Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BiP

nagyúr

válasz Fred23 #136 üzenetére

Nem tudom, mit akartál ezzel kiemelni, de én azt látom, hogy a 2x annyi magon %-osan feleakkora terhelést kap a proci. Ergo ugyanannyit tud kihozni a 2 prociból a játék.
    Ahogy az fps-ek is gyakorlatilag ugyanolyanok.
    És még mindig a vidkártya a "szűk" keresztmetszet a 6700K-nál is, bár elég közel van a limithez a proci.

Azt mondjuk jó látni, hogy ha már ott a 8mag+HT, viszonylag eloszlik a terhelés a procin belül, tehát nem unatkoznak a plusz magok sem.

törölt tag

válasz Fred23 #136 üzenetére

Ugyan ez a csapat megcsinálta 8C vs 8C/16T tesztet, ott lehet látni krízis/gta5 hogy mit ér a HT.

Ha megnézed a videót, nagyon hasonló a CPU kiterhelés 8c-nél mint 4c/8t -nél, viszont nem olyan beton stabil a GPU load, és pont az izgalmas helyeken hullik meg, a gta5 meg látványosan döglődik alatta.
    Ez csak két népszerű játék, amivel még sokat foglalkoztak/foglalkoznak a fejlesztők.

Szerintem nem hiába csalogatják be a játékosokat a hedt-előszobába, úgy hogy a hátuk mögött lassan leégetik a hidat a desktop felé. Innen csak egy mozdulat őket továbblökni a 400-600-1000 dolláros cpu-k felé, megfelelően cpu igényes programokkal.

(#135) euzsolt: Abban a szegmensben ahol ez bejön, a forrasztott CPU és az alaplapgyártók viszonyára leszek kíváncsi.
    Milyen plusz költség lesz NEKIK, várni kell majd az alaplapra mire Tajvan-ban ráforrasztják, majd idehajózik. Vagy Intelnek kell a biztos bevétel, megvették, beforrasztották, a gyártó meg vagy eladja, vagy eladja.

Új hozzászólás Aktív témák