- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
darkpower
aktív tag
Elfelejthetnék már végre ezt a pentile mátrixos baromságot...
Miért luxus normális kijelzőt várni 120k környékén???
[ Szerkesztve ]
-
Tomy Yayo
senior tag
Valahogy éreztem, hogy megint PenTile-al fognak spórolni. Persze az árán ez valószínüleg nem fog meglátszani Átlagvevő úgyse tudja, mi az, gondolják ők...
Régi megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Tomy Yayo
-
kolosanyi
veterán
Na most akkor az SLCD2 az ugyanaz, mint az IPS? Mert a cikk alapján erre lehet következtetni, ami meg szerintem nem igaz.
-
vicze
félisten
Nálad van a pincében pár millió elfekvő RGB AMOLED kijelzó 4,3"-on 540x960-as felbontással? Ha van jelezd a HTC-nek ők szerintem szivesen átvennék.
A piacon egyedül a Samsungnak van értelmes felbontású RGB AMOLED kijelzője, ők pedig nem adnak senkinek.
Szóval a többi készülékgyártó válogathat a kínálatból, ami elég szűkös sajnos AMOLED-ből.
És ha nincs az OEM-eknél olyan, amilyet HTC szeretne akkor olyat rak olyat, ami van. Sajnálatos kompromisszum, de ha senki se gyárt olyat, amire szükség lenne, akkor nincs mit tenni.Illetve miért lenne egy fillérrel is olcsóbb a Pentil mint az RGB-s?
[ Szerkesztve ]
-
19_OsY_81
aktív tag
Srácok. Szerintem egy AMOLED kijelzőnek sokkal kedvezőbb a fogyasztása, csak emiatt látnék a One X-ben egy szuper RGB AMOLED kijelzőt...
Tényleg, azt lehet tudni hozzávetőlegesen, hogy mennyivel fogyaszt kevesebbet egy AMOLED-del szerelt telefon?
Köszi.
iPhone 12 Pro, Apple Watch S5, iPad 2018, Apple TV 4K
-
kolosanyi
veterán
Sejtettem én azt. Viszont ez jó hír, mert eddig pont a kijelző miatt ment a kritizálás sok esetben a HTC-nél. Így viszont ugrottak egyet, ez jó.
(#10) sz_gabor555
Nem ilyen egyszerű a dolog. Fekete szín megjelenítése esetén tényleg minimális a fogyasztása a konkurens technológiákhoz képest. Viszont amint fehér-világos színeket kell megjeleníteni (pl jellemzően böngészésnél) már mindjárt hátrányba kerül, ugyanis ekkor többet fogyaszt.[ Szerkesztve ]
-
saiyajin
senior tag
Még mindig a SGS2 az egyetlen teló, aminek RGB-s a kijelzője vagy azóta jött már ki ilyen amoleddel szerelt készülék?
"I don't even close my fuckin' eyes when I sneeze"
-
Cyberpunk
félisten
válasz 19_OsY_81 #10 üzenetére
Ha fehér a háttér akkor jobban fogyaszt mint az SLCD. Nekem SGN-em van. A minimum meg a közepes fényerő/fogyasztás elég durva különbség van.
saiyajin: Ja eltaláltad. Egyenlőre csak az SGS2 az ami RGB-s, a többi pentile matrix-os. Annyit hozzá tennék, hogy míg egy SGS1-nél egyértelműen látszott, addig itt (Note) már fel sem tűnik. Max a tudat, hogy ilyen.
[ Szerkesztve ]
Hope was the right choice, and it always will be.
-
vicze
félisten
-
guni
tag
Komolyan a bokám lefosom tőletek! Aki egy 312-es pixelsűrűségű panelnél megmondja szemre hogy pentile vagy sem, azt ünnepélyesen kinevezem mikroszkópnak...
Guni
-
-FreaK-
veterán
Azért a 4.3col-on 960x540-es felbontás szerintem a közelében sincs a 312-es ppi-nek.
Sajnos azonban nem csak a kép részletseggét befolyásolja hanem a színhűséget is, PenTile kijelzővel nem igazán lehet színhelyes megjelenítést elérni.Én viszont mindenképpen a SAMOLED-re szavazok (720p azért még nem lenne rossz), mert azt a kontrasztot, fekete mélységet és általános képminőséget az SCLD vagy IPS sosem éri el. A fogyasztás nálam csak másodlagos a képminőség mellett.
Kíváncsian várom az SGSIII-at[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
pentile...
Bár nekem eleve az amoled színvilága sem tetszik. de szerencsére a csúcsmodell rendben van. -
biczotibi
csendes tag
Bírom ezt a kinek milyen a kijelzője epöcsmutogatást:-) nagyítóval telefonoztok?
Nem kell félni,nem fog fájni... http://twitter.com/biczotibi
-
Remus389
veterán
-
Remus389
veterán
az LCD-n meg pixelhiba lesz ennyi erővel
guni szerintem azért van ez mert az Amolednek brutálisan jó képe van, és kellett valami amivel lehessen fikázni
két hétig havernál laktam és volt ott egy sgs2, ilyen hétköznapi használat során (nem 5 cm-ről nézve), nagyjából ugyanaz(igaz voodoo colort használok), 2 hetem volt ezt megállípani
hétköznapi nyomkodásnál 30-40 cm-ről mind2 éles(most jön az a rész hogy rosszul látok, érdekes szemvizsgálaton mindig mindent el tudok olvasni), hiba nélkül elsőre, de hagyjátok a szemeimet
[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/akg_k272_hd_kivalo_allapot/friss.html
-
r4z
nagyúr
válasz Quasi_modo #28 üzenetére
Ezért írtam azt, hogy hajlamos rá.
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
Ez a hír engem is megrendített kicsit. Nem tudom mi legyen nyár körül az új telefonom. Xperia S vagy a One X. Addigra mondjuk remélem a ház 1-2 apróbb bökkenőjét kijavítják azért és árban is mérséklődik kicsit, mert jelenleg a 170e-s árcetli kicsit fájó pont, sajnos a Sensation-re még ment a 160e-s kiadás, de idén nem fog menni még egyszer, nincs adóvisszatérítés .
(#35) Remusz911: csak sajnos a kijelző esetén a pixelekre vonatkozóan elég ocsmányak tudnak lenni a garanciális feltételek. Nem kell sajnálni, munkából élek és tiszta a lelkiismeretem
[ Szerkesztve ]
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
Remus389
veterán
ez is csak egy ilyen fikázási lehetőség, nyílván egy műszaki termék hajlamos a meghibásodásra
ezért van garancia
számítógépben lévő winchesterek is mennek tönkre, LCD kijelzők is lehetnek pixelhibásak, vagy tönkremegy a háttérvilágítás
egy Toyota is lerobbanhat... egy iMac is lehet hogy egyszer megadja magát, ahogy egy Samoled is meghibásodhat
nem tudom ebbe mi a nagy szám
és jó lenne tudni ugyebár hány % megy tönkre adott termékből(persze ezt senkise tudja, de azért megy a fika), azt hogy meg tud hibásodni valami, egyáltalán nem új nekem
Xaels: mindjárt megsajnállak hát akkor el kell viselned a Sensation-t barátom, borzasztó lehet
[ Szerkesztve ]
-
Lejárt közben a szerk. idő Jön rá az ICS. Majd meglátom milyen lesz amúgy nekem nincs sok gondom vele csak nem sok hobbim maradt, elkoptak az utóbbi időben ilyen-olyan okok miatt és megszokás, hogy legalább évente váltok egyszer.
[ Szerkesztve ]
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
Remus389
veterán
én annak vagyok a híve hogy olyanra cseréljen az ember amit megérez
most egy sensationről ami ugye nagyon faxa, egy one-x nem olyan nagy előrelépés szerintem
a Sensationnek is nagy, éles képe van, gyors az is, ugynazt tudja
olyan mint egy E/S Merciből, Maybachba ülni
én inkább kihagyok egy generációt, de sgs-ről sgs3-ra váltani izgalmasabb, mint sgs1-ről sgs2-re vagy sgs2-ről sgs3-ra(én maradok a Galaxy vonalnál, Samoled miatt, más nem is kell, se wp7 se iphone, Android kell nekem és Samoled)
tehát érdemes egy generációt kihagyni, ütősebb lesz a csere, a feeling, hogy igen ezért megérte pénzt kiadni
jártam már úgy hogy a rögtön a következő generációra cseréltem, megbántam mert alig volt jobb
az anyagi vonzatáról nem is beszélve ugyebár
[ Szerkesztve ]
-
-
Mivel sokat böngészek ezért nekem főleg a kijelző az elsődleges szempont. Abban azért sokat lépett előre a One X a Sensation-höz képest legalább is a saját mértékrendszerem szerint.
Mondjuk a jelenlegi tendencia számomra kezd olyan irányba elmenni ami nem tetszik, de nem csak a HTC-nél, hanem a Sony-nál is mutatkoznak azok a jelek és ha így marad nem hiszem, hogy a One X után jönni fognak olyan szériák amik tetszeni fognak.
AMOLED-es Desire-em volt és most a páromnak Lumia800-a van. Nekem nem tetszik az AMOLED egyetlen egy okból. A fehér az nem fehér... Lehet a fekete fekete és nagy a kontraszt, ha böngészésnél zavar a kékesedés.
-
Remus389
veterán
Mivel sokat böngészek ezért nekem főleg a kijelző az elsődleges szempont. Abban azért sokat lépett előre a One X a Sensation-höz képest legalább is a saját mértékrendszerem szerint. de lassan már kezd asz egész bohózatba átmenni, az Apple megcsinálta a Retina display-t most mindenki őket majmolja, múltkor direkt kerestem a pixeleket az iphone 4S-en, hát...éppenhogy 5cm-ről(szó szerint 5 cm) kivehetők, de nagyon nehezen, néha azt hiszem elcsípek egyet, aztán eltűnik
most a htc one-x kábé ugyanilyen apró pixelekkel rendelkezik, mi a fenének? semmi értelme, csak a geekek verik erre, úgyis legalább 20-30 cm-ről nézed ott pedig a Sensation képe is tűéles vagy nem?
Mondjuk a jelenlegi tendencia számomra kezd olyan irányba elmenni ami nem tetszik, de nem csak a HTC-nél, hanem a Sony-nál is mutatkoznak azok a jelek és ha így marad nem hiszem, hogy a One X után jönni fognak olyan szériák amik tetszeni fognak. szerintem a mostani felhozatal után jönnek a kihajtogathatós mobilok, mert komolyan felbontásba nincs hová fejlődni ekkora méretben(mikroszkóppal kell keresni a képpontokat), processzorerő is elég erős az Androidnak, lesz 2,5 ghz-es 8 magos telefon is biztos de mi a fenének? Kamerában még lehet fejlődni, de már az is elég fejlett
szóval ha azt akarják hogy megvegyék az emberek a még újabbat, szerintem majd a táblagépé átalakítós kihajtogatható mobil lesz a menő, mert lassan kifullad ez x ghz és trilló -csillió pixel 4,5+ colos kijelző
AMOLED-es Desire-em volt és most a páromnak Lumia800-a van. Nekem nem tetszik az AMOLED egyetlen egy okból. A fehér az nem fehér... Lehet a fekete fekete és nagy a kontraszt, ha böngészésnél zavar a kékesedés. pedig én nem látom kékesnek, talán a voodoo color csodát tett
viccet félretéve az RGB Super Amoled plus(ami az sgs2-ben van), képes a tej vajszínű fehérre is én úgy tudom
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
félreértés ne essék, szeretem én is ha részletgazdag egy kijelző, pl egy ipad méretű gépnél jól is teszik[link], vagy számítógép monitoroknál jöhetne a quad HD
de szerintem mobiltelefonokba elérték a határt, retina felett vagy HD android felett ekkora méretben értelmetlen, sőt már ezek is túlzás kategória(jó fogjuk rá hogy kell nekünk)
ezért mondom most sok mindenben elérték a határt, majd bedobják a kihajtogathatós mobilt, mobil+táblagép egyben, majd azon megy a hiszti, mert sztem faxság tovább növelni a felbontást a gigahertzeket, a megapixeleket, 64-128 gb háttértár, lassan ez már senkit sem érdekel, mert meghaladja egy átlagember igényét
de a kihajtós kijelző az jó ötlet
-
Nem csak a felbontás miatt, hanem 4,3" vs 4,7". Miután megnyomkodtam a Titan-t úgy gondolom nekem hasznomra lehet a nagyobb kijelző minimálisan nagyobb burkolatban.
A 2. részt meg nem a kijelzőkre értettem, hanem arra, hogy kezdenek mindent a "felhő"-be terelni. A készülékeket teljesen elzárják a felhasználó elől. Nem cserélhetsz akkut, nem rakhatsz be több tárhelyet stb. Amúgy nekem ez az MSM8260 is tökéletesen megfelel már.
[link] a közép állás sem tejfehér.
-
Remus389
veterán
A 2. részt meg nem a kijelzőkre értettem, hanem arra, hogy kezdenek mindent a "felhő"-be terelni. A készülékeket teljesen elzárják a felhasználó elől. Nem cserélhetsz akkut, nem rakhatsz be több tárhelyet stb. igen ez nekem se tetszik
konzervatív vagyok mondjuk
és az is igaz hogy nem vagy egyedül, amíg sokan vágynak kivehetős akkus mobilra, meg nagy háttértáras mobilra ami net nélkül is működik, addig gyártani fognak olyat is
[link] a közép állás sem tejfehér. lehet, de ilyen szinten már nem érdekel...
egyébként [link] szerintem már készülnek a táblagép-mobilra(kihajtogatós)
[ Szerkesztve ]
-
Youri
veterán
PenTile? Akkor nem HTC lesz az új telefonom...
[ Szerkesztve ]
RTX ON
-
JadenDave
csendes tag
A One X mikor lesz megvásárolható Londonban?
{The Walking Dead ; Terra Nova ; WWE Attitude, PG} All Day, All Night On HTC One X
-
-
keIdor
titán
Nincs értelme. Ha évente eladod és veszel újat, kevesebbet kell ráfizetni.
Így hogy kihagysz egyet, többet kell az újra ráfizetni.
De én inkább fél évente cserélgetek, van hogy még pénzem is marad.Amúgy miért zavar a fejlődés? Nem akarok pixelt. 2012 van, 150k egy ilyen, legyen is brutális képe. iPad (3) is most tetszik igazán, eddig számomra ratyi képe volt. Szóval ha geek vagyok, mert kell a magas felbontás, akkor te is, mert neked meg az Amoled kell. Nekem meg az nem kell. A fekete fontos monitoron, TV-n, sőt talán tablet-en is, de egy telefonba?
Mindenkit más mozgat meg, nekem mondjuk az IPS jobban tetszik.[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
-
keIdor
titán
Engem a kihajtható kijelző totál hidegen hagy. Újabb hibalehetőség.
Van egy olyan érzésem, hogy a One X tényleg olyan lesz, aminél azt mondom nem kell jobb. (2013-ig )
Vagyis de, iOS, azzal a készülékkel.Xaels: Jaja én is, GTX-580-at váltok HD7970-re nem sokára.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Cyberpunk
félisten
Ja én is a legutóbbi HTC-m 7 hónapot bírt csak nálam. Előtte a Motorola meg fél évet.
A jelenlegire sem merem azt mondani, hogy sokáig marad, mert habár elégedett vagyok vele, de a geek vérem az hajt. Talán egy Note2 jön majd, mert a nyakamat teszem rá, hogy leszÉn megvárnám a Keplert. De nekem meg valószínűleg egy HD7870 lesz. Erre meg éri váltanom a 470-est.
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
válasz Cyberpunk #53 üzenetére
A Kepler nem játékra lesz, figyelembe véve a kiszivárgott eredményeket. Meg azt nem tudok szerezni úgyse 130k-ért.
Nálam a Galaxy S kibírta 10 hónapig, aztán jött az SGS2 2 hetet volt, később i4 mellé Sensation 5 hónapig, majd most megint van egy SGS2, de agyaltam rajta eladom, tokjaival együtt még kapok érte egy 100-ast. Főleg, hogy fél éves sincs. Nem tudom még.[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Jelenleg úgy állítottam be a PC-t, hogy amint elárasztják a piacot a 78X0-es kártyák a 6970 ára le fog esni a használt piacon és akkor majd be kerül még egy CFX-be így valamivel több lesz a teljesítményem BF3 alatt mint 1 darab 7970-el és árban kb ugyanúgy fogok kijönni. Eddig nem preferáltam a CFX-et, de itt az ideje egy próbának. Ha nem jön be még mindig eladhatom a 2 VGA-t és vehetek egy erőset
Viszont telefon esetén ha a HTC lesz a befutó, márpedig efelé húz a szívem, mert nekem csak jó tapasztalataim vannak ezzel a gyártóval, akkor arra várnom kell kicsit amíg bekerül az összes de legalább 2 szolgáltatóhoz és akkor a 170-es ár módosul majd erősen lefelé várhatólag.
-
Eddig én is. De egyszer ki kell próbálni és jelenleg a BF3 a leg hardver igényesebb játék amivel játszom és a jövőben is még egy darabig az is marad elnézve, így ha nem is fog a CFX szuperálni más játék alatt de egy 6970-el is bőven el leszek.
[ Szerkesztve ]
-
Cyberpunk
félisten
Egyetértek egy bika kártya kell és nincsenek multi GPU-s szarakodások. Viszont annyit már nem játszok, hogy nagyon drága kártya kelljen. Elég a 7870 is. Szét alázza a 470-est kevesebb zaj, hő, és fogyasztás mellett.
Xaels: Nálam a BF3 ott vágta el magát a rombolhatóság hiánya miatt. BC2 jobb e téren és ezért játékélményben is jobb szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Cyberpunk #58 üzenetére
Nagyon nem mennék bele, de egy B2K-t érdemes lenne kipróbálnod mert Sharqi-n és Karkandon nagyon durva lett a rombolhatóság, rendesen fekteti is a gépeket alaphoz képest.
-
Igen a játék oldalról tekintve tényleg így vagyok vele én is, hogy ott volt az X360, de egyszerűen nem bírom megállni, hogy ne szereljem a PC-m és ne őrüljek néha 1-1 apró alkatrésznek is úgy mint egy gyerek egy zacskó gumicukornak. Ezek a kütyük maradtak hobbinak, sajnos a motorozás kiesett anyagi és egyéb okokból
Amúgy döntöttem. One X-re lesz kuporgatás. Kijött az Xperia S tesztje Engadget-en, meglátjuk a HTC mit fog villantani.
-
Integra
titán
kezdem azt hinni, hogy a desire után a one x az első "desire kategóriás" telefonja a htc-nek, még a végén újra htc-t kell vegyek.....
csak az akksi, remélem ott nem spróroltak...... az sem zavarna, ha picit vastagabb lenne, a kamera sikjáig akksival lenne kompletten megpakolva..[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
Új hozzászólás Aktív témák
- Hálózati / IP kamera
- OTP Bank topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Gitáros topic
- E-roller topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- iPhone XR 128GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3821
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest