- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
Sokszor eleve korlátozott, hogy egy szálon milyen sebességel lehet tölteni egy szerverről... de találkoztam már 10MB/sec sebességű letöltéssel is... persze nem mindegy, hogy honnan tölt az ember. Pl amikor több lehetőség is van, néha ki kell próbálni több szervert is mert egyik csak 100KB a másik meg 5MB
most húzom épp ubit, bár ez nem az fsn szerver
-
tomp
félisten
Fentebb leírtam
ÁSZF szerint legalább 10ügyfél, UPC szerint a ház 50%
Jelen esetben az 50% számít, mert az ÁSZF szerinti 10-et nem veszik figyelembe -
tomp
félisten
válasz
Neil Watts #62 üzenetére
Azért én jobban tudom a saját netem sebességét, mint te.
Nem 25/3 hanem 30/3!!!
Ez egy "elit" csomag. Nem mindenki kaphatja meg, így az oldalon nincs kint. Viszont ÁSZF-ben benne van. Internet30 néven. 3600Ft-ba kerül.
AZ ÁSZF szerint a társasházban legalább 10ügyfél kell. Ha megkérdezed őket, akkor meg a ház 50%-aMájus 1-től életbe lépő új ÁSZF szerint már csak 8ügyfél kell hozzá.
Pár napja unatkoztam, és csináltam egy ilyetItt láthatod, hogy nem 25 hanem 30mbit
Társasházi kedvezménynél van hűség!! Ha csak a netet rendeled meg így, akkor 1év. Ha csomagost rendelsz(pl tv+net+tel.) akkor 2év. Nekem 2év van.Cserébe a tv-t is sokkal olcsóbban kapom.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Neil Watts #57 üzenetére
Hogy ne csak Te tudd, a UPC-nél ha panelban vagy soklakásos házban laksz van egy olyan kedvezmény, hogy ha X lakó előfizet, akkor 3500 magyar forintért kapja a 30/3-as netet. Ezt hívják társasházi kedvezménynek.
A UPC így akarja ellensúlyozni a Digit, aki ugyanilyen helyeken kínál olcsóbban sokkal gyorsabb netet.
-
-
Integra
titán
arra várhatsz...
nem hülyék a kartellező szolgáltatók...
igaz, netet önmagában kurvára nem adnak normális áron, csak horror drágán, de cserébe némi felárért, sokkal jobb neked ha tévét és telefont is rendelsz hozzá, mert úgy az igaz neked....
ilyen ország ez.ami pedig a feltöltési sávszélességet illeti,egyenesen röhej ami itt megy..
-
Apollyon
Korrektor
Web 2.0 ide vagy oda totál felesleges lenne ez a 100Mbites net. Egyelőre.
Majd ha már tényleg csak 2500Ft-ért lehetne előfizetni és már majdnem mkinek lenne akkor megérné.
Egyelőre úgy vagyok vele hogy 25/3-as netemet se használom ki nagyon, úh. amint lehet vissza is váltok 4/1-re, annyi azért kell. -
RootRulez
félisten
Várjuk a DIGI-t az egész országban
-
Draken
őstag
Na akkor ez egy jó pont a supportnak
Nekem sajnos van némi tapasztalatom itt bp 13.kerben, egyik hozzám tartozónak először is 2hét alatt kötötték be a netet+tv-t, egy idő után a net szakadt, hívás megtörtént, 2héten belül kijönnek..aztán helyre állt szerencsére magától. A vicces az, hoy időközben megtudtam miért ennyi idő minden, a 13.kerben 2-3 ember van aki bekötéssel és hibaelhárítással foglalkozik
-
Efbialy
tag
Én pont az ellenkezőjét tapasztaltam. Már előre tartottam tőle, hogy fel kell hívnom a supportot, mert gondoltam az nem lesz valami nagyon jó, de nagyon kellemes meglepetés volt mikor végül megtörtént a hívás. A netem szakadozott random időben, fölhívtam az ügyfélszolgálatot, és egy kedves hölggyel beszélgettem egy negyed órát, a hölgy nem csak egy titkárnő volt, hanem mondta, hogy mit nézzek meg, és mit próbáljak csinálni. A hívás végére megígérte, hogy másnap kiküldi a szervizeseket, és lás csodát másnap délután jöttek is, és cseréltek egy routert a lépcsőházban, mert valami lett vele, és még ráadásul vissza is hívtak, hogy beszámoljanak az elvégzett munkáról.
-
Draken
őstag
..na igen, de ha a diginél vmi nem ok, esetleg bajod van a nettel diginél vagy a tv-vel akkor szo*tad, mert eszméletlen f0s a supportjuk, nem 1-3 napon belül mennek ki mint upc-nél, de persze itt meg a havidíjjal és a korláttal van a gond.
-
WonderCSabo
félisten
Nem hogy nyugathoz képest, de még belföldön is totál különbözik a net előfizetés ára. Nálunk II.-kerben 15 Mb/s 6000 Ft, Nagykanizsán a penelövezetben 2500 Ft...
-
priti
addikt
Tonhal levihetné már az árait, röhej, hogy 6800Ft-ot elkérnek 8/1-ért ezt is hűséggel persze és mindez BP-től 15 km-re.
-
zhagyma
őstag
válasz
#90996736 #44 üzenetére
A "jövőbe mutató" szolgáltatások talán nincsenek is olyan messze. Ha belegondolunk abba, hogy egy háztartásban nemcsak egy TV, vagy számítógép lehet, akkor bizony elkél ebben az esetben "sávszél", amennyiben párhuzamosan szeretnék használni az eszközöket és szolgáltatásokat. Az más kérdés, hogy ilyen sávszélességű hálózat kiépítése egyelőre csak a sűrűn lakott területeken lehet gazdaságos és ez zajlik is (T-Home, DIGI, UPC). Egyéb esetekben lehetne alkamazni a "közösség" által kiépített hálózat bérbeadását a szolgáltatónak. De jelenleg erre nem sokaknak lehet és lesz pénze ... Talán lehetne létrehozni valamilyen EU pénzből egy pályázható alapot erre a célra.
-
törölt tag
ha nem is feltétlenül online rádió szolgáltatás, de mondjuk egy jövőbe mutató felhasználási terület a HD tartalmak streamelése. Pl. hagyományos koax helyett UTP-n jövő média, TV szolgáltatás, movies-on-demand szolgáltatás ... korábban olvastam mai sávszél mellett egy mai - pl T-nél létező - TV-on-demand szolgáltatást menyire megfog ha valaki internetezik mellette. Egy ilyen - akár már Digi-s szolgáltatási - sebességű elérés sokkal nagyobb felvásárlói piacot nyújtana az előbb említett szolgáltatásoknak... és ez nem p2p, nem illegális.
üdv,
Zs -
Éppen most olvastam egy másik hírportálon, hogy Balázspusztán van 100/100-as előfizu 3 rugóért...
-
Depression
veterán
30/20Mbit 3500-ért 3 gépre és a telefonomra megosztva. Biztos, ami biztos, de ez is bőven elég mindenre.
-
-
AnimX
csendes tag
már itt lenne az ideje
-
tomp
félisten
30/3Mbit->3600Ft->upc
-
Eagle16
addikt
Hű. Én most ennyit fizetek 1,2 / 384-es netért...
-
Hevius
tag
100/100 Ez már szép sebesség else tudnám képzelni itthoni netnek,
Mondjuk láttam már ekkora sávszélességet seed szervereknél...
Nekem itthon 3072/512 sebességű internetem van havi 3590Ft-ért TvNetWork szolgáltatónál.
-
rootkiller
őstag
Nekem asszem 3156ért van 2560/192 Datanet. Ennek is örülök az 1280/128 után.
-
shabbarulez
őstag
Van egy slide-ra hivatkozás [link] amikor az eredeti cikkben a külföldi adatokra hivatkozik. Ott szerepel egy igen olcsó ár. Én elmentem ennek a Lunds Energie áramszolgáltatónak az oldalára, de ők csak a passzív infrastruktúrát adják bérbe, ahogy ez az open access szolgáltatóknál szokott lenni. Találtam több internet szolgáltatót is akik a hálózatukat bérelve szolgáltatnak, de 300 korona feletti árak vannak mindenhol a privát százas előfizetésre. Egy a 11 dolcsi gondolom a szokásos kamu vagy csak valami nagyon speciális feltétel esetében igaz.
-
bambano
titán
Hagy firtassam már kicsit: arról szól a táblázat, hogy mennyibe kerül az előfizetés vagy arról, hogy mennyi az előfizetési díj?
Az, hogy nálunk van-e ilyenre esély, eldől, mihelyst végső döntés lesz az informatikai közműről, amiről itt volt már szó.
Másrészt meg bazi nagy üzlet másokkal megfizettetni az internet hozzáférés árát...
-
Killing
addikt
válasz
Dr. Romano #23 üzenetére
ADSL?Nem benne van az amit letelefonálok.Az előző 13000 forint volt.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Dr. Romano #23 üzenetére
Az enyém is 4/256 pont most növeltettem meg a sávszélességem eddig 1M-en nyomtam és hát az elég mindenre csak nettre nem
Most per pill ezzel meg vagyok elégedve relatíve gyors
És "csak" 5300-ba fáj havonta, mondjúk még mindig jobb mint 1 mega havi 3300-ért.
-
egészen múlt hétig hanyatt vágtak az ilyenek, hogy: "húúúúú 100megabit, dejóóó"
múlt héten bekötötték a TVNetwork emberei a 15/10Mbites netet (3700Ft-ért) és kissé csalódottan konstatáltam, hogy egyszerűen nem tudom kihasználni... nem találtam olyan dolgot, amit le tudnék tölteni ezzel a majd 2 Megabyte/sec-es sebességgel... (ma már tudom, hogy Debianék feltöltése 1,7, Ubuntuéké 1,3MByte)ha jón majd valami nagyon népszerű anyag p2p-re, azt majd tudom ennyivel szedni, mást nem... úgyhogy egyszerűen fel nem foghatom, hogy mire kell a népnek a 100/100 mega (jó persze, én is a s*ggemet csapkodnám örömömben ha $11-ért 100/100as netem lenne)... mert kihasználni azt nem nagyon lehet
szerintemmod: igaza van shabbarulez-nek... egy link tényleg jól jönne, mert pl az a 15megabites net, ami nekem van, az is csak panelházakba érhető el, ahol ki van építve a megfelelő infrastruktúra... szal ez jó, de ez se az országos... de még csak nem is a szegedi átlag
mod2: talán erről a szolgáltatóról van szó, de még keresem az árlistájukat
-
vamzi
senior tag
másfélmega/kéccázzötvenhat' havi ötezer
de most akarjuk visszafogni mert nem használjuk ki(mivel ritkán vagyok otthon, anyáméknak meg elég a legkisebb csomag is ahogy nekem is a neptunhoz illetve valamelyik im-hez)
Debrecenben viszont más a helyzetegyetemi net
diginet
...
-
Killing
addikt
Én meg 4/256-al nyomom havai 10000-ért.
De még mindig jobbak vagyunk mint Afrikában.Már értem hogy miért Svéd a PirateBay!100/100-al lehet nyomni vígan!
-
shabbarulez
őstag
Azért kíváncsi lennék az ilyen cikkek esetén valami linkre is hogy ugyan már melyik az a szolgáltató amelyik 11 dollártért ad 100-as netet svédben. Mert ha az ember elkezd nézegetni svéd szolgáltatói oldalakat bizony sehol nem talál ilyen árat, miközben mindig találkozik egy-egy cikkben ilyen soha fel nem lelhető adattal. Svédeknél a Telia az amelyik a legnagyobb szolgáltató és a legkiterjedtebb hálózattal bír, így a legtöbb előfizető számára hozzáférhető. Náluk Stokholmban a 50-100/8-10-es FiberLan elérés 350 svéd korona, ami $41, az 50-100/50-100-as elérés pedig 780 korona ami $92. Ez bizony elég messze esik a cikkben említett 11 dollártól. [link]
Lehet hogy Stokholmban van egy nagyon kis területen, nagyon szűk kör számára hozzáférhetően, nagyon speciális feltételek mellett ilyen net(bár én még ezt is kétlem), de nem szabad az ilyet globálisan kivetíteni egy egész országra, mitha ott ez lenne az átlag. Kvázi olyan lenne mintha azt állítanám hogy Mo-on mindenki 30/20Mbps-en netezik $15-ért. Ami persze nem igaz mert jó esetben max a hazai broadband előfizetők 2%-a az aki Digis nettel bír, így messze nem ők képviselik az átlagot.
Sajnos a nemzetközi összehasonlításoknál szeretnek olyan statisztikákat gyártani ahol összeválogatnak olyan eseteket amik messze nem képviselik egy ország átlagát. Vagy pl. egyes országokban hosszú évek óta technológia maximum értékekkel hírdetik az internet csomagokat és ezeket az értékeket lazán úgy veszik mint tényleges sebességeket. Így ezeket összevetve egy olyan országgal ahol nem ez a szokás nagyon nagy differenciákat lehet találni. Persze ez csak a reklám maximum értékek különbsége okozza, a valós sebességek terén jóval kisebbek az eltérések.
-
Csak ár érték aránya nagyon jó. Magánszemély az esetek 99%-ban nem használja ki. Nekem pl. bőven elég a 4/1-es chello, csak még 4500Ft... (de már ez is egész jó itthoni viszonylatban)
-
Efbialy
tag
És az még nem is a teljes lista, mert pl Szolnokon is gőzerővel építik kifele a hálózatot, persze csak szép nagy 10es paneltömbök között, mert máshol nem éri meg nekik, ha ritkábban lakot részre mennének, akkor nem bírnák tartani az alacsony árakat, vagy ha mégis tartják, akkor jóval hosszabb megtérülési idővel kellene számolniuk..., egyébként a cikk is erről szól, hogy a sűrűn lakott részeken tudják csak megcsinálni a nagy sebességű netet, és amíg kapitalizmus van, addig sajnos ez így is marad...
-
azbest
félisten
ha jól tudom nálunk meg az egyetemi hálózatban (koleszok) és két faluban (valami eu pályázattal) van ehhez mérhető sebességű kapcsolat. Persze nem szerverhotelről van szó, hanem "otthoni" netről.
Ott meg az értelmesebb városokban megoldottál, mint közművet.
kíváncsi lennék rá, hogy feltételekkel van ott a 100/100.. pl adatforgalmi limit, publikus ip vagy nat-olt. Technikailag ez már bőven elegendő webes szolgáltatásokhoz is. (pl saját domain cím saját gépre regisztrálva)
-
.mf
veterán
100/100...
itt asszem 8/1 van, és annak a down oldalát se nagyon sikerül kihasználni, az up oldalát is csak akkor, ha nagyobb fájlt töltök fel, vagy ha nagyritkán deindítok t0rr3ntet; és a havi forgalmam összesen pár giga... ezt a sávszélt és azt a forgalmat, amit egyesek produkálnak, már elképzelnem is nehéz
-
-
Avicularia
veterán
Itt Malmöben a 2/2M lannet van bekötve nekünk és 170 SEK havonta a számla.
Ez mai árfolyamon kb.4600 ft. -
^Clown
addikt
Hát igen, csak itthon a digi végzi a hálózatépítést, a svédeknél meg az állambácsi.
Ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy a MÁV-nak nevezett pénznyelőbe mennyi pénzt öltek már bele... Tényleg, megvan a megoldás: kéne egy jó lobbizó érdekcsoport, x % a képviselők zsebébe mutyi címén, máris indulhat egy újabb gigaberuházás
-
ronson
őstag
100/100 11 dodóért, ezek után ne csodálkozzunk, hogy virágzott a Pirate Bay
-
Cyberpunk
félisten
Ez szép lenne én meg 4 megásat használok 5k/hónap-ért
Sajnos az a gond hogy a hazai árak még mindig pofátlanul magasak a nyugatiakhoz képest
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagyrobogósok baráti topikja
- iPhone topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- OLED monitor topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Bitcoin topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Gombászkönyvek egyben
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest