Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Abysmal

aktív tag

válasz hohoo #87 üzenetére

Magadnak mondasz ellent. Az elején azt mondod, hogy 90%-ra megfelel az alternatív os, aztán meg nekiállsz magyarázni hogy a szemét Microsoft a dokumentálatlanság meg egyéb problémák miatt lehetetlenné teszi hogy átállj másra.
    Te úgy közelíted meg, hogy az iskolában Wint tanulnak, így azt verik bele az emberekbe. Én úgy közelítem meg, hogy a >90%-os elterjedettségű rendszert tanítják, azt amit az emberek használnak otthon és fognak is a munkában. Minek tanítanák a Linuxot? Komolyan azt a rendszert kéne tanítani, ami az asztali gépek piacából kb 1%-ot tud magának?
    Sok helyen megpróbáltak már átállni Linuxra, de nem egyszer előfordult, hogy akár 2 év múlva jött a hír, hogy "Visszaállunk gyerekek, mert ez nem jobb, nem olcsóbb így!". Legutóbb valami német állami szervezetnél hallottam ezt. Ha 2 év alatt nem tudták megoldani egy ilyen helyen, hogy alternatívája legyen a Winnek, akkor miről beszélünk?
    Az is egy méretes tévhit, hogy a Linuxra való átállás ingyenes lenne. Át kéne képezni mindenkit Linuxra. Az emberek nagy része olyan, hogy attól kétségbe esik, ha egy gomb 2 centivel arrébb kerül. Szerintetek mennyibe kerülne ezen embereknek megtanítani egy teljesen más rendszert, ami más logikát is követ? Sokaknál még az XPről Win7-re váltás is problémát okoz. Az emberek utálják, ha belekényszerítik őket valamibe. Ha rosszkedvű az ember, akkor nem dolgozik annyira (kevesebb pénz), a céget se fogja kedvelni. Nevetségesen hangozhat, de jobb helyeken törődnek az ott dolgozókkal ennyire, mert a boldog munkás jó munkás. Szerinted melyik cég engedheti meg magának, hogy például a régi dokumentumaik (pl. doc) ne jelenjenek meg tökéletesen egy ilyen átállás után? A support meg gondolom nem lenne ingyenes. A pingvinben gondolkodók gyakran esnek abba a hibába, hogy magukból indulnak ki és csak addig látnak, hogy Win licenc pénzes, Linux telepítése ingyenes, pedig ennél jóval bonyolultabb a dolog.
    Az IE6 részesedése a bizonyíték, hogy nem lehet csak úgy átállni. Ott csak böngészős programokról beszélünk, ha oprendszert váltanának, akkor minden programot át kéne írniuk.

Mellesleg minek kellett a Microsoft utálóknak egy Samsung-Microsoft licenc hírt elvinni a Windows vs Linux vita felé?

Új hozzászólás Aktív témák