Új hozzászólás Aktív témák
-
MMIX
addikt
Miért is ciripel a tekercs? Először is, amikor áram folyik át rajta, akkor mágneses tér keletkezik, ami pedig összerántja a tekercset, és az egymás melett lévő feltekercselt vezetékek össze csattannak, de aztán, ahogy ez megtörtént vége lesz az erőtérnek és újra szétesnek, majd pedig kezdődik az egész előlről és megint összecsattannak. Ez elvileg természetes jelenség, erre még van egy kísérlet is, amikor egy rugóba áramot vezetnek, akkor is ugyan ez történik, a rugó összerándul, majd újra szétmegy stb. Elvileg hosszú távon ez rosszat tehet a tekercsnek, mert a sok ütközéstől a szigetelés lepattogzhat a feltekercselt drótokról, és már nem fog tekercsként működni, hanem összezár. Ezért is van, hogy nem működnek az sokat használt tekercsek. Ha jól emlékszem, akkor valami ilyesmi törtnénik. Írta Suri 2008-01-05 Én csak találtam a neten szerintem hihető.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- PlayStation 5
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- E-roller topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest