Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dezz

nagyúr

válasz harry #113 üzenetére

A pivotot akkor érdemes használni, ha a szokásosnál alacsonyabb az asztalunk. Úgy teljesen jó. Egy szerkesztőségben láttam már így használva pár monitort (mármint állandó jelleggel).

(#109) Kansas: Nos, látom, amit én mondok, az neked semmit sem ér. De akkor legalább ne válaszolj... :U Egyébként ha elmész az Oázisba, ellenőrízheted.

A 100k alatti IPS nem prémium kategória.

(#118) ddekany: Jahh, ilyesmi vitám nekem is volt pár éve egy hivatásos LCD szervízessel. Akkora hülyeségeket mondott, hogy hihetetlen. Gondolom, annyi volt a munkája, hogy hibás panel ki, új panel be. És azt hitte, ezek után már mindent tud a monitorokról.

"Ez a mechanizmus kb minden LCD monitornál megvolt amit eddig láttam... Olyan, mintha alapból teljesen "nyitott" (nem tudom rá a szakkifejezést...) folyadékkristályokkal vajsárga lenne a kép, de mikor épp nem hugyoz vért az LCD hogy minél világosabbat mutasson, akkor kompenzálni tudná ezt kékes irányába úgy, hogy a kék szubpixelt kicsit jobban nyitva hagyja mint a többit."

Az IPS-eknél fordítva van a nyitott-zárt állapot, mint TN-eknél, és ez a kékes-sárgás dolog sincs. Arról nem beszélve, hogy egy valamirevaló monitornál (tehát pl. a legtöbb IPS-esnél) a fehér nem egyszerűen egy fullos mindent-bele-fehér, hanem színhőmérséklet szabályzott, és az egyes görbék (RGB) is elég közel esnek egymáshoz. (Akkor jönnek elő számolási anomáliák miatt hasonló érdekességek, ha az elméleti 100% [alapbeállítás] fölé van emelve a kontraszt. Nem is értem, miért lehet egyátalán 100% fölé tolni, nem éppen egy "hülyebiztos" megoldás, ahogy mondani szokás.)

• szőröscica

addikt

Nem akarok pivotban dolgozni semmiképp.
    Csak akkora felbontás kellene, hogy egy word, meg egy böngésző, esetleg két word egymás mellett elférjen rendesen. Nem tudom, hogy ez 1680 szélességben mennyire megoldható.

• ddekany

veterán

"Pivotban elég kellemetlen használni, magasan van a teteje."

Plusz olyankor a ClearType-ot is le kell kapcsolni. (A legtöbb ember nem látja hogy hibásan működik, de talán mégsem tesz jót a szemnek ha egész nap azt a homályos/szivárványos írást kell nézni, amit elforgatva kapsz ClearType-al. Tényleg, pad-eknél figyelnek erre? Még nem volt egy sem a kezemben...)

Új hozzászólás Aktív témák