Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Akula
félisten
válasz
#30662400 #68 üzenetére
A "minek a nagy sávszél ha nem használhatod" típusú kommentek a kedvenceim. Mert bizony sok mindenre lehet azt használni a warezon kívül.
Ja, sok PÉNZES dologra. Fizess elő mosóporra, Győzikére,... Akinek nincs pénze eredeti szoftverra, az majd pont ilyenekre fogja kidobni a pénzét?Én például annak már annak nagyon örülnék, ha egy ballagás/kirándulás/esküvő/stb. során készült sok-sok képet hamarabb át tudnám küldeni másoknak.
Miért, nem mindegy hogy 1 vagy 2 sec? -
Dr. Akula
félisten
Senki nem mondta, hogy nem állíthatod elő otthon te magad a termékeket.
Senki se mondta hogy nem állíthatod elő otthon az áramot, kenyeret, ruhát, autót...Ameddig viszont az kell, amit más csinált, addig fizesd meg, amit ő kér érte, vagy ne használd.
Vagy használd ingyen.Eleinte volt egy sejtésem, hogy veled lehet normálisan vitázni, most meg fújod ezt az ócska baromságot
Lehet(ne), de ahhoz érveket kéne tudni felmutatnod, nem a kiadók marketingrizsáját szajkóznod. A BSA reklámra senki se kíváncsi.Csak a kérdésre nem válaszoltál. Dolgozol? Akkor kéne egy kicsi ingyen. Azért, mert én úgy akarom.
Jó, ha a fele kiadómaffia bevételt a zsebembe csúsztatod, te is megkapod a fele fizetésem. ^^Úristen bazdmeg. Karosszékből letöltögető ingyenélést szabadságharcos tevékenységhez hasonlítani
Úristen, úristen, ajajaj, ajajaj...Tudod mit: neked van igazad.
Eddig is tudtam.add hozzá az arcodat is.
Miért, te talán adod? Még azt se árultad el melyik kiadó fizet neked ezért a propagandáért. -
Dr. Akula
félisten
Még tiszta szerencse, hogy vannak ilyen, hozzád hasonlóan éles eszű emberek, akik felnyitják a szemünket és elmagyarázzák nekünk az egyensúlyi ár fogalmát.
Hát nagy szerencse.a konkrét termelés mellett a kereskedelem is a gazdaság része.
Meg a bankárok is, akik eljátszották a lóvénkat, aztán most miattuk van válság.kihagyhatnánk a csúnya pénzhajhász gazdasági szereplőket az életünkből..
Az ingyenélőket nyugodtan ki lehet. Aki csak a markát tartja, meg elszabotálja a kreatív, új termékeket, és csak az x+1. szirup folytatást engedi pénzelni, mert abban kevesebb a kockázat, annak igen, wcpumpát az ánuszába!Nyilván a reklámokat senki nem nézi, azért költenek a nagyobb cégek százmilliókat.
Hát eléggé ablakon kidobott pénz. Én már akkor elkapcsolok ha meghallom a reklámnyivákolást. Meg ahogy a környezetemben látom mindenki más is. Még jó hogy tv-m sincs, megspórolom magamnak az ilyen selejt dolgokat. -
Dr. Akula
félisten
Csak a kiadóknak jó, ha sok termékük fogy?
1. Ha sok termékük fogy, akkor mit nyavajognak a warezra?
2. Ha mégse fogy, akkor meg magukba kéne szállni miért nem.a bolt, aki eladja neked, az kiből él?
És a szúnyog ami a véredet szívja, az kiből él?Jelenleg nem tart itt a dolog.
Hát nem, de majd ha észbe kapnak és csökkentik a fiktív árakat, akkor talán beindul a vásárlás.Azért, mert nem veszed meg, senki nem rázza a bilincset...
Áááá, tényleg neeem... Mikor már a linuxot is úgy "reklámozzák" hogy azzal tulajdonképp a Microsoftot lopod meg...Tehát szerinted a PH!-s cikkek miatt többen vesznek mondjuk eee PC-t, mint a reklámkampány miatt...
Speciel én reklámkampányt se láttam, csak a netes számtek oldalakról tudom hogy eeeeeeeeeeeeee akármi létezik. Telefonon is gyakran zaklatnak spammerek, de amikor elhangzik az a szó hogy "kft", már nyomom is ki. Ha úgy kell rátukmálni az emberre a szajrét, az azt jelenti hogy annyira szar hogy magától meg se venné, így nem is kell.várunk szeretettel a szakmában.
Ha sokat fizetsz... ^^Hogy mi a szar, azt a piac dönti el.
Már eldöntötte. Csak a kiadómaffia nem képes tudomásul venni.mert a Britniszpírsz ugye szar, mégis dejól megy neki.
Ha ilyen jól megy, akkor talán kevesebbet kéne lehúzni a vevőiről.Akkor miért "töltöd le"?
Mit töltöttem le? Konkrétan mit is csinálsz te amit én letölthetnék?Dolgozol? Ha igen, kéne belőle egy kicsi ingyen.
Ez a kidaómaffia jelmondata!A krekkercsapat konkrét bűnt követ el.
Konkrétan nem követ el semmilyen bűnt, csak jogszabály ellenes. A Habsburgok ellen fellázadni 48-ban az is jogszabályellenes volt. De hogy bűn lett volna?... -
Dr. Akula
félisten
Ha sokat rendelnek, akkor az egy darabra jutó költség kevesebb, ha kevesebbet, akkor fordítva.
Ez szépés jó, de csak a kiadónak. A képlet ott hibázik, hogy kihagyja belőle a vásárlót. Aki le van szarva, eszi nem eszi, nem kap mást. Ezt hívják KOMMUNIZMUSnak. Értelemszerűen ha valami unreal drága, akkor azt nem fogják megvenni. Akár jó lenne a kiadónak, akár nem. A pék is mondhatná hogy 1 milka a kiló kenyér, aztán ha nem veszed meg, akkor rázza a bilincset, meg yarddal fenyeget... Mégse teszi, mert ő már a kapitalizmusban él, és tudja hogy az hogy működik. A kiadók nem.Mégegy jótanács: ha kevés a haszon, és sok az ingyenélő a láncban, valakit ki kell hagyni. Pl. notebookot szívesebben vettem volna a gyártótól, de az a kiskerbe kényszerít, mert nem hajlandó "fillérezni". Inkább én fizessem a nagyker + kisker + kituggyamégki hasznát. Partvist a seggükbe! Ugyanezt a maroktartó lánc egyéb termékek esetén is kihagyható. Marketingre is van jó tanácsom (fasza óradíjért powerpointban is bemutatom
), nem óriásplakátozni, meg tvreklámozni kell, amit amúgy se néz meg senki, de legalább jó drága, hanem összehívni pár szakújságírót és bemutatni. Majd reklámozzák azok ingyen nyálcsorgatva ha jó. HA jó... Szart meg gyártani se kéne, azzal is megspórolható egy csomó selejtköltség. Persze nem kötelező megfogadni a jótanácsot, csak ha pénzt akarnak látni a buliból.
Nézd, attól, hogy a munkám még jól fizet, nem áll szándékomban neked ingyen adni.
Nem biztos hogy akár ingyen is kéne.Van egy mondás: ki a kicsit nem becsüli, az a nagyot nem érdemli! Milyen igaz!
Speciel a krekkercsapatok ezerszer kifejtették már, hogy szarnak az ingyenélő köcsögökre, ők azért töltenek fel, mert lehetőséget kívánnak adni a termék kipróbálására.
Jaja, tudom tudom, a warezoldalakon is mindig ki van rakva hogy 24h múlva töröld le, meg felelősség 0... Nyilván nem fognak indokot adni a kiadóknak saját maguk beperléséhez. -
Dr. Akula
félisten
Általában bármiért is pofátlanság pénzt kérni ami ingyenes. Az ingyenélő uzsorások tanuljanak meg dolgozni!
Pl. ha neked mindenképpen a Dark Knight film kell, akkor annak hogy találsz free alternatívát? Megnézed a farsangon Betment meg Dzsókert?
Ennyi erővel a közértben is lehetne alapfilozófia hogy ha enni akarsz fizess 1 milkát, vagy ne egyél... Minek itt szarozni 200 ft-os kenyérrel, az 1 milka nagyobb szám, legyen annyi az ára!Ebbe nem kéne belemenni, de amúgy nagyon nem hasraütésszerű az az ár. Maximum sokaknak drága vagy irreális.
Azért hasraütésszerű mert irreális. Azt rögtön gondoltam hogy (reálisan) megindokolni nem lehet, ezért "ne menjünk bele".de ettől még fogytak a Britni cédék.
Akkor meg ne sírjon a szájuk hogy jujj a warez...!Áhá. Tehát az usákok krekkelnek. Ezt az eddig nem ismert információt most elraktározom.
Na látod, már volt értelme ma is felkelned. ^^ezért teljesen nyilvánvaló, hogy az eredeti feltöltő is onnan származik?
Naés az amcsi miért "vetemedik" feltöltésre? Csak nem azért mert irreálisnak tartja ő is a luxusprofitot és segít a haverjainak olcsóbban hozzájutni? ^^ -
Dr. Akula
félisten
Az ingyenessel elég nehéz reális árakkal harcolni.
Jahát kérem ha valamire van free szoftver, akkor azért pofátlanság pénzt kérni. Csináljanak olyat amiért hajlandó áldozni a vásárló!Arra, meg hogy kinek mi a reális, az ugyebár minimum nagyon szubjektív.
Erről szól a KAPITALIZMUS. Minden annyit ér, amennyit a vevő hajlandó adni érte. Ez az egész rendszer alapja. És mindenhol működik is, kivéva a szoftver-film-zenemaffiában. Azok azt képzelik hogy a kommunizmusban vannak, hasraütéssel kitalálnak egy árat, aztán majd mindenki csak fizet szó nélkül... Hát ez itt nem működik, majd rájönnek.A dolog másik fele meg ha tényleg olyan geci az a warez, akkor hogy lehet hogy egyre-másra jönnek a cikkek a rekordot döntögető eladásokról? Akkor minek is sír a szájuk? Nagyobb warez = nagyobb eladások? Ez a problémájuk, kevesebb pénzt szeretnének?
Nézd, rengeteg embernek a 600 forintos dvd-ár is túlzás. Ingyér sosem lesz. A warez meg ingyér van. Nincsen miről beszélni ilyen téren.
Így tényleg nincs, akkor marad minden ahogy van. Ha nem kell a kis pénz, akkor nem lesz annyi se... Az biztos jobb.És ki dönt a minőség kérdésében?
A vásárló. Amikor látja hogy 1 albumon van talán 1 jó szám, a többi ipari hulladék, akkor jogosan teszi fel a kérdést hogy minek fizesse ki a többi szám "árát". Ha meg csak azt az 1 számot veszi meg mondjuk az ituneson, akkor is sír a kiadók szája hogy miért nem az egész albumot vette meg. Ezek a kiadók ingyenélő uzsorások, semmi más. Menjenek el dolgozni!Ezt egyébként nem teljesen értem. Hogyhogy onnan jön? Ott találták fel?
Mit nem lehet ezen érteni? Kínában crackelik meg a szoftvereket, vagy az USAban? Nalátod. -
Dr. Akula
félisten
Így van, Indiában, Kínában, Bangladesben még ennyien se vesznek eredetit. De a warez mégiscsak az USA-ból jön, mert ott se rózsadombi burzsuj mindenki.
A legális vásárlásban csak a reális árak segíthetnek, más nem. Csökkenteni kell a luxusprofitot, akkor talán lesz vevő. Ja és nem árt minőséget produkálni, britniszíprszes szart ingyen se tölt le az ember, nemhogy pénzért.
-
Dr. Akula
félisten
Ha felfejlődnek az online tartalomszolgáltatások, akkor azért elég sokaknak
Ingyen? Mert ha nem, akkor arra se lesz pénze a warezusernak, ahogy og. szoftverre se.Enyhe túlzással, ami a mai weblapokat illeti.
Még online játékra is elég, ha nincs lag. Mondjuk modemmel pont van, de az a sebesség lag nélkül simán elég.és eszükbe sem fog jutni cédéírós gyereket keresni
Hát ha megoldható 2kazettás magnóval is a másolás, akkor valóban nem kell, elég egy fejbeállító csavarhúzó. ^^ Amúgy meg lehet hogy kényelmetlen, de még mindig kényelmetlenebb kifizetni magyar fizetésből sok 100k ft-ot szoftverre, mint gyalogolni kicsit. -
Dr. Akula
félisten
Ha kell neki az ingyenprogi, majd megtanulja. Vagy a haverja beállítja neki. Az alkoholtilalom idején se lett mindenki pálinkafőző, csak tudta honnan kell megvenni.
Az ISP-nek akkor lenne kár, ha esetleg beválna a letiltogatós szopatás. Warez híján, csak mailt meg netet pötyögni kinek kell x MB-os net? Arra elég a modemes is, vissza lehet mondani a drága előfizukat. Na azt már megéreznék az ISP-k. Sőt azt is megkockáztatom, hogy akkor a vezetékes telefon mintájára gyakorlatilag csődbe mennének, hiszen mobilnetet minden szolgáltató kínál, netezni az is elég, mire kell még a telefonvonal? Nálunk ezzel még a MATÁV is beszopná, mert legtöbb helyen a vonalas telefont már csak a net miatt tartja fenn az ember.
És ha mindent jól betiltanának, mi történne? Mindenki felfedezné újra a "cédé írós gyerekeket", és folytatódna a warez offlineban. Amire igény van, arra kínálat is lesz.
-
Dr. Akula
félisten
Nyilván lesz aki visszamondja előfizetését a legolcsóbb csomagra, ezek nem akarnak harcolni, csak igazodnak a "kínálathoz". A többség meg sztem annyit csinál hogy komolyabban utánanéz milyen módon tudja követhetetlenné tenni a netes tevékenységét. Amire igény van, arra lesz kínálat is. Ezt a franciák csak azért nem tudják mert 1. sosincsenek képben semmivel (ld: trianon), 2. nem náluk gazdagodott meg Al Capone a szesztilalommal. De majd rájönnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged