Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
RaveForce
veterán
válasz
sz.gabor11
üzenetére
pedig de, rohadt sok elment galaxy sI-sII-ből speciel, de a többi okostelobol is, corbyval, s5230cal nem nagyon lehetne elsőszámú az okostelefon piacon is, pedig ott is az.

-
sz.gabor11
tag
Ertem mire gondolsz, de szerintem te is tudod hogy a samsungnak nem azert nagy az eladasi listaja mert sok galaxy s-t adott el hanem azert mert piacra dobta a telefon kereskedok altal suzukinak tutilalt corbyt s5320at stb. Egyebkent szerintem a samsung nem veri a vele papiron egyforma mobilokat.
-
feliks
senior tag
válasz
sz.gabor11
üzenetére
No jó, de mutass nekem olyan Suzukit, ami leveri a BMW-ket..
[SGS2] -
sz.gabor11
tag
Ilyen suzuki feelingem van ezzel kapcsolatban.

-
schawo
titán
válasz
Enci1983
üzenetére
Az Apple nem veszélyezteti a Samut, legfeljebb fordítva. Azon a piacon, ahol az Alma mozog (csúcskategória), ott a Samu csak második, más meg nem érdekli az amcsikat. Mert ugyan mondhatnánk, hogy középkategóriában a Samu az Alma előtt van, csakhogy a nulla előtt nem csak a Samu számai vannak.

-
feliks
senior tag
Én is megfogadtam, hogy soha többet olyan android, amire valami thirtd-party gyártó tolja fel a software-t. Így eshetett meg az a furcsa dolog is, hogy SGS2 és Sensation után NexusS-em van, és végre nincs gondom a rendszerrel..
Ezen minden megy, gyors, stabil, lehet nem egy erőmű, de hétköznapi használatra bőven elég, az egyetlen hiba meg az ICS facebook integrációja, az meg nem különösebben zavar, de ha zavarna ara is van mod..
-
btudos
nagyúr
Én anno hetente cseréltem rom-ot SGS-en, majd annyira megutáltam együttélni vele, hogy inkább eladtam és vettem egy WP7-es HTC-t.... Bár most az ICS újra megtetszett, de maximum második telefonnak használnék újra droidot, hiába nincs vele bajom, azért a stabilitás és a számomra gyorsabb kezelőfelület sokat ér WP téren

-
vicze
félisten
válasz
üzenetére
Amúgy symbiannal igazából nincsen baj, de a Nokia évekig tojt rá. A rajongói egyesszerűen nem értik meg, hogy az S60 egy katasztrofális felület, ami átlag felhasználó számára rémes, ahányszor használnom kellett utáltam. A legnagyobb vicc az egészben, hogy miután kiszervezték hitelen értelmes lett a symbian a Belle teljesen vállalható felület szép ráncfelvarrás, és tényleg csak a kezelőfelületet cserélték, így abszolút alternatíva.
De már késő, ahelyett hogy fejlesztenének, fogták és lehúzták a WC-n. Nokia vezetőségében, amúgy elég nagy problémák lehetnek, mert csaponganak ide oda a döntések.Még annyi, hogy nem néhány veszteséges félév lesz, hanem kb. 5-8 között és ugye a hírek még csak a mobile üzletág veszteségeiről szólnak, mi lesz ha év végén hozzácsapják a Navigon esetleges 1milliárdos veszteségét, amit eddig kompenzálta a mobile üzletág? Milyen szinten fog minden befektető menekülni?
-
törölt tag
ááá én nem félek attól, hogy csődbe mennek. A Szabadalmaik pl biztosan nem kétfillért kostálnak és nem minden üzletáguk veszteséges. Ráadásnak egy olyan cég mint a Nokia elbír néhány veszteséges negyedévet.
Ami tényleg érthetetlen miért nyírták ki úgy a Symbiant, hogy még nem volt alternatívája.
Ezen szerintem iszonyatosan sokat buktak. Ráadásnak a rendszer korántsem annyira rossz mint amennyire pl ezen a fórumon vagy oldalon is divat fikázni.
Momentán én Sony X10 mini pro telefonnal kezdtem Androidos pályafutásom. Összességében az a véleményem, hogy életembe nem volt szarabb telefonom. Itt a Mobilarenán meg ha jól emlékszem Ajánlott plecsnit kapott. Miközben a nagyobb tudású és nagyságrendekkel stabilabb Symbianos telókat szórták a lecsóba.
Sajnos még ők is felültek a Droid heppnek. Na de ez egyszer kifog fújni. Az olcsó szegmensbe továbbra is jó alternatíva lehetne a Symbian.
-
törölt tag
Rá lehet, csak épp annyi gyermekbetegségtől szenved, hogy éppeszű USER nem fogja használni. N900-n is szépen megy a Droid. Pár dolgot nem számolva például random újraindul és még egy apróság nem működik a mikrofon
Tehát, hogy mindenki értse csak telefonálni nem lehet vele (apró probléma). Nem lennék meglepődve ha pontosan ez lenne a helyzet az N9-nél is.Amúgy szerintem fizet nekik annyit az MS, hogy ne adjanak ki Androidos telefont. Tavaly valami 1 milliárd dollárt halottam amivel az MS megtámogatta a Nokiat. Na az azért nem rossz.
-
RaveForce
veterán
de úgy vélem ha ez a trónfosztás be is következik az bizony tiszavirág életű lesz
igazából nem hivatalosan, de már bekövetkezett, viszont miért is lenne tiszavirág életű? mégis melyik gyártó az aki veszélyeztetni a samsungot?! na ezaz... a különbség ezekután csak nőni fog

MAXIMUM RESPECT

azért az árnyékban remélem, az LG is kapaszkodik, látott már jóval szebb napokat is, aggódok értük -
Cathulhu
addikt
Egy huzoagazat. Tavaly az egyik keynoteon mondta a Samsungos urge, hogy Europaban minden harmadik eladott TV es minden masodik TV-re koltott dollar a Samsunge, azert az sem piskota. Es ez csak a jeghegy csucsa, az automata sentry gunokrol es a teherhajokrol se feletkezzunk meg. Gyakorlatilag mindent kiprobal es amit egyszer kiprobalt, azt mar nem adja fel. Sonyt, LG-t kiveve a tobbi gyartonak nincs mas lehetosege, csak a telekommunikacio.
-
Enci1983
senior tag
Így kell ezt csinálni kéremszépen. Egy jó recept mindent visz. Nem is értem a többi gyártó miért nem így dolgozik. Hetente legalább 2 ''új'' teló, persze enyhe átalakítással. Legyen köztük feature valamint okosteló is és persze ezek ragozott családjai mint pl plus, 1,2,3, pro, dualsim, hd és egyéb alteregók. Meghatározott időközönként pár csúcsmodell, majd promó ezerrel. Ja és egy vetélytárs a jónevű fajtából persze akivel lehet pereskedni hogy kb napi 2-3 alkalommal megjelenjen néhány cikk amiben elhangzik a nevük. Tény hogy sok jó telót letettek az asztalra ez nem vitás, de úgy vélem ha ez a trónfosztás be is következik az bizony tiszavirág életű lesz. Nyugodtan vitázhattok, csak a véleményemet írtam le, nem fogok értelmetlen betűharcba bonyolódni.
-
kiskaktusz
addikt
Egy ideje vártam már ezt a hírt..
-
Cathulhu
addikt
Igen, az jo kerdes mihez kezd a Samsung a hirtelen jott nepszeruseggel. Most a rokabor fazisban vannak, amit csak lehet, lenyuznak szerencsetlen Galaxy szeriarol, ami durvan a support rovasara mehet (mekkora engineering reszleg kellene, ha mindegyik tipust folyamatosan frissiteni es tesztelni akarnak?). Ez szerintem egy rossz ut, de talan majd ha megtehetik idovel, hogy 1-2 fajta hardvert hasznaljanak es azt is esetleg hazon belul gyartsak, meg megfordulhat a tendencia.
De aki mar most temeti a Samsungot, az elfelejt egyvalamit. Ha a Nokia telefonok bedolnek, a Nokianak vege, ha a Blackberryk bedolnek, a RIM-nek vege, ha a HTC-k bedolnek, a HTC-nek vege. Sot, ha az iPhoneok bedolnek, akkor akar meg az applenek is vege. De ha bedol a Samsung mobil, akkor mi tortenik? Semmi, atallnak a kulonbozo reszlegek bergyartasra. De ugyanez majdnem vonatkozik a Sonyra is, ha bedol a mobil? Akkor nem lesz tobb Sony mobil. Ennyi. Szoval mig mindenki masnak a borere megy a jatek, a sokretu mammutok nem halnak olyan konnyen ki.Amugy tudtommal a Samsung rettento mennyisegu penzt kolt kutatas-fejlesztesre, ami hosszabb tavra bebetonozhatja az elmezonybe.
-
XtremLor
őstag
Majd a wp8-nal elvalik mizu jol vagy rosszul dontottek, amugy droid parti vagyok en is, nem igen valtozik meg egyhamar a dontesem.
A samu valoban lefedi az osszes reteget nagyon sok telefont gyartanak, es van koztuk jopar darab ami eleg jol sikerult, nem csodalkozok ha elso helyen all. -
gabancs
addikt
De ha már a Nokia szóba került....
Azért ez nem gyenge... -
gabancs
addikt
Dac-ból?????
Ugyan már! Hiszen leírtam, hogy nincs Samsung telefonom, így dacos sem lehetek! Ha akartam volna most Samsungom lenne, de én mást akartam. Semmi bajom a Samsunggal. Sőt, szeretem a Samsung termékeit. Samsung a TV-m a porszívó-m, a CD lejátszó-m, a DVD író-m, egy időben a PC-ben a memória, csak utána nem lehetett kapni, Samsung a merevlemez....
Szóval nem mondanám, hogy DAC-ból írtam amit írtam. -
Remus389
nagyúr
Most a Samu van porondon. Nem azért mert ez a legjobb, hanem mert őt ismerik ez kábé olyan mikor a Schumacher lealázta évekig a Forma-1-es mezőnyt, az ellendrukkerek egy darabig azt mondták rossz pilóta, csak jó a segge alatt a kocsi
idővel aztán be kellett látniuk...
dacból te is mondasz ilyeneket, pedig összességében lehet a Samsung a legjobb; széles termék kínálat, jó ár/érték, elérhetőség(értsd: képesek eleget gyártani hogy jusson mindenkinek, nem kell rá "vadászni"), jó, megbízható minőség
egyébként meg: [link] a Nokiának a vezetőivel van a legnagyobb baj, folyton rossz lóra tesznek, Symbian, WP7
tegyenek Droidra(hozzá N9 külső), és nincs gond, sőt égbe szöknek a grafikonok
-
zseko
veterán
Nekem a 3210 volt az első, és egyben utolsó Nokia telefonom. szerintem a legjobb és legszebb telefon volt
A későbbi Nokiák is tetszettek egy darabig, de kellett egy olcsó telefon, így lett egy Samsung C100-as. Nos, hát...izé... gyárilag szavatolt 72 órás készenlét, és tényleg nem tartott ki tovább az aksi
Szép színes kijelzője volt, és hidegben olyan utánhúzásos, hogy én még olyat nem láttam azóta se 
Aztán egy D500 amit imádtam, és itt számomra már látszott, hogy többet nem lesz Nokia telefonom. Szerintem logikusabb menü (nem mindenki osztotta ezt a véleményem) és külön előny, hogy pl. ha bementem egy beállításba akkor rögtön a "jó" menüpontra állt rá. Vagyis ha a BT-t akartam bekapcsolni, akkor a menüben rögtön a "be" állításra állt, már csak egy ok gombot kellett nyomni. Kikapcsolásnál szintúgy. Beépített email progi, 1 perc alatt be lehetett állítani, asszonynak a 7210-esén kínszenvedés volt , egy A4-es lapot félig teleírtam mit-hol-hová-mire kell állítani, mikor felhívtam a Pannont és lediktálták. Ráadásul javás program, lassan töltődött és működött. Aztán majdnem elcsábultam az N8-ra, de mivel a másik kinézett telefon (A501) hamarább ment le 100 alá, így az lett. Most pedig SII van. Symbianos telefont már nem vennék, nekem nagyon idegen az a rendszer. Megtalálni benne bármit, áh..Volt/van egy Spica is, de az nem sikerült jó telefonra.
-
gabancs
addikt
Én értem amit te mondasz. De az a véleményem, hogy itthon a felhasználok nagy része még azt sem tudja, hogy melyik android fut a telefonján. Divat az érintő képernyős "okos" telefon (igaz nagyon már mást se kapni) és megveszi. Ennyi.
Olvasom a fórumot, és dobálóznak emberkék a proci típusával, a memória mennyiségével, különböző márkák nevével. Meggyőződésem, hogy ezek a dolgok csak nagyok kevés embert érdekelnek.
Alapvetően a telefon ára, neve, és a képernyő mérete az, ami a legtöbb ember választásában szerepet játszik. Hiszen ez a három az a dolog, amihez nem kell semmilyen tudás, ismeret.
Ja és még egy! Hogy tetszik e neki. Ha teszem azt meglát egy WP7-es telót, és megtetszik neki a csempe, azt veszi. Vagy ha látta a baráti körében, hogy sokan Samsungot vesznek, akkor ő is azt fogja keresni. De még véletlenül sem azért, amin itt ti vitatkoztok. A szintetikus tesztekről még csak nem is hallottak, így nem is érdekli őket, vagy ha hallottak, akkor sem tudják értelmezni.Pont emiatt az "analfabetizmus" miatt lehetett oly sokáig a Nokia az élvonalban. Hiszen szinte mind ugyan az volt, még sem számított semmit. A menü mindben ugyan az volt. Ez sem volt érdekes, elfogadták, hogy egy MOBILTELEFONNAK ilyennek kell lenni. Ennyi.
Most a Samu van porondon. Nem azért mert ez a legjobb, hanem mert őt ismerik. -
Remus389
nagyúr
Egyetértek veled, a Samsungot nem most kell temetni, hanem majd 10 év múlva semmi se tart örökké, gondolj a Sony-ra régen milyen ász márka, ma már annyira nem(nem is a minőséggel, hanem az árukkal van baj, nem csak a telefonok területén)
de ha a Samsung tud a jövőben is jó ár/érték arányú telókat produkálni, nem lesz gondja(persze a Kínaiakkal szemben fent kell tartani legalább a jobb minőséget)
a Nokia ill a Sony pont ár/értékben nem volt annyira jó
-
modeart
tag
Egyetértek veled, a Samsungot nem most kell temetni, hanem majd 10 év múlva.

Amúgy persze hogy innovatívak, nade annakidején a Nokia is így kezdte, pontosabban ezért ért a csúcsra. Aztán leült és csak arra ügyelt hogy ha telefont csinált, akkor legyen rajta "NOKIA" név és megveszik.
Ezzel a mostani tömeggyártással, tökugyanolyan (tényleg, nekem mindegyik Samu teló egyforma alsótól felfelé) nekem úgy tűnik hogy a NOKIA hibáját fogja megismételni.
De ne legyen igazam, nem vagyok a Samu ellensége, csak annyira elárasztotta a piacot a tizenkettő egy tucat telefonjaival hogy már lassan követhetetlennek ez a mobilkavalkád.
-
modeart
tag
Az Almának csak két baja van:
1. Nagyon tuti a marketing. Add jó drágán az amúgy középszerűt (minőséget) és a sok sznob és konzumökör megveszi (tisztelet a kivételnek!). Amíg lesznek sznobok, addig az Almások nyugodtan alszanak, csak az árakat tartsák fenn jó magasan, hogy akármelyik proli (most nem Ámerikáról beszélek) ne vehesse meg egykönnyen!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
2. A világ a nyílt és ingyenes rendszerek felé halad. Oprendszerben, szoftverekben egyre több lesz a nyílt, mindenki által hozzáférhető szoftver. Azon se csodálkoznék, ha az Androidnak lenne egy vetélytársa pár éven belül egy önszerveződő csapattól, teljesen nyílt és Google-tól független rendszerrel, ami futna iphone-on, valamint androidra és w8-ra optimalizált telókon...
Ha ez bekövetkezik, akkor az Alma is megy szépen lefelé.... kivéve ha ki nem talál valami újat, amiért még pénzt lehet kérni.
Hát, ez a véleményem... -
Remus389
nagyúr
korai még temetni a Samsungot, most fognak a csúcsra érni, majd pedig a megkeresett milliárdokból fejleszteni
a Samsung azért nem Nokia, egyetértek a Nokiás véleményeddel, tényleg nem voltak innovatívak és a nevükből éltek, technológiailag lemaradtak(ezt próbálják meg a Lumiákkal sebtében pótolni)
a Samsung viszont viszonylag innovatív, gondolj a Galaxy S szériára, a Note-ra, a Samoled kijelzőre, a napelemes mobiljukra [link], és ugye technológiailag a Samsung telefonok élvonalbeliek
-
modeart
tag
Én nem fikázom a Samsungot, de véleményem szerint minőségre és szolgáltatásra a Samu gyártja a leggyengébb android telókat (közép és alsókategóriáról beszélek!). Mondom ezt úgy hogy nekem is volt Samsung Galaxy 5-öm, Galaxy Ace-em és a gyermekeimnek Galaxy Minije, mert árban valóban jó és ha a tömegnek ez kell, akkor egészségére.
DE! Csak egyszer kerülj szembe egy Defyvel vagy HTC-vel és rájössz, mi az irgalmatlan nagy különbség és nem kell ezért 50ezret se kiadni, csak jól kell vásárolni.
Nekem most egy Alcatel 918D-m van, amely magasról veri minőségben a fent felsorolt Samsungokat, árban pedig mindegyiket megalázza....
Nem vagyok márkafan, egyszerűen elkezdem használni a telót és 2-3 nap alatt megmondom, hogy ér-e valamit vagy sem. -
modeart
tag
Míg 2004-ben az összes munkatársamnak Nokia telója volt, már akkor mondtam, hogy nincs 5 éve a Nokiának és eltűnik a fenébe... nos, tévedtem, tovább húzta, de a süllyedés okai már nyilvánvalóak voltak több évvel ezelőtt.
A Nokia teljesen "ráült" a pozíciójára, minőségben, kreativitásban és innovációban teljesen lemaradt a többi gyártóhoz képest, csak és kizárólag a nevéből élt. A felső kategóriában valóban tudott jó telókat csinálni, de a középső és alsó szegmensben rendre szar (értsd:korszerűtlen, és túlárazott) telefonokat dobott a piacra, amelyet minőségben és szolgáltatásban vert a SE, Samsung és az LG is. Ha valaki kicsit utánanézett az áraknak és valóban használt konkurens telefont is rájött hogy a "jó térerő" és "hosszú üzemidő" már csak legenda.A Nokia a "megszokásra" appellált a mobiljainál, számomra pedig pont ez volt a leghülyébb hozzáállás. A Nokia telók mind külsőben mind szoftverben a legdögunalmasabb telefonok - mert minden telefonja (szinte) tökegyforma, a menürendszere pedig 10 éve nem változott (pölö: egy bluetooth bekapcsolás több almenüből való elérése rengeteg gombnyomással, illetve igen/nem kapcsolgatással nem nevezném innovatívnak 2010 tájékán.) Kivéve néhány csúcskészülék, dehát nem abból adnak el rengeteget.
Érdekes és mulatságos, hogy a Samu pont ezt hibát követi el megint: tökugyanolyan telefonok tömeggyártása, tökegyforma, unalmas TouchWiz androiddal. Ennek is adok 10 évet (vagy inkább kevesebbet) és megy a levesbe.
És egyikért se kár.
-
gabancs
addikt
Úgy látom, nagy divat lett fikázni a Samsungot. Miután nekem nincs, így nem érhet az a vád, hogy elfogult vagyok. De a munkatársamnak van egy Galaxy Mini telefonja. És azt kell mondanom, hogy azért a pénzért igen jó kis telefon. Mondjuk a munkatársam abszolút nem "okos telefonként" használja, csak kellett neki egy olcsó mobil. Az ég világon semmi baja vele. És ő szarik már bele, hogy van e suport vagy nincs. Szerintem azt sem tudja, hogy mit jelent. A Marketet még fényképről sem látta. És szerintem a nagy többség így van ezzel.
-
Remus389
nagyúr
válasz
pingwin011
üzenetére
ki kellett volna adni androidos nokiákat is
és akkor legalaább meglenne, az alap gyártó alap oprendszerrel, tuti
olyan mint az Intel PC+windows-szal, tuti
biztos sikere lett volna, megfelelő kivitelben én is vettem volna mert a Nokia mint cég, szimpatikusabb mint a Samsung, végülis előbbi európai
-
vicze
félisten
válasz
knyitogato
üzenetére
Nagy különbség a többiekhez képest, hogy a HTC nyereséges, csak a profit csökkent, ami tök normális a brutális növekedéshez képest. A bevétel csökkenés problémásabb, de az év végére remélhetőleg helyreáll. Sajnos a SGS2 és i4S is nagyon fájt US-ben HTC-nek, ami a fő piacuk és a növekedés motorja volt.
De mondom, hogy ők nyereségesek, míg Sony/Motorola/RIM/Nokia veszteséges, méghozzá keményen. -
válasz
pingwin011
üzenetére
Érdekes.. Én amúgy Nokia - gyűlülő társasági tag voltam. Erre mit ad isten! N8-am van!
Voltak igen szép pillanataim az évek alatt. Moto - Timeport, Eri T 68, K750 - de ez az N8 megérte a pénzét, tudásban meg le a kalappal előtte! /Nagyon sokat fotózom, nem csak ezzel./
Részemről 808!

-
pingwin011
aktív tag
válasz
Polarstar
üzenetére
Ettől függetlenül Nokiát sem vesznek már annyian. Nap mint nap tapasztalom, hogy korábbi Nokiások mára belátták, hogy jobban járnak, ha hanyagolják a symbiant, és Androidék felé mennek, és ez nem véletlen. Olyan emberek, akik eddig úgy voltak vele, hogy a telefon neve Nokia. Ennyi a történet. Ha sima, oprendszer nélkül, gombos teló kell valakinek, akkor pedig inkább Nokia, de az érintőkijelzőre való igény már az idősebb korosztályban is tapasztalható.
-
Én úgy gondolom, hogy a Nokia nem csökkent annyira, mint a RIM, vagy a HTC.
A Samu ezektől vet el erőket, nem a Nokiától!
Az a pár százalék elég volt ahhoz, hogy ez bekövetkezzen.
-
=Mentor=
őstag
Én valahogy értetlenül állok a dolgok alakulása előtt, a Nokia ma már abszolút nem túlárazott és a készülékeik nagyon rendben vannak, mégis a konkurenciát választják főleg az Európaiak, ami a Nokia fellegvára volt az utóbbi évekig... Sajnos úgy néz ki ma már tényleg csak a procimagok száma és a kijelzőméret számít. Mert a hardver fejlesztésén kívül egetverő innovációt máshol sem látok.
Amerikában állítólag viszik a Lumiákat mint a cukrot, de Európában gondok vannak az eladásokkal:

-
Dr.Anonymus
addikt
válasz
knyitogato
üzenetére
És? A presztízs nem eladott darabszám vagy bevétel függvénye,
egyébként is ez csak annak köszönhe hogy a tavalyi utolsó negyedévben sem volt már a galaxy nexus vagy iphone4s-el csatarendbe állítható telefonjuk
A one széria után ez változni fog... -
feliks
senior tag
válasz
knyitogato
üzenetére
És ennek mi köze ahhoz a postomhoz hogy
"Samsung? Presztízs? ilyet még nem hallottam egy mondatban. A HTC meg az Apple esetében szoktak ilyenről beszélni, a Samsung túlzottan tucateszközöket gyárt."?
Ez igaz az Apple-re is, attól még nem lesz kevésbé presztízskütyü..
-
Maxentius
addikt
Hogy a Nokia elindult a lejtőn, ezt már akkor lehetett tudni, amikor a klasszikus S60-ból érintőst csináltak minden nagyobb változtatás nélkül... :/ (no persze a Microsoft-tal való megegyezés is sokat rontott szvsz). Mondom ezt úgy, hogy szerettem a magam módján azt a rendszert is.
-
BobTail
őstag
Hogy a Nokia elindult a lejtőn, ezt már akkor lehetett tudni, amikor dobták az utolsó lehetőséget, és puszipajtások lettek a Miscrosofttal... és annyi, de annyi felesleges pénzt ölnek a marketingbe

-
joey04
titán
Én is leginkább HTC-t vennék, ha nem Apple tulaj lennék. Szépek, gyorsak, minőségiek (a kisebb bakik ellenére is).
-----A nokia meg magának köszönheti ezt. időben reagálnak, nem lenne ekkora baj. samsungnak meg grat, mindenhol jelen vannak, hihetetlen sebességgel ontják a telefonokat.
-
-
feliks
senior tag
Én azt mondtam, hogy azzal kapcsolatban kerül elő a prémium szó, és a Samsungra nem jellemző. Nagyon félreérthettél a reakciód alapján, szerintem pofátlanság bármit is prémiumnak nevezni manapság, ami nem időtálló, márpedig a telefonok köztudott, hogy nem túl időtállóak, mivel csoda ha 2év alatt még nem avulnak el teljesen. Samsungokt használok, és nem szidni akartam ezzel a Samut, és mást magasztalni, csupán viccesnek tűnik nekem prémiumgyártónak nevezni a Samsungot. Olyan, mintha egy Opelt neveznénk prémium gyártónak. Oké, van abból is Insignia, mégis az eladások 99%-át nem az teszi ki, és abból látni legtöbbet.
D.Zsombor: A nem olyan jók nem egyenlő azzal, hogy rosszakat gyártanak.. De emlékszem még az 5800-ra, ami kibírt 3fesztivált, és csak a ceruzája tűnt el.. Erre hány Samsung lenne képes?

-
D.Zsombor
csendes tag
miazmár, hogy nem gyártanak jó telefonokat... igenis kikérem magamnak, szinte csak jó telefonokat gyártanak... csak az anyagminőséggel van egy kis gond de az egy pár házi csellel egészen jól orvosolható

és valóban minden kategoriába csak úgy szorjár a telefonokat... és gondolj csak bele... azonkívűl, hogy egyeseknek nem jön be a SAMOLED, attól még az egyik legjobb mobilkijező még mai napig is

-
törölt tag
válasz
üzenetére
nem lesz attól több vagy kevesebb egy gyártó, de stratégiailag jobb pozícióban van, ha magának házon belül meg tudja oldani a fejlesztés lehető legnagyobb részét. ilyenkor nem fordulhat elő olyan, hogy mondjuk a legjobb minőségű kijelzőt nem tudja használni, mert az azt fejlesztő cég visszatartja magának (minden AMOLED generációnál eljátsza a Samsung), illetve hasonlóan a soc esetében is.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Tulajdonképpen elmehetünk odáig, hogy mindenki az ARM és a PowerVR (és még egy-két kisebb gyártó) fejlesztéseit legózza össze. Van egy-két cég, amelyiknek megvan hozzá a tőkeereje és az elszántsága, hogy megvegye a licenceket és fenntartson egy fejlesztőrészleget.
A Ti, Qualcomm és az nV sem gyárt semmit, csak fejlesztenek. Ők is csak a fent említett licenceket használják fel (nV esetén az IGP azért saját). A gyártást pedig a chipöntödék végzik. Lényegében Ők is csak beépülnek egy közbenső lépcsőként. A Samsung megteheti, hogy nem bízza mindezt külső cégre. A többiek nem igazán.
Egyébként más témában megfigyelhető ugyan ez. Pl PC-s tápegységet sem gyárt a legtöbb "gyártó", csak gyártatja. Ettől még nem lesznek feltétlenül rosszabbak. Ugyan ez van itt is. Attól, hogy megveszed a kész SoC-ot még nem leszel kevesebb, mintha magad gyártanád. És nem leszel több sem ha magad gyártod. A Samsung sem attól lett (vagy lesz) piacvezető, mert magának gyártja a SoC-ok egy részét, és a Nokia sem azért veszítette el az első pozíciót, mert csak vásárolja ezeket.
-
törölt tag
-
AZTA
tag
Meg vagytok húzatva a sok rommal, ha nem lenne semmi más csak mondjuk az alap 2.1 minden telón, akkor fel se merülne senkiben hogy ez meg az kell rá. Főleg hogy most is vidáman elmegy egy ace 2.1el is és úristen ha 0.2 seccel lassabb lesz akkor majd vársz, nem halsz bele.
-
ramrit
tag
A kérdésre a válasz: Igen!
-
fffeco
tag
Nekem is samum van sajnos(omnia7) ez volt a legjobb wp azért ezt vettem. Tetszett is a samsung még pár hónapja, de rájöttem, hogy amit most csinálnak nincs rendben.. kidobnak mindenféle olcsó gagyi telót (ace, mini) a sok éhes száj megveszi, a support
meg nulla aztán meg pillanatokon belül elavult a teló vagy már akkor az mikor megvették DE droid!
ja az ace-ről még a króm is lepattog 50-60 ezerért -
törölt tag
-
pingwin011
aktív tag
válasz
üzenetére
Tervezni lehet sokmindent...
De amíg egy Samsung 88 millió készüléket (a 100 különböző variánsból ) adott el, addig egy Huawei ( 10 különböző variánssal ) ne tervezzen 60 milliót szerintem... Mindegy, ezt úgyis az idő dönti el, de szerintem komolytalan feltételezés, hogy lenyomják őket, vagy hog 2 év alatt. -
-
törölt tag
válasz
pingwin011
üzenetére
érdekes év lesz minden esetre. a Huawei ilyen 60+ millió eladást tervezett be 2012-re, szóval ha ez meg yneki, akkor 2 éven belül fent lehet a trónon, de legaláb közelében.
-
vicze
félisten
válasz
üzenetére
Ugye azzal tisztában vagy, hogy a alsó kategóriás Samsung telefonok árban egy szinten vannak a kínaikkal a kulcs piacokon, ami India/Kína/Malajzia és ezeknek a piacoknak köszönhetően előzik a Nokiát?
ZTE és Huawei is itt sikeres, de milliónyi 10dollásros telóból nem leszel gazdag. Ha utánaolvasol a Blade eladásainak meglátod, hogy miért is. sehol sincsenek egy sikeresebb Samsunghoz és a haszon nagyon kicsi rajta.
A csúcs készülékekkel amúgy pont hogy márkát akarnak építeni, hogy az alsó/középben tudjanak eladni/kaszálni, de ez sok-sok év. -
gybazsi
senior tag
Ez sajnos már jó ideje várható volt. Az viszont azért elég durva, hogy egy gyártó 14 éven keresztül piacvezető tudott maradni. A Samsungnak azért én jelenleg nem jósolok ennyit.
-
callmeakos
veterán
Várható volt

-
törölt tag
"ugyanmár, hol van a hüvely és a Zétée a Samuhoz, jelenleg sehol, se minőségben, se eladásban, se presztízsben"
ha a minőség bármit is számítana akkor se a Nokia se a Samsung nem lehetne piacvezető.
"jó majd tíz év múlva beszhetünk hogy esetleg lenyomják, a Samsungnak is 10 év kemény munka volt ez"
Mekkora a Kinai piac? Vagy az Indiai? Itt meg ahogy nézem a mennyiségi eladást számolják. Árban meg a Samsung nem fog tudni versenyezni se a ZTE-vel se a Huawei-el.
"de mindegy tőlem képzelődjetek, a lényegen úgyse változtat"
nekem is mind1. Ettől nekem nem lett rosszabb se jobb.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
pingwin011
üzenetére
Így van, ezek a lényegi különbségek!

-
Crucio
aktív tag
Szerintem az MS megvárja míg a Nokia részvények nagyon alacsonyan lesznek, kb 4-5 milliárd dollár környékén, és megveszi. Ezek után lesz saját gyártója a rendszereihez, nem csak egy sima partnere.
-
JR.CSé
senior tag
Hát ez a nap is eljött...
-
pingwin011
aktív tag
-
Remus389
nagyúr
ugyanmár, hol van a hüvely és a Zétée a Samuhoz, jelenleg sehol, se minőségben, se eladásban, se presztízsben
jó majd tíz év múlva beszhetünk hogy esetleg lenyomják, a Samsungnak is 10 év kemény munka volt ez
feliks nem így van ez, naiv vagy, persze 3%-ról feljönnek 40%-ra pikk pakk, csak azért mert van egy elfogadható okostelefonjuk, volt már ilyen a történelemben mégis idő kell ehhez
de mindegy tőlem képzelődjetek, a lényegen úgyse változtat
-
Angel1981
veterán
Szép munka Samsung!

-
törölt tag
Uralkodása rövid lesz, mint a pünkösdi királyság. Csak őt majd a ZTE meg Huawei taszítja le a trónról.
-
feliks
senior tag
Pedig a Samsung telefonok sem olyan jók.. Én is csak azért használok Samut, mert könnyen romolható, és nem lehet brickelni..
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox tulajok OFF topicja
- Mesterséges intelligencia topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- További aktív témák...
- Apple Watch Space Black rozsdamentes acél szíj
- Telefotó objektív mobiltelefonhoz (Reeflex G-Series - Super Telephoto 240mm)
- Samsung Galaxy A05s OEM LCD kijelző érintővel Fekete kerettel
- Apple Airtag 1 Pack Bluetooth Nyomkövető, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Gyári Apple Garancia
- Powerbank Anker Prime, 20100mAh, 220W, QC + PD, Fekete A110BH11
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Lenovo ThinkPad 40AN Thunderbolt 3 Workstation Dock (Gen1)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Frissen pasztázva! Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

[SGS2]