- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Íme az új Android Auto!
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kidus
őstag
Nekem is ez volt a fo problemam, minden nap filleres gondokkal kuzdottem, feltem, mi lesz aznap a postaladamban, mit kell megint fizetni, es bar sajat lakasom volt, igy is havi 50k korul volt a koltsegem csak erre.
Persze lehet azt mondani, hogy akinek nincs penze ra, annak ne legyen internet, ne legyen kabelTV, ne telefonaljon, de azert be lehet latni azt is, hogy a mai vilagban ( mar regen ) szukseg van internetre is, mobilra is, a lakasban kell aram, gaz, viz, futes, enni is muszaj, utazni is kell, es egy no nem jarhat ugyanabban a 2 farmerban es poloban minden nap. Nem art neha fodrasz, kozmetikus, meg ha minimalistak vagyunk is. Neha egy honapban 1-2 alkalommal jol esik leulni a baratokkal egy sor melle, neha jol esik egy mozi vagy szinhaz.
Ha csak a minimalis szuksegleteket mondom, 80-90k egy honap ( lakas, kaja, berlet ), ha minden nap olcso kajat eszem.
Evekig probaltam normalis munkat talalni, a vegen sikerul egy biztos munkahely, havi 80-90k fizetessel, ugy, hogy heti 6-7 napot dolgoztam, masra tulajdonkepp nem nagyon jutott idom/erom.
Ha nem sajat lakasom lett volna, nem tudom, mihez kezdek, nem tudtam volna berelni, sajat lakas vetelerol mar nem is beszelve. Vagy auto esetleg, szoba sem johetett volna.
Ez az anyagi resz.A masik fele, amit emlitettel, a legkor, hozzaallas, altalanos hangulat. Nem csak Pesten, altalanossagban tapasztaltam, hogy nagyon sok a panaszkodas, sopankodas, amikor sok a munka, nagy a feszultseg, ez hosszu tavon mindig is idegolo volt nekem. Fentebb irtam, hogy sok mindent probaltam, sok helyen voltam. Azt hiszem, ebben az esetben altalanosithatok.
Miota itt vagyok, egeszen feloldodtam. Itt masok az emberek. Ha sok a munka, mindenki rohan, mint az orult, de kozben senki nem panaszkodik, elviccelodunk, oltogatjuk egymast, mikor van ido, akkor meselgetesek mennek, mindenki imad dumalni. Nagyon.
Sokkal oldottabb a legkor, nincs ideg, egyszeruen sokkal konnyebb ugy dolgozni, hogy mindenki konnyed korulotted. Persze ez leginkabb az amerikaiakra jellemzo, az europaiak masok, de aki regota itt van, kezd asszimilalodni.Azt is elonynek gondolom, hogy angolul kommunikalok minden nap, kifejezetten sokat lehet tanulni nagyon gyorsan. Nyelvet, kulturat, az egesz eletmodot ( muszaj is megtanulni, bele kell jonni, hogy mennek itt a dolgok. ). Van akinek ez nehez, vagy nem megy, de akinek nem sikerul, nem is marad, megy haza, mert neki ott jobb. Akarhol is van az a haza.
En jol erzem itt magam, nekem otthon lett, pedig meg nincs fel eve, hogy itt vagyok. Egeszen ugy erzem, hogy befogadtak, es sokkal inkabb otthon erzem magam itt, mint Magyarorszagon barmikor/barhol ( kiveve a csaladi kort, ami ugye itt hianyzik sajnos ).
Baratokat mindenhol lehet szerezni, Magyarorszagon is, itt is. Ez nem volt visszatarto ero nekem. Termeszetesen hianyoznak a baratok, sok ember, es sok hely, de most mar ide is kotodni kezdek. Ilyen az elet....Es akkor vissza az anyagiakhoz. Miota itt vagyok, kezd rendezodni eletemnek ez a fele is. Nem felek a szamlaktol, nem szamolgatom, hogy a 70 vagy 80 Forintos tejfolt vegyem meg, vagy inkabb Kefirt, mert mindketto mar sok lenne, autovasarlas elott vagyunk, es kepesek vagyunk gyujtogetni, felretenni, siman elmegyunk kirandulni/nyaralni egy hetre 4 havonta, es egeszen nyugodt vagyok, hogy marpedig most mar megtehetjuk.
Ez persze nem jelenti azt, hogy itt minden tokeletes, itt is kemenyen dolgozunk, es mindennek ara van, de vannak lehetosegek, elerhetobbek az almok, es ugy erzem, van ertelme kuzdeni.Ettol nem hiszem, hogy hazaarulo lennek, azokat is megertem, akik sosem hagynak el Magyarorszagot, de en ugy gondolom, mindenkinek joga van eldonteni, hol es hogyan akar elni. Es ebbe senki masnak nincsen beleszolasa.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Diablo IV
- Linux haladóknak
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Opel topik
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest