- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Android szakmai topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- One mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
Postas99
senior tag
Nem sok kell és visszajön az interpolált fotó is...
Mintha visszafelé lépkednénk az időben.. -
milkabrams
őstag
Anno a korai 2010-es években a Huawei Ideos X3 telómon bohóckodtam a swap rammal, persze ott a 256mb mellett volt is értelme.
-
janeszgol
félisten
válasz
aprokaroka87 #7 üzenetére
A Windows is igy mukodik. Minel tobb a Ram, annal tobbet tolt be (egy szintig).
Azt tudom, hogy a memoriabol lejon a Ramdiszk.
Illetve a virtualizacio is sokat ker.
Azt viszont nem tudom, hogy mennyire valos a ram fogyasztas jelzese. -
Shyciii
veterán
válasz
aprokaroka87 #7 üzenetére
Igen, bizonyos esetben az is előfordulhat, de azt nem tudom, hogy mi alapján dönti el, de van amikor nem csak az appot teszi a memóriába, hanem a hozzátartozó adatokat is, ami akár 600MB is lehet. Mint pl nekem a Brave böngésző esetén.
-
sztanozs
veterán
Wow, 2021-ben feltalálták a virtuális memóriát
-
aprokaroka87
nagyúr
A másik meg hogy mint ha azt tapasztaltnám hogy ahol több a Ram, ott ugyan az app több ram mennyiséget fogyaszt, persze lehet nem mindenhol.
Tehát ha több Ram esetén az adott app esetén is több a fogyasztás, akkor lehet sokat nem érünk el.
De ennyire nem értek hozzá.
Viszont van két trlefonom, egyikben 3gb a másikban 8gb ram van, nézegettem már dolgokat.
-
Shyciii
veterán
válasz
aprokaroka87 #5 üzenetére
Ez így van. MA memóriában tartott appoknak is két változata van. Van ami teljsen be van töltve, és egy része csak cache-elve. Arról nem beszélve, hogy amiket a memóriában tart, az sajnos zabálja az akksit, ezért van az, hogy gyakorlatilag egy gyártó sem használja ki a teljes kapacitást. És ez nem android betegség. iOS dettó ugyanez. Amíg nincsen rendes akku technológia használatban (igen papíron, kísérletben sok jó van már...), addig ez maradni fog. Aki rootolja a készülékét, az pedig meg tudja oldani custom kernelekkel, hogy akár majdnem teljesen kihasználja a memória nagyságát.
-
aprokaroka87
nagyúr
Azért azt is érdemes megnézni hogy mennyit fogyaszt alapból a rendszer, illetve az egyéb felhasználói appok.
+ Ahol elérhető a fejlesztői beállítások-ban a Memória és a Futó szolgáltatások rész, oda is érdemes benézni, mert már máshol is írtam hogy nem biztos hogy a teljes valóságot írja ki alapból a rendszer.
-
janeszgol
félisten
Igen. Legyünk őszinték ez szánalmas dolog. Egy 8 GB memóriával ellátott üzleti laptop előtt ülök. Jellemző a 10+ tab, pár megnyitott program, Win10. Semmi nem tölt újra.
Ezzel szemben a vacak android? Hogy a gyártó az utolsó 1-2-3(!) GB memóriát mindig üresen tartja, és ki lő mindent a fenébe? Hello Xiaomi. -
pusszycat
nagyúr
Csak egy dolog érdekel. Hol lehet kikapcsolni.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Több gyártó is hasonló módszerrel teszi rugalmasabbá az Android rendszert, a Realme pedig frissítéssel hozza el a Realme 8-akra a lehetőséget.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Synology NAS
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Politika
- OLED monitor topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- További aktív témák...
- Vivo x200 Pro 16/512GB (Új)
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB/12 Dual Sim Független Black 2026 februárig garanciális
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Akku: 84%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Akku: 85%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest