- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Mobilhasználat külföldön
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Daywalkerke
aktív tag
válasz
azbest #27731 üzenetére
Köszi a választ.
Chrome OS alapú operációs rendszert is tud esetleg futtatni?
Gondolok itt a Cloudready OS-re
A hivatalosan a Raspberry által is támogatott OS-ekből melyiket ajánljátok a Raspbian-t vagy az Ubuntu Mate-t? Melyiknek könnyebb a kezelése egy a linuxxal teljesen kezdőnek? -
Daywalkerke
aktív tag
Raspberry 3-as csak a Raspbian OS-t képes kezelni vagy más linux OS-eket is?
Engem személy szerint az UHU Linux érdekelne, hogy ezzel is kompatibilis-e? -
Daywalkerke
aktív tag
válasz
Carvus #27692 üzenetére
Egy ilyened van?
Premium Aluminum Alloy Metal RPi Case Box for Raspberry Pi 3 Pi 2 Model B
Melegben az alumínium ház nem melegedett fel vagy állt meg benne a hő?
Mert ha nem akkor valóban jó lehet, már csak azért is mert műanyag tokoktól még talán jobban is védi a Raspberry-t. -
Daywalkerke
aktív tag
válasz
Egy-két #27688 üzenetére
hűtőborda kifejezésen valami ilyesmit értesz:
Aluminum Heat Sink Blue Cooling Cooler for Raspberry Pi 2 3 Model B Rpi B+
Ezt rá kell ragasztani a processzorra? Ha igen ehhez kell külön valamilyen ragasztó?
Tokból találtam egy ilyet, ami beépített ventillátoros, ezt mennyire ajánljátok:Kit for Raspberry Pi 3 Model B + Clear Box Case Transparent Enclosure Box Case
-
Daywalkerke
aktív tag
válasz
Daywalkerke #27685 üzenetére
Pl. egy ilyen töltő jó-e hozzá:
5v 2.5A Micro USB Charger Power Adapter For Raspberry Pi 2 3 Tablet US EU Plug
Valamilyen hűtés kell egyébként a Raspberry pi 3-nak? Mert több starter kit-ben látom, hogy van ventillátor is.
-
Daywalkerke
aktív tag
válasz
azbest #27684 üzenetére
Köszi a választ.
Szállítási költséget amazon-ról ismerem (mindig úgy rendelek, hogy meglegyen a minimum 39€ az ingyenes szállításhoz), úgyhogy szerintem ezt a fentebb linkelt 35€-s verziót fogom megvenni.Akksi-val kapcsolatban meg nem tudom, hogy elég-e az 5V 3A-es akksi, mert a hivatalos Raspberry akksi-ra 5.1V 2.5A van írva, tehát nem lesz abból gond (pl. megsüti az áramköröket vagy hasonló) ha egy nem hivatalos, noname 5V 3A vagy 5V 2A akksi-val használom, egyáltalán a 2A elég-e neki?
-
Daywalkerke
aktív tag
Köszönöm szépen a részletes választ, mely alapján akkor a pi 3-ast veszem majd meg.
német amazon oldalon egész jó árban (35€, cca. 10800Ft) megtaláltam, de fogalmam sincs, hogy ez "hivatalos" verzió-e, szerintetek igen? Egyáltalán van a Raspberry pi-kből hamisítvány is? Ha igen ezeket miről lehet felismerni?Az biztos, hogy közvetlen a német amazon árulja és mivel ez Németországból jön, ami talán garancia lehet, hogy eredeti + elvileg nem kell tartani, hogy megvámolják mint pl. ha az ebay-ről rendelném, de egyébként ebay-en is rákerestem és ott is nagyon hasonló árban van, szinte majdnem Ft-ra ugyanannyi, de ugye német amazon-nál nem kell heteket várni míg megkapja az ember + vámtól sem kell félni, már csak az a kérdés, hogy ez a 35€-s amit fent linkeltem jó-e.
Ezen kívül német amazon-on akku-t is találtam, ezt:iTrunk Raspberry Pi 3 Netzteil Ladegerät 5V 2.5A mit extra langem Mikro-USB-Kabel 200cm
Szerintetek ez jó lesz hozzá? vagy akksi-ból lehet ebay-ről is rendelni olcsó noname-t, az mindegy, hogy milyen?
Tartó tokból milyet ajánlanátok ami jól megvédi? Mert amazon-on láttam már 5€-ért, de van 15-20€-ért is, de fogalmam sincs melyik lehet a jó, de ahogy elnéztem ezt inkább ebay-ről érdemes rendelni, mert ott pár száz Ft-ért ingyenes szállítással egész jó tokok vannak.
-
Daywalkerke
aktív tag
Köszönöm a gyors választ.
Az első lifehacker weboldalas találat alapján szerintem meg fogom tudni csinálni, a kérdés, hogy melyik Raspberry pi típust ajánlanátok hozzá, hogy vegyek? Mert ahogy írtam teljesen kezdő vagyok Raspberry pi-t illetően.
A cikk a Raspberry pi 3-at ajánlja, de nekem WIFI-re nincs igazából szükségem, a lényeg, hogy a lehető legolcsóbban ki tudjam hozni, úgyhogy ez alapján melyiket ajánlanátok?
Ha teljesen új Raspberry-t szeretnék venné+áramellátó akksit hozzá akkor mit ajánlanátok hol vegyek, mik a megbízható helyek? -
Daywalkerke
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy mit tudtok arról mondani, hogy retro konzol játék emulátorként mennyire használható a Raspberry pi?
Azzal kapcsolatban érdeklődnék erről, hogy szerettem volna megrendelni az idén szeptember végén megjelenő SNES Classic játékkonzolt , de sajnos esélyem sem volt rá olyan gyorsan elkapkodták , Magyarországon meg a hivatalos ára 40e Ft felett lesz ami szerintem egy rossz vicc.
Egy angol oldalon olvastam, hogy elvileg a Raspberry pi-ből lehet egy teljesen jó SNES vagy bármilyen más retro konzol emulátor készíteni, aminek még az az előnye is meglenne a hivatalos SNES Classic kiadással szemben, hogy nem csak ezzel a pár játékkal lehetne rajta játszani amit a gyártó a gépbe rak, hanem bármelyikkel.
Ezért érdeklődöm, hogy mit tudnátok tanácsolni, hogy fogjak hozzá ha egy SNES emulátort szeretnék Raspberry pi-ből készíteni, úgy, hogy Raspberry pi-vel teljesen kezdő vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nintendo Switch
- Autós topik
- Apple MacBook
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Asus ROG Z790 Dark Hero + intel 14900k
- Apple M4 Mac Mini 256GG, 16GB Eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Motorola Razr 40 Ultra Glacier Blue 18/256 GB Használt, szép állapotban 3 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged