- DIGI Mobil
- Milyen GPS-t vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Garmin topik
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nemlehet
őstag
Csak az a baj, hogy mondjuk egy Xiaomi Piston, vagy egy Silver Bullett füles 15-25 dollárért hoz olyan minőséget ami egy nem audiofil számára több mint elegendő, de ennyiért milyen BT-s fülest kapsz? (ha kapsz egyáltalán).
Persze nem megoldhatatlan a minőségi zenehallgatás vezeték nélkül, de 5-10x-es az ára. Plusz akkor ott van, hogy most kezdjük el nézni, hogy a füles milyen codec-et tud, meg milyen DAC van benne? Ne már komolyan...
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
őstag
nem biztos hogy szarul szól, csak az apt-X nem eléggé elterjedt. Azzal a kodekkel azért annyira nem szól szarul. Autóban ilyen a fejegységem, és egész vállalható, én nem nagyon veszek észre különbséget.
Egyébként most utánaolvasva van egy SBC kodek is, amiről nem igazán találok infót, hogy kötelezően implementálva kell-e legyen valamelyik A2DP verzióban, mert azzal sem annyira szar a helyzet
-
Bandi995
aktív tag
1. szipolyozza az akksit iszonyatosan a BT.
2. nem mindegy, hogy az iPhone-om minőségi DAC-a csinálja a hangot, vagy valami random sz.r a fejhallgatóban.
3. be vagyok rendezkedve kábeles zenehallgatásra, fülesem fejesem mind vezetékes.
4. és magánvélemény, ami persze szubjektív, hogy ez egy baromság, mi az hogy nem fér el az a szerencsétlen aljzat a telefonon? alapból nem akarnék annyira vékony telefont, amit bevékonyítanak a jack szélessége alá... -
Balint1408
aktív tag
Nem hiszem el, hogy már egy nyomorult jacket nem tudnak beletenni.
[ Szerkesztve ]
A térerő veled van!
-
nemlehet
őstag
válasz blueMerle #49 üzenetére
De jó lesz ám mindenkinek, hogy lehet venni meg cipelni az átalakítókat. Az a baj minden ilyen extra kütyüvel, hogy tuti akkor nem lesz nálad mint amikor kéne. Meg ha már rásóznak az emberekre ilyeneket tuti lesz a gyártók között különbség (gondolom szoftveresen megoldják, hogy csak a sajátjukkal menjen). Plusz még egy pont a rendszerben ahol gond lehet.
Egyszerűen nincs miért elhagyni a jacket. Az USB-n a hang nem lesz jobb, ellenben egy csomó kényelmetlenséget szül. A vezeték nélküli füles sem jobb, igazából nem is teljesen egymás alternatívái, mert másra szokták használni a kettőt.
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
Bandi995
aktív tag
válasz kovacsati91 #45 üzenetére
Ha ilyen baromságokat beszélsz, ne ijedj meg, ha valaki nagyon tarkón vág teljesen random.
Ez a trend nem folytatódhat, végre egységes volt a 3,5-el az, hogy mit lehet a telóba dugni (akármit), most meg megint majd kis adapter nagy adapter, ilyen füles, olyan csati, senki nem fogja átlátni, inkompatibilitás lesz újra ezen a fronton, kell ez a f....
-
Zoli133
addikt
Tekintettel, hogy felső kategóriás fülesek így sose fognak készülni ezért ez halott ötlet, egy USB-s fülesben nincs hely rendes D/A konverziót végezni, így a minőség felüről erősen korlátos. Persze akinek jobb minőség kell az ne telefonról hallgasson zenét, de szerintem az halott ötlet, hogy más szabvánnyal működjön kategória szerint a dolog. Ez olyan mintha az irodai PC-be nem menne bele az a pendrive, ami a gamer PC-hez jó, nyilván hülyeség lenne.
Másrészt megint itt a probléma, hogy egyszerre használni fülhallgatót, meg tölteni is a készüléket így nem lehet.
"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
paperboy
senior tag
válasz blueMerle #51 üzenetére
Nem mondom, hogy egy kalap, én is használok egy kínai wines tabot nagy megelégedettséggel, és nem a legmárkásabb. És nem utolsó dzsunkafon volt azért. De akkor is azt mondom, hogy nem árt fenntartással kezelni a nagy kínai bejelentéseket...
De aztán igazad lehet, Gionne-ben még nem csalódtam...
[ Szerkesztve ]
-
blueMerle
veterán
Valójában ezzel csak az a baj hogy nem egyszerre lépték meg ezt a gyártók, hanem csak az első fecskék jelentek még meg jack csatlakozó nélkül. Ha széleskörű igény lenne minőségi USB-s fülesekre akkor biztosak lehettek benne hogy hetek(!) kérdése lenne hogy a piacot elárasszák a gyártók ilyen termékekkel.
Aki pedig ellenálhatlan vágyat érez hogy ezen a készüléken hallgasson zenét jack-es fülesen, annak itt a megoldás: [link]
[ Szerkesztve ]
-
ctvagyok
őstag
válasz kovacsati91 #45 üzenetére
Jó vicc volt, éreztem az iróniát rendesen. Legalábbis remélem.
[ Szerkesztve ]
-
kovacsati91
csendes újonc
Nem tudom mi ez a hiszti. 17 èves korom óta nem hallgatok fülesen zenèt akkor is csak buszon hallgattam. Szerintem 10ből max 1 ember hallgat fülesen zenèt. Èn örülök neki hogy számomra egy tök értelmetlen lyuk eltűnik a telókról ami arra volt csak jó hogy telemenjen porral. A maradèk 10% meg a töltőnyílásba dugja a headsetèt. Az hogy így nem lehet tölteni teljesen nevetsèges. Ki az aki konnektor mellett gubbasztva vagy töltővel a kezèben hallgat zenèt... A maradèk 0.05% ultrapro musical manek akiknek èletük a csúcsminőségű hibátlan zenei èlmèny meg ne okostelefonon hallgasson zenét. Ez a vèlemènyem lehet osztani remèlem az összes telókról eltűnik.
-
Chevalier
tag
De nagy az ötlettelenség tesók.
einhorn az finkle
-
Krill77
őstag
Jézus, a kamera, mi tré! Hogy néz ez ki..?
-
LyonnaisFan1
őstag
Sony SBH20, problem solved
Igaz a ketyere ~5 órán tovább nem tud zenelejátszást biztosítani.As I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))
-
Redneck
nagyúr
Nincs jack? Ez innováció akar lenni?
Az AMOLED-ért dícséret!Az az ánuszrózsa dizájn a kamera a telefon hátulján?
Hmm.
Érdekes....Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
jacis
nagyúr
Egy újabb másolat. Gratula.
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
törölt tag
90% -hoz simán adják, de nem zenehallgatásra gondoltam, hanem beszélgetéshez.
Én zenét sem hallgatok, meg kihangosítón lóg a telefon, de a környezetemben sokan használják a headset -et. Lassan majd lehet legózni a telefonokhoz a cuccokat plusz pénzért, meg külön töltőállomást vásárolni.
[ Szerkesztve ]
-
nemlehet
őstag
Ezek azért ilyen eléggé fülénél előrángatott problémák. Pl nézd meg a Xiaomi headsetek, a kevlár miatt két ujjal meglengeted és kibogozódik. Az utolsóval még a büdös életben nem találkoztam, esetleg ha olyan a tok, néha nehezen megy bele a csatlakozóba, de akkor se érzékeli úgy.
A második talán jogos, de a BT-sben meg lehal az aksi, leejted, kiesik a füledből. 180-ról a betonra, az is meghal.Elfelejted tölteni, zavar van az átvitelben és még a telefont is jobban meríti.
-
törölt tag
Valószínű az eSIM jön majd idővel, ami pontosan a cserélhető kártyákat fogja száműzni. Több csomagot is letölthetsz majd a telefonra, és azt aktiválod, amelyiket használni szeretnéd.
(Ez már egy létező, gyakorlatban működő dolog egyébként, csak mobiltelefonoknál még nem használják.)[ Szerkesztve ]
-
K0vasz
aktív tag
lol, de ez úgy is működik, ha a telefonon VAN jack csati (mert BT ugye azokon is ugyanúgy van), szóval ez a jack-nélküli megoldás akkor se nyújt semmi pluszt
amúg a jack csatinak a sima füles csatlakoztathatóság mellett van egy másik hatalmas nagy előnye is, amit a BT-s kapcsolat nem pótol: mégpedig hogy ezen keresztül gyk. BÁRMIRE rá lehet kötni a telefont és úgy hallgatni a zenét...
-
Krill77
őstag
Kar. Ahogy az usb c is kár.
-
törölt tag
válasz holozis_HUN #28 üzenetére
Engem az zavar a legjobban, hogy a telefon, tab mellett számtalan vezeték nélküli eszköz, okos kiegészítő kerül ki a piacra, aztán lehet állandóan elosztókkal, konnektorokkal, power bankokkal, autós töltőkkel szenvedni, mert mindegyik akksi kapacitása a nullával egyenlő.
Persze szimpatikus dolog, hogy felszámolják a kábeleket, ugyanakkor mégsem, mert ezeket rendszeresen tölteni kell.
Most, hogy jönnek a jack nélküli telefonok, majd mindenki vezeték nélküli fejhallgatót fog gyártani.
-
Ricardo
titán
válasz holozis_HUN #28 üzenetére
Majd kiderül.
-
holozis_HUN
veterán
Hamar ki tudom bogozni a kábelt. Nem szokott érintkezési hiba lenni, és szoftveres bug sem. Utóbbi sohasem volt.
Illetve jó minőségű fül/fejhallgatók mind Jack csatisak. Ha nem lesz jack mivel hallgatok zenét?
Vezetéknélküli. Nem olyan olcsók azért, főleg egy jobb darab, illetve lemerülnek. Nagyobbak is. Szerintem elhagyni a jacket netto hülyeség.
El errar es humano y el perdonar, divino.
-
Ricardo
titán
A fülhallgatót is bele lehet törni, főleg ha minden kocsiban+otthon is másik van, és sűrűn váltogatod. Nem beszélve a csatlakozó kopásáról, aminek gondolom nem olcsó a cseréje.
Mivel nincs vezeték nem akadsz bele és nem téped ki a telefonból, ami szintén előny.
A töltés valóban macera lehet, de bízzunk benne hogy annak a vezeték nélküli változata is fejlődik, és elég lesz este letenni az éjjeli szekrényre az összes kütyüdet, (telefon, óra, füles, és ki tudja még milyen okos kiegészítő) és ez idővel ugyanolyan napi rutinná válik mint hogy a telefont töltőre teszed."Én nem kifejezetten örülök ennek az iránynak."
Majd az idő eldönti hogy jó e ez az irány.
[ Szerkesztve ]
-
Tibee86
nagyúr
Ha kapok a telefon mellé egy jóféle vezeték nélküli fülest akkor esetleg, bár akkor tölthetem azt is állandóan. Vehetek még egyet a céges/saját kocsiba, amik mindig le lesznek merülve mikor kellenének mert elfelejtem őket feltölteni.
Ha csak egy átalakítót kapok akkor azt elég hamar bele fogom törni a telefonba ha még külön a fülest is beledugom, ráadásul nem is tudom egyszerre tölteni a telefont és használni a fülest. Én nem kifejezetten örülök ennek az iránynak.[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
válasz holozis_HUN #23 üzenetére
A funkció nem veszik el. Tudsz zenét hallgatni
Félreértés ne essék, nem azt mondom hogy ez feltétlenül jó dolog, de nem is biztos, hogy hosszú távon annyira rossz, mint ahogy most sokan gondolják.
Nézd a jó oldalát.
-Nem kel kicsomózni a fülhallgatót. Mert akárhogy tette zsebre az ember, tuti hogy összegubancolódott.
-Nem lesznek érinkezési problémák. Nincs recsegés, nem némul el az egyik oldal....stb
-Megszűnik az a sokszor kifogásolt probléma miszerint " A telefon úgy érzékeli, hogy csatlakoztatva van a headset, pedig semmi nincs bedugva"
[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
válasz holozis_HUN #21 üzenetére
Annyi helyet amennyit a micro simről nanora váltással nyertek annyit a 3,5-ös csatlakozó elhagyásával is spórolnak.
-
holozis_HUN
veterán
Lehet elférne nagyobb SIM, de így marad hely az aksinak. USB-C gyorsabb, és gyorsabban lehet vele tölteni. Ez a 2 értelmes fejlődés. Kisebb sim, több hely maras másnak. USB C gyorsabb átvitel (kell, már 4k-nál járunk).
Ingyen adnak kisebb simet, mi vele a baj?
[ Szerkesztve ]
El errar es humano y el perdonar, divino.
-
nemlehet
őstag
Azért indultak el erre, mert mostmár egy 20 dolláros fülhallgató is hozza azt a minőséget ami egy átlagembernek bőven elég, mert úgyse hallja a jobbat. Ráadásul már sokkal tartósabbak is, így 4-5 évente csordogál be 20 dolcsi. A vezeték nélküli füles drágább, nagyobb rajta a haszon és mindenkinek újat kell majd venni. Lehet szórni az átalakítókat, vagy az új csatis füleseket. Ez egy szimpla üzleti fogás amit semmilyen szempontból nem lehet megvédeni.
Akkor kevesebben fanyalognának, ha teljesen csatimentes lenne és teljesen vízálló az ilyen telefon, de erről szó sincs. Senki sincs a fejlődés ellen, de ez nem az. Ez egy sarc (lesz ha a nagyok is meglépik). Ráadásul tuti lesz megint 500 fajta gyártói szabvány, sőt még gyártón belül se feltétlen lesz átjárás mint az pl régen is volt. De jó világ lesz...
-
Gilberto
aktív tag
-
moleculez
veterán
Ha jól tudom, akkor így végig mehet digitálisan a jel, nincs analógra váltás a jacknél (és ezáltal minőség veszteség). Valami ilyesmit olvastam erről. Inkább a SIM- t kombinálhatnák egy. 256GB-s MicroSD-vel, na az nagyon királyság lenne, nem lehetne a népet szopatni a 16-32gb-vel, néha a bővítés lehetősége nélkül. (Na , pont ezért nem lesz)
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
Ricardo
titán
Nem tudom mit hoz a jövő. Lehet hogy ez hozza majd el a vezeték nélküli hangátvitel ugrásszerű fejlődését. Az USB C mit tud amit a normál USB nem, azon kívül hogy mindegy hogy dugod be? A nano sim miért jobb mint a micro? A mai lapát telefonokban elférne a nagyobb is. Hosszú távon lehet hogy jó lesz. Majd kiderül.
Ha nagyon nem, akkor majd visszakerül a készülékekre.h-yle:
"De mi a baj a jack csatlakozóval?"
Nekem nincs bajom vele. Nem hallgatok telefonról zenét, így igazából nekem sem a megléte, sem a hiánya nem probléma.
Valamiért csak elindulnak ebbe az irányba a gyártók[ Szerkesztve ]
-
h-yle
addikt
De mi a baj a jack csatlakozóval? Nem megy át rajta a megfelelő frekvenciájú/felbontású/mennyiségű/tudomisén hang? De átmegy. A mérete se hihetetlen probléma, mert senki nem sírt azért hogy jack dugó+4 mm vastag telefon neki derogál. Szóval nem értem mi értelme cserélni, komolyan.
Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven
-
ku-cu
tag
Mintha a telefonok egyre hasznalhatatlanabba valnanak.
-
törölt tag
Nem értem miért kell minden hülyeséget átvenni az epültől. Semmi innovatívat nem tudnak bemutatni, de utánuk kell menni... Remélem a komolyabb gyártók nem követik ezt a példát.
-
balint355
aktív tag
Ezzel azért nem teljesen értek egyet. A flopi lemez, VHS kazetta, magnó esetén voltak megfelelő alternatívák, amik tényleges fejlődést jelentettek az elődhöz képest. Itt viszont semmilyen fejlődés nincs, legfeljebb visszafelé, mert most pl. egy usb-s fülest töltés közben nem tudsz használni. A vezetéknélküli füles se mindig alternatíva, gyengébb hangminőség, lemerülés stb. Nem vagyok a fejlődés ellen, csak akkor magyarázza meg valaki, hogy ebben hol van az előrelépés
bdlackoo: megelőztél, pont ez a bajom nekem is.
[ Szerkesztve ]
I've just locked an open door. Strange, yet symbolically compelling...
-
Ricardo
titán
" Mindenki dobja a kukába a meglévő jackes fülesét?"
Minden váltásnál ez van.Ha valamin változtatnak, akkor a régi nem lesz jó, vagy csak átalakítóval. Lehet ennek örülni, vagy lehet sajnálni, de ha emiatt nem lépnék meg akkor még mindig használhatnánk a flopi lemezt, VHS kazettát, magnókazettát...stb
-
Fejvadi
nagyúr
Be akarták ezzel előzni ennek a szellemi atyját?
Igaz a mondás. "Egy bolond 100-at csinál" -
balint355
aktív tag
Nem értem miért kell lespórolni a jack csatit... Főleg ekkora telefonoknál, nem hiszem el, hogy nem fér rá. Egyáltalán mi az elképzelés? Mindenki használjon vezeték nélküli fülest? Mindenki dobja a kukába a meglévő jackes fülesét? Ne hallgassunk zenét? Nem látom az előnyt, csak a hátrányt...
I've just locked an open door. Strange, yet symbolically compelling...
-
törölt tag
Elvileg lesz global verzió.
Kínai M6 64 gigás 2699, 128 gigás 2899 yüan, a M6 Plus 64 gigás 2999, 128 gigás 3199 yüan.
-
Bukk900
őstag
Nem csak a vezeték nélküli zenehallgatás marad, ha csomagolnak mellé USB-s fülest. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Milyen TV-t vegyek?
- Nyaralás topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen videókártyát?
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB Green, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, Zöld, 1 Év Apple Garancia
- iphone 14 Pro 256 GB - használt, független, 230 000 HUF
- Honor 200 Pro új, 12/512GB black eladó!
- Apple iPhone 14 256GB - független, 87%, Apple garancia, doboz
- iPhone 16 Pro Max 256 GB Black Titan - Bontatlan - ApCom
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest