- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- One mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Google Pixel 9a - a lapos munka
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peaceliker
addikt
li ion feszültsége alacsonyabb
ha befér sztem mehet lipo, csak tudni kell elektronika meddig meríti, mert ion elvileg alacsonyabbra is mehet le mint lipoigazából nekem másik vevő van amire normál 3 vezetékes szervó megy, azok elég erősek asszem valami 1 kilósak. úgy ennyi, más nagyon nem kell sztem
-
Peaceliker
addikt
válasz
bull84ghia #2363 üzenetére
le kell meríteni (ha töltő tud olyan akkor kis árammal ameddig lehet), sós vízbe rakni egy estére és akkor lemerül 0 ra, utána mehet kommunálisba, akkor már nem veszélyes
-
Peaceliker
addikt
válasz
IMIIKE1998 #2351 üzenetére
Hali!
VRX és Himoto tól érdemes indulni, itthon kapni mindkettőt.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Peaceliker #2346 üzenetére
eladó lesz, mégsem marad
ha vkit érdekelne -
Peaceliker
addikt
Ha vizes helyen volták, érdemes apróra bontani az autót és teljesen áttakarítani.
Én mondjuk abszolút nem vagyok híve ennek. Az ember lusta úgyis teljesen szétszedni és akkor az meg árt az autónak. Hozzám is került olyan gép, hogy szétszedésem előtt hónapokkal valamikor vízbe vitték és vettem ki még vizes csavart...undorító...az szépen eszi meg a gépet ha nincs elbontva dagonyásáz után..
Szóval én nedvesség közelébe sem megyek -
Peaceliker
addikt
Megint került hozzám egy új gép, egyelőre üres, de megvan a belevaló
-
Peaceliker
addikt
válasz
zolisx4 #2332 üzenetére
trial/crawlerban spúrvédő sztem nem fontos, mert tempó fika, nem nagyon verődik oda semmi, nekem sem volt...bár én dagonyázni nem jártam, de víz/sár bemegy a zártba is hacsak nem vízálló, de az ritka.
nekem van egy siwdewinder szabim ami mint bl szabi elfáradt, kefésnek még lehet jó, csak tesztelni kéne..
(#2333) qqzs
teljesítmény nagyon fika lesz, szabit nikkel módba kell rakni, különben hamar lekapcsol, túlmerítve ha nem lesz, nem lesz baja
(#2334) csaabz
mi a cél? 55t vel kb 5el fog menni, 35t vel akár 15 el is
27t arany középút, de attól függ mire akarod használni.
(#2335) qqzs
ez sűrűn törik? házilag legyártani vagy legyártatni
gyártós kolléga -
Peaceliker
addikt
válasz
zolisx4 #2326 üzenetére
Milyen gépet?
Én meg amint megjött új kutyacsont himoto hoz, adom is el, mert amit beleraktam motor nem bírja, eladni meg nem akarom a szettet
(#2327) tvamos
Na igen, ha 4s re van tervezve, akkor 2s karcsú
Én teszteltem múlt hétvégén mercit, 500as heli outrunner motor van benne és meglepően jól ment...4s el persze
-
Peaceliker
addikt
Az igaz, hogy rudder nagyon ideges...és tény, hogy le vagyok maradva, vagy éve nem néztem ezeknek utűna, anno h8 vt a legolcsóbb, cserélhető akku miatt jó bolt volt annyiért.
(#2320) sinick
csinibb egy heli, az igaz, csak quad könnyebben irányítható és strapabíróbb is.
Nekem az itthon cuccokkal az szokott bajom lenni, hogy sokszor legalja szar van drágábban mint kintről vmi sokkal jobb és ahhoz alkatrész is van...mert sokszor az itthon vett egyszer használatos, ha nem kapni hozzá alkatrészt.
-
Peaceliker
addikt
Akkor már quadcoptert vettem vna aldi ban, azok stabilabbak és ügyesebbek. Koax heli mondjuk gyereknek jó lehet, de sztem hamar uncsi les, meg ugye oldalazni sem tud, mert csak 3 csatis...meg drága, ahogy írták is, kintről ez 3e ft kb, de annyit sem nagyon adnék érte.
v911 azért jobb gép, gyorsabb, elég stabil és alkatrészt kapni hozzá, plusz nagy bírja gyilkolást.
quadkopterek is jó választások, h8 mini pl egy igen jó gép sztem.
/közben nézem, Saccco kolléga is kb erre jutott mint én
(#2317) sinick
kicsit nehezebb, mert kevésbé önstabil, kicsit kóvályog, de az hamar megszokható és utána sokkal nagyobb élmény...a 4.csatorna nagyon hamar nagy előny lesz ám
plusz 4 csatis gépet szélcsendbe ki is lehet vinni
-
Peaceliker
addikt
Jött hozzám egy 1/8 szabi, lrp ix8. Mivel utólag jöttem rá, hogy csak szenzoros motorral megy, így nekem nem az igazi. Ha valakinek lenne érte cserébe kp ja vagy egy mamba max pro (bármelyik matricás változata érdekel, hpi és losi is), szóljon
2-6s t kezel, elvileg 4s ig venti sem kell rá -
Peaceliker
addikt
kerül hozzám egy kysoho inferno mp7.5 buggy, amit elbontok, nagyja eladó lesz....ha esetleg vkinek vmire szüksége lenne belőle zargassatok
-
Peaceliker
addikt
Na, nem terveztem, de hozzám került egy "újságos merciből" egy tuningolt darab villanyosítva
-
Peaceliker
addikt
Az vrx ben sajna ilyen silány...ennyire még himotoban sem fika... nem tudsz vele mit csinálni
Bár lehet gyárilag csak 1 o gyűrű van benne, de ha nemis (már nem emlékszem) akkor sem annak kéne tartania, hanem a difi háznak, de az meg ennyire pontos.Nagy tapadás mellett van értelme, sztem inkább csak pályára tudtommal.
(#2301) szacsee
Futaba itt is az a szint, sokat nem kell mesélni róla
Sanwa tt a másik top ha nem a leg...ez már ízlés kérdése is. airtronics a másik neve, nemtom így légi berkekben ismerőse, de sztem így sem.Amúgy nekem m8 volt az rendben volt, mv-x az elég játék feelinges volt...m12 stb nem volt kezemben még. Futabában is van különbség 3pm olyan világvégéttúlélő romboló feeling, 4pl csak vmi jóféle cucc érzést kelti, de semmi extra.
4pl talán nem is csapágyazott kormánynál, de erre már nem mernék megesküdni. -
Peaceliker
addikt
válasz
szacsee #2296 üzenetére
3pk ritka, de olyan 30 körül szokott lenni ha van. 4pl 40 inkább, de lehet kicsit alatta...bár egyik futaba táv sem sűrű...3pk ami még fel fel bukkan, azt is szerettem, van aftermark vevő frsky igen jó, 9e hk ról.
fhss rendszerűekhez nincs sajna csak gyári (4pl pl)Sanwa mxv van néha akcióban 25be két vevővel...bár anyaghasználaton is érezni hogy olcsóbb táv...havernak poti elhalt benne elég hamar...amúgy versenyző nekem azt mondta használt futabát nem szabad, mert poti hal....na nekem 4ből ilyen nem volt, pedig 3 db vagy 10 éves lehetett, de ha nem is akkor sem 1-2
szóval örök igazság talán nem is létezik -
Peaceliker
addikt
válasz
szacsee #2294 üzenetére
egy gt3 al nem buksz, itthon el lehet adni kinti ebayes árban. válaszidő gt2 vel megegyező, ha ez téged nem tesz tönkre idegileg/lelkileg lehet nem rossz döntés...én "sajna" egy sanwa m8 al kezdtem (mhz) és utána mindenre fanyalogtam, minden bosszantott hogy lassú így addig nem nyugodtam míg nem lett egy 3pl em...amit lecseréltem egy 3pm re, mert abban több okosság volt, majd azt egy 3pk ra, mert haver vicc áron adta...abba beleszerettem, majdnem lecseréltem egy 4pl re, de inkább maradt és jött egy 4pl mellé
3PM csere csak azért jött ötletnek, mert nehéz mint a dög, pályázni kényelmetlen...bár lehet én vagyok a gyökér mert kormány pozíciókat nem próbálgattam, lehet lehetett volna kényelmesebb...de így az lett a basher táv, 4pl meg pályára, mert jó könnyű darab.
Szóval nálam ez és ezért volt az evolúció, 3pk szerelem lett így próbáltam venni most még egyet, de muki csak soksok tt01 cucc mellé adja, sokért, így egyelőre 1db 3pk-m van
de ez már e betegség szintje a dolognak
szóval amúgy jobb távval meglepően könnyebb játszani, főleg pályán (onroad amit tapasztaltam ugye), haver trf419 ével meg egy carson távval gyök kettővel alig bírtam körbe menni, ahol saját távommal "repesztek"
üzleti ajánlat:
ha valakinek van egy mamba max pro (vagy hpi q base vagy lisi matricás testvére) és elcserélné egy faja kis lrp 1/8 szabira (lrp ix8) értékegyeztetéssel, akkor szóljon
-
Peaceliker
addikt
Az a helyzet utána még nem mentem hogy ezekből melyik jó, mert végtelen féle van azt tudom. Nekem futaba volta cél, lett, innentől fogva csak használom
De haveroknak van trx táv sok féle, ha érdekli kollégát majd kikérdem őket. Bár válaszidőt nem tudom, haverék nem érzékenyek az ilyenre
-
Peaceliker
addikt
Na az volt havernak autós, elég jóféle...de ahhoz is drága a vevő. Én futabákkal meg vagyok elégedve, de hát ez az a kategória amivel illik is
De trx táv jó ötlet, eszembe sem jutott! Annyira nem tűnt lassúnak, haverék el is vannak vele, vevő közép drága csak, 7e körül asszem.
-
Peaceliker
addikt
válasz
szacsee #2280 üzenetére
Flysky cons:
-potik gyenge minőségűen, hamar hal és nem tiszta a neutral jel
-vevő szar, halnak csak úgy, de sokszor csak antenna esik, le könnyen javítható ha csak ez a baja
-más távokat bezavar
-másik flysky bezavarja
-jelet dobál, pedig olyan erős jelet szór, hogy otthon leüti a wifit
-válaszidő naaaaaggggyyyoooonnn lassúpro:
-olcsó vevő 8kell is sajna több mint ami indokolt, olvasd feljebb)
-olcsó maga a táv is
-amikor jó a kedve jó a hatótáv
-failsafe működik (ez fontos, mert nekem sokszor mentett autót)
Radiolinket nem ismerem
carson olcsó még de rém lassú az is, annak is poti hal, volt hogy új már szar vt (ennél azért flysky jobb sokkal)
Spektrum lehet még a te távod. Orange vevő olcsó hozzá
/újat vennék ebből is gari miatt/
-
Peaceliker
addikt
Ezt a részt passzolom, nekünk picúr még csak 7 hónapos, meg csajszi szal lehet sosem foglalkozik majd ilyesmivel
A tank nem paintball os hanem airsoft os ...illetve airsoft tuti van, paintballos nemtom.
Lézeres/infrás tuti kafa.Elég jó árban vannak, de ahogy írtad is, meg láttam 1x valahol, 500e től indulnak a nagyok szerint valamire valók. De amúgy tetszenek.
(#2275) qqzs
Jól jártál, semmi difi a kettő közt, csak c ben javították az expo hibát, illetve kevesebb elem kell bele, főleg hogy akkus.
1 nyűgje van, bekapcs gomb kébele gyökérül van elvezetve, kormány el tudja vágni. Azt érdemes lerögzíteni úgy hogy ne legyen belőle gond. Amúgy sztem jobb táv a c. -
Peaceliker
addikt
+1, hihetetlen hamar belejönnek! Az fontos az elején (főleg ha nagyon kis gyerekről van szó), hogy távon tempót le lehessen húzni (dual rate ch2 re de inkább epa)
volt szó onroad gépekről. ezt ennyiért szerintem érdemes lehet megvenni, elég jó gép, árához képest meglepően jó.
-
Peaceliker
addikt
Na most jön hozzám egy reely 1/10 monster kocsi is (titan), aztán majd megy is, de kiváncs vagyok rá, mmint minsőségre himoto/vrx hez képest.
-
Peaceliker
addikt
nem, xl ért 89et.
wraith annyira nem lassú mint egy scx, nekem kb 30at ment kefés motorral. wraith amúgy nagyobb is...az meg hogy használt csak annyit jelent, hogy ha mégsem tartod meg akkor kevesebbet buksznem arra gondolok, hanem asszem erre:
Gasweg Kalibrierung
azért asszem mert buta vagyok németből
szenzor tudja rotor hol áll, indításnál cogging kb 0, alacsony fordulaton nyomatékosabb is mint sima tapasztalatom alapján
-
Peaceliker
addikt
Szenzor mentes rendszernál tök nyóc hogy kábelek hogy vannak, ha rossz felé megy bármelyik kettőt cseréld fel
Szabi használati utasítását nézd meg, táv gáz-fék ranget fel kell neki tanítani valamilyen metódussal! Ritka ami magától tanulós.Na azért ennyit egy carsonért már nem adnék akkor inkább egy axial...most is van fent fácsén egy wraith 70be arr.
-
Peaceliker
addikt
semmiképp nem vágnám ki. "sofőr" nélkül állítva nem fér be?
(#2252) qqzs
a menyit ül be dologhoz az olajnak semmi köze, az a kirugózást csökkenti. erősebb rugó kell bele.
de ez egy mászó autó szerű/rokon/öszvér elvileg...azoknak a telójában nincs olaj és puha a teló...ennek hátsó difi zárt? ha nem akkor ez mégsem a mászóautószerű(#2253) tvamos
akkor az a sima még
(#2254) Balázs1621
van még 1-2 de ezekben vannak sokan
(#2255) Balázs1621
forum már elég halott
-
Peaceliker
addikt
válasz
szacsee #2249 üzenetére
kb mindenhez kintről lehet bmit is venni...amain.com leginkább ami nekem bevált. hb hoz mondjuk itthon is esélyes hogy kapsz nem kopó/fogyó alkatrészeket
vagy míg el nem fogy a kopó készlet...modell.hu siralmas amit elő tud adni, de ha van véletlen náluk valami az legalább igen jó árban van.
az elég jól hangzik. mondjuk parkolóba lehet tök fölös egy ilyen gép, de általában bírják a nyúzást
mostanság nem nagyon van kicsit öregebb pro gép fent
-
Peaceliker
addikt
válasz
szacsee #2247 üzenetére
Az szerintem utolsó széria körül lehet most 2014 vége, 2015 eleje felé jöhetett ki. Most itthon 140e a roller. HB ból kindulva jó minőség lehet. de persze utána kell olvasni.
Alkatrséz átalában 4-6 éves autókhoz még van, szal az még megvehető...enyém is akörül van, de jött 3 széria még kis módosításokkal így azok a cuccok is jók nekem szal nem aggódom
HB pro 2 fiatal ha ez a kérdés a milyen márkás dolgot nem tudom mire vélni, pontosítsd kérlek a kérdést
-
Peaceliker
addikt
Nekem a harmadik linken lévő van csak reely néven (rocker). Elég komoly kis cucc, rosszabbra számítottam.
Másik kettő a kerekük miatt lehet érdekes, ennek nagyon széles, mászáshoz az nem előnyös. Csak nemtom azok valódi beadlockosak-e..na mert ennek az....ezen is kivoltam
Ami nem szimpi az a siklócsapágyas egybe "difi", előző verziójának (redcat sumo, reely rock crawler) 3 részes volt és azt szépen be lehetett csapágyazni...ez is megoldható csak macerásabb...Enyémben már nem gyári vevő egység van (előző széria távja van hozzá, ami mindegy is, mert 4ws t tudja mindkettő), amire sima standard 3 kábeles szervó megy...abból is erőseb van benne. Szóval enyémen tuning már kevesebb kell.
Az autón sok állítási lehetőség van ami ha komolyabban gondoljuk fontos, motor erős (gyári szervó nemtom milyen volt), 4ws (4 kerék kormányzás) bazi nagy előny. Gumi jó puha, tapad rendesen, beadlock nagyon jó, mert súlyozható könnyen a kerék, összekötők elég pontosak....elég minőségi a gép, sokkal gagyibbat vártam.
Az első két linken lévő lehet tök ugyan az más bódéval, utána kell olvasni, de már ránézésre lejön hogy alacsonyabb minőségűek.
most megint megláttam kis HBX et ami nekem is van és újra beleszerettem
...iszonyat jó kis gép és amúgy tényleg vannak benne lehetőségek, de ha gyári szervó nem fika out of box is igen jó móka
istenem...felmentem most driveba...hogy mennyi szarom volt már
-
Peaceliker
addikt
válasz
szacsee #2240 üzenetére
40-60 körül mennek. Én 40be vettem serpentet, bár elég sok cucc vok hozzá. Sakura xi van most fent új 27be forumon (rcmodell)...vagy keveset ment már nemtom, az is jó gép. t4 is volt már fent nem 1x 40 alatt, durango is volt 55be rtr, hb vfan még pár marha régi TC(1) azt már mondjuk alkatrész nem beszerezhetőség miatt sztem kerülni kell max olyat lehet érdemes amihez adnak olcsóba tonna cuccot (az még előfordul párszor). De ehhez képest egy sprint roller is 20-25, akkor jobb egy komoly gép...de egy csapágyazott álítható tt01 is 20 amibe már motortartó sem elolvadós (vicc ez is benne
).
Én mg pont azon agyalok hogy pót rollerem eladom és lesz pót 250es fpv quad, mert 1 van de az mindig nyűgös...bár ez is olyan hogy nem repülöm csak van, autók sem mennek sokat nálam sajna...de valami mindig jön, megy, most egy 1/24 crawler jött
-
Peaceliker
addikt
Addig oké, hogy mind a 4 hajtás cvd, de dupla csuklósak?
(#2232) szacsee
Zippy ált be nekem, sokkal többet bírnak mint runigyk általában...persze széria függő is.
5000mah akku van nekem eladó, ha érdekel írj
TT01 szerintem sehova sem alkalmas, túl ridegek az anyagok, könnyen törik, mondjuk parkolóba talán az mindegy hogy lóg össze vissza az egész....akkor már inkább vennék egy hpi sprintet de annél nem sokkal drágább egy sakura roller ami meg aztán sokkal jobb mindkettőnél.
Szíjas meglepően jól bírja, néha difit külső fogait ki kell ganézni, ennyi. Én kültéri pályán megyek szíjas géppel, semmi baja.Ten scte bitang jó, egy tank...nekem volt (olyan is
)
(#2234) Balázs1621
Tuti kapni eu ban, angol shopban asszem. Ebayen nézted? Nagy boltok ott is fent vannak. Itthon most elég sok losi volt eladó, facebookon van 4 nagyobb adok veszek csoport (ha kell dobok linket), érdemes körbenézni.
Most volt inkább buggyk vannak fent, de nemrég volt egy durango igen szép állapotban 40be.(#2236) szacsee
Azért írják mert sosem volt nekik és "okosok"....
Kardánosban meg kopik a kardán pin és difi behajtás, szal ha kiganézod a szíjast amikor kell sztem az még tovább is bírja...is hangjuk is szebb nem csörög, hanem visít(#2237) tvamos
tc6 nál persze hogy gagyibb, tt01 alja gép, tc6 meg top... suzuki (nem azért, volt nekem is, szerettem
vs bármi ami nagyon drága
...csak hát tt01 mindennél gagyibb ez sajna tény, ahhoz képest annyira nem olcsó...el kell felejteni, eljárt felette az idő...sok idő
(#2238) szacsee
Fentebb leírtam mindent
Annyi van szíjassal, hogy difi fogaiba belegyűjti a retket, azt néha (nem is sűrűn) ki kell takarítani...el nem hiszed, difi ház előbb kopik el mint a szíj
Nekem serpent s411 van, kültéri pályán hajtom, pálya televan gumi/darabokkal is és szedi fel rendesen, mégsem kell túl sűrűn retkelni.
Vegyél szíjast
Ha belefér vmi használt top gépet vennék (xray, serpent, asso...), mert nagyon bírják, hamar olcsóbb lesz, mert sokat nem kell költeni rájuk. Én is vettem egy pót rollert is...csak nemtom minek, mert nem kellett eddig belőle semmi szal így két autóm van
-
Peaceliker
addikt
Constant velocity drive ...most googliztam ki
mmint rövidítés mit rövidít, mert az nem vágtam.
Féltengely tán magyarul, de magyarul keveset beszélek ebben a témában -
Peaceliker
addikt
1/8 ban még csak egyszer láttam karbon gépet, az is home made cucc. 1/10 ben van pár, de nem sűrű. TC ben is merevség miatt használják, ha ügyes az ember akkor állítólag hasznos ha kisebb a "chasis flex".
Persze az hogy nem láttam valamiből sokat vagy valamit nem jelenti, hogy olyan nincs vagy ha van hülyeségNeked tc6 ban már dupla csuklós a cvd? Nagyon csorgatom a nyálam olyasmire, de sajnlok rá 15-20 ezret kiadni
Főleg hogy alig jutok ki pályára
(#2226) Balázs1621
Angolban van pár hely, de most nem ugrik be a nevük.
Mi a cél pontosan, mit keresel és mennyiért kb?
-
Peaceliker
addikt
válasz
enginev3.0 #2222 üzenetére
az a jó ha tépni kell, akkor jó a kontakt
t deans elég könnyen szétjön, autóba nem is kell szorosabb szvsz
-
Peaceliker
addikt
válasz
enginev3.0 #2220 üzenetére
írok
-
-
Peaceliker
addikt
Hideg van már, ilyenkor ridegebbek kár az anyagok, minden jobban törik. Azt tapasztaltam, hogy 15 fok alatt gyorsabban fogy minden
Én összeraktam himoto mat, erre kiderült hogy pihenés közben kipurcant a vapor pro szabim (castle sidewinder III )...gyönyörű, második ilyenem és 30 ezres cucc...pfff.
Beraktam mamba max pro t, az meg a vektor 4000kv moci...hmmm csak úgy repültDe 5p és egy kutyacsont oda...mivel minden ali, esélyes hogy tört, nem kiesett...még keresem a nyomokat a kertben
Kíváncsi leszek hosszabb távon hogy bírja majd a gép, ha sűrűn esik szét elbúcsúzom tőle...
-
Peaceliker
addikt
válasz
zolisx4 #2198 üzenetére
tárolás lehet akkor, én store on tárolom mindig
töltés 1c vel szokásom, 3.8as akkut pl 3.8A el tölteném
(#2199) qqzs
Nikkellel vrx buggy 36al ment lipo val 40el, azt bírja is az autó sokáig. Ha motor nem nagyon meleg (60 fok alatt van) lehet rakni nagyobb piniont.
Az így nem jó, nem lehet azt a szabit összetanítani a távval??
Sztem lipo, mi vrx ben 5000 mah 20c vel mentünk, ha később bl lesz akkor inkább 30c legyen.
/5200 30c lipo van nálam, ha érdekel
/
-
Peaceliker
addikt
válasz
zolisx4 #2196 üzenetére
szabályzónak nem hiszek, volt szabim amit hiába állítottam be 3v ig húzta és nem egyszer 2.8 3.2 n állt, ami már rég neagyon kevés. Legtöbb szabim képes 3.5v ig meríteni, de első körökben lipo őr van fent és csak akkor veszem le amikor kiderül hogy szabi megbízható.
lrp nek sok púposodós akkuja van.
mérd ki multiméterrel töltés után mit mutat és játék után store ban tárold
amúgy turnigy akkukkal nincs jó tapasztalatom, azért van csak zippym, azok már nagyon dúrva dolgokat kibírtak nekem
1x durván túlmerítettem egyet egy 1/8 gépben, kijött a házából, de vissza is ment, azóta is 60% erőben van
-
Peaceliker
addikt
Egyáltalán nem hülyeség, nekem még kb 3 lovas 1/8 losi truggyn is műanyag volt a spúr. Így halkabb és lassabban kopnak, mert fém a fémet megeszi pikk pakk. Annyi hogy jól kell tudni beállítani a foghézagot és akkor kb örök élet ez is. Illetve vrx en gyári pinion (motoron) valami puha szar az hamarabb kopik mint a műanyag, hegyes lesz és megeszi spúrt...azt érdemes acélra cserélni.
Meg ha spúr is acél akkor előfordulhat hogy amikor felkap vmit motor tengely hajlik...inkább egy spúrt cserél az ember az olcsóbb.Tehát gáz üres állásban fékez? Azt kétlem, hogy van benne drag break (persze lehet) de akkor ha ezt lehet kalibrálni akkor meg kéne csinálni. Vagy!!! Crawler módban van a szabi, asszem tud olyat.
-
Peaceliker
addikt
HPI val kezdtem, az kb trx szint
(#2184) qqzs
Ha marad kefés talán 20c is elég lehet, de 30+ sem árthat, bajod nem esik tőle
(#2185) tvamos
Asso is verseny gép már, általában hobby gépeknél jobban bírják a gyűrődést.
Nekem több losi volt (asso val egy szint kb), azok tankok
Nagyon lassan kopnak, de törni alig törnek, meg s lepődtünk párszor. voltunk kint párszor srácokkal, legtöbb gépet szerleni kellett, losi t csak hajtani
Asso ról is ilyesmiket hallani
-
Peaceliker
addikt
válasz
zolisx4 #2166 üzenetére
ilyen alja cuccokból kicsit nem szabad venni
bár mivel anyagvastagság vékony nyilván nagy márkák sem tudnak csodát tenni ekkora méretben szvsz.
Nagyobban vrx minőség kb, csak kutyacsont kicsit erősebb.
(#2167) qqzs
Vízálló autó nincs, mert motor csapágya nem az, semmi nem az az autóban ami fém és autóban is van csapágy....vizezés után apróra bontás tisztítás és újraépítés dukál....nekem ennyit nem ér, kerülöm a nedvességet.
(#2168) zolisx4
+1
carson alkatrész beszerzés nyűg, lrp 1/10ben vicc
(#2169) tvamos
Nekem savage xs van az egy kis tank
picit nagyobb mini revo nál, de igazából az sem 1/16, inkább 1/12 mindkettő.
-
Peaceliker
addikt
Managertoys.hu t nézd meg, himotot árulják ami azért jó, mert ebayen hsp néven szarásig van alkatrész vicc ár alatt egy kicsivel.
KB vrx minőség, bár az nemsoká elválik.Én is vettem egy gépet, mondjuk azért is mert mókás hogy szinte minden alu rajta
Megtápolom egy autó gyilkos BL szettel, kíváncsi vagyok mit bír majd ki -
Peaceliker
addikt
nem igazán
de wltoys amúgy carson és vrx alatt van. vrx, carson, himoto, hsp már vehető kategória sztem.
ezektől feljebb van hpi és traxxas...de azok újonnan kefésen 70+
ezek felett vannak a verseny gépek, újonnan üresen 130 körül kit ben
persze alja közép között van még sok cucc, team c ami vegyes van jó meg szar is belőle
-
Peaceliker
addikt
válasz
szacsee #2132 üzenetére
olyan 120A++ folyamatos (peak nemtom mennyi, de sok
) terhelés kapott 1/8 ban, onroadban csak olyan 80-100A t, savage xs ben 140 a peak és a feketedés elenyésző és 2 év után jelentkezett
80A t tuti tud, ha figyel rá az ember bmibe elég szvsz. De ha biztosra akarsz menni, 5.5 hasított, ebayen nem drága, az bmit elbír amivel mi foglalkozunk, úgy gondolom(#2134) csmat
helizást kostólgatni wltoys v911 nél nincs jobb...olcsó, ha nem jön be polcon elfér, nem sírsz mekkora a bukta, könnyű kezelni, mert 4ch, szinte megölhetetlen. kezdésnek ezt vagy h8 mini quadot javaslo..az ügyesebb, bár nem heli, de kostólgatni, hogy agyad rá tud-e állni az irányításra (nem 1xű, erre születni kell
), tökély, ára vicc.
(#2136) csmat
Akkor wltoys v931 v 915
De ennek ára és fenntartása klasszisokkal durvább, ha törik jobban (nagyobb headspeed miatt), asszem tudnak "4ch", selfcorrect módot, szal akár jó is lehet, de bentre nem ajánlott.(#2139) Saccco
Igen, az az, igen marha nehéz repülni, mert nincs pihenés az agyadnak...egy koax magától repül kb egy FP eléggé egyhelyben marad ha elengedsz mindent , de egy CP gép az szökik minden felé és vágni kell mit botorkálsz, mert sokba lesz hamar a rutintalanság
Már az hogy felszálljak és kb 1 helyben állajk nekem elég sok gyakorlást igényelt
-
Peaceliker
addikt
akkor esetleg kisebb pinionnal merném
(#2130) szacsee
tamiya csati az fújj- jujj, szar- fos, ne használd
átlag 10.5 ös mocik sztem max 50a t kérnek be.
Én T deans t használok, 1/8ban mamba szetten is az volt, enm volt gond...elavulásuk tré, néha rugót meg kell hajtogatni rajta és ha megfeketedett kontakt hiba miatt akkor csiszolás... de 80a t tud hivatalosan. hxt 4mm es is elvileg.
5.5mm hasított banán az tuti mondjukha nem leszek rest váltok erre.
Gyári akkukon az van, vágom is le mindig serényen
-
Peaceliker
addikt
válasz
kimista #2121 üzenetére
Valamelyik difi lehet. Autókat első használat előtt érdemes szétszedni és kihézagolni, különben ez lesz...hacsak nem annyira szar cucc hogy már el is kopott... jó eséllyel kézben kiderül, hogy melyik fingotta el magát...
(#2122) tvamos
Nem venném meg. 120/160? Az valahogy fura nekem...120/720 meg hasonlóak szoktak lenni. meg 160a peak édes kevés...1/10 es gépben erősebb moci peak bekérhet 140A t.
mibe kell a szabi? hk xcar beast cucc havernak jól muszikál, nem is volt drága annyira...de csak saját krtya jó hozzá. ebayen 18 körül wp hw szabi? ahhoz sok féle kártya jó
-
Peaceliker
addikt
válasz
zolisx4 #2116 üzenetére
Valami 2wd szar kell, mert kell...ez van most fejben, meg hát fölös bl szettem is van
Bullettel elvagy azóta is? Nyilván nem várom hogy ennyibe tank legyen, de kb bírja a nyúzást? Agyalok, hogy egyet beszerzek, mert olcsó volt kit ben, meg talán ha kiírom hogy keresek kapok használtat is vicc áron. -
Peaceliker
addikt
ennek 2 oka lehet:
-nincs sok tervezés az autóban csak nézzen ki valahogy, így amikor már számítana egy futómű geometria, azt nem tudja
-ha van benne tervezés és esetleg állítható is akkor el kell kezdeni setupolni...vagy ha nem állítható akkor azzá kell tenni és megnézni mit segít...vagy lehet kell jobb lengéscsillapító, gumi ahogy írtam, stb.Ez a kategória leginkább kefés szettel 30-40 el való szöttyögésre szokott alkalmas lenni.
(#2111) szacsee
Nincs mit
-
Peaceliker
addikt
válasz
szacsee #2104 üzenetére
Típus méretek vannak méretarányon belül. Szal pl van 1/10 meg 1/8 buggy kerék , előbbi asszem 88cm kerülető, utábbi 110 és ez 4cm széles (1/10 buggyról lövésem nincs, ezek 4wd méretek). 1/10 mt az 110-120, 1/8 mt 140-180 ig de leginkább 160.
Ami még fontos, hogy legtöbb 1/10 gépen 12es hex van, 1/8 on manapság már 17 es. Vrx sword van neked ha jól rémlik, az 12es hex és asszem 110 es átmérő.wltoys on nézd meg a kerékhatszög mekkora. Ha szabvány 12es ebay szarásig van drift kerékkel.
(#2105) kimista
Kemény rajta a köpeny, van több keménység.
(#2106) szacsee
ez elvileg kb 64mm átmérő és 12es hex, de specifikációt nem néztem
(#2108) qqzs
ha van power tapadás kell (de ha mindkettő van az meg öli az autót)..tapadáshoz jó gumi kell...na az olyan amitől önkielégítésbe kezdesz ha árakat meglátod
-
Peaceliker
addikt
Minden rc teló olajos, modellboltban kapni különböző keménységű szilikon olajat (olaj keménységgel állítható be csillapítás mértéke)...ha nem folyik ki belőlük gyorsan (gagyi gépekből kiszokott) akkor van értelme tölteni.
Az valami ventilátornak néz ki, manualja nem írja hova építhető be? Motor környékére?
A kerekekben szivacs tömés van, az adja meg a keménységét.
-
Peaceliker
addikt
Ez elég hulladék cucc (mint gt3 csak marha drága telemetira miatt
), nem vennék ilyet, az fix. meg autóba telemetria eléggé értelmetlen szvsz.
Szerintem nincs olyan táv ami több szabványt is tud. Futaba csinált olyat, hogy viszi FAST ot és FHSS t is, de az is mindkettő futaba protokoll. Pultos távoknál van hekkelhetőség (pl DEVO távok), de az sem jellemző igazából.(#2072) szacsee
Itt is mint pultos távoknál a nagyok jók, itt Sanwa és Futaba a topp...mondjuk pultos távban sanwa valahogy nincs annyira képben.
Ami még tán jó lehet az a spektrum 1-2 modellje, de inkább csak használtan venném azt is, mert újra spúr vagyokNekem Futaba 3PK meg egy 4PL van, előtte 3PL és 3PM volt, mind tökéletesen működtek és villám gyorsak
használtan vettem mind, természetesen
Spektrumból mostanság sok poti hibásat láttam, de versenyző meg azt mondta nekem Futabák is hullanak ilyen szempontból, csak a Sanwa...nade nekünk ismerősi körben még csak Sanwa fingott meg ilyen szempontból
Szóval örök igazság nincs, megbízhatóság mindig lutri, de latency az sanwa és futaba meg elvileg speki R széria.
-
Peaceliker
addikt
válasz
szacsee #2064 üzenetére
Ezek a mocik jók. Szabi ennek 120A es turbós rokona van nekem.
Amit még lehet bepróbálnék az ez. Tesztelték egy honlapon, akkor tsky vagy milyen néven. 2s el sct ben elég jól elvolt. Ennyibe meg ugye vicc áron vanÉs ehhez feltétlen sztem kártya sem kell, mert hobbywing klón, asszem ki lehet villogtatni beállításokat.
Annyit nem agyalnék
(#2069) qqzs
Flysky távok a legolcsóbbak közt vannak, olyan is...lassú a válaszidejük és hát nem vmi nagy minőség...de rengetegen használják, mert megfizethető és 1500 hozzá egy vevő.
ezeken már be tudsz állítani EPA t(végkitérés) is, ami kormányra nagyon hasznos.Második linked meg megint a gt3c
Távoknál azt nézd meg, hogy vevő beszerezhető-e hozzá és mennyi. Mert lehet veszel vmi olcsó távot aztán kiakadsz amikor 6-8k hozzá egy másik vevő ha kell vagy nincs is
-
Peaceliker
addikt
válasz
szacsee #2060 üzenetére
49,43 8v al számolva az elméleti sebesség. Ez valóságban valamennyivel kevesebb lesz, de elég lehet. TS cuccok elég jók, nekem volt már több is. De én lehet elmerészkednék 3500KV ig
Amúgy pontosan melyik mocit nézed? Mert az 540esnek csomagolt 380as szenzormenetes motor egy kalap kaki. -
Peaceliker
addikt
válasz
szacsee #2056 üzenetére
11,2 az inkább végáttétel, belső áttételnek marha nagy lenne, akkor kúpkeréknek 11 et kéen fordulni mire fordulna 1et a tányért kerék (azaz a kerék is). Viszont végáttétel már megszabott pinionnal van.
Belső áttétel 3-5 között szokott lenni.
Ezzek kell még a spúr/pinion arnány, hogy motor hány fordulata kell hogy spúr 1et forduljon.
Ezekből tudhatjuk motor hány fordulata kell, hogy kerék 1et forduljon. És ugye ehhez kell kerék kerülete, hogy tudhassuk mennyit halad.De egyszerűbb calcrc progit leszedni és kiszámoltatni vele
-
Peaceliker
addikt
válasz
szacsee #2054 üzenetére
A T szám már itt semmit nem jelent, régen kefés motoroknál T számmal (tekercs körszám) jelölték, hogy mennyi a fordulat. Ez már csak ilyen megmaradt jelölés, nem jelent sok mindent.
Áttételt én számított sebességből számolom ki. Ahhoz tudni kell a difi belső áttételét (tányér/kúp kerék aránya) és a kerék átmérőjét. Én 1/10 gépeket 50km/h körülire igyekszem belőni és akkor motor KV alapján ki tudom számolni adott spúr hoz mekkora pinion kell. -
Peaceliker
addikt
válasz
szacsee #2049 üzenetére
motort csak akkor kell járatni ha kefés, de erről is eltérőek a vélemények...meg a bejáratás módjáról is, van aki vízbe merítve teszi.
én ha új ha használt autó, apróra szedéssel és újra összerakással kezdem
difiben zsírokat nézem van-e elég, cserélem sajátra, esetleg kihézagolom difiket, sok autó igényli.
-
Peaceliker
addikt
válasz
szacsee #2047 üzenetére
Amúgy a vicc, hogy HPI k nem túl jók...illetve eszetlen sok tuning kell, hogy komolyabb gyilkolás esetén nem hulljon szét lépten nyomon :/ újonnan irrálisan drága, de asszem én még 1 autót sem vettem újonnan.
VRX em volt, nem rossz árához képest. Kutyacsont/cvd meg telószár hajlik, azt érdemes tuningolni, többi elég jól bírja benne (buggym vt)
-
Peaceliker
addikt
Ez egész modellszerűnek néz ki, illetve ez már az is
Mondjuk az vicces, hogy reklám képeken rozsdásak a csavar fejekDe ha ennél nem lesz nagyobb baja, ez semmi, csak vicces
1/12 es mi lesz? Nekem a váltás mindig úgy jött, hogy valahogy semmi nem fogott meg. Így volt olyan 25 féle autóm 2-3 év alatt
Aztán most én is visszatértem egy lentebbi kategóriához (HPI) és egy kisebb géphez (1/12 savage xs), mert hiába voltak ott LOSI truggyk (egy villany, egy nitrós), lusta voltam azokat a nagy dögöket kihordani.Engem annyira sosem érdekelt, hogy mégmnagyobb meg mégnagyobb. Volt 1/18 agyon tuningolt assom is, imádtam...csak néha elkap, hogy minek ha alig játszom vele és akkor eladok mindent.
Aztán elkap a kell ez kell az...így jött most nemrég megint savage xs (volt már) és most vmit kell hogy legyen megint egy 2wd gépem valami.
Szóval ez így szokott lenni, ritka az amikor KELL hogy feljebb menj...bár olyan érzésem is volt, akkor azért mert meguntam szerelni a hobby gépeket és akkor kezdte el verseny gépeket venni..aztán uncsi lett, hogy nem kell szerelni semmit
...mnehéz ez...
közben szerkesztettél akkor megteszem én is:
ha van távon dual rate (epa szinte tuti nincs) akkor abból kéne levenni, mert amikor az ott befeszül az öli a szervót. Úgy kell (általában EPA t beállítani) dual rate et belőni, hogy pont nem érjen hozzá.
-
Peaceliker
addikt
Himoto/hsp/amax/kitudjahogyfutmég
40 körül van rtr itthon. 1/10 es a legtöbb, 1 alvázra épülő "több féle" autó. managertoys pl, de tuti másoknál is van.
Traxxas az húzósabb, slash ami nagy favorit 1/10 scct az kefésen kb 70, de használtan vennék inkább, úgy jobban megéri. 1/10 sct amúgy 1/8 buggy méret. Van nekik 1/16 os gépük is, de az olyan 1/12 méret...mert amcsik és nekik ami 1/10 az nálunk legalább 1/8
(#2034) szacsee
Valóban, mindent el lehet törni, csak nem mindegy hogy milyen sűrűn és mekkora terrortól
-
Peaceliker
addikt
válasz
szacsee #2030 üzenetére
Én is úgy gondolom, hogy a wltoys akkor lehet jó, ha soha nem lesz rá költve...mert akkor már olcsóbb egy "igazi modell" még ha belépő kategória is és esélyes hogy jobb is, tuning ide vagy oda a wltoys ban. De költeni meg kell rá, mert igényli sajna. Szóval én nem is szoktam ajánlani, ha kérdik, akkor már inkább egy használt himoto vagy vrx(ftx).
Wl arra lehet jó, hogy próba...tetszik, eladni és venni vmi jobbat, amiben több lesz a játék és kevesebb a rendelgetés.De ami strapabíró azok a verseny gépek, hiába csak hobbyra kell...sőt a hobby sztem rosszabb, mert nem tervezett pályán megy tervezett ugratóval, hanem ami épp akad.
De ez is amolyan evolúciós folyamat.
Az ember ha elkezd kocsikázni és élvezi, eljut oda, hogy legalább közép kategóriás (hpi, traxxas) lesz az összes gép...mert 1 sosem elég
-
Peaceliker
addikt
-
Peaceliker
addikt
válasz
bull84ghia #1947 üzenetére
Autónként eltérhet mekkora az akkora.
De kb 3-4 féle méret van, sztem legtöbb boltban kapható. 5x10 meg 5x12 vagy 6x12 szokott lenni. Én ebayről szoktam venni 10db ot 1000ft körül
-
Peaceliker
addikt
3s lipo az 12.6
Igen, lipo nincs oda a feltöltve tárolásért, de a direkt transmitter akuk bírják...minél magasabb a C érték, annál kényesebb a lipo...jól látható, hogy ezeknek olyan 5c értékük van általában, nem véletlen
Nekem volt és semmi baj nem volt vele. Mondjuk most autós távomban egy 40c s akku van, de figyelgetem, hogy nem akar e kiszökni a távbólDe amúgy ez is elvan, max hamarabb döglik meg, de olyankor sem feltétlen puffadnak fel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Adok-veszek tilos a fórum területén.
Használd Hardveraprót erre!
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Bluetooth hangszórók
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Energiaital topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti / 16GB / 500GB SSD
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest