Új hozzászólás Aktív témák
-
wxppro
aktív tag
Az én asztalomnál a por miatt van fent a desktop, lent is van egy ugyanilyen tartórész, de ott 3x annyi port szed össze a ház a szűrőbetétek ellenére. Sajnos így a cd-k a polcra szorultak, pedig a tartón, ahol most a gép van, frankó rések sorakoznak egymás után cd-tokokra méretezve. Szóval valamit valamiért, ez is a kis hely átka...
Tudom, most az fog jönni, ha laposom lenne ugyanezen az asztalon, akkor oda tudnám rakni a desktop helyére a cd-lemezeket... -
wxppro
aktív tag
Oké, ez is egy szempont és elfogadható, legalábbis részemről. Mondjuk nekem így desktoppal is a lehető legkisebb asztalom van, szóval tényleg nem nyernék helyet egy lapossal.
Azért indulok ki abból, hogy ugyanakkora tárolóra helyezném a fix notit, mert hiába kicsi maga a gép, a perifériák ugyanakkorák lennének. Nyomtató, hifi, egy csomó lemez, stb., ezeket nem tudom lezsugorítani.(#148) mdk01, okés, a szerzői jogok átruházva...
Szerintem mehet a három sor, nekem régebben négy volt, és akkor szóltak, meg lecsíptek belőle egyet. Meg ha jól tudom (éppen miattam) limitálták is az aláírás hosszát, így a rendszer nem enged többet beírni, de próbáld ki...
(#150) kovgab ezt én is így látom, ha nem fix helye van, hanem tényleg helyhiány miatt vették, akkor aláírom a létjogosultságát...
-
mdk01
addikt
Az asztalon akkor is kell egy 1méter átmérőjű félkör alakú hely hogy normálisan elférjél rajta attól független hogy most monitort egeret bill.t tartasz rajta vagy csak egy notit. Az asztal alatt a gép meg akárhol elfér azt oda rakod ahol hely van.
Na mind1 végülis az tény hogy a noti helytakarékosabb de nem annyival mint amennyivel kevesebb a térfogata, egy komplett PC térfogatával összehasonlítva. -
wxppro
aktív tag
Azta. Gondolkodni még tudok, már bocs, azért írtam azt, amit.
Igen, a kiegészítőkkel együtt ugyanannyi helyet foglal, ha asztaliként használod. Mert az asztali gép attól az, hogy fix helyen van, tehát kell neki egy asztal, vagy egy hely, ahonnan nem pakolgatod el állandóan, mert macerás. És ha már ez a hely illetve az asztal funkciója, akkor olyan mindegy, hogy egy notebook, egy asztali gép, vagy egy zsebszámológép van rajta. Effektíve ezeknek a készülékeknek egymástól eltérő nagyságú a helyigénye, de ha egy olyan helyen használod, ami direkt erre a célra van, és képes mindegyik készülék elhelyezésére, akkor nem ugyanakkora helyet foglalsz el a lakásból erre a célra? Dehogynem. Egy számítógépasztal nem lesz attól kisebb, hogy notebook-ot teszel rá, és nem lesz nagyobb sem, ha asztali gépet. A hangsúly a használat módján van, nem a gépek méretén.
Azt hittem világos, mire gondolok.
Feltételezem, ha Te mondjuk laptopot teszel egy számítógép asztalra, valószínűleg az asztali gép üresen maradt helyén nem fogsz bögréket tárolni, vagy más, oda nem való dolgot.
Ha minden használatkor előszeded, majd elpakolod, akkor máris valóra válik és értelmet nyer az ok, amiért laposod van, és nem hagyományos géped. Ha soha nem mozdítod el a helyéről, és rá van dugva mindenféle kiegészítő, amit egy asztalira szoktak, akkor asztaliként használod, és azért nem mozdítod el, mert az a hely azért van, ergo egy asztali géppel is megoldható lenne. Vagyis, hiába kicsi és kompakt a géped, a használat módja miatt ugyanakkora helyet foglal, mint egy asztali. -
wxppro
aktív tag
Ez nekem nem szempont, sőt, ha mondjuk ilyen megfontolásból van laposod, akkor szinte nem nyersz semmit.
Van egy sarok nekem a lakásban, ami az asztali gép miatt van. Ott van minden, ami kellhet, cd-lemezek, nyomtató, külső eszközök, hangcucc, stb. Ha a laposodat asztaliként használod, akkor ezek a dolgok ahhoz is kellenek, ergo a "kis helyen elfér"-dolognak semmi értelme... -
Depression
veterán
Ezt már eljátszották egy párszor itt a fórumozók, hogy egy vásárlásokkal foglalkozó jóslatot a használattal keverik össze. Szinte mindenkinek van otthon PC-je, és ez a kimuatás egyáltalán nem arról szól, hogy lecserélik a PC-t valami másra, hanem arról, hogy inkább nem a gépet fejlesztik, hanem vesznek mellé egy tabletet is.
wxppro: irígylem az álomvilágodat. Bár kisgyerekként is inkább lementem a parkba, és ott olvastam a könyveket, semmint otthon begubózva. Most meg netet olvasok szintúgy, nekem az internet tartalma egyáltalán nem függ össze egy számítógéppel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest