Hirdetés
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bloksma
aktív tag
Helyes. A mesterséges intelligenciában területén is rengeteg módszer a természetből veszi az ötleteket (genetikus algoritmusok, particle swarm, bees, szimulált hűtés, stb)
-
vinibali
őstag
na ez nagyon jó, főleg ha a kutatás eredménye nem csak egy PhD dolgozat marad!!! amelyik gyártó kicsit innovatív és van esze megpróbálja implementálni vagy legalább tesztelni az eredményt!
-
Már látom magam előtt amint megrázom a telomat és a szentjánosbogarak elkezdik a háttér világítást

-
balazs1022
őstag
Sőt ha annyira fogyasztásról szól minden, még azt is eltudom képzelni, hogy ha "makro" modba kapcsolunk akkor is a LED-et használja fotózásra.
Másik: Meg ha kisebb telefonokba is belefért ez a technológia akkor ezekbe a nagy tepsikbe is bele kell h férjen. Elvégre csak a kijelzőjük nőtt, és az alaplapjuk meg azokon minden más kisebb lett, sztem..
-
Peterson_
addikt
válasz
balazs1022
üzenetére
Erre mondjuk már én is gondoltam, szerintem kivitelezhető is lenne.
-
Cannabis7
senior tag
gyári adatok szerint egy 50w-os led reflektor felér egyy 500w-os halogénnal, méghozzáadjuk ezt az 50%-ot akkor 750, még csiszolnak ezen egy kicsit, meg kitalálnak még vmit és máris elég elképszető fogyasztáással kihozzák a jó kis reflektort

nyxilván a 10w= 1 kw kicsit túlzás volt azért a részeről

-
ngabor2
nagyúr
válasz
Cannabis7
üzenetére
a halogén reflektorok legjava is 20lm/W-ra képes. egy xenon HID lámpa kb. 80 lm/W-tal világít. modernebb fehér power ledek már elérik, sőt, meghaladják a 100lm/W-ot. ha ezekhez adunk még 50%-ot, akkor az már 150lm/W. tehát egy 8-10x-es energiamegtakarítás simán benne van. szép lassan leáldozóban van az izzószálas technika.
-
Cannabis7
senior tag
remek, lassan jöhetnek az 5-10 W-s reflektorok, amik verik a kW-s halogén reflektorokat

-
ngabor2
nagyúr
válasz
balazs1022
üzenetére
szép és jó a xenon, oda, ahova az kell. de ahol a kifejezetten kis fogyasztás melletti nagy fényerő szükséges, oda inkább egy ledet tennék. ahol mindenek előtti a nagy fényerő, lehetőleg olcsón, oda már mehetnek a HID lámpák, ahol az ár se számít annyira, oda meg a kén-plazma.
ráadásul józan paraszti ész szerint nem hinném, hogy csakis és kizárólag a ledeknél jöhet be ez a redőzött csomagoldás, hisz a többi fényforrásnál is van visszaverődés miatti veszteség. arról nem is beszélve, hogy egy felépítéséből adódóan egy irányba sugárzó fényforrást egy gömb mentén kb. egyenletessel összehasonlítani megint csak bátor tett.
-
Peterson_
addikt
válasz
Sennalacy
üzenetére
No így leírva mindjárt egy normális álláspont lett

Amúgy ha belegondolsz már több éve alkalmazzák a természettől vett dolgokat,pl a megjelenítőkben( oled).Itt meg azért nem is csodálkoznék akkor sem, ha ezt a jelenséget csak most fedezték volna fel.
Természetesen láttam ilyen "bogárkákat", élmény volt, míg nem a fejemen kopogtak
-
Sennalacy
aktív tag
válasz
Peterson_
üzenetére
Nem, de az, hogy a természettől érdemes tanulni, elég régóta egyértelmű, illetve megjelentítőket sem ma kezdtek el fejleszteni. Ebből következően én azt gondoltam volna, hogy a természet fény előállító mechanizmusait az elsők között évtizedekkel ezelőtt megvizsgálták.
Különös tekintettel arra, hogy ha láttál már szentjánosbogarat pont úgy néz ki mint egy 1962 óta használt zöld led.
-
-
Sennalacy
aktív tag
Komolyan, ez még csak most jutott eszükbe?
-
ONEFREE
aktív tag
Komolyan mondom kár,hogy nincs LIKE a fórumon

-
Rakeem
aktív tag
válasz
balazs1022
üzenetére
Nem értem hogy jön a xenon a lehetséges ledpanel fejlesztésekhez. Mert úgy látom erről megy az eszmecsere nem pedig a telefonok "vakujáról".

Maga az eljárás pedig megérdemel egy tapsot. Továbbá megnézném a szitut amikor egy kutató felkiált: "Nézzük már meg hogy tudnak olyan szép világosan ragyogni a bogarak!"

-
balazs1022
őstag
szép, jó meg minden.. de még ha a leggagyibb XENON-t teszik a telefonokba akkor is 100x jobb mint a led...
-
zsolt19900
őstag
válasz
osztraksajt
üzenetére
így van -
Pixa
aktív tag
Az imádkozósáska meg a pápa imádságát fogja segíteni...
Az új lény neve: Vaticanus Benedictux vagyis magyarul Vatikánbogár! -
osztraksajt
őstag
válasz
zsolt19900
üzenetére
Sőt, dédnagyszüleink meg gyertyafénynél nézték a tv-t..

-
buktagt540
senior tag
Olvastam a cikket és a felénél azt hittem valami biológia tanulmányt olvasok a szöcskék szaporodásáról amiből egy szót sem értek.

Amúgy érdekes dolog

-
viraga
tag
Ilyenkor mindig elgondolkodok, milyen fantasztikus is a természet. El tudjátok képzelni, hogy egy ilyen redőzött akármi kialakult, és fejlődött az evolúció során, mert némi előnyt jelentett? Hihetetlen.
-
Peterson_
addikt
Érdekes eredmények, de a biológiai kifejezések láttán furcsán tájékozatlannak éreztem magam

-
vidékiürge
tag
nahh, jönnek a szabadalomháborúk... Már látom is a bulvársajtót: "Szentjánosbogarak vs Samsung", "Újabb szabadalomháború - a bogaraknak igazuk van", "Botrány!!! - Ízekre szedő ízeltlábúak" de még a "A kutikula-redőzés szabadalmát sértik a panelgyártók" sem elképzelhetetlen...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
tonyqa23
senior tag
válasz
zsolt19900
üzenetére

-
BlackmMmDog
senior tag
válasz
zsolt19900
üzenetére
csak az a baj benne hogy mindig ugyanaz megy
-
zsolt19900
őstag
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
ja, hogy te áramszünetben nézed a tvt

-
BlackmMmDog
senior tag
vagy arra is jó ha áram szünet van ,ne szötétben keljen nézna a tv.

-
shishadealer
csendes tag
jófej bogár, besegít a technikának

-
tonyqa23
senior tag
"A szentjánosbogár segíti a LED kutatást"
Ja, elképzelem, ahogy segédkezik... tartja a forrasztópákát vagy ilyesmi...
-
xT4ken
tag
Relemem egy szentjánosbogár se serult meg a kutatasok alatt
.
Kerdes, hogy milyen gyakran kell majd szentjánosbogár cserelni a TVben. -
butyek
senior tag
válasz
sing1ep1ayer
üzenetére
Ha eleve újratervezett formában képesek kiönteni, akkor nem igazán lehet drágább.
-
BlackmMmDog
senior tag
tanulunk a természetől
mégmindig van mit -
Fkris
őstag
Lám-lám, még mindig van(lesz) mit tanulnunk a természettől....
-
ROBERTOH
őstag
Az jó kis fogyasztás csökkentést jelentene, ha "beépítenék" a mobilokba. Reméljük ez az ötlet nem fogja a süllyesztőben végezni.
-
200db szentjános bogarat a tv-be=bio led,,vagy bi oled

-
schawo
titán
Szép
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Egyéni arckép OFF
- Haditechnika, harcászat
- További aktív témák...
- ÚJ/BONTATLAN Microsoft Surface Laptop 6 Ultra 7 165H 16GB 1TB
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- 226 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel garanciával
- AKCIÓ! 2TB Kingston Fury Renegade NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)