- Mobil flották
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
dreamdancer
őstag
válasz
Nagy Gábor #17 üzenetére
Pongyolán fogalmaztam, sorry, tudom, hogy vannak linuxos malware-ek ("vírusok"), de átlag userként, amíg éveken át Ubuntut használtam, én sose találkoztam eggyel sem. Ehhez képest Mac-en már bele lehet futni vírusokba (bár minimális odafigyeléssel elkerülhető a fertőzés), Windows-t viszont öngyilkosság vírusvédelem nélkül használni. (De ezzel nyilván semmi újat nem mondok senkinek.)
A fentieket "egyszerűsítettem le" a kommentben.
-
dreamdancer
őstag
Az a "rengeteg" szerver a pc-khez és laptopokhoz képest nem is annyira rengeteg... és igen, érdemes, csak ahhoz azért több kell, mint egy "I love you" tárgyú mail meg egy hülye júzer... Az elterjedtség és a vírus-célponttá válásra jó példa az OS X elmúlt 10 éve - amíg 1-2% között volt a részaránya, a kutya se írt rá vírust, és nem azért, mert minden Mac-es kedves és jó fej. Mert ahogy lassan nyomul előre (az USÁ-ban tavaly már minden 7. eladott pc vagy laptop egy Mac volt!) elkezdtek megjelenni a Vírusok is, lett is fertőzés meg ijedtség.
-
dreamdancer
őstag
Linuxra azért nincs vírus, mert egyrészt elég kicsi az elterjedtsége, másrészt a júzerek többsége hozzáértésben messze meghaladja az átlagot - egyik se kedvez a vírusok terjedésének.
Ezt a mobil OS-t viszont néptelefonnak szánják, ergo mezei júzerek fognak össze-vissza kattingatni. (És nem, nem használok Androidot.) Ha meg van kontrol a mozillás marketplace-en (megnézik, ellenőrzik az appokat), akkor az mitől nyíltabb, mint a Google Play vagy az App Store?
-
dreamdancer
őstag
válasz
enginev3.0 #3 üzenetére
Nekem is hasonló gondolataim vannak, csak nem akartam "ünneprontó" lenni.
Nyílt, ingyenes OS, lelkes fejlesztői közösség... mintha a jó 10 évvel ezelőtti linuxos híreket olvasnám, ami ugye azért nem változtatta meg a világot. A kontrol nélküli Marketplace-ről meg rögtön az ugrott be, hogy a vírusok, spam- és malware-ek melegágya lesz. Eh, nagyon negatív vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest