- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple Watch
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
con_di_B
tag
Az OpenGL-es reszrol nem tudok nyilaktozni, de az OpenCL-es resznek az az egyetlen nyilvanvalo oka van, amiert senki nem mer ra fejleszteni, hogy egy "hontalan" API-rol van szo, semelyik platformon sem idealis a tamogatottsaga. Politikailag meg az OS X a legjobb, de az meg muszakilag olyan amilyen.
Gyanitom tortenetileg az OpenGL-nel is jatszhatott eleg erosen ez a tenyezo, hogy Windowson mindig a D3D a "kiralyi" ut.
Olvastam persze en is a kommenteket a GL kapcsan a toolok hianyarol stb. de a valosagban ezek mind csak tunetek. Ha valamilyen oknal fogva aktivan hasznalnak, par ev alatt kinone a lemaradast, a toolok kovetik az igenyeket.
Lam, ahol az OpenGL ES a kiralyi ut (iOS, Android), ott valamiert viszonylag ritkan megy a hiszti, h mennyire kene mar egy zart API helyette. Volt ra kiserlet (RenderScript Graphics), eleg gyorsan meg is bukott halistennek.
-
con_di_B
tag
Lehet, hogy most nem teljesen lesz igazam, de ha jol ertem megint jopar eve megoldott dolgokon megy a ragodas. Megint csak ugyanazt tudom mondani, OpenCL 1.0 ota siman megoldhato, hogy egyszerre szamolj es mukodjon a DMA motor, raadasul mindez elegansan absztrahalva ket kulon parancssorra lebontva. (Es ami a hab a tortan, hogy meg mukodik is, AMD-n, NV-n is.)
Ez volt az a resz, amiben biztos vagyok, de akkor persze lehet mondani, hogy ez nem grafika. Teny, de OpenGL-ben meg megregebb ota lehet aszinkron masolasi parancsokat kiadni, ami persze csunya, mert utana nem tudsz fuggosegeket definialni normalisan, de a driver oldalon ez csak annyit nehezit ugyanazon az utemezesi probleman, amit egyebkent meg kell oldania, h a fuggosegeket is o talalja ki. Ez azonban annyira nem nehez, mert altalaban ha rajzolas kozben eppen olvasnal egy texturabol, amit meg fel sem toltottel, akkor valoszinuleg ott erdemes lesz pihenni egy kicsit...
(Vagy double bufferelsz, vagy addig van egy thumbnail, vagy amit akarsz, ami homalyos elottem, h h ertesit a rendszer arrol, hogy kesz van a masolas, de gondolom OpenGL-ben is van valami callback erre, OpenCL-ben meg szamtalan modszer van ra.)
Szoval, megint csak azt tudom mondani, akik szerint meg kell varni az uj API-kat ahhoz, hogy normalis programokat lehessen irni, azok nem tudom mit csinaltak az utobbi evekben.
(Ja, de, otvarabbnal otvarabb implementaciok hibait kerulgettek kenyszerbol, bocsi, nem szoltam.)
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Milyen videókártyát?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Sorozatok
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Napelem
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Sapphire R7 250 1GB
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170 i7 7700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA 500W Zalman
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest