- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Légies iPhone halvány színei
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirCsimbók
tag
én az nVidiában (bár utálom őket fujjj, a színük a zöld is undorító), valahol a LEGO(R)-zós PC megmentőit látom.
amúgy gyártanak még alaplapi csipszeket? azaz chip-set, vagy mit?
mindegy, majd megtámogatnak játékkészítőket jól, aztán alávágnak APU-nak meg anyunak is
-
SirCsimbók
tag
válasz
Dilikutya #109 üzenetére
egyébként te meg valamit súlyosan félreértesz, attól tartok:
én ugyanis attól félek, hogy egy idő után fostalicska IGP nélkül nem fogok tudni venni CPU-t, viszont valós 3D-s teljesítményhez kelleni fog a dVGA
azaz olyasmiért kell majd fizetnem, amire semmi szükségem meg ki se lesz használva
-
SirCsimbók
tag
válasz
SirCsimbók #114 üzenetére
az IGP-k viszont a levéltetvek szerepét töltik be
-
SirCsimbók
tag
simán csatlakozhatsz
azonban van egy rossz meg egy jó hírem.
kezdeném a rosszal: a dvga mifelénk nem paraméter (egyébként a bömösök se), mivel levél helyett is ilyenek nőnek
a jó hír viszont: felettébb barátságos, amolyan ölbe ülős leányaink vannak, akikkel jól el lehet babázgatni azoknak, akiknek kedvük szottyan az ilyesmihez
(szokott szottyanni
)
-
SirCsimbók
tag
erre az egész igp/dvga mizériára:
minek ERŐLTETIK a 3D-s gyorsítókat olyanok számára, akik vagy fütyülnek rá (azaz csak fészbúkolnak otthon, ilyesmik), vagy munkahelyen (elvileg) nem használhatják ki
mondjuk, én se ma jöttem le a falvédőről (hanem tegnap másztam le a fáról
): ez így költséghatékony számukra, azaz kifejlesztik a megfelelő architektúrát, aztán meg rákényszerítik az emberre: eszed, nem eszed -- nem kapsz mást. ez viszont enyhén bosszant
-
SirCsimbók
tag
tény, hogy még nem láttam BR filmet, igazából még BR lemezt se meg drive-ot (legföljebb képről)
"22+ colon fhd-n fél méterről azért már lehet látni a különbséget"
ágyban fekve olyan 2 méterről nézve (ami viszont lényegesen kényelmesebb, mint ücsörögni a monitor előtt fél méternyire, esetleg órákig), kétlem, hogy bárki is látna bármi különbséget
és maga a film se mind1. valami takony filmből biztos le nem szednék (már ha szednék egyáltalán
) nagyfelbontású verziót
viszont a "rip" vonatkozásában asszem összekevertem a szezont a fazonnal: inkább "image"-re gondoltam
-
SirCsimbók
tag
válasz
Dilikutya #86 üzenetére
"Egy hardver összeállításánál a torrent mindig kimarad a kritériumok közül."
mondod te.
én is állítottam már össze konfigot meg mondtam véleményt konfigról (otthoni felhasználás), és a torrent viszonyítási alap volt"Egyébként ott is egyre több a HD/fullHD tartalom."
én is így tudom, de a hajam se akarna leszedni fullos BR ripet (mittudomén, 20-30-40 giga), amikor (monitoron nézve) úgyszólván ugyanaz a minőség tizedéből megvan. meg hát az se mindegy milyen filmről van szó.(bocs, már megint flúdgyanúba keveredtem)
-
SirCsimbók
tag
"még szerencse,hogy sokan ezt nem tudják és boldogan használják őket"
először is válaszként 1 idézet Dilikutya #86-os hsz-éből: "És ha kiragadsz gondolatokat, ragadd ki az egészet!"
nem biztos, hogy elolvastad hsz-em ezen mondatának elejét, ezért most bekopizom: "ott exceleket meg wördöket meg ilyesmiket várnak el inkább az emberek meg a gépek zömétől, viszont ha meg komoly 3D-s teljesítményre van szükség, akkor dVGA,..." hol kell komoly 3D-s teljesítmény? mondjuk gépészeti vagy építészeti tervezőprogiknál. itt az IGP kevés lesz.
"Egyébként 5 percen belül szerkeszthető a hozzászólás és illik ezt alkalmazni..." azt, hogy konkrétan 5 perc, nem tudtam, viszont az 5 perc leteltével jutott eszembe #83-as hsz-em, így kénytelen voltam új hsz-be írni. meg egyébként ha visszább nézel, láthatod, hogy igenis használtam a szerkesztés funkciót. egyáltalán nem akartam flúdolni
@ Dilikutya #86: #82 hsz-em első mondata épp erről szól: "lehet valami abban, amit mondasz." (ez igazából nem neked ment, de arról szólt, hogy nem teljesen helyesen értelmeztem az általad leírtakat)
"Az integrált videó nem parasztvakítás, és annyira nem is gyengék, lassan az alaplapi integrált VGA-k kikopnak, helyüket az IGP-k veszik át, amik sokkal alkalmasabbak mindenre."
egyáltalán nem értek veled egyet, mondatod utolsó részére válaszom ugyanaz, mint 3 bekezdéssel feljebb: "hol kell komoly 3D-s teljesítmény? mondjuk gépészeti vagy építészeti tervezőprogiknál. itt az IGP kevés lesz."@(#84) FLATRONW: "Azonban egy S3 trio még AGP-s volt..." nem kötözködésképp, de a szekrényem aljában lévő S3 Trio 64V2/DX 1 + 1 megás kártya még sima PCI-os. nem zárom ki mondjuk, hogy később lett belőle AGP-s verzió is
@pH: valahogy szerintem ez nem kafa, hogy ömlesztve kell irkálni külön hsz-ekre, mert a kutya nem veszi a fáradtságot úgyse, hogy visszalapozzon -- esetleg oldalakat is --, hogy megkeresse a hsz-t amire a válasz ment. szinte minek írja meg az ember az ilyen hsz-eket
-
SirCsimbók
tag
videókat otthon meg talán egy jó erős CPU-val is le lehetne játszani FHD-ban GPU-s rásegítés nélkül is
-
SirCsimbók
tag
lehet valami abban, amit mondasz.
szerintem meg melóhelyen nemigen várják el az embertől, hogy FHD videókat nézegessen. vagy akármilyet.
ott exceleket meg wördöket meg ilyesmiket várnak el inkább az emberek meg a gépek zömétől, viszont ha meg komoly 3D-s teljesítményre van szükség, akkor dVGA, mert az igp-k szánalmasan kevesek
exceleket meg wördöket meg ilyesmiket viszont egy trióval is teljesen jól lehetne (régebben legalábbis nem volt ezzel gond) nyomatni
tavalyelőtti emlékeim szerint egy S3 Trio, ami 1 mega ramról brutkó 2 megára volt bővítve, 1024x768-at tudott 16 bites színmélység mellett (illetve ma is ezt tudná, csak elő kéne kaparnom a szekrény aljából)
-
SirCsimbók
tag
válasz
Dilikutya #77 üzenetére
ne haragudj meg rám nagyon, de most még 1-2-szer elolvastam a HSZ-edet, és végképp nem értem, mire akartál kilyukadni:
első két mondatodra utalnék, amik most erős ellentmondásnak tűnnek fel:
1. mondat: "Mondjuk egy full HD videót illik tudni lejátszani."
2. mondat (érdemi része): "Láttam már integrált videót kínlódni pusztán az asztal felbontása miatt..."szerintem egy olyan videovezérlőtől, ami még az asztalt se képes normálisan megjeleníteni, aligha várható el, hogy FHD videókat röccenés nélkül lejátsszon. (bár mondjuk, maga a kép- + hangfeldolgozás mehet pusztán CPU-ból is)
akkor végülis mit akartál mondani? szerinted jók az igp-k vagy nem?
-
SirCsimbók
tag
válasz
Dilikutya #77 üzenetére
"Mondjuk egy full HD videót illik tudni lejátszani"
bizonyos t-vel kezdődő és ent-re végződő fájlokat forgalmazó oldalakon ez a felbontás nem kritérium"Láttam már integrált videót kínlódni pusztán az asztal felbontása miatt"
pont erről szól az aláírásom, amit kedvedért máris megváltoztatok "Produktum"-ról "Parasztvakítás"-ra"azt hitted, okosat és jópofát mondtál, pedig nem"
márpedig de. főleg okosat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- Sapphire R7 250 1GB
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung S25 Ultra 256GB Csak kipróbált!! Jótállás: 2028.06.19.-ig
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest