segíti is a nyílt driverprojekteket és adnak is gyári támogatást, de mindkettőre csak félgőzzel figyelnek ezért linuxos utálja őket. A helyzet az, hogy minden cég a saját érdekeire rendezkedett be, és eközben a Khronos nem elég kemény ahhoz, hogy a háttérbe szoríttassa a cégérdekeket.
Ami közös ezekben a cégekben, hogy mindannyian tesznek rá, hogy ki mit gondol és arra is, hogy Linuxszal mi lesz konzumer szinten.(#53) Jack@l: A Windows nem azokat a drivereket kapja. Ott beépítenek FirePróhoz való rutinokat is.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Kevés játék támogat OpenGL-t. Az egész API láthatóan egy nagy átláthatatlan kódhalmaz.
Az API-n a driver újraírása nem javít. A core profile-ra gyors lett a driverük, de ennyi. Persze írtak jobb kiterjesztéseket, amelyek már szabványosak és amelyekre a GDC-s modern OpenGL előadások is épültek, de igazából ezek sem érték el a hatást.
A kérdés az, hogy meddig éri meg foltozgatni? A piac resetet akar. Innen pedig egy üzlet az egész, hogy minél tovább húzódik a reset annál többen fogják a Mantle-t választani. Lehet, hogy Graham odateszi magát amennyire tudja, de a vezetőségben meg felmerül, hogy miért is kellene ezt támogatni, amikor pont a mostani gondok viszik hozzájuk a fejlesztőket. Mafiamódszer? Valahol az, de amíg működik nem érdekli őket. -
Jack@l
veterán
-
PandaMonium
őstag
Haha, ezen jót röhögtem, köszi.
Egyetértek a cikkel (bár igazából csak átfutottam rajta, holnap alaposabban átolvasom), túl fragmentált az OpenGL jelen pillanatban (mondom ezt úgy, hogy naponta fejlesztek vele), nagyon sokan ragaszkodnak a legacy cuccokhoz ami egyértelműen visszatartja a fejlődést, már rég megmondták, manapság már a state machine dolog nem a legjobb megoldás, gyenge dokumentáció (legalább is ami a 3.1+t illeti, legacy tutorialokból annyi van mint a fene), kevés debugolási lehetőség (már a glGetError() -on túl
), ami van az is pedig elég vicc szinten van a Direct3D megfelelőkkel szemben. AMD-ékről rég tudjuk, hogy nem tudnak OGL drivert írni, az Intelt már meg sem említem, azt viszont furcsálom, hogy állítólag az NVidia sok helyen eltérne az OpenGL specifikációtól, nekem nem ez a tapasztalatom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Synology NAS
- Napelem
- OLED monitor topik
- EAFC 25
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- További aktív témák...
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest