Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Synthwave

HÁZIGAZDA

válasz zippofcy #23 üzenetére

"Ez a két egér nem nyiklik nyaklik, a Kana 1600 DPIn, a G9 2800 DPIn halálpontos volt (felette a pontosság kicsit romlik) a G9x lehet már 3000 DPI felett is pontos.
    A többi egér sehol nincs hozzájuk ár / teljesítmény tekintetében.
    "

WMO - 3k, MX 310 - 3,5k, G1 - 5k, Salmosa mini - 5k. Csak egy pár. Filléres használtpiacot most direkt nem hoztam fel.

Kana defektes PixArt szenzor, gyakorlatilag ugyanaz van benne, mint a Kinzu v2-ben (3305DK-H), más lencsével. 800 cpi felett jitter, FW frissítés előtt egyszerűen botrányos volt, azóta azért már reális alternatíva 1000 cpi alatt.

Sima G9 A6090-es Avago, a maga igen gyenge perfect control-jával. G9x már sokkal jobb (Avago S9500), de még ott is van felületfüggetlen ~5 %-os pozitív gyorsulás, itt is ajánlott az 1000 cpi, ill. az alatta lévő tartomány. Nem beszélve arról, hogy a lézer érzékeny a porra, ill. a kábele kifejezetten merev, hajlamos megtörni idő előtt..
    S9500-as egerek végülis lehetnek alternatívák, a G9x pl. egy kifejezetten használható darab, de az ár/érték bajnoki címtől olyan messze van, mint Makótól Jeruzsálem.

"1680-as desktop átszeléséhez a pointerrel (5-ös egérsebesség mellett vagyis középen hagyva windowsban) addig 800 DPIn már 7 centi. Ez INDOKOLATLANUL sok, vagyis aki ennyin játszik az nem húzhatja az egeret csak ránthatja, különben időbeli hátrányba kerül azzal szemben aki egy olyan egérrel tolja ami 1600 DPIn is teljesen pontos"

Itt 1600 x 1200, point. prec. OFF, Win 6/11 (ahogy Wolf is mondta, a csúszka közepe a 6. fokozat, ahol 1:1 a beviteli arány), MarkC Win7 accelfix és ~5 cm átlóban a desktop. Ez minden, csak nem sok.

Az egér kezelése teljesen szubjektív, de semmi hátránya nincs annak, ha valaki rántja az egeret. Sokkal könnyebb konzisztensen 12 cm-t rántani, mint 1,178 cm-t mozdítani - ennek oka az egyszeri emberi motoros-funkciók.

"Ráadásul low sensivel állandóan emelgetni kell az egeret (ami ugye időveszteség) míg 1600 DPIvel a 20x20 centis padon szinte sose kell felemelni."

Skill kell és az az "időveszteség" gyakorlatilag redukálódik nullára. Csak ahhoz olyan szenzor is kell, ami bírja az ilyen sebességű mozgatást.

"Jah és Steelseries QcK egérpadnál jobb nincs hozzájuk, kb 5 egérpadom van és még vagy 3at teszteltem, 2700 Ftért nem csak ár / teljesítmény bajnok de abszolút bajnok is."

Én maradnék Everglide Titan / Allsop Raindrop GigaPad XL / Corepad C1 / Puretrak Talent / Artisan Hayate - Shidenkai-vonalon inkább. :>
    QcK egy jó pad, olcsó, bár amit tényleg érdemes is venni (QcK+, QcK Heavy, esetleg Mass), az már nem annyira. Viszonylag hamar bekopik és veszít a csúszási faktorából. Tudom, mert volt többször is (sok más egyébbel egyetemben). Inkább azt mondanám, hogy egy amolyan univerzális megoldás, ami alá nem szabad menni.

Ár / teljesítmény bajnoknak meg meghírdetném az Allsop Raindrop-ot, mert kb. 3,5-4 ezer pénz (bár újonani beszerzése az utóbbi években már elég körülményes), felületre valahol az Everglide Titan és a QcK között van és 8 (!) évig húzta - és még állatul is néz ki.

Műanyag fronton fUnc 1030, ill. bármelyik variánsa, fémeknél Razer eXactMat. Üvegből az Icemat 2.0 / SS Ecperience I-1/2 gyakorlatilag elnyűhetetlen.

"De 1600 DPIn egyszerűen nem kell rángatni, anélkül is gyors a célzás mivel csak fele utat kell a kéznek megtennie az egérrel. (3.5 centi vs 7 centi)"

Kevered a szezont a fazonnal. A sensitivity-t a cpi-vel. Igazság szerint nem sok közük van egymáshoz, 8200 cpi-vel is beállítasz olyat, hogy 50 cm-en fordulsz 180 fokot (más kérdés, hogy mi lesz a végeredmény - bár az ég / plafon szép kék / repedezett :DDD), meg 400-zal is olyat, hogy 3 cm a 360 fok. Kinek mi a kényelmes, de a legtöbb jó aimer nem használ high sens-et, okkal.

High sens esetén profitálhatunk a magasabb szenzor-felbontásból, de ennek nagyon prózai okai vannak; kisebb elmozdítással több mintavételezési pont szolgál alapul a kurzor vezérléséhez. Ennek ellenére az 1800 feletti beállítások már high-sens esetén sem ajánlottak - mert egyszerűen csökken a precízitás, pixelek maradnak ki, etecera.
    Összességében low-senshez a 400 is bőven-bőven tökéletes, high sens-re inkább 800, ill. 1000 cpi körüli felbontások a javallottak.

"G400 meg nem ugyanaz külsőre mint az MX500 volt?"

De, gyakorlatilag ugyanaz, az MX5xx és G400-vonal burkolat szabadon csere-berélhető.

"Mert akkor "ujjas" fogásra alkalmatlan, alakjánál és súlyánál fogva is. "Tenyeres" fogásra meg sokkal kényelmesebb pl. a DeatAdder."

Neked. A fogás, ill. az, hogy mi-hogy kényelmes, a lehető legszubjektívebb szempont. Függ attól, hogy mekkora a kezed, pontosan hogy fogod az egeret, milyen stílusban mozgatod (mm-es pöcörögtetés, emeléses söprés, stb.), hogy bírja a csuklód a súlyát.
    Én tudtam claw-fingertip hybriddel fogni az MX5xx-eket vagy akár az MS IME 3.0-át is, más kérdés, hogy az RSI-m miatt (nekem ezek az egerek nagyon nehezek), ill. a pörgős játékstílusom miatt (low sens + medium / high accel --> nagyon csuklóigényes, folyamatos repozícionálás) nekem a pehelykönnyű és kisméretű egerek kellenek (pl. Razer Salmosa / Krait, MX300 / G1 / G100s).

"Amúgy az MX500 volt valaha a legjobb egér (nekem is volt) de remélem nem azt akarod mondani hogy az elmúlt 10 év semmilyen fejlődést nem hozott egerek terén?"

Megintcsak szubjektív. De MX500 tényleg top 5 egér of all-time - és még tartós is. 125 Hz-en elég gyenge a szenzor, de 500 Hz-en egy teljesen más egeret tartasz a kezedben - mert a 8 bites adatsáv miatt nem csak a válaszidő javul (8 ms -> 2 ms), hanem a perfect control is megnégyszereződik (1 m/s -> 3,91 m/s (!)).

A "fejlődés" sajnos nem ilyen egyszerű. Persze van néhány kivétel, ami érdemes arra, hogy az ember megvegye, de a trend inkább az, hogy néhány éve visszafelé haladunk és az ipar a csicsa, számháború meg a totál fölösleges "feature"-hegyek felé vette az irányt, hogy Vérbéluska apukája névnapkor leszurkolja azt a Deákot.

"Szerintem pontosan ez az oka annak hogy a "pro"-k a 30 ezer Ftos egereikkel is csak 800 DPI-n tolják"

A pro-knak 99%-ban nincsenek 30 ezer forintos karácsonyfa díszeik.
    Quaker körökben a mai napig 400 / 450 cpi a legelterjedtebb, utána jön a 800. Elvétve 1000 és 1600 / 1800, de momentán nem tudok egy high skill játékosról sem, aki efelett használná az egerét. Az igazhitű quakerek mindig is törekedtek a funkcionalitásra (lsd. *cfg-k), nem véletlenül vagy szimplán heppből azok a beállításaik, amik.

Érdekesség-képpen itt egy lista, hogy ki-milyen egeret használ. Főleg pro-k, ill. néhány high skill player. Annyi update menne hozzá, hogy l1nkin pár hete már Ninox Aurora betamodellt használ.

Új hozzászólás Aktív témák