- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Új belépőszintű Motorola árára derült fény
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rosszul nézed a példát. Igaz ugyan a Te állításod is, de én úgy nézem, hogy ha ezek az említett "kollégák" nem MILC géppel nyomnák, még ótvarabb képet lőnének. Fingjuk nincs például arról, hogy mi a back / front fókusz, mi az a fókusz sík, mi az a DoF, mi a WB, milyen fókuszmódok vannak, és szerintem sokaknak az expozíciós háromszög is full homály volt, stb. Szerintem MILC híján (ami ezekből sokat korrigál vagy épp kizár) negyed ennyi értelmezhető képük se lenne. Szóval igenis kell a fejlett technológia, nem esztétikai és művészeti szempontból vizsgálva egy képet mindenképp, mert a nyers technikai paraméterek fölénye sokat hozhat, függetlenül attól, kinek a kezében van éppen a gép.
-
Ez mondjuk szerintem már épp nem teljesen igaz, bár sokáig az volt. Nagyságrendekkel könnyebb például pengeéles képet lőni egy MILC géppel, mint egy DSLR-rel. Tudom, miről beszélek, nemrég végeztem fotográfus OKJ-t (nekem ez csak hobbi), ahol láttam a kolléganőket (akiknek meg nem az), miket is művelnek... Az egyetlen értékelhető dolog a képeikben (a legtöbben), hogy élesek. És igazából ez azokon is segít, akiknek "jó érzékük" van a képalkotáshoz, mert a szélső fókuszpontok gyatrasága miatt sok képet kellett már dobnom azért, mert a szeme mögött vagya épp előtt volt 2 centivel az éles tartomány. Márpedig a komponálásnál ezeket a pontokat is használni kell néha, ha az ember nem akar tucat tablóképeket lőni zsinórban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Tesla topik
- PlayStation 5
- Autós kamerák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- SkyShowtime
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Otthoni időjárás-állomás
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB Sky Blue, Szép Állapotú, Hibátlan Működésű, Kék, Garanciális
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB Sky Blue, Szép Állapotú, Hibátlan Működésű, Kék, Garanciális
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest