A Realme 8-ak is megkapják a tárhelyes RAM-bővítést

Több gyártó is hasonló módszerrel teszi rugalmasabbá az Android rendszert, a Realme pedig frissítéssel hozza el a Realme 8-akra a lehetőséget.

DRE, Dynamic RAM Expansion, azaz dinamikus memóriabővítés: így hívja a Realme azt a megoldást, aminek segítségével a tárhelyből lecsípett gigabájtokat tudja operatív memóriaként használni az Androidon futó rendszerfelület. A Xiaomi ezt korábban már elkezdte a MIUI-val, a Realme pedig a Narzo 30 5G óta adja telefonjaival ezt az opciót. Valószínűleg a BBK-csoport többi mobiljára is érkezik a technológia, a Vivo bizonyos modelljein például aktiválható a funkció. Ezen kívül a Honor is valami hasonló technológiáról beszélt a Magic 3 bemutatóján, de ezzel kapcsolatban nem ismerjük még a működési elvet, tehát biztosra majd tesztünk alkalmával tudjuk mondani, mivel készültek.


[+]

Ami biztos – visszatérve a Realme-re –, hogy szoftverfrissítéssel a sima Realme 8, a Realme 8 Pro és a Realme 8 5G is megkapja ezt a lehetőséget, ahogy korábban az X7 Max/GT Neo is megkapta egy egyszerű OTA frissítéssel. A Realme 8 esetén már konkrét frissítésig is eljutott a dolog: a júliusi biztonsági csomag, néhány fotós hibajavítás és a fájlkezelő hibáinak orvoslása mellé fért be a funkció, ami a testvérmodellből kiindulva 2, 3 vagy 5 GB-os csomagot tud leválasztani a belső tárhelyünkből a RAM javára.

Hirdetés

Előzmények

 • Bemutatkozott a Realme Narzo 30 5G

  A 30 5G az első Narzo modell, amely saját néven kerül az európai polcokra, konkrétan a Realme 8 5G mellett.

 • Realme 8 5G - túl közepes

  A Realme a meglévő, V13-as modelljét emelte be a 8-as szériába, hogy tudjanak ők is alacsonyabb árszinten 5G-t adni. De vajon mire elég ez 85-90 ezer forintért az erős konkurenciával szemben?

 • Bemutatkozott a Realme 8 5G

  A Realme a V13 5G-t emelte a 8-as szériába, hogy addig se maradjon 5G-s verzió nélkül a sorozat, amíg összeraknak egy új modellt.

 • Itthon is elérhető a Realme 8 széria

  Ettől a perctől lehet itthon is hivatalosan lecsapni a Realme 8-ra és 8 Próra.

Hirdetés